• 9.380.694 stemmen

American Crime Story - Seizoen 2 (2018)

Alternatieve titels: American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, The Assassination of Gianni Versace

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: Scott Alexander en Larry Karaszweski

Met: Darren Criss, Penélope Cruz en Edgar Ramírez

Datum van release: woensdag 17 januari 2018

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot American Crime Story

American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken die veel stof deden opwaaien. De zaak van O.J. Simpson wordt gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en manoeuvreren tussen beide zijden van de rechtbank. Een combinatie van vertrouwen vanuit de vervolgers, sluwheid vanuit de verdediging en de geschiedenis met de Afro-Amerikaanse gemeenschap van de LAPD geeft de jury wat ze nodig had: redelijke twijfel. De moord op modegigant Gianni Versace werd tevens breeduit in de pers besproken en liet meer dan genoeg vragen achter voor alle betrokkenen.

Afleveringen Seizoen 2 (2018)

1. 1. The Man Who Would Be Vogue

17 januari 2018 (42 minuten)

Alle ogen in de wereld zijn gericht op Miami Beach, Florida. Hier is mode-icoon Gianni Versace op gruwelijke wijze omgebracht. Wie is er verantwoordelijk voor deze daad?

2. 2. Manhunt

24 januari 2018 (42 minuten)

Andrew Cunanan arriveert in Miami, Florida. Hij is naar het zuiden getrokken om modeontwerper Gianni Versace te stalken.

3. 3. A Random Killing

31 januari 2018 (42 minuten)

Een vastgoedmagnaat in Chicago, met de naam Lee Miglin, wordt vermoord. De politie beschijt deze gruweldaad als een willekeurige moord, maar is dat wel zo?

4. 4. House by the Lake

7 februari 2018 (42 minuten)

Een architect uit Minneapolis, met de naam David Madson, wordt gedwongen om op de vlucht te slaan. Dit doet hij samen met Andrew Cunanan, de stalker van Versace.

5. 5. Don't Ask Don't Tell

14 februari 2018 (42 minuten)

Marineofficier Jeffrey Trail heeft voor het eerst een ontmoeting met Andrew Cunanan. Gianni Versace onthult zijn seksualiteit aan de wereld.

6. 6. Descent

28 februari 2018 (42 minuten)

Andrew Cunanan viert zijn verjaardag in San Diego. Tegelijkertijd ziet hij zijn complete leven in duigen vallen.

7. 7. Ascent

7 maart 2018 (42 minuten)

Andrew Cunanan laat zijn zijn moeizame familieleven achter zich. Donatella Versace heeft moeite om haar plekje binnen het Versace koninkrijk te vinden.

8. 8. Creator/Destroyer

14 maart 2018 (42 minuten)

Een jonge Andrew Cunanan worstelt met zijn onderdrukkende vader. Tegelijkertijd groeit Gianni Versace uit tot een wereldberoemde ontwerper.

9. 9. Alone

21 maart 2018 (42 minuten)

De jacht op de seriemoordenaar Andrew Cunanan bereikt een hoogtepunt. Het einde van de jacht lijkt in zicht te zijn.

avatar van scorsese

Prachtig tweede seizoen dat ditmaal over de moord op modegigant Gianni Versace gaat. Wellicht heeft het geholpen dat ik helemaal niks over deze moord wist van te voren. Een boeiend hoofdpersonage dat hier sterk wordt neergezet in een wellicht carrière-makende rol van Darren Criss. Ook uitstekend opgebouwd waarbij je steeds meer te weten komt over het leven van de moordenaar.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Net geen 4,5 omdat ik het fijn vind bij zulk soort dingen dat het wel erg waarheidsgetrouw is. Maarja dat gaat hier natuurlijk moeilijk. Al gingen ze met sommige dingen wel behoorlijk overboord. Feiten die makkelijk te achterhalen waren zijn ook gewijzigd. En dat na het 1e seizoen waar alles zo exact was nagedaan.. Dat was soms toch wel slikken voor mij.

Los daarvan een geweldige show. Aflevering 4, 5 en 6 waren favoriet. Kon niet meer stoppen met kijken.Vond dat ze heel kundig hebben laten zien hoe het uiteindelijk allemaal zo ver gekomen is. Misschien zat het al in zijn DNA. Zijn vader was ook een narcistische sociopaat en pathologische leugenaar (en Andrew zijn golden child). Zijn opvoeding heeft zeker weten bijgedragen. Hoe zijn moeder behandeld werd... Daar werd ook een heel verkeerd voorbeeld mee gesteld. En dan nog homoseksueel zijn in het puriteinse Amerika... Je schamen omdat je vader gevlucht is voor de FBI vanwege diefstal en fraude en de familie in armoede achter heeft gelaten. En dan ook nog eens hoogbegaafd zijn waardoor hij met veel weg kwam en niet echt klikte met leeftijdsgenoten. Ik kan niet zeggen dat ik overspoeld word door medelijden voor hem. Ik heb meer te doen met zijn slachtoffers en hun dierbaren (en zijn arme moedertje) maar ergens kan ik wel goed snappen waar het voornamelijk mis is gegaan. Voorheen heel veel over de zaak meegekregen maar nooit zo de diepte in. Vond ik toch wel erg fascinerend. Kijk nu al uit naar de volgende seizoenen!

avatar van Leno_mm

Leno_mm

Daar waar seizoen 1 nog wel tot het einde bleef boeien was er in dit verhaal simpelweg te weinig te vertellen. Er zijn te veel afleveringen en na halverwege wordt het langdradig en bloed de serie dood, met nog wel een positieve uitschieter (de 1 na laatste aflevering). Verder blijven de rollen van Vasace en zijn zus wat onderbelicht, het zijn in feite maar kleine bijrollen. Pluspunt is wel dat Criss een uitstekende hoofdrol speelt.