• 9.378.059 stemmen

I Am a Killer - Seizoen 1 (2018)

Show titel: I Am a Killer

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Kathy Hale en Tom Adams

Met: Deandra Buchanan, Justin Dickens en Kenneth Foster Jr.

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 29 mei 2018

Eerst uitgezonden op: Crime + Investigation (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot I Am a Killer

In deze serie over waargebeurde misdaden vertellen de beruchtste moordenaars uit de geschiedenis hun verhaal vanuit hun eigen perspectief en in hun eigen kille woorden. Elke veroordeelde gevangene vertelt de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun misdaad. We ontdekken hun motivaties, hun verwachtingen en uiteindelijk hoe ze de misdaad nu bekijken, na een hele tijd doorgebracht te hebben in de dodencel.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Means to an End

29 mei 2018 (51 minuten)

Na jaren in de isoleercel bekent James Robertson zijn nieuwe celgenoot te hebben vermoord om naar de dodencel te worden gestuurd, waar de leefomstandigheden beter zijn.

2. 2. Killer in the Eyes of the Law

5 juni 2018 (53 minuten)

Kenneth Fosters doodstraf wordt een paar uur voor zijn executie omgezet. Hij beweert dat zijn straf, die is gebaseerd op een ongebruikelijke Texaanse wet, oneerlijk is.

3. 3. The Mockingbird

12 juni 2018 (53 minuten)

Justin Dickens groeit op te midden van drugsverslaving en misdaad. Als tiener pleegt hij een moord, maar hij ontkent de versie die de aanklager heeft verteld.

4. 4. Sympathy for the Devil

19 juni 2018 (53 minuten)

Miguel Angel Martinez werd veroordeeld voor een drievoudige moord, die door de politie werd gelinkt aan satanisme. Hij werd zo de jongste terdoodveroordeelde in Texas.

5. 5. Intended Evil

26 juni 2018 (51 minuten)

Nadat Charles Thompson zijn ex-vriendin en haar nieuwe geliefde neerschoot, werd hij aangeklaagd voor doodslag. Toen stierf zijn ex als gevolg van een medische fout.

6. 6. Declared Competent

3 juli 2018 (52 minuten)

Niemand ontkent dat David Lewis een moord heeft gepleegd, hijzelf evenmin. Ondanks zijn doodvonnis blijven er twijfels bestaan over Lewis' toerekeningsvatbaarheid.

7. 7. Family Affair

10 juli 2018 (51 minuten)

Deandra Buchanan schoot zijn tante, stiefvader en vriendin dood in een drugsroes die hem paranoïde maakte. Hij beweert dat hij zich niets herinnert van het misdrijf.

8. 8. Hunted

17 juli 2018 (51 minuten)

Robert Shafer en een vriend plannen een overval op een homostel, maar de beroving loopt uit de hand en eindigt in ontvoering en een dubbele moord.

9. 9. Living with the Consequences

24 juli 2018 (51 minuten)

De drugsverslaafde tiener Joshua Nelson vermoordt in koelen bloede een vriend om zijn auto te stelen, maar bij zijn proces komen andere schokkende motieven aan het licht.

10. 10. A Matter of Life and Death

31 juli 2018 (50 minuten)

De veroordeelde moordenaar Wayne Doty geeft zijn schuld toe, maar wil geëxecuteerd worden door middel van de elektrische stoel, die in Florida niet meer wordt gebruikt.

avatar van Xeeno

Xeeno

Interessante serie. Wat ik me nog kan herinneren van seizoen 1 was dat ik het vooral boeiend vond dat de interviewer eerst de veroordeelde in de gevangenis interviewde -ze vertellen hun verhaal dan vaak op zo'n manier dat je toch iets van begrip of sympathie o.i.d. voor hun verhaal krijgt- en daarna ging de interviewer dat opgenomen interview aan andere betrokkenen, bijvoorbeeld een rechercheur, de aanklager, of nabestaanden laten horen. In sommige gevallen werd het verhaal van de veroordeelde dan behoorlijk onderuit gehaald en was de sympathie volledig weg. Bij sommige andere zaken had ik dat dan weer wat minder sterk.

In deze serie hebben de meeste moordenaars zeker geen makkelijke jeugd gehad en in sommige gevallen lijken de moord en die jeugd wel met elkaar te maken te hebben.

avatar van lang pee

lang pee

Zeer goede serie, waar al de moordenaars inderdaad een afschuwelijke jeugd hebben gehad, en dan altijd bijna te maken hadden met een drugs en of alcoholverslaving, en dit met het feit dat je in de VS bij wijze van spreken een geweer bij de bakker kan kopen, en bijna iedereen er ook één heeft, ben daar zelf van geschrokken in mijn vele reizen door de VS, leuk land voor vakantie, maar ik zou er niet willen wonen!