• 145.971 films
 • 7.531 series
 • 23.069 seizoenen
 • 507.431 acteurs
 • 317.662 gebruikers
 • 8.347.778 stemmen
Avatar
 
banner banner

American Crime Story (2016-2021)

3 seizoenen
3,92 175 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Ryan Murphy

Met onder meer: John Travolta, Clive Owen en Darren Criss

IMDb beoordeling: 8,4 (92.231)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 2 februari 2016

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot American Crime Story

American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken die veel stof deden opwaaien. De zaak van O.J. Simpson wordt gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en manoeuvreren tussen beide zijden van de rechtbank. Een combinatie van vertrouwen vanuit de vervolgers, sluwheid vanuit de verdediging en de geschiedenis met de Afro-Amerikaanse gemeenschap van de LAPD geeft de jury wat ze nodig had: redelijke twijfel. De moord op modegigant Gianni Versace werd tevens breeduit in de pers besproken en liet meer dan genoeg vragen achter voor alle betrokkenen.

Externe links

Social Media

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Andrew Cunanan

Christopher Darden

Gianni Versace

Antonio D'Amico

Lucianne Goldberg

Donatella Versace

O. J. Simpson

Gil Garcetti

Hillary Clinton

F. Lee Bailey

Marcia Clark

Robert Kardashian

Robert Shapiro

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over American Crime Story

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

Bennerd_mm

 • 9 berichten
 • 131 stemmen
dinsdag 23 augustus 2016
American Crime Story seizoen 1 Zinderende serie. De mengeling van echte beelden en nieuw camerawerk pakt hier goed uit. Het verhaal zelf is natuurlijk bekend, maar de makers zijn erin geslaagd om een gekende historie op een ijzersterke manier opnieuw te vertellen. Wat me vooral opviel is dat werkelijk iedere acteur goed gecast werd. David Schwimmer werkt op z'n best als hij constant verbouwereerd en aangedaan kijkt, John Travolta werkt uitstekend als eersteklas smeerlap, Cuba Gooding Jr. speelt de ideale megalomane atleet (die het af en toe niet helemaal lijkt te begrijpen) en Sarah Paulson blinkt uit als bijzonder assertieve vrouw in een dog-eat-dog-wereld. En dan vergeet ik Courtney B. Vance nog. Geweldige vertelstijl die je tot aan de ontknoping op het puntje van je stoel laat zitten, ook al ken je die ontknoping mogelijks al.
avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 494 berichten
 • 278 stemmen
vrijdag 9 maart 2018
American Crime Story seizoen 1 Ik was dus nog niet bekend met de zaak omtrent O.J. Simpson. Ondanks dat ik zelf uit de jaren '90 kom en de gehele zaak waar dit eerste seizoen van American Crime Story op gebaseerd is ontzettend bekend is, is het volledig langs mij gegaan. Toen ik vijf afleveringen erop had zitten, hoorde ik toevallig een presentator van een willekeurig televisieprogramma de uitkomst van het proces 'verklappen'.

Vandaar dat ik het ontzettend frappant vind dat ik, ondanks dit gegeven, de serie tot de laatste minuut als spannend ervaren heb. De serie heeft eigenlijk meteen vanaf de eerste minuut mijn aandacht gegrepen en deze nadien niet meer losgelaten. Ieder facet van het proces wordt duidelijk en uitgebreid in beeld gebracht en de emoties die de verschillende personages ervoeren werkte aanstekelijk. Dat brengt me meteen bij het ijzersterke acteerwerk. Het heeft voor mij geen zin om te gaan opnoemen wie ik wel en niet overtuigend vond, omdat ik werkelijk iedereen goed vond. Ik werd aangenaam verrast door David Schwimmer, die hier het vermoeden bewijst dat me al tijdens het kijken naar Friends meermaals bekroop: dat hij ook serieuze rollen aankan. Met zijn personage leefde ik ook het meeste mee, omdat mijn 'visie' redelijk overeenkwam met die van Robert Kardashian; eerst was ik ervan overtuigd dat Simpson onschuldig was, maar naarmate het proces vorderde, begon ik daar toch steeds meer aan te twijfelen.

Maar, zoals ik al aangaf, ik ben van de gehele cast onder de indruk. Sarah Paulson, Courtney B. Vance en Sterling K. Brown maakten minstens evenveel indruk. Of we nou kijken naar de kritiek die Marcia Clark te verduren kreeg terwijl ze kampte met een heftige scheiding, de politieke spelletjes die aan beide kanten gespeeld werden of hetgeen zich afspeelde onder de juryleden: ik kreeg het gevoel alles zo volledig mogelijk te willen meekrijgen. Ik denk dan ook dat men erin geslaagd is een zo'n compleet mogelijk beeld van de gehele situatie te schetsen, zonder zelf een duidelijk standpunt in te nemen. Er zitten gegarandeerd scènes in die niet helemaal overeenkomen met de werkelijkheid, maar ik twijfel desondanks niet aan een accurate reconstructie. De echte Marcia Clark [url=https://www.bustle.com/articles/142194-what-does-marcia-clark-think-of-american-crime-story-the-prosecutor-calls-the-series-terrific>bevestigt[/url> dat vermoeden overigens voor me.

Ik heb hier ontzettend van genoten. Naast het fantastische acteerwerk zijn ook het camerawerk en de algehele aankleding van de serie noemenswaardig. Ik ging hier blanco in, dus ik had nooit gedacht dat dit zo'n fijne verrassing zou worden. Zeer benieuwd of het volgende seizoen ook zo veel indruk weet te maken.

4,5*