• 9.369.697 stemmen

Ontwikkeld door: Joss Whedon en David Greenwalt

Met onder meer: David Boreanaz, Alexis Denisof en Charisma Carpenter

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 5 oktober 1999

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Angel

De serie draait om de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door deze vloek heeft hij enorm veel last van schuldgevoelens en berouw van alle slechte daden die hij als vampier heeft gedaan. Zodoende gaat hij in Los Angeles aan de slag als privédetective, gespecialiseerd in occulte zaken. Het karakter Angel verscheen eerder in de serie Buffy the Vampire Slayer.

Seizoenen

Komt er een Angel seizoen 6?

Meningen over Angel

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

maandag 9 mei 2022
Angel seizoen 1 Buffy the Vampire Slayer is mijn lievelingsserie zonder enige twijfel (tot nu toe)!. Een serie die ik al heel lang geleden voor het eerst had gezien en kan blijven kijken. Aan de serie Angel ben ik eigenlijk nooit toegekomen op één of andere manier. Tot een tijdje geleden... Eindelijk ben ik het dan gaan kijken en waar ik me eigenlijk best op verheugd had. Maar ik was al bang dat ik de personages uit Buffy erg zou gaan missen. Dat is één van de redenen waarom ik dit eerste seizoen helaas erg teleurstellend vind. Er zitten zeer sterke afleveringen tussen (I will remember you, The Ring, Eternity, Five by Five en Sanctuary bijvoorbeeld), maar over het algemeen is het vrij saai en niet zo bijzonder. Ik mis de diepgang, groter plaatje, spanning, humor, leuk geschreven personages en toffe slechteriken. Elke aflevering gaat weer over een ander kwaad/mysterie die ze gaan oplossen. Een beetje Charmed achtig. Ik kom er met moeite doorheen. Er is geen groter geheel waar naartoe gewerkt wordt. Karakterontwikkeling zit er ook nauwelijks in en je ziet weinig van hun angsten, normale leven, romances enzovoorts. Pas in de afleveringen waar personages van Buffy terugkeren zie je bepaalde spanningen en emoties terug die echt wat met mij doen. De crossovers zijn dan weer erg tof gedaan waardoor je beide series naast elkaar kunt kijken. Dat zorgt voor een completer plaatje en zie je wat personages die niet meer in de Buffy serie (Cordelia, Wesley, Angel) zitten allemaal meemaken. Leuk zijn de flashbacks naar Angel zijn vroegere leven als ''Angelus'', maar uiteindelijk voegt het niet altijd iets toe. Vaak zijn het flashbacks die niet echt iets vernieuwends laten zien. Ik denk dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen. Meer karakterontwikkeling en een bedreigendere vijand. Nu passen ze veel hetzelfde trucje toe. De visioenen die Cordelia krijgt van iets wat eraan de hand is en ze daarop anticiperen. Of doordat ze iets grappigs willen laten zien, maar het is al paar keer gedaan. Bijvoorbeeld dat Angel en Wesley in het theater zitten en het lijkt alsof er iets bedreigends aan de hand is, maar zitten gewoon in het theater. Dat trucje passen ze steeds toe waardoor het niet meer grappig is. Helaas is seizoen 2 nog een stuk slechter. Als ik het met elkaar vergelijk is dit seizoen nog niet eens zo slecht dus daarom een 3*.
avatar van Jordy

Jordy