ad
 • 139.745 films
 • 6.651 series
 • 20.177 seizoenen
 • 434.315 acteurs
 • 281.258 gebruikers
 • 8.104.578 stemmen
Avatar
 
banner banner

Grey's Anatomy - Seizoen 9 (2012-2013)

3,53 19 stemmen

Show titel: Grey's Anatomy

IMDb beoordeling: 7,6 (257.767)

Seizoenen: 17 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: donderdag 27 september 2012

Grey's Anatomy

Afleveringen Seizoen 9 (2012-2013)

 1. 1. Going Going Gone

  De artsen van Seattle Grace worden geconfronteerd met de gevolgen van de vliegtuigcrash. Ze proberen hun leven weer op de rit te krijgen, moeten leren omgaan met veranderingen, hun verlies verwerken en een vervolg geven aan hun relaties en carrière.

 2. 2. Remember The Time

  Deze flashback-aflevering speelt zich af op de plek waar het vliegtuig neerstortte. We zien hoe de artsen omgaan met hun verdriet en de verwondingen die ze door de crash opliepen. Iedereen in Seattle Grace probeert ondertussen ondanks de chaos alles een beetje normaal te laten verlopen.

 3. 3. Love the One You're With

  De overlevenden van de crash staan voor een bijna onmogelijke beslissing die de rest van hun leven zal beïnvloeden. Nu Jackson en April worden gedwongen om samen te werken, lopen de spanningen hoog op. Alex probeert zich een beetje in te houden als hij iets krijgt met een co-assistente.

 4. 4. I Saw Her Standing There

  Meredith is zich ervan bewust dat Derek misschien nooit meer zal opereren en vertelt daarom niets meer over de operaties die ze zelf uitvoert. Richard vraagt Dr. Catherine Avery om hulp bij het verrichten van een ingewikkelde ingreep. Ondertussen gaat het er verhit aan toe tussen Jackson en April. Arizona heeft moeite om zich te berusten in haar lot, waardoor Callie en Alex worden geconfronteerd met hun schuldgevoel.

 5. 5. Beautiful Doom

  Meredith en Cristina proberen hun leven na de crash vorm te geven en moeten leren omgaan met de steeds grotere verantwoordelijkheid die ze krijgen in de ziekenhuizen waar ze werken. Meredith moet voor Zola zorgen en krijgt een patiënt met een aandoening die haar erg met de neus op de feiten drukt. Cristina assisteert Dr. Thomas bij een complexe hartoperatie.

 6. 6. Second Opinion

  De artsen zetten de rechtszaak door. Ze moeten de consequenties van hun letsel onder ogen zien. Bailey weet Arizona over te halen om haar te helpen met een jonge patiënt. Cristina streeft ernaar dat haar nieuwe werkomgeving een beetje normaal wordt.

 7. 7. I Was Made for Lovin' You

  Cristina en Owen denken na over hun relatie, terwijl de rechtszaak naderbij komt. Bailey krijgt ruzie met Ben over hun aanstaande huwelijk. Callie vraagt Jackson om hulp bij een oplossing voor Dereks hand, maar hij is er niet bij met zijn hoofd vanwege een schokkende gebeurtenis met April.

 8. 8. Love Turns You Upside Down

  De nieuwe coassistenten raken verwikkeld in al het drama in Seattle Grace: Meredith vraagt Heather om er alles aan te doen om Dereks hand te genezen; Cristina bindt op sportieve wijze de strijd aan met Stephanie en Leah, wat leidt tot acute medische nood bij Cristina's patiënt. Alex ziet Jo van een heel andere kant als ze samen het leven van een baby proberen te redden. Shane leert een wijze les van April tijdens de verplichte knobbels-en-bultensessie.

 9. 9. Run, Baby, Run

  Terwijl Bailey zich voorbereidt op haar huwelijk, verschillen Meredith en Derek van mening of ze de zenuwtransplantatie van Lizzie moeten doorzetten. Cristina ontdekt waarom Owen wil scheiden en Jo komt in de problemen als ze Alex beschuldigt van slechte begeleiding.

 10. 10. Things We Said Today

  Bailey stelt haar bruiloft uit en blijft zich inspannen om Adele's leven te redden. Cristina en Owen weten nog steeds niet of ze de scheiding moeten doorzetten. Arizona en Callie proberen de spanning in hun relatie terug te brengen. Na een vreselijk ongeluk raakt het ziekenhuis overspoeld door motorrijders.

 11. 11. The End is the Beginning is the End

  Meredith, Derek, Cristina en Arizona krijgen groot nieuws over de rechtszaak van de vliegtuigcrash. Richard gaat de avances van Catherine uit de weg. Jackson neemt een van de oude patiënten van Mark Sloane over. Derek begint met de revalidatie van zijn hand.

 12. 12. Walking on a Dream

  De artsen in Seattle Grace zijn gespannen als een nieuwe arts in het ziekenhuis arriveert. Arizona worstelt met fantoompijn, wat zowel psychische als lichamelijke klachten geeft. Een emotionele Meredith, die kampt met zwangerschapshormonen, wordt geconfronteerd met haar grootste angst.

 13. 13. Bad Blood

  Derek en April zetten alles op alles om een oplossing voor het ziekenhuis te vinden. Cristina vindt het moeilijk om de wensen te respecteren van een familie wiens zoon stervende is. Arizona voelt zich betrokken bij een tiener die dezelfde problemen heeft als zij.

 14. 14. The Face of Change

  Een hevige concurrentiestrijd ontstaat als meerdere artsen in de running zijn om het nieuwe gezicht van Seattle Grace te worden. April komt met een noodgeval. Jackson en Alex krijgen te maken met twee tieners die allebei transgender zijn en een relatie met elkaar hebben. Ondertussen voert het ziekenhuis nieuw beleid in dat het geduld van de staf op de proef stelt.

 15. 15. Hard Bargain

  Als het ziekenhuis op een faillissement afstevent, moet Owen moeilijke keuzes maken, zoals het niet laten doorgaan van aan dure operatie waarmee het leven van een kind gered kan worden. Alex en Jo werken samen om het leven van een baby te redden. April vraagt Jackson om relatieadvies.

 16. 16. This is Why We Fight

  Als de financiële problemen van Seattle Grace bekend worden, moedigt Catherine Jackson aan om naar Boston te verhuizen. De coassistenten vrezen voor hun baan. De artsen ontmoeten een mogelijke investeerder in een ultieme poging om het ziekenhuis te redden. Alex maakt indruk op Jo als hij voor een patiënt zorgt.

 17. 17. Transplant Wasteland

  Door de ruzies en chaos die het nieuwe managementteam van het ziekenhuis veroorzaakt, twijfelt één van de artsen aan zijn toekomst in Seattle Grace. Ondertussen moeten de artsen en coassistenten verscheidene orgaantransplantaties tegelijkertijd uitvoeren, maar bij allemaal stuiten ze op problemen.

 18. 18. Idle Hands

  Hoewel er onder het nieuwe management van alles ten positieve verandert in het ziekenhuis, beginnen de artsen ook te beseffen dat het hebben van een ziekenhuis zo zijn eigen problemen en verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Meredith maakt zich zorgen of het wel goed gaat met haar ongeboren kind. Callie en Arizona proberen hun relatie nieuw leven in te blazen. Alex geeft Jo's nieuwe vriendje het nakijken.

 19. 19. Can't Fight This Feeling

  Een benzinewagen ontploft op een snelweg in Seattle. Er vallen veel gewonden, onder wie ambulanceverpleegkundige Matthew. Meredith en Jo helpen een doodsbange moeder (Sarah Chalke) wier kind aan een mysterieuze ziekte lijdt. Owen krijgt een speciale band met een jongen van wie beide ouders levensgevaarlijk gewond zijn. Als Alex met Jo's vriend voor een zieke patiënt moet zorgen, houden ze niet langer de schone schijn op.

 20. 20. She's Killing Me

  Nadat ze verontrustend nieuws hebben gekregen, nemen Meredith en Derek voorzorgsmaatregelen aangaande de toekomst van hun kinderen. Een groep Syrische artsen arriveert in het Grey Sloan Memorial Hospital voor een spoedcursus chirurgische vaardigheden die ze in het veld kunnen toepassen. April besluit Matthew eerlijk te vertellen hoe het zit met haar maagdelijkheid. Ondertussen worden verschillende patiënten die een operatie moeten ondergaan, geveld door infecties. Een van de artsen vraagt zich af of dat door haar komt.

 21. 21. Sleeping Monster

  Nadat enkele patiënten zijn overleden, wordt er door het CDC een onderzoek naar Bailey ingesteld. Jackson en de andere bestuursleden zijn het oneens over hoe ze in deze crisis naar buiten moeten treden. Cristina kliert Alex met zijn geheime gevoelens voor Jo. Owen blijft voor Ethan zorgen omdat de toestand van zijn ouders nog steeds onzeker is.

 22. 22. Do You Believe in Magic

  De artsen proberen Bailey te steunen, maar ze sluit zich voor iedereen af. Na een voorval met Ethans grootmoeder is Owen bang dat het kind straks in de pleegzorg belandt. Een nieuwe specialist in gezichtsreconstructie (Hilarie Burton) arriveert in het Grey Sloan Memorial Hospital om een jonge patiënt te helpen. De assistent van een illusionist belandt op de eerste hulp als een tovertruc vreselijk misgaat.

 23. 23. Readiness is All

  De artsen van het Grey Sloan Memorial Hospital bereiden zich voor op de orkaan die op Seattle afstevent. Owens verlangen om vader te worden groeit, door zijn band met Ethan. Eén verkeerde beweging kan het leven van Meredith en dat van haar baby in gevaar brengen. Jo vraagt Alex om hulp in een noodsituatie. Eén van de artsen krijgt de schok van haar leven.

 24. 24. Perfect Storm

  Het Grey Sloan Memorial Hospital wordt met een crisis geconfronteerd als de storm voortraast, hulpmiddelen uitgeput raken en er een grote toestroom van patiënten is. In deze slotaflevering is er één arts die vecht voor hun leven.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.