menu
Mijn Series +

Westworld - Seizoen 1 (2016)

mijn stem
3,92 (207)
207 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Western

ontwikkeld door Lisa Joy en Jonathan Nolan
met Anthony Hopkins, Ed Harris en Evan Rachel Wood

Het futuristische pretpark Westworld is een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïden die "Hosts" worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die "Nieuwkomers" (of ook "Gasten") worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen.Maar dan beginnen de robots plotseling verontrustend gedrag te vertonen…

  1. The Original
  2. Chestnut
  3. The Stray
  4. Dissonance Theory
  5. Contrapasso
  6. The Adversary
  7. Trompe L'Oeil
  8. Trace Decay
  9. The Well-Tempered Clavier
  10. The Bicameral Mind
zoeken in:
avatar van Jester
4,5
Geen één keer.

0,5
Ik heb er nu 6 gezien en ik geef het op ik stop ermee, het wordt iedere week belachelijker. Nu geven ze een android een rondleiding door heel het gebouw heen en laten ze zien hoe alles werkt zonder dat er iemand in de weg loopt

Op het einde krijgen we een scene exact gekopieerd van de Matrix hoe Neo reageert als ze kung-fu bij hem uploaden.

Haha wie verzint dit.

avatar van brawljeff
4,5
martijnk schreef:
Op het einde krijgen we een scene exact gekopieerd van de Matrix hoe Neo reageert als ze kung-fu bij hem uploaden.
Haha wie verzint dit.
|

Ze uploaden helemaal niets bij Maeve (denk dat je daar op doelt). Alle robots hebben deze informatie al, maar zijn zo ingesteld dat ze maar bij een bepaald gedeelte van de informatie kunnen. Zo ongeloofwaardig is dat niet. Ach ja, 20 jaar geleden leek een computer met 1 TB opslaggeheugen ook onmogelijk

avatar van brawljeff
4,5
En daar gaat het eerste hoofdpersonage al!

En die plottwist ook.. Voelden er meer mensen de bui al hangen toen Bernard zei: "What Door?"

avatar van HALVE TAMME.
HALVE TAMME. (moderator)
Off-topic bericht verwijderd.

avatar van Kos
3,0
Kos
brawljeff schreef:
En daar gaat het eerste hoofdpersonage al!

En die plottwist ook.. Voelden er meer mensen de bui al hangen toen Bernard zei: "What Door?"


Nee, maar nu je het zegt...

avatar van JahLex
En die plottwist ook.. Voelden er meer mensen de bui al hangen toen Bernard zei: "What Door?"

Ik dacht eigenlijk dat die vrouw een bot was van het management. Zat ik er toch weer ff mooi naast.

avatar van stinissen
2,0
stinissen (crew)
Mislukte serie waar ik hoge verwachtingen van had kan niet tippen aan de speelfilm Westworld (1973) - MovieMeter.nl , jammer...

avatar van brawljeff
4,5
JahLex schreef:
(quote)

Ik dacht eigenlijk dat die vrouw een bot was van het management. Zat ik er toch weer ff mooi naast.

Dat vrouwtje zal nog wel terugkomen als host gok ik, anders is Ford gelijk verdacht.

avatar van SillyBilly23
5,0
Normaal heb ik niets met robots en westerns maar tot dusver heeft iedere episode mij weten te raken, ik hou van het sentiment dat erin zit! Bedankt om mijn lievelingsplaat van The Cure te laten horen op de piano, leek zelf wel een herinnering Oké, er wordt hier en daar wat rond de pot gedraaid, is misschien niet altijd nodig. Maar er zit zoveel potentieel in het verhaal dat ik het moeilijk vind om nu al verveeld te raken. Denk dat we vertrokken zijn voor een lange rit!

0,5
Ik heb eindelijk de methode ontdekt om deze serie draagzaam te maken. spoel gewoon door tot de laatste 5 a 10 minuten want dan wordt het pas spannend alles daarvoor is overloos geouwehoer en totaal oninteressant.

avatar van mrdig
4,0
"These violent delights have violent ends"

Net de season 1 finale gezien en i.t.t bovenstaande spreker vind ik het wel uitstekend en interessant geouwehoer. Epic robot drama las ik laatst ergens en is precies hoe ik erover denk.

Tip: Bij de laatste episode wel ff blijven kijken tot na de aftiteling

avatar van W B
5,0
W B
Och, och, wat een heerlijke serie. Van begin tot het eind boeiend. Van de conversaties tot de acties, van de verhaallijnen tot de 'twists'. De muziek, de acteurs, de sfeer... Heerlijk! Enige minpunt: helaas maar tien afleveringen...

avatar van SillyBilly23
5,0
Wat een sterke seizoensfinale. Je wordt bijna anderhalf uur omvergeblazen. Telkens je denkt te weten wat er gaat gebeuren, word je verrast. Ik bleef met kippenvel achter. Ik hoop echt dat er een tweede of zelfs meer seizoenen komen, want als ze dit niveau kunnen aanhouden wordt het top 10 materiaal.

avatar van brawljeff
4,5
Samen met Stranger Things mijn favoriete binnenkomer van 2016, wat een potentie! Ik kan deze serie vooral aanraden voor fans van bijvoorbeeld Lost, omdat je de ene na de andere plottwist naar je hoofd geslingerd krijgt. De afleveringen zitten vol spanning en mysterie, dus kijkt ontzettend lekker weg.

Vervolgens het briljante acteerwerk van namen als Evan Rachel Wood, Anthony Hopkins, Ed Harris, Jeffrey Wright, Jimmi Simpson en misschien wel het hoogtepunt: Thandie Newton. Deze actrice was voor mij nog vrij onbekend, maar speelt een ontzettend overtuigende rol. De dialogen van alle personages zijn goed geschreven en ik heb het gevoel dat de meeste personages wel goed uitgewerkt zijn (zeker gezien een groot deel van de personages uit 'androids' bestaat.)

Dan moet er tot slot nog even vermeld worden dat dit ook een van de beste seizoensfinales was die ik gezien heb. Het leek alsof ik anderhalf uur naar het laatste deel van een filmsreeks als Harry Potter of The Hunger Games aan het kijken was. Briljant!

Een ruime 4,5*, omdat ik het feit dat de meeste personages niet echt dood kunnen soms wat spanning weg vond nemen.

avatar van hoffhaan
2,0
Ja wat zal ik ervan zeggen. Aardig maar kon me niet echt boeien. Ben afgehaakt na het derde deel. Tegenwoordig moet je prioriteiten stellen omdat er zoveel aanbod is. 2.5

avatar van Corcicus
2,5
Vrij saaie serie met een erg trage ontplooiing. Vond de combinatie van scifi met western ook allesbehalve geslaagd.

2,0
Ik ben nu 4 afleveringen onderweg, maar ik begrijp nog steeds de hoge beoordeling niet. Het is voornamelijk oeveloos geouwehoer met hier en daar een beetje aktie. Als het zo blijft doorsudderen haak ik af.

avatar van Bud Spencer
1,0
Saai, ongeloofwaardig en vooral zwaar overschat. Veel vaag gezwets en weinig actie. Heb 2 afleveringen gezien. Na de eerste aflevering wilde ik al afhaken maar omdat de gemiddelde waardering zo hoog is heb ik het nog een kans gegeven en me ook door de 2e aflevering "geworsteld". Ik heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten of me kunnen laten meeslepen in het verhaal. Nergens is het spannend of meeslepend. Echt onbegrijpelijk dat deze bagger zo hoog scoort!

Next!

avatar van tbouwh
3,5
Voor mijn recensie van het narratieve concept en ep.1, zie: Serietip: Westworld (2016) [Sciencefiction, Western] - Tim Bouwhuis - timbouwhuis.nl

avatar van james_cameron
3,5
Ambitieuze serie van HBO, een remake van Michael Crichton's gelijknamige film uit 1973. De film diende ook als inspiratie voor zijn boek Jurassic Park. Robots dus in plaats van dino's. Een heel goed idee voor een remake, zeker voor televisie, maar helaas is de serie lang niet altijd de moeite waard. Vooral afleveringen drie t/m zeven zijn minder interessant en best saai. Alles kabbelt maar een beetje door en de gebeurtenissen vallen vaak in herhaling. Filosofisch en technisch geleuter genoeg, maar spanning en spektakel zijn ver te zoeken. Het ziet er allemaal geweldig uit, dat wel. Kosten noch moeite zijn gespaard om er visueel iets moois van te maken. Gelukkig heeft de finale een paar aangename verrassingen voor de kijker in petto en wordt één en ander naar het einde toe toch wel erg spannend. Pas dan gaat de boel helemaal los en wordt het volle potentiëel van het concept ingelost.

avatar van arno74
3,0
Eerste drie afleveringen gezien. Enorm veel herhaling zeg... Eerste aflevering belooft nog, en daarna volgt een herhaling van zetten. Voelt nu al aan als overgewaardeerd. Voorlopige score: Kleine 3*

Geef mij maar Äkta Människor - Real Humans (2012 - 2014) Die is niet voor actieliefhebbers, wel voor scifiliefhebbers, met een beter uitgewerkte filosofisch laagje rondom androids.

Gaat Westworld na aflevering 3 meer de filosofische kant op of blijft het meer van hetzelfde in dezelfde westernwereld?

avatar van Threeohthree
5,0
Écht filosofisch wordt het nooit, maar de serie wordt wel concreter na episode 6. Ik vond het tot die tijd soms ook lastig houvast te vinden maar in het tweede deel wordt absoluut meer duidelijk en confronterend.


avatar van macrobody
4,0
Opmerkelijk veel bloot voor een Amerikaanse productie. Verder is het wel een goed uitgewerkt verhaal wat hier een daar niet helemaal klopt of ik lette niet goed op, want de verhaallijn wisselt nogal eens en sommige verhaallijnen worden ook vaak herhaald met een kleine twist. Goede acteurs aanwezig. Mysterieus tot het einde van het seizoen en ik ga zeker het tweede seizoen ook bekijken. Dit zou zo maar eens een blik in de nabije toekomst kunnen zijn. Alleen dat gegeven is al interessant genoeg.

avatar van tommykonijn
3,5
Misschien wel leuk om te vermelden dat dit een van de eerste series is waar ik interesse in kreeg puur en alleen door TvMeter. De combinatie van western en sciencefiction leek mij interessant en de hoge beoordelingen zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Ik heb hier over het algemeen met plezier heen gekeken, maar ik had er uiteindelijk toch wel iets meer van verwacht. Dan bedoel ik met name dat ik erop gerekend had dat de serie een iets constanter niveau zou weten vast te houden. Het gaat nu een beetje alle kanten op. Soms vind ik de uitwerking van het concept echt fascinerend, terwijl ik andere momenten 'wakker' schrik en me realiseer dat ik ettelijke seconden ben afgedwaald. Dat is ergens wel een beetje jammer, want dat betekent dat wanneer ik een nieuwe aflevering van Westworld opzet het nog maar telkens de vraag is in hoeverre ik ervan ga genieten. Er zijn afleveringen waarbij ik tijdens de credits een beetje beduusd bleef zitten, maar ook afleveringen waarbij ik er tegen het einde ook wel klaar mee was.

Hoe meer we richting het einde van het seizoen gaan, hoe beter het wordt. Uiteindelijk zit je er als kijker immers toch op te wachten dat de hosts het heft in eigen handen gaan nemen. Zelf zat ik er ook op te wachten dat Logan en William zouden komen vast te zitten in het park, maar er werd toch voor een andere koers gekozen. Wat ik in ieder geval erg kan waarderen aan de serie is dat het erg mysterieus is. Natuurlijk is het altijd maar de vraag of ze dergelijke vraagstukken in latere seizoenen op bevredigende wijze kunnen 'afsluiten' (niet alles hoeft natuurlijk expliciet beantwoord te worden), maar tijdens dit eerste seizoen werkt het in ieder geval wel. Ook gaaf dat er enkele onverwachte plottwists inzitten. Bernard die niet alleen een host maar ook Arnold blijkt te zijn was al gaaf, maar het feit dat William en The Man in Black één en dezelfde persoon zijn zag ik al helemaal niet aankomen. Super gedaan! Tevens zijn de vertolkingen van een hoog niveau. Anthony Hopkins en Ed Harris weten waar ze mee bezig zijn, maar het is ook genieten van Thandie Newton, Jeffrey Wright, Rodrigo Santoro en Jimmi Simpson. Allemaal goed, maar ik was nog het meest onder de indruk van Evan Rachel Wood. Ik vond haar zeer geloofwaardig en Dolores is een fijn personage.

Visueel is de serie ook dik in orde en de onwaarschijnlijke combinatie van de twee genres werkt uitstekend. Toch is dit eerste seizoen van Westworld vooral heel veel introductie en opbouw en dat is lang niet altijd even interessant. Dan zou je na de seizoensfinale zeggen dat de serie nu écht gaat beginnen, maar ik word enigszins ontmoedigd door alle negatieve kritieken die seizoen 2 zo te zien ontvangen heeft. Het zal mij er niet van weerhouden om dat seizoen ergens dit jaar alsnog te gaan bekijken, maar het zou zonde zijn als deze overwegend goede start volledig in het water valt.

3,5*

avatar van The Oceanic Six
2,5
Pfoe, hier was erg moeilijk doorheen te komen. Een fantastische cast met oa Antony Hopins en Jeffrey Wright die het uitstekend doen en visueel is het soms oogstrelend, maar ik vind het maar pretentieus, langdradig en niet pakkend als geheel. Het concept is tof, de uitwerking ronduit saai. Nee, ik hou het bij seizoen 1. In de rest geen interesse meer.

2,5*

avatar van Pinguin#13
4,5
Hier is weinig fout mee. Wat je bij zulke series vaak hebt - interessant uitgangspunt, dat dan algauw verwatert omdat de scenaristen zelf niet zo goed weten hoe ze het allemaal op hun poten moeten laten vallen (ik denk aan 'les revenants' dat heel aangenaam om te bekijken was, maar losse eindjes had- werd hier mooi vermeden: in de 10 de aflevering komt heel het verhaal mooi samen. Het script is dus ijzersterk. Bravo.
Daarnaast ook nog een fantastisch design. Voeg daar nog mooi ingevulde rollen bij en je hebt een topserie.

avatar van Brave-Neo
4,0
Pinguin#13 schreef:
Hier is weinig fout mee. Wat je bij zulke series vaak hebt - interessant uitgangspunt, dat dan algauw verwatert omdat de scenaristen zelf niet zo goed weten hoe ze het allemaal op hun poten moeten laten vallen (ik denk aan 'les revenants' dat heel aangenaam om te bekijken was, maar losse eindjes had- werd hier mooi vermeden: in de 10 de aflevering komt heel het verhaal mooi samen. Het script is dus ijzersterk. Bravo.
Daarnaast ook nog een fantastisch design. Voeg daar nog mooi ingevulde rollen bij en je hebt een topserie.


Ik ben nieuwsgierig wat jij van Seizoen 2 vindt.... Wat mij betreft een seizoen om ook zeker vaker te kijken om het te doorgronden...

avatar van Pinguin#13
4,5
Brave-Neo schreef:
(quote)


Ik ben nieuwsgierig wat jij van Seizoen 2 vindt.... Wat mij betreft een seizoen om ook zeker vaker te kijken om het te doorgronden...


oei… ik ben hopeloos oldskool, dus dat gaat nog wel even duren voor dat ergens op één van mijn beeldbuizen passeert.

avatar van Brave-Neo
4,0
Pinguin#13 schreef:
(quote)


oei… ik ben hopeloos oldskool, dus dat gaat nog wel even duren voor dat ergens op één van mijn beeldbuizen passeert.


Ik ben ook old school ( en SF liefhebber die in de jaren 70 ook de film Westworld heeft gezien ) dus heb S2 gewoon gekocht.... Zeker een seizoen om vaker te zien en een timeline website helpt denk ik ook om alles sneller te doorgronden

3,5
Brave-Neo schreef:
(quote)


Ik ben ook old school ( en SF liefhebber die in de jaren 70 ook de film Westworld heeft gezien ) dus heb S2 gewoon gekocht.... Zeker een seizoen om vaker te zien en een timeline website helpt denk ik ook om alles sneller te doorgronden


Gekocht?

Gast
geplaatst: vandaag om 19:33 uur

geplaatst: vandaag om 19:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.