• 9.381.611 stemmen

Monster - Seizoen 2 (2024)

Alternatieve titel: Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Ian Brennan en Ryan Murphy

Met: Nicholas Alexander Chavez, Cooper Koch en Javier Bardem

Datum van release: donderdag 19 september 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Monster Seizoen 2 (2024)

In 1996 worden de Menendez-broers veroordeeld voor de moord op hun ouders. In de rechtszaak werden Lyle en Erik Menendez door het Openbaar Ministerie beschuldigd van het vermoorden van hun ouders om het familiebezit te erven. De broers verdedigden hun acties echter door te stellen dat ze uit angst handelden na jaren van fysiek, emotioneel en seksueel misbruik. Na een mistrial werden ze veroordeeld voor moord met voorbedachte rade en kregen ze levenslang zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. Blame it on the Rain

19 september 2024 (57 minuten)

Na de moord wordt Erik geplaagd door duistere gedachten. Hij vertelt zijn therapeut verontrustende details waardoor de arts in een moeilijke positie komt.

2. 2. Spree

19 september 2024 (54 minuten)

Lyle en Erik leggen de verdenking elders en beginnen onbeperkt geld uit te geven in afwachting van de opening van Jose's testament.

3. 3. Brother, Can You Spare a Dime?

19 september 2024 (49 minuten)

De broers proberen te overleven achter de tralies, nadat de politie een tip heeft gekregen over de opnames. Er komt een nieuwe advocaat en Erik besluit over het verleden te praten.

4. 4. Kill or be Killed

19 september 2024 (49 minuten)

Lyle deelt pijnlijke herinneringen aan zijn pogingen te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader en beschrijft wanneer het misbruik plaatsvond en wat het effect op Erik was.

5. 5. The Hurt Man

19 september 2024 (36 minuten)

Tijdens een emotioneel gesprek met Leslie deelt Erik het schrijnende verhaal van het seksueel misbruik en de mishandeling tijdens zijn jeugd.

6. 6. Don't Dream It's Over

19 september 2024 (1 uur en 05 minuten)

De ontwikkelingen binnen de relatie tussen Jose en Kitty, van hun verkering tot de scheuren in hun huwelijk, ontvouwt zich tegen de achtergrond van familietherapiesessies.

7. 7. Showtime

19 september 2024 (54 minuten)

Lyle en Erik hebben moeite om hun verdediging vorm te geven vóór het proces. Er komt een mediahype op gang met juichende menigtes, fanmail en tv-camera's in de rechtszaal.

8. 8. Seismic Shifts

19 september 2024 (51 minuten)

Een boeiende getuige verandert de dynamiek in de rechtszaal, en Eriks getuigenis zorgt voor een breuk tussen de broers. Het Menendez-popcultuurmoment begint te vervagen.

9. 9. Hang Men

19 september 2024 (55 minuten)

Tijdens een tweede rechtszaak probeert de aanklager te bewijzen dat Erik en Lyle koelbloedige moordenaars zijn. De uitspraak gooit hun leven overhoop.

avatar van lang pee

lang pee

Die acteurs die Lyle en Eric speelden hebben al een prijs binnen! De slechtste acteerprestaties van dit jaar. Hadden echt geen greintje talent, en wat een vreselijke serie. Ik kreeg medeleven met mijn vrouw, dat ze deze ellende toch heeft samen met mij op de bank bekeken, ze verdiend een oscar. Goed gegeven, maar zoals dikwijls vreselijke uitwerking, zal geen prijzen winnen dit gedrocht...

avatar van Diederik58

Diederik58

Een prima serie. Boeiend om te zien hoe de beide broers leugen op leugen verzonnen hebben al dan niet gestimuleerd door de advocaten, zodat uiteindelijk de waarheid nooit boven tafel zal komen of geloofd zal worden.

Ik vind dat er uitstekend wordt geacteerd door de hoofdrolspelers. De veel besproken aflevering 5 is top. Eén lang shot, steeds closer naar Erik. Bijna een documentaire. Ik zou hem ook bijna geloven.

Ik las dat beide broers inmiddels in dezelfde gevangenis zitten en nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen.

avatar van james_cameron

Minder goed dan de eerste worp (The Jeffrey Dahmer Story), maar ook dit tweede seizoen heeft zeker een aantal sterke afleveringen. Met name de tour-de-force prestatie van Cooper Koch in aflevering 5 maakt indruk, maar ook het spel van Javier Bardem in aflevering 6 is geweldig. In de eerste paar afleveringen moest ik vooral lachen om de niet aflatende reeks domme beslissingen van de broers (en om het geniale gebruik van een aantal tracks van Milli Vanilli), maar gaandeweg wordt één en ander serieuzer en meer schrijnend. Net als bij The Jeffrey Dahmer Story is de rek er in de laatste paar afleveringen helaas een beetje uit.

avatar van The Oceanic Six

Het lastige van deze serie is dat je na negen afleveringen nog geen antwoord hebt of de broers terecht levenslang hebben. Dat is gewoon onbevredigend, ik kende verder dit hele verhaal niet. Los van dat kan deze tweede reeks van Monster niet tippen aan de vorige over Jeffrey Dahmer, die ik veel interessanter vond. Bij deze nieuwe reeks duurt het me gewoon veel te lang, dit is had wat mij betreft ook wel in een mini-serie van een aflevering of 4, 5 gepast. De moord op hun ouders komt trouwens wel snoeihard en rauw in beeld, maar daarna neemt de serie juist gas terug en kom je erachter wat de beweegredenen van de moord waren vanuit het perspectief van de broers. In mijn ogen hebben ze veel verzonnen en zijn de politieonderzoeken best goed geweest, waardoor levenslang vermoedelijk terecht is gegeven. Maar nogmaals, we gaan het nooit weten. Wel sterk geacteerd en het sfeertje was ook wel oké. De advocate van de jongens was trouwens ronduit irritant, zeker in de slotaflevering.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb seizoen 1 niet gezien, ik heb ooit de Wiki-pagina van Jeffrey Dahmer gelezen en dat vond ik wel genoeg. Ik hoef niet een hele serie te zien over al zijn wansmakelijke misdaden.

Seizoen 3 (moet nog verschijnen) schijnt te gaan over Ed Gein, ook zo'n gestoorde gek.

Wat dat betreft zijn Lyle en Erik Menendez wel anders. Ze zijn lang niet zo in- en inslecht als Gein en Dahmer. Dus ik snap niet helemaal hoe zij in dit rijtje passen.

Verder een prima serie, ook al ken je de afloop. Dat komt door sterk acteerwerk van de hele cast, zelfs de onbekende hoofdrolspelers. Met name aflevering 5 beklijft. In feite is dat een lange monoloog van het personage Erik. Het lijkt één lang shot te zijn en het is echt fantastisch geacteerd. Emmy-waardig me dunkt.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Vooropgesteld dat ik geen fan ben van het niet zo nauw nemen met de feiten bij waargebeurde verhalen (de werkelijkheid is gruwelijk genoeg), kan ik niet ontkennen dat ik me geen seconde verveeld heb met deze serie. Met name aflevering 5 is een fantastisch staaltje directie. Heel beklemmend en meeslepend door het acteerwerk en camerawerk. En zo heb ik vaker zitten genieten tijdens het kijken, door een aantal shots en het samenspel van beeld en muziek (hoe Crowded House's Don't Dream It's Over enkele keren briljant wordt ingezet om net wat extra drama en gevoel mee te geven, daar word ik heel blij van).

Helaas zwakt het na aflevering 6 qua verhaal wat af. De omslag van "arme misbruikte jongens" naar "verwende rijkeluiskindjes die alleen maar uit waren op geld" is wat mij betreft veel te abrupt. Er wordt geprobeerd af te dwingen dat alles dat we eerder gezien en gehoord hebben een leugen is, en wel op een manier die bij mij niet aankomt. Jaren geleden heb ik me in deze zaak verdiept en het is mij duidelijk dat er wel degelijk sprake was van misbruik binnen dat gezin. Misschien wat aangedikt door de broers, maar het narratief dat José en Kitty fantastische ouders waren die hun zoons nooit met een vinger aangeraakt hebben gaat er bij mij niet in. De echte waarheid zullen we natuurlijk nooit weten.

Als ik probeer te oordelen met de ogen van iemand die nooit eerder met deze zaak in aanraking is geweest, kan ik niet anders dan deze serie 4* geven, omdat het gewoon erg lekker wegkijkt. Zowel het acteerwerk, als het script, de cinematografie en de soundtrack zijn van bovengemiddelde kwaliteit.

Ik kijk uit naar seizoen 3 en hoop dat ze daar weer meer terug naar de realiteit gaan, zoals bij het eerste seizoen. Dan mogen ze van mij eindeloos seizoenen blijven uitpompen.