• 9.178.241 stemmen

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Steven Moffat en Mark Gatiss

Met onder meer: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman en Rupert Graves

IMDb beoordeling: 9,1 (1.035.721)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 25 juli 2010

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sherlock

Sherlock Holmes kan een softwareontwerper herkennen aan zijn stropdas en een piloot aan zijn duim, dankzij zijn enorme analytische vaardigheden. Hij gaat de verveling te lijf door ingewikkelde misdaden op te lossen. Dankzij een toevallige ontmoeting komt John Watson in zijn leven. De twee mannen zijn zo verschillend als het maar zijn kan, maar samen binden ze de strijd tegen de misdaad aan. Dankzij het intellect van Sherlock en het pragmatisme van John vormt het stel een onverslaanbaar team. Samen ontwarren ze cryptische aanwijzingen, zitten ze achter levensgevaarlijke moordenaars aan en lossen ze schijnbaar onoplosbare misdaden op.

Seizoenen

Komt er een Sherlock seizoen 5?

Acteurs en Actrices

Meningen over Sherlock

avatar van J.Ch.

J.Ch.

maandag 23 januari 2017
Sherlock seizoen 4 Waarom heeft Sherlock toch altijd maar drie afleveringen per seizoen? Dat allereerst. Ik vond het weer een solide seizoen, en ik ben het dan ook niet eens met de vele negatieve commentaren (hoewel me dat hier nog wel meevalt). Wel zie ik dat er langzamerhand een shift in de serie zit. Het gaat steeds minder om het trucje van het deduceren en het overdonderende intellect van Sherlock; in plaats daarvan gaat het steeds meer om de vermenselijking van Sherlock. Ik had zelf niet zoveel problemen met The Six Thatchers, hoewel het niet de meest memorabele aflevering ooit was. Met uitzondering natuurlijk van de dood van Mary, die had ik niet zien aankomen. The Lying Detective gaat om de verwerking hiervan. Sherlocks 'plan' hierin was niet eens zo'n grote verrassing, maar de uitwerking hiervan is wel geslaagd. Ook vond ik het leuk om de dode Mary nog even commentaar te zien leveren. Ik ben niet altijd voorstander van dode mensen die door hun achtergelaten dierbaren nog gezien worden, maar hier werkt het prima. Toby Jones zet hier trouwens ook een sterke rol neer - jammer dat het maar voor één aflevering is. Hij kon best nog wel een poosje mee als superschurk. En dan als laatste The Final Problem. Hoewel de aflevering wat mindere puntjes heeft, vind ik het geheel toch zeker geslaagd. Het begon al met die oprecht enge scène in het huis van Mycroft. Zo creepy zien we het niet vaak in Sherlock (de scène waarin Sherlock Euros voor het eerst (weer) ziet, met dat glas dat er niet bleek te zijn, vond ik ook behoorlijk angstaanjagend, ik weet niet waarom). Sowieso was deze aflevering anders van toon dan normaal. Weinig speurwerk, meer dramatische ontwikkeling. Misschien dat de makers daarin net iets te ver gegaan zijn, maar mijn suspension of disbelief reikt best ver en ik vond het drama geslaagd. Euros als Hannibal-achtige psychopaat, Mycroft die een hart blijkt te hebben, Sherlocks inzinking na het telefoontje met Molly, en Redbeard die een jongentje bleek te zijn (waar ik behoorlijk van schrok)... Al het drama werkt mijns inziens mee in de vermenselijking van Sherlock, die ik eerder al noemde. De uitkomst van het hele verhaal is dat Euros dan wel de slimste mag zijn, Sherlock is juist door zijn menselijkheid de sterkere. Ik las ergens dat Euros is wie Sherlock zou zijn als hij helemaal geen menselijke 'zwakheden' meer had. Aan de andere kant, als dit dramatische gedoe je niet ligt, dan snap ik dat je niet zo blij bent met deze afsluiting... Ik vond de 'aanwezigheid' van Moriarty erg goed gedaan - het brengt je constant in de war. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of hij dood is, hij is briljant genoeg om ons tijden nadien nog de stuipen op het lijf te jagen. En die helikopter-entree was natuurlijk geniaal... Verder was opnieuw het acteerwerk over de hele linie heel sterk, en de muziek was ook goed, met name het duet op het eind. De laatste aflevering voelt een beetje als een einde voor altijd. Wat mij betreft mag men nog wel een aantal seizoenen meer maken, maar als het hierbij blijft, vind ik dit een mooie afsluiting. Voor nu vier sterren.
avatar van WB

WB

zondag 15 november 2015
Sherlock seizoen 1 Fantastische serie. Mijn kennismaking met Cumberbatch, die Holmes briljant neerzet. Deze eerste drie afleveringen waren zo voorbij en vervelen geen minuut. De deductie bij elke case is geweldig in beeld gebracht, waardoor het bijna simpel lijkt wat Holmes doet. De beste Holmes-serie die ik ken.
avatar van Koerok

Koerok

maandag 16 januari 2017
Sherlock seizoen 4 Wat een afschuwelijke laatste aflevering. Compleet belachelijk en over-the-top.

René.

zondag 22 januari 2017
Sherlock seizoen 4
erg aap schreef:
Maar ben ik nou gek of zie je in een eerdere aflevering dat Moriarty gewoon nog leeft, wordt weggedragen nadat hij zichzelf "neerschiet" en dan nog een hele uiterlijke make-over krijgt?. Verder inderdaad een vrij ongeloofwaardige aflevering vooral, met plotholes die zo duidelijk zijn dat je je gaat afvragen hoe een verder vrij intelligente serie die heeft kunnen overzien. Watson die aan kettingen vast zit in een put en een paar minuten later met een touw naar boven wordt gehaald? Euros die Sherlock en twee andere mannen kan overtuigen met de stem van een 8-jarig meisje?
[spoiler=58854 Een klein jochie wordt vermist, en niemand checkt de put.