• 9.377.356 stemmen

Grey's Anatomy - Seizoen 3 (2006-2007)

Show titel: Grey's Anatomy

Afleveringen: 25

Speelduur: 17 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Shonda Rhimes

Met: Ellen Pompeo, Patrick Dempsey en Katherine Heigl

Datum van release: donderdag 21 september 2006

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 3 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Grey's Anatomy

Meredith Grey is een aspirant chirurg en de dochter van een van de beste chirurgen, Dr. Ellis Grey. Meredith baant zich een weg door persoonlijke en professionele uitdagingen in haar leven, samen met haar collega-chirurgen in het Seattle Grace Hospital.

Afleveringen Seizoen 3 (2006-2007)

1. 1. Time Has Come Today

21 september 2006 (43 minuten)

De artsen van Seattle Grace helpen Izzie om te gaan met het verlies van haar verloofde, Denny, en haar besluit om te stoppen met het co-assistentschap. Meredith moet een beslissing nemen over de toekomst na haar verhouding met Derek. De chef wordt geconfronteerd met z'n vrouw, Adele, nadat hij de nacht in z'n kantoor heeft doorgebracht. George krijgt relatieadvies uit onverwachte hoek.

2. 2. I Am a Tree

28 september 2006 (43 minuten)

Cristina ontmoet Burke's ouders onder gênante omstandigheden. De co-assistenten voeren campagne voor Izzie's terugkeer naar het co-assistentschap. Addison neemt pauze van haar ziekenhuistaken. Een patiënt haalt van alles uit op wat haar laatste dag kan zijn.

3. 3. Sometimes a Fantasy

5 oktober 2006 (43 minuten)

Cristina probeert Preston te leren leven met z'n handtrillingen. Izzie probeert voor het eerst terug te keren naar het ziekenhuis sinds ze is gestopt met het co-assistentschap. Alex behandelt een patiënt met een lange ziektegeschiedenis. George en Callie's relatie gaat een stap verder.

4. 4. What I Am

12 oktober 2006 (43 minuten)

Addison twijfelt aan haar vaardigheden als arts. Cristina stimuleert Burke's herstel. Een co-assistent heeft zelf een medisch noodgeval. Izzie krijgt de verrassing van haar leven.

5. 5. Oh, the Guilt

19 oktober 2006 (43 minuten)

Bailey behandelt een jonge moeder met borstkanker. Derek leert meer over Mark en Addisons relatie. De artsen verdedigen de bekwaamheid van een co-assistent tijdens een personeelsvergadering. Meredith en Addison onderzoeken een stel dat zich in een vreemde positie heeft gemanoeuvreerd.

6. 6. Let the Angels Commit

2 november 2006 (43 minuten)

Cristina bereidt zich voor op de zeldzame autotransplantatie, tot grote afgunst van haar collega's. Alex twijfelt aan z'n medisch specialisme. George en Addison werken met een zwangere vrouw met een ongebruikelijk dilemma. Derek krijgt een verrassingsbezoek van z'n zus.

7. 7. Where the Boys Are

9 november 2006 (43 minuten)

De mannen van Seattle Grace gaan kamperen. Addison en Callie moeten samenwerken. Meredith assisteert Sloan bij een ingreep die nieuw voor haar is. Bailey confronteert Cristina, argwanend over haar recente handelingen in het ziekenhuis.

8. 8. Staring at the Sun

16 november 2006 (43 minuten)

De O'Malleys bezoeken George in het ziekenhuis. Meredith is vastberaden positiever te zijn. Derek en Addison proberen beschaafd met elkaar om te gaan. Richard wil het goedmaken met z'n vrouw, Adele.

9. 9. From a Whisper to a Scream

23 november 2006 (43 minuten)

Na een traumatisch auto-ongeluk stroomt de EH vol. Cristina heeft last van haar geweten over haar onoprechte samenwerking met Burke. Izzie zoekt de grenzen van haar proeftijd op.

10. 10. Don't Stand So Close to Me

30 november 2006 (43 minuten)

Recente gebeurtenissen zetten Burke en Cristina's relatie onder druk. Merediths halfzus, Molly, wordt opgenomen in het ziekenhuis. Mark en Derek moeten samenwerken als twee broers medische hulp zoeken.

11. 11. Six Days: Part 1

11 januari 2007 (43 minuten)

Na een geslaagde hartoperatie wordt George's vader geopereerd aan z'n kanker. Thatcher Grey komt naar Seattle Grace toe om z'n nieuwe kleindochter op te zoeken. Meredith ontdekt dat Derek slaapproblemen heeft.

12. 12. Six Days: Part 2

18 januari 2007 (43 minuten)

Na een geslaagde hartoperatie herstelt George's vader gestaag van z'n behandeling tegen kanker. Ondertussen krijgen Mark en Addison onenigheid.

13. 13. Great Expectations

25 januari 2007 (43 minuten)

Terwijl geruchten over het vertrek van de chef de ronde doen, stelt Bailey de oprichting van een gratis kliniek voor. Een arts van Seattle Grace krijgt een bijzonder aanzoek.

14. 14. Wishin' and Hopin'

1 februari 2007 (43 minuten)

De strijd om de functie van chef is in volle gang. De artsen wedijveren om de genegenheid van Richard. Een patiënt brengt de levens van de mensen om zich heen in gevaar. De medische toestand van Merediths moeder, Ellis, die Alzheimer heeft, verandert.

15. 15. Walk on Water

8 februari 2007 (43 minuten)

Het personeel probeert om te gaan met ongeduldige patiënten, na een grote ramp met een vrachtschip en een veerboot in Seattle. De 'Chief' kiest een team om mee naar de locatie toe te gaan om daar zoveel mogelijk levens te redden.

16. 16. Drowning on Dry Land

15 februari 2007 (43 minuten)

Bijna iedereen is op zoek naar Meredith. Izzie neemt wanhopige maatregelen om de situatie waarin ze in is beland onder controle te houden. Cristina en Burke hebben ruzie over het bekend maken van hun huwelijk.

17. 17. Some Kind of Miracle

22 februari 2007 (43 minuten)

Iedereen is druk bezig met Meredith om haar te laten overleven. Men is nog steeds druk met de gevolgen van de ramp met de veerboot. Een jongeman genaamd Lucas heeft problemen met hersen-mond-coördinatie. Iemand anders sterft.

18. 18. Scars and Souvenirs

15 maart 2007 (43 minuten)

De strijd om een nieuwe chef wordt feller als een nieuwe kandidaat zich meldt. De spanning tussen Izzie en George escaleert. Callie moet een groot geheim onthullen. Derek behandelt een patiënt die hij goed kent. Alex blijft met Jane Doe werken.

19. 19. My Favorite Mistake

15 maart 2007 (43 minuten)

George ontmoet z'n nieuwe schoonvader en hij is absoluut niet in staat om een goede indruk te maken. Alex helpt Jane Doe bepalen hoe de wereld haar voortaan zal zien. De raad van bestuur voert sollicitatiegesprekken met kandidaten voor de functie van leidinggevende. Izzie worstelt met een schokkende openbaring.

20. 20. Time After Time

19 april 2007 (43 minuten)

Izzie wordt geconfronteerd met haar verleden en vindt troost bij George. Alex raakt meer gehecht aan Jane Doe. Meredith en Derek twijfelen aan hun status. Cristina besluit voor haar relatie met Burke te vechten, ondanks haar verleden met Colin Marlow.

21. 21. Desire

26 april 2007 (43 minuten)

Twee mensen die nog niet eerder samen zijn geweest, zijn dat nu wel. 'McSteamy's' 60-dagen gelofte komt onverwachts ten einde. We ontmoeten een baas, zijn assistent, en zijn vrouw. Derek heeft zijn bedenkingen over zijn relatie met Meredith. De voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis komt binnen als patiënt. Callie confronteert Izzie over haar relatie met George.

22. 22. The Other Side of This Life: Part 1

3 mei 2007 (43 minuten)

Meredith werkt aan haar relatie met Susan en Thatcher. Cristina krijgt te maken met haar eigen moeder en die van Burke. Alex blijft de neiging houden om voor Jane Doe / Ava te zorgen. Addison krijgt een baan aangeboden buiten Seattle.

23. 23. The Other Side of This Life: Part 2

3 mei 2007 (43 minuten)

De stiefmoeder van Meredith krijgt te maken met een complicatie. Izzie heeft het moeilijk met het besluit van George. Ava ondergaat een operatie die haar geheugen kan herstellen.

24. 24. Testing 1-2-3

10 mei 2007 (43 minuten)

De co-assistenten leggen de grootste test van hun carrière af, de eerste jaar-examens. De artsen behandelen drie gewonde bergbeklimmers. Callie's argwaan over George en Izzie neemt toe. Cristina worstelt met haar trouwbeloftes.

25. 25. Didn't We Almost Have It All?

17 mei 2007 (43 minuten)

Het is Cristina en Burke's trouwdag, en de dag waarop de co-assistenten hun examenuitslagen krijgen. De opvolger van de chef wordt bekendgemaakt. Callie en George nemen een belangrijk besluit over hun relatie.

avatar van Black Math

Black Math

Het soapgehalte wordt voor mijn gevoel wat hoger opgevoerd in dit seizoen. Er is haast geen personage met een rustig priveleven. Wat dit seizoen wat zwakker maakt dan de vorige twee is het uitstapje van het karakter Addison naar Los Angeles, wat een voorschot is op de spin-off rondom dit personage. We krijgen aldaar nieuwe karakters te zien die allemaal volop in drama's verwikkeld zijn, maar ik heb totaal geen binding met ze, waardoor deze episodes behoorlijk vervelend aanvoelen. 1,5*.