• 144.846 films
 • 7.275 series
 • 22.074 seizoenen
 • 497.293 acteurs
 • 313.437 gebruikers
 • 8.298.424 stemmen
Avatar
 
banner banner

Angel - Seizoen 1 (1999-2000)

3,50 20 stemmen

Alternatieve titel: Angel: The Series

IMDb beoordeling: 7,9 (67.837)

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Joss Whedon en David Greenwalt

Met: David Boreanaz, Charisma Carpenter en Alexis Denisof

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 5 oktober 1999

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Angel

De serie draait om de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door deze vloek heeft hij enorm veel last van schuldgevoelens en berouw van alle slechte daden die hij als vampier heeft gedaan. Zodoende gaat hij in Los Angeles aan de slag als privédetective, gespecialiseerd in occulte zaken. Het karakter Angel verscheen eerder in de serie Buffy the Vampire Slayer.

Afleveringen Seizoen 1 (1999-2000)

 1. 1. City Of...

  5 oktober 1999 (42 minuten)

  Na het verbreken van zijn relatie met Buffy, verhuist Angel naar L.A. en schiet onwetende burgers te hulp als vampieren hen willen aanvallen, maar er zit geen patroon in zijn werk. Ineens staat de half-demon Doyle voor zijn neus die vertelt gestuurd te zijn door de Hogere Machten en dat hij visioenen heeft. In zo'n visioen ziet hij het slachtoffer en een plaats. Dit keer is het Tina die door ene Russell in het nauw gedreven wordt. Als Tina echter niets meer waard is gaat hij achter Cordelia aan. Angel komt erachter dat Russel geholpen wordt door advocatenkantoor Wolfram & Hart.

 2. 2. Lonely Hearts

  12 oktober 1999 (42 minuten)

  Doyle ziet in een visioen alleen een bar. Angel, Doyle en Cordelia gaan kijken maar weten eigenlijk niet wat of wie ze zoeken. Angel maakt kennis met Kate. Een eenzame vrouw. Dan komen ze erachter waarin of liever in wie het gevaar schuilt. Angel komt er ook achter dat Kate niet is voor wie ze zich voordoet.

 3. 3. In the Dark

  19 oktober 1999 (42 minuten)

  Oz, uit Sunnydale, komt met een cadeau voor Angel: de Amara Ring. Als een vampier deze om heeft, is hij onkwetsbaar en kan hij bijvoorbeeld gewoon in het zonlicht lopen. Buffy heeft hem van Spike afgepakt. Spike is eveneens een vampier en wil dolgraag die ring hebben. Hij huurt iemand in om Angel te martelen en dat gebeurt dan ook. Aan Cordelia, Doyle en Oz de taak om Angel te redden.

 4. 4. I Fall to Pieces

  26 oktober 1999 (42 minuten)

  Angel gaat langs bij Melissa, want ze heeft problemen met een stalker. Deze stalker is echter een zeer gewaardeerde chirurg, maar hij heeft zeer aparte operatietechnieken. Angel roept de hulp in van Kate, maar ze kunnen niet voorkomen dat een agent vermoord wordt. Kan hij Melissa wel helpen?

 5. 5. Rm w/a Vu

  2 november 1999 (42 minuten)

  Als Cordy na een lange dag thuis komt, vindt ze overal kakkerlakken. De maat is vol en ze pakt haar spullen en trekt bij Angel in. Daar zit hij ook niet op te wachten en wil dat Doyle haar helpt met het regelen van een appartement. Hij heeft een mooi nieuw stekje voor haar gevonden, maar schijn bedriegt. Doyle zelf wordt met de dood bedreigd wegens schulden.

 6. 6. Sense & Sensitivity

  9 november 1999 (42 minuten)

  Kate pakt een grote crimineel, Little Tony, op. Hij schakelt zijn advocaat van Wolfram & Hart in. Deze zorgen voor een wel zeer goede 'sensitivity training' waarbij iedereen zijn gevoelens bloot legt. Dit zorgt voor chaos op het politiebureau waardoor Little Tony kan ontsnappen. Angel is er echter ook aanwezig.

 7. 7. The Bachelor Party

  16 november 1999 (42 minuten)

  Vanuit het niets staat de vrouw van Doyle op de stoep. Ze wil scheiden om opnieuw te kunnen trouwen. Doyle denkt dat ze niet bij hem kon blijven omdat hij een half-demon is, maar het blijkt dat haar nieuwe man ook niet geheel menselijk is. Het ras waar haar toekomstige man bij hoort, heeft wel een heel apart trouwritueel waarbij het gaat om de hersenen van de ex-man.

 8. 8. I Will Remember You

  23 november 1999 (42 minuten)

  Angel heeft Buffy zonder haar medeweten beschermd en ze komt hem nu vertellen dat niet meer te doen. Ze worden aangevallen door een ninja-demon en besluiten hem uit te schakelen. Tijdens een gevecht gebeurd er iets met Angel, waardoor hij weer menselijk is, maar wel al zijn krachten kwijt is. Hij beleeft een zeer intieme tijd met Buffy, maar besluit dat hij alleen haar kan beschermen als hij zijn krachten terug heeft. Hij vraagt de Orakels het gedane om te keren. Hij moet daar wel iets voor inleveren.

 9. 9. Hero

  30 november 1999 (42 minuten)

  De Gesel is een organisatie die alleen uit extremistische ''pure'' demonen bestaat en halfbloeden en mutaties uitschakelt. Een groep half-demonen heeft hulp nodig en Angel en Doyle helpen hen op een schip te komen om zo te ontsnappen. De Gesel weet hen echter te vinden en komen daar met een speciaal apparaat aan. Cordelia komt erachter dat Doyle al geruime tijd een geheim met zich meedraagt.

 10. 10. Parting Gifts

  14 december 1999 (42 minuten)

  Een empatie-demon vraagt Angel om hulp. Hij wordt achterna gezeten door een demon-jager. Dat blijkt Wesley te zijn, de voormalige Wachter van Buffy en Faith. Hij is ontslagen door de Raad en werkt nu voor zichzelf. De demon waar hij achteraan zit heeft niet helemaal de waarheid verteld en gijzelt Cordelia als hij hoort dat zij de visioenen van Doyle heeft gekregen.

 11. 11. Somnambulist

  18 januari 2000 (42 minuten)

  Angel heeft dromen over moorden die gepleegd worden door een vampier, maar die dromen blijken waar te zijn. Omdat Angel niet de dader is besluit Angel de dader zelf maar te zoeken. Kate en de politie zijn er ook bij betrokken. Angel weet eigenlijk precies wie het is, maar hij moet zich dan wel blootgeven aan Kate en haar zijn ware aard laten zien.

 12. 12. Expecting

  25 januari 2000 (42 minuten)

  Cordelia heeft samen met haar vriendinnen een afspraakje met drie knappe mannen. Ze kunnen het goed vinden en Cordelia's date blijft zelfs slapen. Maar hij laat haar achter met een erg onverwacht pakketje. Angel en Wesley proberen de oorsprong van het pakketje te achterhalen.

 13. 13. She

  8 februari 2000 (42 minuten)

  Vanuit een andere dimensie komt een ras op aarde dat vrouwen hun gevoelens en wil wegneemt, zodat ze als slaven kunnen worden behandeld. Een prinses uit die dimensie probeert deze vrouwen echter te beschermen en brengt ze naar onze dimensie (de aarde). Helaas komt de vijand (de mannen) ook mee en daardoor wordt de strijd in LA uitgevochten. Angel mengt zich in de strijd en helpt de vrouwen ontkomen, maar niet zonder waarschuwing.

 14. 14. I've Got You Under My Skin

  15 februari 2000 (42 minuten)

  Angel en Wesley moeten een demon uitdrijven door middel van een exorcisme. Het jongetje waarin de demon zit heeft al een aantal branden en doden op zijn geweten. Als de demon eenmaal uit het jongetje is, blijken de problemen nog niet over te zijn.

 15. 15. The Prodigal

  22 februari 2000 (42 minuten)

  Angel komt in contact met een zeer sterke en verslaafde demon. Kates vader blijkt geheimzinnige pakjes door te sluizen zonder te weten wat er in zit of voor wie hij deze pakjes bewaard. De demon die de leiding heeft van die organisatie ziet Angel en Kate als een bedreiging en besluit af te rekenen met hen en Kates vader.

 16. 16. The Ring

  29 februari 2000 (42 minuten)

  Angel wordt in de val gelokt om als slaaf aan demonen-gevechten deel te nemen. Ontsnappen is onmogelijk omdat ze een polsband omhebben. Buiten een bepaald gebied verpulver je. Angel is verplicht te vechten en de tegenstander te doden. Cordelia en Wesley zoeken de sleutel om de polsbanden los te maken.

 17. 17. Eternity

  4 april 2000 (42 minuten)

  Angel redt het leven van een mooie actrice waarvan de carrière al aan het teruglopen is. Ze komt erachter dat Angel een vampier is en dat dat een mogelijkheid is om haar jeugdigheid voor eeuwig vast te houden. Ze geeft hem iets waardoor hij perfect gelukkig wordt, met alle nare gevolgen van dien!

 18. 18. Five by Five (1)

  25 april 2000 (42 minuten)

  Faith, een tweede Slayer uit Sunnydale, waarvan Wesley de Wachter was, komt naar Los Angeles nadat ze daar een mens vermoord heeft. Ze is hierdoor geheel doorgeslagen en stuurloos. Wolfram & Hart willen haar gebruiken om eindelijk van Angel af te komen. Faith gebruikt Wesley als aas om Angel te lokken en in een gevecht te komen met hem.

 19. 19. Sanctuary (2)

  2 mei 2000 (42 minuten)

  Angel neemt Faith mee naar huis nadat ze ingestort is. Wolfram & Hart wil haar nu ook uit de weg ruimen omdat ze gefaald heeft en Angel niet vermoord heeft. Angel en Faith worden door een ingehuurde demon aangevallen. Faith vermoord deze en krijgt de bibbers als ze ziet wat ze gedaan heeft. Angel troost haar en neemt haar in zijn armen. En dan staat Buffy in de kamer...

 20. 20. War Zone

  9 mei 2000 (42 minuten)

  Als Angel voor een klant in een niet al te frisse buurt rondloopt, wordt hij aangevallen door een stel jongeren met houten speren en wapens. Het blijkt dat er een nest vampieren in de buurt zit die het op hen gemunt heeft. Angel probeert hen te overtuigen dat hij aan hun kant staat, maar men vertrouwt hem niet. Gunn, de leider van de jongeren kan niet voorkomen dat zijn zusje ten prooi valt aan de vampieren en hij komt erachter dat Angel toch echt aan de goede kant staat.

 21. 21. Blind Date

  16 mei 2000 (42 minuten)

  Een blinde vrouw wordt vrijgesproken van moord. Angel heeft gezien wat de vrouw deed, maar Lindsey, van Wolfram & Hart, krijgt haar vrij. Lindsey komt erachter dat de vrouw een aantal kinderen moet vermoorden en vraagt Angel om hulp. Angel breekt in de kluis van Wolfram & Hart om de dossiers over de vrouw te halen. Ook neemt hij een zeer oud perkament mee. Als Wesley die vertaald heeft blijkt er een gedeelte over Angel in te staan.

 22. 22. To Shanshu in L.A.

  23 mei 2000 (42 minuten)

  Wolfram & Hart hebben iets uit de onderwereld naar boven gehaald om hun macht te vergroten. Maar omdat Angel het oude perkament heeft uit hun kluis, die nodig is voor het opwekkingsritueel, moet die eerst terug gehaald worden. Het duistere wezen zorgt dat Cordelia alle ellende, pijn en verdriet op de aarde tegelijk ziet en daar psychotisch van wordt. Wesley raakt gewond in een explosie. Angel moet zorgen dat het oude ritueel niet door kan gaan.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.