• 10.518 nieuwsartikelen
 • 161.619 films
 • 10.094 series
 • 29.644 seizoenen
 • 613.094 acteurs
 • 192.850 gebruikers
 • 8.961.749 stemmen
Avatar
 
banner banner

Jack Ryan - Seizoen 1 (2018)

3,83 92 stemmen

Alternatieve titel: Tom Clancy's Jack Ryan

IMDb beoordeling: 8,0 (173.642)

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Carlton Cuse en Graham Roland

Met: John Krasinski, Abbie Cornish en Wendell Pierce

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 31 augustus 2018

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Jack Ryan

Tom Clancy's Jack Ryan richt zich op de hedendaagse geopolitiek en terroristische dreigingen. Jack Ryan stuit als onervaren CIA-analist op een aantal verdachte geldtransacties en wordt door zijn superieur meegesleurd naar het Midden-Oosten. Een terroristische leider blijkt een grote aanslag voor te bereiden tegenover de Verenigde Staten en hun bondgenoten.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

 1. 1. Pilot

  31 augustus 2018 (1 uur en 04 minuten)

  CIA-analist Jack Ryan legt een reeks verdachte transacties bloot die hem en zijn baas James Greer van achter hun bureau het veld in jagen om een krachtige nieuwe bedreiging voor de wereld op te sporen. Hanin begint de zaken van haar man in twijfel te trekken nadat hij een mysterieuze buitenstaander bij hen thuis heeft gebracht.

 2. 2. French Connection

  31 augustus 2018 (1 uur)

  Jack en Greer decoderen een nieuw stukje informatie dat hen naar Parijs brengt en een stap dichter bij de ongrijpbare Suleiman. De man van Hanin keert terug naar huis met hernieuwde geestdrift voor zijn geheime missie, waardoor hij geen zekerheid kan bieden over de toekomst van zijn familie.

 3. 3. Black 22

  31 augustus 2018 (51 minuten)

  Drone piloot Victor worstelt met de immense verantwoordelijkheid die aan zijn baan is verbonden. Jack en Greer sluiten zich aan bij Franse inlichtingendiensten op een missie om de broer van Suleiman op te sporen. Hanin wordt gedwongen om een gevaarlijke beslissing te nemen in het belang van hun kinderen.

 4. 4. The Wolf

  31 augustus 2018 (43 minuten)

  Naarmate Jack en Cathy dichterbij komen, wordt het dubbelleven van Jack op de proef gesteld. Een show van geweld van Suleiman draagt bij aan zijn rangen en brengt hem een stap dichter bij zijn volgende aanval.

 5. 5. End of Honor

  31 augustus 2018 (1 uur)

  Na de vreselijke Parijse kerkaanval ontdekken Jack en Greer een diepere strategie achter Suleiman's acties, waardoor hij Jack dwingt een ongewone valstrik voor hem te suggereren. Hanin staat voor nieuwe uitdagingen in haar zoektocht naar vrijheid.

 6. 6. Sources and Methods

  31 augustus 2018 (56 minuten)

  Jack's morele code wordt getest wanneer hij en Greer een Turkse crimineel gebruiken om hen te helpen een hoogwaardig doelwit op te sporen dat hen mogelijk naar Suleiman kan leiden. Hanin probeert haar achtervolgers te ontwijken en haar dochters veilig te houden. Cathy onderzoekt een uitbraak van een virulente vorm van Ebola die kan wijzen op iets onheilspellender.

 7. 7. The Boy

  31 augustus 2018 (1 uur)

  Jack en Greer proberen hun meerderen te overtuigen om een verkrachte grondaanval te leiden om Suleiman te vangen. Jacks dubbele leven kost hem een belangrijke relatie.

 8. 8. Inshallah

  31 augustus 2018 (1 uur)

  Jack en Greer vrezen dat de volgende aanval van Suleiman mogelijk op Amerikaanse bodem zou plaatsvinden. Ze moeten uitzoeken hoe ze hem kunnen stoppen of enorme kosten kunnen riskeren.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van Esteban

Esteban

 • 3594 berichten
 • 1813 stemmen

Yep. Hier kijk ik absoluut naar uit. En zeker omwille van de lead. Toegegeven, ik heb altijd al een zwak gehad voor John Krasinski. Hij was me vóór The Office (US) reeds opgevallen in enkele onbelangrijke bijrollen, maar van zijn Jim Halpert was ik instant-fan. En ik zag al geruime tijd méér in hem, wat wel vaker het geval is bij acteurs met een voortreffelijke komische timing. 13 Hours kwam in dat opzicht niet echt als een verrassing, zoals voor het merendeel van de massa wel het geval bleek te zijn. Maar het was wel de bevestiging, evenals A Quiet Place. Blij dus dat de wel gekende Jack Ryan nu door hem vertolkt werd. Deze serie lijkt, as expected, ook wat in huis te hebben voor de kijker die méér wenst dan platte actie. Precies waar ik op hoopte. I'm in.


avatar van DreamTech

DreamTech

 • 465 berichten
 • 751 stemmen

Geweldige serie net afgekeken kom maar op met seizoen 2 !


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59000 berichten
 • 3905 stemmen

DreamTech schreef:

Geweldige serie net afgekeken kom maar op met seizoen 2 !

Kan je er wat meer over kwijt? Goed plot? Veel en goede actie? Acteerwerk?

Ik twijfel of ik dit wil kijken. Het is best een goed concept. De films zijn wisselvallig maar ook niet verkeerd.


avatar van legian

legian

 • 777 berichten
 • 0 stemmen

Dit was de eigenlijk de reden waarom ik Amazon Prime heb aangeschaft. Het heeft eventjes geduurd voordat ik er eindelijk aan toe kwam maar dat was het wachten wel waard.

John Krasinski ken ik alleen van The Office, dus dit is een aardige verrassing. Hij levert echter heerlijk werk af en voelt geloofwaardig in zijn rol. Ook de rest is trouwens erg goed bezig en het is toch fijn om Wendell Pierce weer eens te zien.

Na het zien van de trailers was ik bang dat het voornamelijk actie gedreven zou zijn, maar er is voldoende tijd voor ontwikkeling van de personage's en het verhaal. Toch had het analyseren van mij wat meer aandacht mogen krijgen. Jack Ryan is en blijft namelijk een analist.

De 8 afleveringen zitten trouwens erg vol met verhaal en voor ik er erg in had was ik alweer 2 afleveringen verder. De keus voor 8 afleveringen is precies goed, het verhaal wordt mooi opgezet en afgerond. Ondertussen ook de persoonlijke ontwikkelingen en lijntjes voor de volgende seizoenen.

Van de films kan ik me alleen Jack Ryan Shadow Recruit nog herinneren. En dit is toch wel een flink stuk beter. Kijk uit naar seizoen 2.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

legian schreef:

Van de films kan ik me alleen Jack Ryan Shadow Recruit nog herinneren. En dit is toch wel een flink stuk beter. Kijk uit naar seizoen 2.

Niet The Hunt for Red October (Alec Baldwin als Jack Ryan) en de 2 met Harrison Ford in die rol: Patriot Games en Clear and Present Danger >>??


avatar van legian

legian

 • 777 berichten
 • 0 stemmen

Tomtommer The Hunt for Red October heb ik wel in de kast staan, maar het is zo lang geleden dat ik de film heb gezien dat ik me er weinig van herinner. En de twee met Ford in de rol heb ik nooit gezien. Staan nog wel op het lijstje trouwens.

Als ik terug kijk naar mijn cijfers staat de serie gelijk aan The Hunt for Red October trouwens. Ga de films binnenkort eens bekijken.


avatar van Dida_mm

Dida_mm

 • 22 berichten
 • 157 stemmen

Zojuist de eerste 3 afleveringen gezien. Echt een hele sterke serie! Goede actie, goed verhaal, goede karakters en een lekker tempo.


avatar van Mr Bleu

Mr Bleu

 • 37 berichten
 • 496 stemmen

Waar de serie sterkt begint zwakt hij snel af. Niet zozeer in verhaallijn maar wel in acteerprestaties en verfilming.


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 37 berichten
 • 52 stemmen

De eerste Prime Original serie die ik heb gezien en hij kon me zeker wel bekoren.

De serie vertelt het verhaal over ‘Jack Ryan’ een van Tom Clancy’s personages. Jack is een CIA analist die strijd tegen PTSD, van toen hij nog marinier was. John Krasinski zet die rol goed neer. Er is ook absoluut voldoende balans tussen actie en verhaal.

Het enige waar ik me eigenlijk aan stoorde, was dat Yazid op wonderlijke wijze een luchtaanval en een klap met een flinke steen (die vol op zijn hoofd werd geslagen), bijna heel huids weet te overleven. Dat gedeelte ging mijn pet een beetje te boven, want dan komt het een beetje over als een 13 in het dozijn actie serie.

Sommige sub-plots waren ook niet altijd even interessant, maar leiden uiteindelijk wel goed door naar het plot. Ook het uitdiepen van Suleiman was sterk gedaan.

S1 8.0/10


avatar van Threeohthree

Threeohthree

 • 5377 berichten
 • 2508 stemmen

Prima vermaak,

Niet zo hip en flitsend als homeland maar daardoor lag de potentie ook wel iets hoger.

Echter word die potentie niet echt volledig waargemaakt. Het is al snel duidelijk dat Jack Ryan een stapje verder is met eindbaas Suleiman. Suleiman is een mysterie met veel geld, stalen ballen, en een meesterbrein.

Dat meesterbrein van Suleiman zien we terug in de eerste aanslag in de kerk. Best wel een intens begin gevolgd door een heerlijk kat en muis spel tussen Jack en Suleiman. Echt helemaal niks mis mee. Het is dan ook een beetje jammer dat de boel een beetje als een nachtkaars uit gaat wanneer het meesterplan van deze Bin Laden 2.0 in rook op gaat omdat hij simpelweg word doodgeschoten.

Gemiste kans om deze serie naar een hoger niveau te tillen. Ik bedoel, we volgen deze man al 8 afleveringen. Wie zien zijn beweegredenen, en krijgen geen sympathie, maar wel respect voor zijn statuur. Het begon zo duister met het hele ebola gedoe dus ik had zeker verwacht dat iedereen in dat ziekenhuis een mini Chernobyl zou inademen. Wat een dikke cliffhanger was dat geweest.

In plaats daarvan krijgt elk seizoen zijn "eigen" verhaal. Overigens helemaal niks mis mee hoor, de serie verveelt geen seconde.

3.5*


avatar van james_cameron

james_cameron

 • 5912 berichten
 • 9066 stemmen

Spannend eerste seizoen rondom Tom Clancy's CIA-analyst, die hier overigens al heel snel verandert in een echte man of action. Iets te snel, aangezien ik wel wat meer kantoorwerk van de beste man had willen zien, maar goed. De vaart zit er in ieder geval flink in, met eersteklas aktiescenes en een vlot verteld plot, dat zelden een rustmoment kent. De acht afleveringen vliegen dan ook voorbij. Krasinski voelt nog niet helemaal op zijn plaats in de titelrol, daar is hij net iets te sukkelig en te weinig doorleefd voor, maar hij doet het niet slecht.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

 • 1149 berichten
 • 2040 stemmen

Prima serie! Veel en goede actie en een leuke geloofwaardige verhaallijn.

Minpunt vond ik de enorme gaten die vallen tussen het reizen o.a. Zo zitten ze het ene moment in Yemen en in de volgende scene zit hij met zijn vriendin in het restaurant. Ook kwam de laatste aflevering wat gehaast en geforceerd over. En ik heb hier niemand gehoord over het sarin gas dat in de kelder van het ziekenhuis is achtergebleven. Zo had de serie zijn slordigheden

Vandaar 3.5* ipv 4*


avatar van umbra

umbra

 • 3604 berichten
 • 3384 stemmen

Deze nu pas gekeken, seizoen 1 in 1 ruk uitgekeken, wat een vette serie is me dit, uiterst sterke politieke actie-misdaadserie


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 901 berichten
 • 707 stemmen

Topserie. Eerste seizoen met heel veel plezier gekeken. Ben benieuwd wat seizoen 2 gaat brengen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.