• 9.370.024 stemmen

Body of Proof (2011-2013)

3 seizoenen
2,85 26 stemmen + Mijn stem

Status: Geannuleerd

Genre: Misdaad / Drama

Ontwikkeld door: Christopher Murphey

Met onder meer: Dana Delany, Jeri Ryan en Geoffrey Arend

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 29 maart 2011

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Body of Proof

Dokter Megan Hunt was in een eerder leven een gerespecteerd neurochirurg. Mede door haar drukke professionele activiteiten eindigde haar huwelijk in een scheiding en verloor ze de voogdij over haar dochter aan haar ex-man. Na haar echtscheiding had ze een auto-ongeluk met als gevolg dat ze een verminderd gevoel in haar handen kreeg. Toen een van haar patiënten op de operatietafel stierf stopte ze met de chirurgie. Ze wordt schouwarts bij de politie van Philadelphia en met haar gedrevenheid lost ze moordzaken op, maar diezelfde gedrevenheid wekt ook irritaties op bij haar collega's. Haar kennis en kunde als chirurg komt vaak goed van pas bij het oplossen van de verschillende moorden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Body of Proof

avatar van hatebreeder

hatebreeder

zondag 21 juni 2020
Body of Proof seizoen 1 Vrij leuk eerste seizoen. Alle afleveringen kijken prima weg. Het acteerwerk is voldoende tot goed.

Foxhollywood

zondag 11 november 2018
Body of Proof seizoen 1 Alle seizoenen gezien. Aardige serie.Heb mij er wel mee vermaakt.
avatar van joolstein

joolstein

donderdag 7 april 2016
Body of Proof seizoen 1 Het enige positieve wat ik over deze serie kan zeggen is dat Jeri Ryan (Seven of Nine uit Star Trek) erin meespeelt. Verder is het vooral standaard. Vermoedelijk hoor ik ook niet in de doelgroep! Ik denk namelijk dat deze politie-serie meer op vrouwen gericht is.
avatar van Boenga

Boenga

zaterdag 11 februari 2023
Body of Proof seizoen 2 In grote lijnen twee redenen waarom dit tweede seizoen VAN BoP voor mij zelfs geen 5/10 meer haalt: Ten eerste is pijnlijk om te zien hoeveel werk er van gemaakt is om alles mooi in beeld te brengen, maar hoe de serie op veel andere vlakken totaal uit de bocht vliegt. Zo zijn de verhaallijnen van alle afleveringen bijzonder eentonig en eenzijdig: nergens origineel, nergens uitgewerkt. Dokter Megan doet wat onderzoek, en lost in haar eentje elk vraagstuk op. De ondervragingen van verdachten in de verhoorkamer zijn in elke aflevering een absoluut dieptepunt: een paar scherpe vragen (je hebt op die dag, op die manier, op die plaats, om die reden, die persoon vermoord), een een paar simpele antwoorden (ik was daar niet op die dag, i didn't kill him), en de verdachte mag weer naar huis. 'De dokter lost het op': de dokter doet hier zowat alles. Er is geen lijn tussen de politie en de medische wereld; Megan gaat mee naar de plaats van de misdaad, snijdt in het hospitaal de lijken open, gaat met de agenten verdachten arresteren, volgt op de voet alle ondervragingen en komt zich daar inmengen, en gaat uiteindelijk mee de dader arresteren. Veelzijdig beroep is dat, lijkschouwer. Heel af en toe draagt ze op the place of crime een daarvoor een geschikte outfit - inclusief handschoenen - maar meestal gebeurt al het werk in haar zeer variabele, kokette maatpakjes - inclusief naaldhakken. (Bewuste ?) en heel opvallende schoonheidsfouten die de serie ver buiten de realiteit zetten. Knap ook hoe in een metropool als Philadelphia twee politieagenten een karrevracht aan taken op hun schouders dragen: telkens opnieuw dezelfde twee artiesten op de delict plaats, bij Megan in de kliniek, die getuigen zoeken en verdachten arresteren, die ondervragen, en die uiteindelijk (met Megan uiteraard !) de dader vinden. En dan kom ik bij de tweede reden waarom hier weinig te genieten valt. Door de veel te simpele, niet uitgewerkte whodunnits kan je Body of Proof niet als thriller, of politieserie, of zelfs niet als drama plaatsen. En humor is in de verste verten niet te bespeuren. Je zou dan verwachten dat de personages de boel zouden redden, eventueel in de vorm van een (romantische) soap - waarbij de verhalen niet meer dan een omkadering zouden zijn voor de dialogen. Maar helaas: je kijkt naar een opeenstapeling van karikaturale individuen waarvoor je met de beste wereld geen sympathie kan voelen. Met het hoofdpersonage, dokter Megan, als absolute uitschieter: buitengewoon pretentieus, een betweter die boven de Jan en alleman staat, en die dan in haar eentje effectief nog eens overal gelijk heeft en alles oplost. Wat de makers van Body of Proof daartoe heeft gedreven, het is me een raadsel. Er was veel potentieel, er is weinig goeds mee gedaan.