• 9.369.466 stemmen

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Noah Hawley

Met: Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead en Michael Stuhlbarg

Datum van release: woensdag 19 april 2017

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

Plot Fargo Seizoen 3 (2017)

Het derde seizoen van Fargo volgt Ray Stussy en Nikki Swango. Ze proberen Ray's broer Emmit te bestelen, waarna ze verwikkeld raken in een dubbele moordzaak. Een van de slachtoffers is een oude man met een mysterieus verleden. Emmit probeert de banden te verbreken met een schimmige organisatie die zijn bedrijf een grote som geld heeft geleend.

Afleveringen Seizoen 3 (2017)

1. 1. Law of Vacant Places

19 april 2017 (50 minuten)

Een kleine familieruzie tussen twee broers loopt uit de hand en brengt chaos in een klein stadje in Minnesota.

2. 2. The Principle of Restricted Choice

26 april 2017 (50 minuten)

Gloria handelt de nasleep van een misdaad af. Ray en Nikki gaan verder met plan B.

3. 3. The Law of Non-Contradiction

3 mei 2017 (50 minuten)

Gloria gaat het verleden van haar stiefvader na om antwoorden te vinden.

4. 4. The Narrow Escape Problem

10 mei 2017 (50 minuten)

Emmet en Sy proberen uit te zoeken waar ze in beland zijn. Gloria komt meer te weten over Maurice.

5. 5. The House of Special Purpose

17 mei 2017 (50 minuten)

Nikki en Ray's vergelding heeft gevolgen voor Emmit. Ondertussen beginnen Gloria en Winnie de losse eindjes met elkaar te verbinden.

6. 6. The Lord of No Mercy

24 mei 2017 (50 minuten)

Gloria en Winnie komen dichterbij de waarheid en Emmit probeert de zaken recht te zetten. Nikki en Ray bereiden zich voor op een vergeldingsactie en Varga ruimt de rommel op.

7. 7. The Law of Inevitability

31 mei 2017 (50 minuten)

Gloria probeert het systeem te omzeilen en Nikki komt op een bekende plek terecht. Varga komt met een alternatief plan en Emmit gaat uit eten.

8. 8. Who Rules the Land of Denial?

7 juni 2017 (50 minuten)

Nikki probeert te overleven. Emmit is bang en Sy vergezelt Varga tijdens de thee.

9. 9. Aporia

14 juni 2017 (50 minuten)

Emmit gaat in overleg met Gloria terwijl Nikki onderhandelt over een deal.

10. 10. Somebody to Love

21 juni 2017 (50 minuten)

Gloria gaat het geld achterna. Ondertussen speelt Nikki een spelletje en leert Emmit een les over vooruitgang van Varga.

Animosh_mm

Deels eens. Varga is verantwoordelijk voor een aantal van de beste momenten van dit seizoen, maar ook voor een aantal van de slechtste imo. In vergelijking met de villains uit eerdere seizoenen voelt hij meer als een karikatuur (met zijn creepy blik en zijn luxueuze taalgebruik), en sommige van zijn handelingen (2 balls 1 cup oa, maar ook zijn creepy staar) en monologen (immigranten-paranoia) voelen ontzettend geforceerd. Zijn personage kan nog gered worden, maar vooralsnog laat hij wisselende indrukken achter.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Terwijl het seizoen vordert blijf ik bij mijn aanvankelijke indruk:

Derde topper op rij.

Bewonderenswaardig hoe er tot nu toe steeds met een vergelijkbare opzet en sfeerzetting toch een heel eigen feel wordt gecreëerd.

Dit ook zeker niet het minste seizoen voor mij, sterker nog, op dit moment heb ik zelfs het gevoel dat dit zomaar eens mijn favoriet allertijden zou kunnen blijken.

En dat heus niet alleen vanwege de majestueuze Mary Elizabeth Winstead.

Is het niet haar knalharde swag, haar waanzinnige contour, of weergaloze acteerwerk, is het wel bij voorbaat de gracieus gedragen fabelachtige benaming waarmee zij het geheel met gemak naar een hoger plan trekt:

Mary Elizabeth Winstead.

Ze maakt trouwens ook muziek, met Dan the Automator.

Zij is echt een fantastische vrouw.

ZAP!

McGregor zag er wel grappig uit in een still die ik zag en nu lees ook dat Stuhlbarg hier in zit... en Thewlis... en wie nog meer? Moet ik dit misschien toch maar weer proberen...? S1 was zéér de moeite (vooral vanwege Billy Bob en Martin Freeman), s2 wel wat minder. De formule (som geld, bruut geweld, goed vs kwaad en veel semi-funny characters) schijnt in elk seizoen hetzelfde te zijn, maar da's op zich niet echt een probleem (zitten ook in heel veel Coen films).

Wie is Mary Elizabeth Winstead trouwens?

P.s.: Ik zie net dat er zelfs in 2003 al een spin-off movie (weer wat nieuws) was van Fargo96: Fargo (TV Movie 2003) - IMDb , met Edie Falco als Margie... stiekem wel benieuwd naar!

Animosh_mm

Eindelijk een aflevering die uitblinkt! Vooruit, ik heb nog steeds weinig binding met de personages, en het nut van de time skip zie ik niet zo in (het voelde erg abrupt en haalde de angel een beetje uit de spanning), maar de aflevering had alles wat een goede Fargo-aflevering moet hebben. Het was spannend, de zwarte humor toverde een aantal keer een grijns op mijn gezicht, het zag er allemaal lekker stijlvol uit en zowel de knipoog naar het eerste seizoen (Mr. Wrench) als de flirt met het bovennatuurlijke pakte goed uit. Het blijft voor mij het minste seizoen, maar dit maakt me minstens benieuwd naar de laatste twee afleveringen.

avatar van Yann Samsa_mm

Yann Samsa_mm

jasper.

Ik dacht even dat Nikki in de Black Lodge terecht was beland.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Blijft een bijzondere serie met een aparte eigen sfeer. 3.5

avatar van Jurado

Jurado

De eerste twee seizoenen waren in mijn beleving magistraal, dit derde seizoen valt mij tot nu toe erg tegen. Bijna bij het slaapverwekkende af... ik kan er maar niet lekker in komen.

Bottleneck

Is alweer een tijdje geleden dat ik S1 en S2 heb gekeken, dit seizoen staat daar los van toch?

brawljeff

Dingus compleet nieuw verhaal inderdaad.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wat geniet ik van de rol van Ray Wise, zeg.

Bottleneck

Lolita thanks, ik heb het gemerkt, de serie verloopt (weer) heerlijk tot nu toe (twee afleveringen gezien). Lekkere soundtrack en camerawerk ook.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Nikki Swango laat 'm weer breed hangen met haar brute swag-oh.

Animosh_mm

Fijne finale, maar helemaal bevredigen doet het niet. Veel mensen zijn teleurgesteld in het open einde, maar persoonlijk vind ik dat juist goed bij dit seizoen passen. Één van de hoofdthema's van dit seizoen was de status van waarheid - geïnspireerd door de post-waarheiddiscussie die gevoerd wordt naar aanleiding van Trump, Brexit en populisme in het algemeen - en dat thema afhandelen door de good guys zonder enige ambiguïteit de overwinning op te dienen zou de urgentie ervan hebben ondermijnd. De huidige keuze (het is aan de kijker om te beoordelen wie zal winnen) past beter bij de huidige realiteit, waarin de strijd tussen waarheid en "post-waarheid" eveneens onbeslist is. Daarnaast was de shootout erg stijlvol en worden de centrale verhaallijnen bijna allemaal adequaat afgesloten. Een prima finale dus.

Maar tegelijkertijd deelt het de zwaktes van dit seizoen. Een aantal van de ontwikkelingen in de finale voelen nogal rushed en voorspelbaar, en het script voelt ondermaats in vergelijking met de eerdere seizoenen. Dat Nikki in zo'n korte tijd is veranderd van een small-time crimineel in een koele moordenaar voelt ongeloofwaardig, en haar dood voelt nogal random. Ze zet Varga schaakmat maar wordt vervolgens neergeschoten door een willekeurige politieman? Come on. Het voelt als een geforceerde manier om snel van een personage af te komen dat straf verdient voor haar zonden. Wat was het nut van dat gesprek met "God" (?), die Nikki vrijuit laat gaan om achter de bad guys aan te gaan, als ze vervolgens een zinloze dood sterft? [Edit: of misschien is dat juist het punt? In plaats van zich volledig te richten op de bad guys laat ze zich beheersen door wraak op een individu dat de doodstraf niet verdient, en dat leidt tot haar tragische ondergang?] En hetzelfde geldt voor Emmit. Ik had wel verwacht dat hij zou sterven, maar vijf jaar na dato, tijdens een familiediner? En waarom werkte zijn auto opeens weer? En ten slotte: de chief. Hij frustreert negen afleveringen lang het politie-onderzoek, maar als de lijken hem om de oren vliegen, met foto's van de daders erbij (die Gloria's theorieën bevestigen en die van hem weerleggen), is hij nergens te bekennen? Hoe reageerde hij? Erkende hij dat hij fout zat? Zo'n irritant personage had meer closure verdiend.

De laatste paar afleveringen hebben mijn eerdere kritiekpunten kortom niet weten te ontkrachten. Fargo blijft een leuke serie, met acteerprestaties en cinematografie van een hoog niveau, een fijne herkenbare sfeer met de bekende confrontatie tussen het alledaagse goed en het buitengewone kwaad, veel zwarte humor met een basis in typisch menselijke karakterfouten, een aantal memorabele (zij het wisselvallige) personages en actuele thema's (de status van waarheid vooral). En als dit het eerste seizoen geweest zou zijn zou ik vast minder streng zijn geweest. Maar na twee seizoenen is de voorheen frisse wind een stuk minder hard gaan waaien, waardoor de serie me minder raakt, en het script heeft niet het niveau van dat van de eerdere seizoenen. Het is geforceerder, minder scherp en voorspelbaarder, en de personages hebben minder diepgang. Er was geen enkel personage waar ik veel binding mee had: hun lot liet me grotendeels koud. Ze voelden voor mij vaak meer als typetjes, als wandelende Fargo-clichés, dan als echte, veelzijdige individuen. Het minste seizoen dus wat mij betreft, maar nog steeds vermakelijk. 3.25*

avatar van Shaky

Shaky

Ik weet niet zo goed wat ik van dit seizoen vond. Waar het sterk begon en McGregor een prima dubbelrol neerzet, vervalt dit seizoen al snel in een grijze middenmoot waar te weinig gebeurt om daadwerkelijk te interesseren. Ik ben het voor een groot deel eens met Animosh; er worden te veel zaken afgeraffeld / helemaal niet afgehandeld. Daarnaast bieden een aantal personages vrijwel niets. Wat doet die Yuri Gurka nu eigenlijk precies? Het leek erop alsof hij een belangrijke rol zou gaan spelen maar dit werd toch maar vermeden door een onbeduidend subplot van Yuri te maken. Ook het personage Meemo komt totaal niet uit de verf; ontzettend geforceerd en gewoon 'net niet'. Toch heb ik me wel geamuseerd met het seizoen en zit er genoeg in om te blijven kijken. De rol van David Thewlis vind ik bijvoorbeeld prima vertolkt.

Al met al een magere 7. 3,5 ster.

Laatste aflevering niet onaardig, maar toch: als geheel stuk minder dan vorige seizoenen.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Eens met bovenstaande berichten: het is allemaal niet aardig, op sommige momenten zelfs erg sterk, maar dit seizoen voelde - in tegenstelling tot de vorige twee seizoenen - toch aan alsof ze niet helemaal wisten wat ze wilden. Welke personages er centraal dienden te staan, welke ontwikkelingen er vooral getoond moesten worden, waar en om wie het vooral draaide. En wat ik van het verhaal begreep vond ik helaas ook niet zo boeiend. Het sprong steeds heen en weer, dingen werden (zoals hierboven aangegeven) veel te vaak afgeraffeld of gewoon genegeerd. Neemt niet weg: een paar erg sterke scènes, over het algemeen goed tot zeer goed geacteerd en fraai gemaakt.

brawljeff

Die buscrash is wel echt gruwelijk mooi in beeld gebracht in aflevering 7.

Maar weer eens een poging doen om dit seizoen af te kijken. Was er weer helemaal uit na een pauze van anderhalve maand.

avatar van legian

legian

Moet ik eigenlijk binnenkort ook eens doen, ben zo'n twee maanden geleden blijven hangen bij aflevering 5. Eigenlijk wel een slecht teken gezien ik de eerste twee seizoenen in een ruk heb uitgekeken.

brawljeff

Bij mij kwam het omdat House of Cards er even tussendoor kwam. Toen heb ik Fargo maar even geparkeerd. Sowieso niet zo sterk als voorgaande seizoenen inderdaad.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Viel me ook tegen na 2 zeer spannende seizoenen. Laatste 5 afleveringen zijn wel een stuk sterker dan de eerste 5.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het kent een klein dipje zo halverwege maar tegen het eind wordt het wel weer erg goed. Vooral de laatste twee afleveringen zijn geweldig.

Over de hele linie wordt er goed geacteerd maar vooral Michael Stuhlbarg als man die de wereld onder zijn voeten ziet wegvallen en hier totaal niet mee kan omgaan is echt geweldig. Ook een memorabele rol van David Thewlis die echt een walgelijke bad guy weet neer te zetten.

brawljeff

Veruit het minste seizoen in de reeks, maar zeker niet slecht. Het verhaal dwarrelt een beetje vooruit en is eigenlijk nergens spannend. McGregor en Winstead doen het leuk, maar het is wat mij betreft David Thewlis die iedere scène steelt als Varga. Het is misschien iets te veel een typetje, maar ik vond het een briljante schurkenrol. Wat is dit seizoen vooral miste was de typische Coen Brothers humor. Seizoen 1 had dat heel erg, seizoen 2 al wat minder, maar dit seizoen was een stuk serieuzer.

avatar van MinoltaMan_mm

MinoltaMan_mm

Super sterk seizoen, ze zijn alle drie dubbel en dwars het kijken waard!

De rol van Varga (David Thewliss) wordt echt schitterend neergezet!

Bottleneck

Goed derde seizoen; Fargo blijft top. Onschuldige lui en kruimeldieven die in aanraking komen met harde criminelen, lokale agenten die het niet kunnen overzien, zwarte humor, een relaxed tempo met harde oplevingen, een geinig dialectje; de Coen-elementjes zitten er weer lekker in.

Ook lekkere soundtrack en beelden erbij; meer dan prima allemaal, vooral aflevering 2 en 8. Vind 'm minstens zo goed als S1, of zelfs beter. En ja, dat Varga-personage haha.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Minste seizoen tot nu toe, vooral door het ontbreken van een boeiende verhaallijn. De personages zijn even maf als altijd, met ditmaal een fraaie dubbelrol van Ewan McGregor en een bizarre rol van David Thewlis. Ongeveer op de helft wordt één en ander wat spannender, maar het blijft een beetje behelpen. Veel subplots doen amper ter zake en de boel wordt onnodig opgerekt. Bij vlagen nog steeds erg goed en visueel steekt alles weer fraai in elkaar, maar wanneer de dalende lijn, ingezet met seizoen twee, nog verder wordt doorgezet vraag ik me af of ik een eventueel vierde seizoen nog ga kijken.

ZAP!

Gaat helaas niet op blu-ray uitkomen, lijkt het.

avatar van Leno_mm

Leno_mm

Na twee fantastische seizoenen, waarbij met name het tweede seizoen geweldig was, is dit derde seizoen een stuk minder. Het idee is hetzelfde, maar de uitwerking op alle fronten minder. Het verhaal heeft niet genoeg vet op de botten om 10 afleveringen te boeien, spannend wordt het eigenlijk ook niet en qua humor werkt het ook niet echt. Zelfs visueel en qua muziek is het wat minder, maar nog steeds erg sterk en blijft bijna een reden op zich om deze serie te kijken.

Leukste rol is voor Stuhlbarg die niet weet waar hij het zoeken moet, de zielepoot. Geweldig gespeeld. Thewlis speelt een echt typetje en doet dat uitstekend. Hij brengt wat jeu, wat ook wel nodig is.

ZAP!

Lekker grauw en grijs allemaal. Gemiddeld een stuk minder humoristisch dan s1 en 2 en dat werkt wel. We hebben wel de overdreven V.M. Varga en Sy Feltz die een mok van zijn pis mag opdrinken en dat soort onvermijdelijke Fargo zaakjes, maar het blijft toch redelijk binnen de perken. Carrie Coons personage en het dubbelspel van Ewan McGregor zijn fijn understated en ook Olivia Sandoval is het vermelden waard (ook leuk om DJ Qualls en Hamish Linklater nog een paar keer voorbij te zien komen). Weer veel verwijzingen naar oude Coens films en ik had kunnen zweren dat het Peter Stormare was die in die auto die langs de gevangenisbus reed, maar dat vind ik nergens terug. Bevat een aangename terugkeer van een personage uit s1, maar wel een tikkeltje ongeloofwaardig dat deze enkel met Swango als een volleerd stel boeven het zgn. zooitje ongeregeld van Varga weet aan te pakken.

Een themamuziekje in het begin van de serie lijkt wel erg op Griegs ‘In de hal van de bergkoning’ en met de terugkeer van Mr. Wrench komt ook een stukje soundtrack uit s1 terug. Verder weer veel leuke keuzes qua oude liedjes, maar misschien wel iets te vaak ingezet. Dan is er nog een deel met filosofische sf-animatie (die ik een beetje benedenmaats vond), de duivel zelf (zo interpreteer ik het tenminste - "The greatest trick the devil ever pulled...", origineel uit The Usual Suspects, al zal het misschien al ouder zijn?) komt nog een paar keer langs (gespeeld door - wie anders? - Ray Wise), krijgen we nog weer flink wat (al dan niet Bijbels) onderricht (wel weer erg veel ‘anekdotes’ e.d.) en uiteindelijk blijk je dus niemand te zijn als niemand van je houdt!

Verder wordt er hier flink wat terechte kritiek gegeven op verschillende onderdelen van het verhaal, maar i.t.t. jasper denk ik dus niet dat het God is waar Swango mee spreekt, maar de duivel die haar erin luist, wat wel een wankele constatering is als hij meteen daarna Yuri als afstammeling van een stel brute moordenaars confronteert met die Joodse slachtoffers... dus daar kom ik niet helemaal uit, maar al die religieuze toespelingen in deze serie vind ik sowieso wat op het randje; enerzijds geeft het eens een andere insteek en is het leuk als het daardoor de filosofische kant op gaat, anderzijds, religie.............

Net als s1 en 2 kijkt het heerlijk weg, maar is er ook genoeg op aan te merken. Ook hier lijkt me een dikke 3,5* op z’n plaats.

Voor de 3e keer gezien. Geweldige muziekkeuzes:

crazy on you, track suit, prisencolinensinainciusol, s.o.b. en mr. numbers and mr. wrench theme.

Het stukje dat op 'In the hall of the mountain king' lijkt, kan ik helaas niet vinden... hou me aanbevolen voor wie het wel lukt!

avatar van dr.strangelove_mm

dr.strangelove_mm

Best so far, maar misschien ook minst vergelijkbaar met Fargo de film.