• 9.487.013 stemmen

DCI Banks - Seizoen 5 (2016)

Show titel: DCI Banks

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Andy Harries, Robert Murphy, Radford Neville, Charles Elton, Francis Hopkinson en Gabriel Silver

Met: Stephen Tompkinson, Andrea Lowe en Caroline Catz

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 31 augustus 2016

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Aflevering 1 - dinsdag om 22:00 uur op BBC NL

Plot DCI Banks

'DCI Banks' is een Britse misdaadreeks over Alan Banks, politieman uit Zuid- Engeland, die wordt overgeplaatst naar het noordelijke Yorkshire. Hij krijgt daar niet alleen te maken met gruwelijke misdaden, maar ook met een lastige baas en een in eerste instantie wantrouwige collega. De verhalen zijn gebaseerd op de succesvolle romans van Peter Robinson.

Afleveringen Seizoen 5 (2016)

1. 1. To Burn in Every Drop of Blood: Part 1

31 augustus 2016 (46 minuten)

Drugsdealer Damon Horsley wordt dood aangetroffen in een bos in Eastvale. Banks ontdekt dat Horsley nog geld schuldig was aan Charlie Franklin. Charlie Franklin werkt voor de respectabele projectontwikkelaar Steve Richards. Banks onderzoekt de zaak.

2. 2. To Burn in Every Drop of Blood: Part 2

7 september 2016 (46 minuten)

Franklin en Richards ontkennen de moord te hebben gepleegd. Banks weet echter het alibi van Richards onderuit te halen en neemt hem gevangen. Maar dan valt er nog een slachtoffer.

3. 3. A Little Bit of Heart: Part 1

14 september 2016 (45 minuten)

Een vrouw wordt dood aangetroffen. Er is bewijs dat een lokale criminele bende verantwoordelijk zou zijn voor de moord, maar uit angst voor wraakacties durven getuigen niet hun verhaal te doen. Intussen gaat het slecht met een huwelijk van brigadier Cabbott.

4. 4. A Little Bit of Heart: Part 2

21 september 2016 (44 minuten)

Banks komt erachter dat Xun Li zijn moordenaar kende en daarom de deur opendeed. Bo, wiens moeder overleed toen ze hem baarde en wie constant ruzie had met zijn vader, is de hoofdverdachte. Het forensisch bewijs dat ze op de trui van Xun vinden wijst echter Wendy Xiao aan als verdachte.

5. 5. Undertow: Part 1

28 september 2016 (45 minuten)

Banks en zijn team proberen uit te vinden wie verantwoordelijk is voor de dood van Annie. Na zwak politiewerk gaat het team zelf op zoek naar de dader en ze lijken een verdachte te naderen. Ondertussen moet Helen een keuze maken tussen het team en haar ambities.

6. 6. Undertow: Part 2

5 oktober 2016 (46 minuten)

Het wordt steeds moeilijker voor Banks om de dader van de moord op Annie te vinden, zeker wanneer hij van de zaak wordt afgehaald. Terwijl zijn voormalig team doorworstelt met de zaak, besluit hij op eigen houtje verder te gaan. Het lijkt erop dat hij Steve Richards eindelijk te pakken heeft, maar door een speling van het lot mislukt heel de zaak en lijkt iedereen weer terug bij af te zijn. Het is nog maar de vraag of Banks ooit nog gerechtigheid kan krijgen.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Goed misdaad drama, waarin ook de menselijke kant van politieambtenaren wordt getoond. 3.5

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Erg fijn maar helaas laatste seizoen.

avatar van AniSter

AniSter

• 1963 stemmen

Mooie serie met een aantal boeiende misdaadverhalen. Alan Banks zou niet mijn baas moeten zijn. Dat karakter in deze serie is af en toe net iets over de top. Mijn favoriet is toch wel DI Helen Morton. Een rol die ook nog eens prima wordt neergezet. Verder veel bekende acteurs en actrices die ieder seizoen opduiken, waarbij dit in de meeste gevallen ook nog eens de daders zijn. Dat verhoogd helaas de voorspelbaarheid naarmate de seizoenen vorderen. Met het overlijden van Annie Cabbot sterft helaas ook deze serie; een zesde seizoen komt er niet.

avatar van boemboem27

boemboem27

(mede tav crew/moderators moviemeter)

heb zoals altijd alle reviews van series (dus ook deze) van dit seizoen 5 opgespaard om ze in een keer te kunnen plaatsen.

je kunt in MM je eigen reviews niet later "updaten" (alleen binnen 24 uur)

hieronder nu mijn reviews van het 5e seizoen.

1. To Burn in Every Drop of Blood: Part 1

meerdere moorden, drugshandel ,een verdachte projectontwikkelaar die Banks al vaker

getroffen heeft ,en keer op keer niet beschuldigd kan worden.

DCI Banks opnieuw verliefd ? DC Helen solliciteert om hogerop te komen.

maw genoeg dingen om het weer interessant te laten worden.

op naar deel 2

2. To Burn in Every Drop of Blood: Part 2

verdachten ontkennen de moord.

Banks weet het alibi er onder uit te halen.

wederom was het weer een flinke zoektocht

maar de aanhouder wint...

3. A Little Bit of Heart Part 1.

Xun Li wordt ontvoerd

er wordt losgeld gevraagd.

zijn vrouw moet het losgeld afleveren.

hij wordt teruggevonden , maar onder mysterieuze omstandigheden.

het gehele team gaat op onderzoek uit.

het eea klopt niet helemaal

4.A Little Bit of Heart Part 2.

ook deze beschrijving in MM kan ik even niet begrijpen.

ook is er geen einde aan deze afl.

het huwelijk van Annie gaat niet goed.

Allen en Annie nog steeds verliefd op elkaar

Annie komt ergens achter en wordt neergestoken

Helen promoveert van DC naar DCI

hoop dat de andere 2 afleveringen duidelijkheid zullen geven.

nu allemaal beetje rommelig.

springt nu van de hak op de tak.

5.Undertow Part 1

Wordt allemaal wat moeilijker om de moordenaar van Annie te pakken

Alan verdenkt nog steeds betrokkenheid van Richards,maar krijgt hem maar niet te pakken.

vanwege de sterke betrokkenheid en de wraak, kan Alan niet meer goed functioneren

en wordt van de zaak gehaald.

Helen krijgt de leiding en moet zonder Alan verder.

Wat Gaat Alan Banks doen? stilzitten en afwachten??

Denk het niet..

6.Undertow Part 2

wat een geweldige laatste aflevering.

goed doordacht,eindelijk de juiste te pakken, die erg vaak onder de radar bleef

mede door onverwachte hulp ,waardoor hij iedere keer de politie een stapje voor was.

kan niet anders dan ook voor dit seizoen ook 4 * te geven.

ondanks dat er wat vage en rommelige afl bij zaten.

die later te verklaren waren.

erg genoten van alle 5 de seizoenen en jammer dat ze niet meer verder gaan met

meer seizoenen.