• 9.396.779 stemmen

A Knight of the Seven Kingdoms - Seizoen 1 (2026)

Show titel: A Knight of the Seven Kingdoms

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: George R. R. Martin en Ira Parker

Met: Peter Claffey, Dexter Ansell en Finn Bennett

Datum van release: zondag 18 januari 2026

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot A Knight of the Seven Kingdoms

Het is een eeuw voor de gebeurtenissen van 'Game of Thrones'. Twee onwaarschijnlijke helden dwalen door Westeros: Ser Duncan de Lange - een jonge, naïeve en moedige ridder - en Egg, zijn kleine schildknaap. In een tijdperk waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het levende geheugen is gewist, krijgen Duncan en Egg te maken met machtige tegenstanders, gevaarlijke heldendaden en grootse lotsbestemmingen.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. The Hedge Knight

18 januari 2026 (42 minuten)

Een eeuw voor de gebeurtenissen in Game of Thrones waren er Ser Duncan de Lange en zijn schildknaap Egg.

2. 2. Hard Salt Beef

25 januari 2026 (33 minuten)

Dunk doet een beroep op verschillende heren om toegang te krijgen tot het toernooi, maar Egg raadt hem aan zijn trots te bewaren. Wanneer de Targaryens in Ashford aankomen, grijpt Dunk zijn kans bij prins Baelor.

3. 3. The Squire

1 februari 2026 (31 minuten)

Wanneer Dunk en Egg de eerste volle dag van het toernooi bijwonen, krijgt Dunk een voorstel dat zijn toekomst veilig zou kunnen stellen.

4. 4. Seven

8 februari 2026 (34 minuten)

Nu hij in het vizier van de Targaryens is gekomen, moet Dunk zes ridders vinden om samen met hem te vechten.

5. 5. In the Name of the Mother

15 februari 2026 (37 minuten)

Wanneer een vriend hem een voorstel doet, voelt de jonge Dunk zich verscheurd tussen zijn verleden en de kans op een nieuwe toekomst.

6. 6. The Morrow

22 februari 2026 (31 minuten)

Terwijl Ashford rouwt om een groot verlies, overweegt Dunk zijn volgende stap... en of hij Egg als zijn schildknaap zal houden.

avatar van schram101

schram101

Trailer weet me niet te pakken. Ben verder niet bekend met het bronmateriaal. Naar wat ik begreep is dit een veel kleiner plot met 1 verhaallijn en geen fantasy elementen.

avatar van eppo349

eppo349

Wordt dit een serie voor jong volwassenen?

avatar van chevy93

chevy93

Eerste recensies van de eerste aflevering zijn vrij lovend

avatar van tbouwh

tbouwh

Op het eerste oog deed de komst van Game of Thrones-spin-off A Knight of the Seven Kingdoms aan als een overbodig extraatje. Vooruit, het is leuk dat in de aanloop naar seizoen drie van House of the Dragon (met recht het nieuwe vlaggenschip) nog een reeks novelles van George R.R. Martin wordt verfilmd, maar hoe kan het bescheiden verhaal van een omhooggevallen ridder en zijn schildknaap tippen aan wat voorafging? Gelukkig is het krachtigste wapenfeit van deze vermakelijke serie dat de makers juist géén moeite doen om de grandeur van Game of Thrones te evenaren.

verder lezen

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Een prettige eerste aflevering! Ook fijn om (voorlopig?) één verhaallijn te volgen in tegenstelling tot Game of Thrones en House of the Dragon.

Verder voelde het een beetje als een goede videogame. Kingdom Deliverance II heb ik laatste gespeeld en dit leek er soms wel op. Voor de rest gebeurt er eigenlijk niks, maar het kabbelt lekker voort. De personages zijn overigens een stuk leuker dan in House of the Dragon, waar iedereen zo ontzettend serieus was.

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik heb 1 aflevering gezien en dat was meer dan genoeg. Wat een flop. Peter Claffey acteert zo slecht, dat je broek er van afzakt. De dommigheid druipt er van af.

De script van de 1ste aflevering smeert een simpele gebeurtenis uit over 20 minuten.

Goed, ik heb te veel woorden hier aan vuil gemaakt.

avatar van MrEd

MrEd

Diederik58 schreef:

Goed, ik heb te veel woorden hier aan vuil gemaakt.

Toch zou ik het op prijs stellen je stem te verwijderen. Stemmen doe je op series waarvan je het hele seizoen gezien hebt.

avatar van Diederik58

Diederik58

MrEd schreef:

Je hebt gelijk.

avatar van JHagenstein

JHagenstein

Wat enorm vermakelijk, grappig en charmant.

Volledig anders dan de eerste twee GOT series maar echt genieten tot nu toe.

Voor de eerste twee afleveringen de maximale score. Deze zal aangepast worden wanneer het seizoen is afgelopen (of niet).

avatar van Robson1968

Robson1968

Pfff..... wat een drama....Heb de eerste aflevering 10 minuten voor tijd afgezet. Op het toilet zitten en met zeer veel pijn en moeite er een harde drol uit kunnen persen is nog prettiger dan hier naar kijken. Ontzettend stroperig allemaal. Als ik weer meer energie heb, zal ik trachten de laatste 10 minuten uit te kijken en dan kijk ik nog wel of nog verdere delen kijken. Maar tot nu toe.... een 2 en geen 0,5, omdat het wel nog slechter kan.

mcdaktari

Ach ik denk dat je het even de kans moet geven. Game of Thrones heb ik trouwens niet gezien, dus ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft. Ik heb van deze nieuwe serie de eerste aflevering gezien en kon het wel aanzien. Vandaag de 2e gekeken. Dat begin, daar moest ik wel om lachen. Het begint dat die ouwe kerel naakt uit die hut komt, en die heeft me toch een leuter aan z'n reet hangen hahaha. Het is lijkt mij ook wel een beetje een komische serie. Was Game Of Thrones dat trouwens ook, of totaal niet?

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Voelt vooral heel erg luchtig aan allemaal, maar dat maakt het voor mij juist erg ontspannen om te kijken. Doet nog het meeste denken aan The Mandalorian, iets meer Western stijl. 31 minuten is wel echt veels te kort voor de tweede aflevering...

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Tsja, best leuk om eens Westeros vanuit de 'brillen' van het voetvolk te bekijken. Het heeft natuurlijk de cultuur (taal, klassenindeling, godsdienst, gebruiken) van Westeros en zo bekijk je het eens anders. Ik vind Peter Claffey best leuk acteren als dommekracht. Doet hij goed. Ook benieuwd naar de verhaallijn van Egg (een soort Dobby uit Harry Potter) want daar zit, volgens mij, meer achter dan zomaar een schildknaapje. Hij weet enorm veel.

Natuurlijk was de 2e aflevering met z'n 32 minuten te kort. Waarom ?

En inmiddels een behoorlijk openbare toilet scene gezien met daarnaast ook nog eens een lange lul van liniaal lengte dus GoT trivia ranzia genoeg.

Benieuwd waar dit verhaal naar toe gaat.

avatar van JHagenstein

JHagenstein

mcdaktari schreef:

Zitten grappige elementen in; eigenlijk heeft GOT elk genre in zich. Absolute aanrader! Ben helemaal niet van de middeleeuwse shows oid maar GOT is voor mij met recht de allerbeste serie aller tijden.

JHagenstein schreef:

De beste serie aller tijden?? Dat is nogal. Ik heb wel vaker gehoord dat het goed is maar de beste, daar heb ik toch mijn twijfels over. Want er zijn toch enkele series die echt super goed zijn, zoals Breaking Bad bv. Maar dat is een compleet andere genre.

NRT

Waarom stemmen mensen al, terwijl de serie nog bezig is.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

3 2 1 cut schreef:

Een heerlijke wending aan het einde van een prima 3e aflevering ! Ik vind de serie heerlijk nuchter, leuk, humor, heftig en interessant !

NRT

Nogmaals: waarom zijn er al stemmen terwijl de serie niet af is?

avatar van movie freak84

movie freak84

Nee dit is het niet voor mij. Omdat er hier wat goede recensies stonden toch een kansje gegeven . Bij het punt dat er stront uit zijn reet spoot had ik al mijn twijfels. Maar waar ik me het meeste aan erger is het slechte acteerwerk. En het is meer een komedie en dat vind ik niet bij zulke series passen. Beetje oke maar het moet niet de overhand nemen.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Het kwam een beetje vreemd op gang maar na de laatste aflevering weet ik het zeker: dit is goed! Weet me meer te pakken dan house of the dragons. Kijkt vrij makkelijk weg en heeft evengoed genoeg drama. Kan niet wachten op de volgende.

mcdaktari

Ze mogen deze serie dan misschien afkraken, maar ik vind het een goeie serie. Wordt steeds beter. Vooral aflevering 5 die is toch wel heel goed. Dat is nog eens een gevecht. Zou dat vroeger zo gegaan zijn? Dat moet wel haast. Ben benieuwd na de laatste aflevering volgende week en of er ook nog een 2e seizoen komt, want seizoen1 heeft maar 6 korte afleveringen.

avatar van Cupido

Cupido

• 1914 stemmen

E5 bevat toch wel de meest intense (zwaard)gevecht scène sinds jaren.

NRT

Na een sterke vijfde aflevering vond ik dit toch minder. Zelfs saai.

avatar van MrEd

MrEd

De serie moet het hebben van de opbouw. Ik krijg het idee dat mensen na het zien van de eerste aflevering hem meteen afschieten. Ik had ook mijn twijfels maar de afleveringen erna werden steeds steeds beter met als hoogtepunt aflevering 5. De laatste aflevering valt dan weer een klein beetje tegen, maar ik ken het boek niet dus misschien is dat hoe het verhaal eindigt.

avatar van Mr_Marty

Mr_Marty

Zijpaadje in George RR Martins Westeros universum. Ik ben geen kenner van die fictieve wereld, maar dit lijkt me zich niet al te lang voor het begin van Games of Thrones af te spelen: de Targaryens zijn nog aan de macht, maar de draken zijn al lang weg en de dynastie is duidelijk in verval.

Hoofdpersoon is Dunk (Peter Claffey), de flink uit de kluiten gewassen, maar niet al te snuggere schildknaap van heggenridder ser Arlan (Danny Webb). Een heggenridder is min of meer hetzelfde als een ronin in samoeraifilms: een verarmde ridder zonder land die zijn diensten als rondtrekkende huurling aanbiedt. Ser Arlan gaat aan het begin van de serie dood. Dunk fraudeert zichzelf tot heggenridder en gaat naar een toernooi om daar met zijn fysieke kracht naam voor zichzelf te maken. Ondertussen pikt hij een wijsneuzig kaal jongetje op met de naam Egg, dat heel graag zijn schildknaap wil zijn. Samen komen ze op het toernooi en daar zijn verwikkelingen. Wordt Dunk succesvol als ridder ser Duncan of sneuvelt hij in of zelfs voor de eerste slag? En hoe zit met met Eggs achtergrond; hij een wel erg grote mond en dure smaak voor een arm weesje.

De duidelijk afgebakende opzet rond een boek van Martin dat al af was toont hier duidelijk voordelen: geen plotlijnen die niet afgemaakt worden of karakters die plotseling verdwijnen. Door gebrek aan draken en magie blijven we ook verschoond van computerspelscenes; lekker veel echte modder hier. Sowieso zien de grote HBO-series er altijd beter uit de die van concurrent Netflix.

Maar wat ook grotendeels mist zijn de feodale intriges die Game of Thrones en House of the Dragon op hun best extreem fascinerende politieke thrillers maken. A Knight of the Seven Kingdoms kabbelt soms wat te veel voort. Wat ook niet helpt is dat Dunk zo een dommige sul is. De passiviteit van het karakter zit vaak in de weg van het verhaal. Gedurende de serie verloor ik steeds meer mijn geduld met hem. De schrijvers lijken dat te beseffen, want bijfiguren worden gaandeweg steeds belangrijker. Daniel Ings steelt daarbij de show als de flamboyante ser Lyonel Baratheon.

avatar van Septua

Septua

Verrassend leuke serie, simpel verhaal maar erg fijne karakters om te volgen. Super cast en schrijfwerk.

avatar van james_cameron

Een aangename, verrassend grappige aanwinst binnen het Game Of Thrones-universum. Plot en personages lijken aanvankelijk weinig om het lijf te hebben en de beperkte speelduur van de zes afleveringen betekent dat je het seizoen binnen no time hebt afgekeken, maar gaandeweg ontpopt zich dit toch wel als een fraai gerealiseerde en vernuftig in elkaar stekende serie, bevolkt door memorabele karakters. En volgens beproefd recept is de één na laatste aflevering uiteraard weer het meest heftig en intens.

avatar van Nosje

Nosje

Een zesje, ik kan er niet meer van maken. Prachtige aankleding en decors zoals je dat gewent bent van GOT.

Charmant? Ja, maar toch kon het me helemaal bekoren. Het was me toch allemaal te lief, had wel wat venijniger mogen zijn. Het zij zo.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Het is een andere stijl dan wat we gewend zijn in dit universum. Het is veel kleinschaliger, onschuldiger en misschien wel simpeler dan GOT of HOTD. Dat is zeker niet iets slechts, maar je moet er van houden.

Het narratief wordt met een vleugje humor benaderd en dat is iets wat je moet liggen. Werd er zelf niet echt warm van, maar mijn vriendin wilde de serie zo graag zien dat we er maar aan zijn begonnen. Ik moet toegeven, ik vind het een leuke toevoeging aan het universum. Vind ik het wel de minste van de drie tot nu toe? Ja, dat wel.

Het heeft absoluut nog wel een paar typische GOT hoogtepunten, maar het zijn niet zulke ‘goosebumps’ als bij de andere twee. Het spanningsniveau ligt ook beduidend lager, op de aflevering ‘in the name of the mother na’.

Peter Claffey was best oké, maar vond voor Dexter Soll als Egg erg goed. Lijkt me best een complexe rol met complex materiaal, voor een 12 jarige.

avatar van Traiannnn

Traiannnn

De imdb cijfers zijn wat overdreven. Cijfers zijn zelfs hoger dan sommige beste afleveringen van Game of Thrones, en dat niveau haalt deze serie echt niet. Lekker luchtige serie, dialoog vaak niet al te sterk, duidelijk gemaakt voor “ik zit tussendoor op sociale media te scrollen” publiek. Sterke drie laatste afleveringen maar laten we niet overdrijven. Het is toch vrij voorspelbaar uiteindelijk. De jonge acteur die Egg speelt doet het goed.