• 8.903.266 stemmen

Ontwikkeld door: Megan Gallagher

Met onder meer: Tobias Santelmann, Ellen Dorrit Petersen en Eivind Sander

Oorspronkelijke taal: Noors

Release datum: donderdag 2 november 2017

Eerst uitgezonden op: TV 2 (Noorwegen)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Grenseland

Het lichaam van een man bungelt boven een beek. Rechercheur Nicolai onderzoekt de zaak, en vermoedt al snel dat er meer aan de hand is dan zelfmoord. Maar dan blijkt zijn bloedeigen broer met de zaak te maken te hebben. Nicolai probeert de zaak daarop in de doofpot te stoppen. Hij sjoemelt met bewijsmateriaal om de zelfmoordtheorie te ondersteunen, maar ontdekt later de waarheid over Tommy's dood.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Grenseland

james_cameron_mm

woensdag 8 augustus 2018
Grenseland seizoen 1 Geen topper, deze noorse thriller-reeks. De plot verloopt nogal stroperig en vatl veel in herhaling, met personages die niet bepaald tot de verbeelding spreken. Visueel steekt het allemaal fraai in elkaar en er wordt degelijk spel geleverd, maar pas in de laatste paar afleveringen wil het een beetje spannend worden. En net wanneer je denkt dat alles netjes wordt afgerond dient een bijzonder vergezocht open einde zich aan, waardoor een tweede seizoen zich dreigt aan te dienen. Ik ben dan niet meer van de partij, vrees ik.
avatar van AniSter

AniSter

maandag 20 september 2021
Grenseland seizoen 1 Het begon goed, met een redelijk tempo en een boeiende verwevenheid tussen de diverse personen. Helaas waren de laatste twee delen behoorlijk slap en slaapverwekkend. Op zich een interessant plot, behalve de afronding. Je verwacht een uitgewerkt einde maar dit was een behoorlijke tegenvaller. Zelfs Anniken, die toch een behoorlijk belangrijk aandeel in het geheel had, was ineens verdwenen. Met al die onvoltooide lijnen zou je snel een seizoen 2 verwachten, maar daar is dus (nog) geen sprake van. De cast was prima, maar alleen Thelma Farnes Ottersen (Milla, dochter van Lars) krijgt van mij een compliment voor haar prestatie in deel 6, bij het vertrek van haar vader; erg knap gespeeld.