• 9.109.850 stemmen

3,73 42 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Antoine Bours, Gilles de Voghel, Matthieu Frances en Christopher Yates

Met onder meer: Stéphanie Blanchoud, Jean-Jacques Rausin  en Clément Manuel

Oorspronkelijke taal: Frans

Release datum: zondag 1 mei 2016

Eerst uitgezonden op: La Une (België)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ennemi Public

De reeks werd geïnspireerd door de Dutroux-affaire en begint met de overbrenging van Guy Béranger, een kindermoordenaar, naar de abdij van Vielsart. Daar moet hij de rest van zijn straf uitzitten tot groot protest van de inwoners van het dorp. De jonge Brusselse agente Chloé Muller krijgt de taak om de gedetineerde in het oog te houden. Amper een maand na de aankomst van Béranger wordt een meisje vermoord teruggevonden in een lokale kapel. De moord vertoont gelijkenissen met de handelswijze van Béranger en lijkt het werk te zijn van een van zijn bewonderaars.

logo tmdbimage

Meningen over Ennemi Public

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

woensdag 26 april 2023
Ennemi Public seizoen 3 Losjes gebaseerd op de Dutroux-affaire. Voor de liefhebbers van Scandinavische misdaadseries, maar uit Wallonië deze keer. Subliem acteerwerk van Angelo Bison, die met weinig foefjes en gedoe toch van alles laat zien in zijn gelaatsuitdrukkingen, het ene moment de onschuld zelve het andere de berekenende kindermoordenaar. Eng ook, soms. Schitterende muziek aan het slot van 2 afleveringen: Miserere van Allegri en Pavane van Gabriel Fauré. Kippenvel! Ok, de serie kent af en toe zijn cliché-momenten: aan het einde is daar natuurlijk weer de onvermijdelijke confrontatie in een afgelegen huis in het bos en horen we op het moment suprême de sirenes in de verte, terwijl het qua plot net iets teveel lijkt op The Silence of the Lambs: de veroordeelde moordenaar die om hulp gevraagd wordt bij het vinden van een andere moordenaar. Bovendien loopt het politieonderzoek wel erg gesmeerd en hebben ze die ene vent wel erg vlotjes gevonden. Staan ze op een plein, waar die vent is gezien, zij kijkt in het rond, op zoek naar aanwijzingen, dan blijft haar blik hangen bij een bushalte waar wat mensen staan, dan zie je haar denken: misschien heeft ie de bus wel gepakt... en ja hoor, een paar scènes later hebben ze camerabeelden van de gezochte man die in de bus stapt, weten ze waar hij is uitgestapt en waar hij woont haha... Ook wel heel toevallig dat nou net zíj dat geluid hoort in dat huis.

lang pee

vrijdag 29 september 2023
Ennemi Public seizoen 3 België heeft niet veel goede series, en zeker Vlaanderen niet, maar deze serie die een beetje gebaseerd is op de afschuwelijke affaire Dutroux, vind ik zeer goed. Als Belg brengt dit wel vele afschuwelijke dingen terug naar boven....