• 10.918 nieuwsartikelen
 • 162.664 films
 • 10.272 series
 • 29.993 seizoenen
 • 616.250 acteurs
 • 193.437 gebruikers
 • 8.996.348 stemmen
Avatar
 
banner banner

Grey's Anatomy (2005-2025)

Drama / Romantiek | 21 seizoenen
21 seizoenen
3,52 457 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Shonda Rhimes

Met onder meer: Ellen Pompeo, Chandra Wilson en Patrick Dempsey

IMDb beoordeling: 7,6 (340.794)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 27 maart 2005

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

Plot Grey's Anatomy

Meredith Grey is een aspirant chirurg en de dochter van een van de beste chirurgen, Dr. Ellis Grey. Meredith baant zich een weg door persoonlijke en professionele uitdagingen in haar leven, samen met haar collega-chirurgen in het Seattle Grace Hospital.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Seizoenen

Komt er een Grey's Anatomy seizoen 22?

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Grey's Anatomy

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van stinissen

stinissen

 • 2868 berichten
 • 10964 stemmen
woensdag 12 december 2018
Grey's Anatomy seizoen 15 Aflevering 8 ( winterstop afl) was echt top , kan niet wachten tot het verder gaat.
avatar van Black Math

Black Math

 • 264 berichten
 • 141 stemmen
zondag 9 juli 2023
Grey's Anatomy seizoen 1 De laatste tijd meerdere seizoenen van deze serie en The Good Doctor gezien, die een bepaalde overeenkomst hebben: in beide series draait het om chirurgen die echter ook tegelijk internist en radioloog lijken te zijn, wat een beetje vreemd is. Deze serie ziet er iets realistischer uit. Het ziekenhuis ziet er veel minder gestileerd uit, meer als een echt ziekenhuis; ook de personages zijn wat realistischer, kunnen soms echt gemeen zijn, terwijl in The Good Docter iedereen alleen maar goede bedoelingen heeft. Grey's Anatomy drijft daar zelfs een beetje in door, want het personage Alex is wel over de top gemeen, wat overigens in latere seizoenen bijtrekt. Verder is het soapgehalte in deze serie groot, waarbij met name de mannen erg pathetisch overkomen. Ik begrijp werkelijk niets van de aantrekkingskracht van "Dr McDreamy" op de hoofdpersone in deze serie. Hij is gewoon een predator in dit seizoen en dit speelt duidelijk in pre me-too tijden, want de hoofdpersone krijgt de meeste schuld van hun ongepaste relatie, terwijl hij de leidingsgevende is. In latere seizoenen is hij wat mij betreft nog steeds een toxisch persoon. De hoofdpersone is overigens vrij saai; ik kan niet echt iets bijzonders aan haar karakter ontdekken, noch qua personage noch qua dokter. Pompeo, die de hoofdpersone speelt, is ook maar een matig actrice. Onbegrijpelijk dat zij deze hoofdrol gekregen heeft, terwijl er veel betere actrices rondlopen zoals Heigl en Oh. Laatstgenoemde speelt het op één na beste karakter van deze serie (al komt dat meer tot uiting in latere seizoenen). Beste karakter is zonder enige twijfel de Nazi. Al met al een redelijke soap in ziekenhuissetting, maar met kanttekeningen. 2*.
avatar van locutus

locutus

 • 200 berichten
 • 1040 stemmen
donderdag 4 november 2021
Grey's Anatomy seizoen 17 Slechtste seizoen ever. Overdreven covid onzin en de racisme kaart is er ook weer aan de haren bijgesleept.