• 9.216.598 stemmen

Ontwikkeld door: Ian Brennan en Ryan Murphy

Met onder meer: Evan Peters, Nicholas Alexander Chavez en Niecy Nash

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 21 september 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Monsters

Jeffrey Dahmer werd gearresteerd in 1991, toen de politie verschillende lichaamsdelen ontdekte, waaronder afgehakte hoofden, en talloze polaroids van verminkte lichamen in zijn appartement in Milwaukee. De moordenaar bekende dat hij minstens 17 mensen had vermoord, terwijl hij de politie lange tijd wist te ontwijken tijdens zijn moordpartijen die zich over 13 jaar verspreidde. Hij werd veroordeeld tot zestien keer levenslang, maar werd uiteindelijk in 1994 vermoord door een andere gevangene. Monster: The Jeffrey Dahmer Story zal deze gewetenloze misdaden blootleggen, gecentreerd rond de achtergestelde slachtoffers en hun gemeenschappen die getroffen zijn door het systemische racisme en institutioneel falen van de politie waardoor een van Amerika's meest beruchte seriemoordenaars zijn moorddadige daden kon voortzetten voor meer dan een decennium zonder gepakt te worden.

Acteurs en Actrices

Meningen over Monsters

avatar van Corcicus

Corcicus

donderdag 6 oktober 2022
Monsters seizoen 1 Geen idee waar alle fuzz rond deze serie vandaan komt. Vind het maar erg gemiddeld en aan de saaie kant. Echt goor of gruwelijk wordt het eigenlijk nooit. Ook een aantal cinematografische en verhaaltechnische keuzes kan ik niet goed smaken, zoals de keuze om de serie aan te vatten met de arrestatie van Dahmer en dus al wat volgt in vorm van flashback te laten zien. Wat een slecht idee. Zit nu aan aflevering zeven en ik denk dat ik ga afhaken.
avatar van The Oceanic Six

zaterdag 8 oktober 2022
Monsters seizoen 1 Uitstekende serie over de gruwelijke seriemoordenaar Jeffrey Dahmer die op gruwelijke wijze vele slachtoffers maakte en daarmee toch wel een van de ziekere moordenaars uit de geschiedenis is geworden. Er is een hoop ophef over deze reeks, maar dat snap ik weer niet. Naast het feit dat het ruim 30 jaar al geleden is (wanneer mag het dan wel?) is het ook zeker geen ode aan Dahmer geworden maar een vrij heldere blik op zijn daden en gestoorde gedrag. De man wordt zeker niet als held neergezet, maar krijgt wel een achtergrond want ergens moet zijn zieke gedrag vandaan komen. Normaal is het vaak een hele slechte jeugd met waardeloze ouders ofzo, maar dat valt hier wel mee. Het was niet gezellig bij hem thuis, maar zeker zijn vader heeft hem onvoorwaardelijk gesteund en geholpen op zijn wijze. En dit is ook zeker geen serie geworden waarin de gore en zieke shit gecultiveerd is. Op zich zie je er vrij weinig van en laat men vooral veel aan de verbeelding over. Ik vond het acteerwerk bovengemiddeld sterk, vooral bij Dahmer zelf, maar zeker ook bij zijn vader (hele sterke bijrol) en de buurvrouw die constant de politie belde, maar nooit werd gelooft. Ongelofelijk wat een fouten er zijn gemaakt. Of het door racisme komt betwijfel ik, ik had meer het idee dat het door de achterstandswijk kwam en doordat de politie weinig zin had zich in de gay-scene te begeven. De serie had misschien wel iets korter en bondiger gekund, maar aan de andere kant werd het echt nooit saai of langdradig, omdat ik Dahmer gewoon een boeiende hoofdrolspeler vond, hoe walgelijk zijn daden ook waren. Het zorgde ook voor een passend einde, als hij vermoord word in de gevangenis. Ergens moet je denken dat zoiets best erg is, maar ik denk dat bijna iedereen het ook als gerechtigheid zag. Mooi emotioneel moment als zijn vader zijn lijk ziet en breekt. Hoe afschuwelijk hij de daden van zijn zoon ook vond, de liefde voor je kind is bijna altijd onvoorwaardelijk. Nu komende week nog maar even de nieuwe docu over Dahmer op Netflix bekijken en dan is het wel weer mooi geweest. 4*

pedro

vrijdag 20 september 2024
Monsters seizoen 2 Die acteurs die Lyle en Eric speelden hebben al een prijs binnen! De slechtste acteerprestaties van dit jaar. Hadden echt geen greintje talent, en wat een vreselijke serie. Ik kreeg medeleven met mijn vrouw, dat ze deze ellende toch heeft samen met mij op de bank bekeken, ze verdiend een oscar. Goed gegeven, maar zoals dikwijls vreselijke uitwerking, zal geen prijzen winnen dit gedrocht...
avatar van Jielis

Jielis

donderdag 6 oktober 2022
Monsters seizoen 1 Meningen zijn duidelijk verdeeld en slachtoffer hulp Nederland wil de serie nu verbieden. Zelf vind ik dat iedereen zelf moet kunnen kiezen en niemand verplicht je tot kijken. Ik wilde het dus zelf ondervinden, heb 5 afleveringen gekeken maar zat weinig vaart in en had ook in 2 uurtjes verteld kunnen worden. Daarna afgehaakt.