• 11.008 nieuwsartikelen
 • 162.819 films
 • 10.305 series
 • 30.073 seizoenen
 • 616.550 acteurs
 • 193.569 gebruikers
 • 9.003.619 stemmen
Avatar
 
banner banner

Law & Order: Special Victims Unit - Seizoen 14 (2012-2013)

3,46 13 stemmen

Alternatieve titels: L&O: SVU, SVU, Special Victims Unit, Law & Order: SVU

IMDb beoordeling: 8,1 (124.702)

Afleveringen: 24

Speelduur: 18 uur

Ontwikkeld door: Dick Wolf

Met: Mariska Hargitay, Ice-T en Kelli Giddish

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 26 september 2012

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

Plot Law & Order: Special Victims Unit

De verhalen van de "Special Victims Unit" van de New Yorkse politie - een groep elite detectives die de daders van seksueel getinte misdaden voor het gerecht moet zien te slepen. Hoewel hun professionele expertise in hun werk op de proef wordt gesteld, moeten de detectives ook hun roerige privéleven in goede banen zien te leiden.

Afleveringen Seizoen 14 (2012-2013)

 1. 1. Lost Reputation

  26 september 2012 (45 minuten)

  Cragen wordt wakker naast het lichaam van een dode escortmeisje en wordt nu verdacht van moord. De rechercheurs werken in het geheim de klok rond om hem vrij te kunnen pleiten. De spanningen lopen hoog op als ze kennis maken met de nieuwe officier van justitie Paula Foster en het nieuwe hoofd recherche Steven Harris. Ondertussen wordt rechercheur Amaro betrokken in een schandaal en zijn persoonlijke leven valt hierdoor uiteen, hij weigert zich hieraan over te geven.

 2. 2. Above Suspicion

  26 september 2012 (45 minuten)

  De moordzaak tegen Cragen duurt nog voort en Rechercheur Amaro zet zijn carrière op het spel als hij zelf op onderzoek uit gaat om de waarheid te vinden. Intussen dreigt zijn vrouw hem te verlaten. Als rechercheur Cassidy wordt geraakt door eigen vuur, zorgt dit ervoor dat Benson haar frustratie afreageert op Harris en interne zaken. Als Foster de zaak wil sluiten, ontdekken Benson en de rechercheurs een groot geheim.

 3. 3. Twenty-Five Acts

  10 oktober 2012 (45 minuten)

  Wanneer de jonge schrijfster Jocelyn Paley, schrijfster van een succesvolle SM-roman, naar huis gaat met de bekende tv-persoonlijkheid Adam Cain wordt zij door hem aangevallen. Benson wordt gekoppeld door Harris aan Rollins om Paley te overtuigen aangifte te doen tegen Cain. Als de rechercheurs in het privéleven van Paley duiken om verrassingen te voorkomen in de rechtszaak, en de assistent officier van justitie Rafael Barba wil vaart zetten met de zaak, ontdekt Amaro een geheim dat de zaak en de carrière van Paley kan ondermijnen.

 4. 4. Acceptable Loss

  17 oktober 2012 (45 minuten)

  Wanneer Cragen weer terug is in zijn functie moeten hij en zijn rechercheurs aan de slag met een onderzoek naar vrouwenhandel. De rechercheurs gaan undercover en als zij bijna de zaak rond hebben, worden ze tot een halt geroepen door inspecteur Alexandra Eames van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, die beweert dat dit een langlopende terrorismezaak is. Benson wordt creatief om de zaak voort te zetten zonder Eames voor de voeten te lopen.

 5. 5. Manhattan Vigil

  24 oktober 2012 (45 minuten)

  Wanneer Wyatt Morris wordt ontvoerd terwijl hij onder toezicht was van zijn vader David, gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Tijdens het onderzoek herinnert Cragen de rechercheurs aan een onopgeloste soortgelijke ontvoering dertien jaar geleden vanuit dezelfde buurt. Terwijl de rechercheurs een strijd aangaan tegen de klok om de vermiste jongen terug te vinden, zweert Benson te leren van fouten uit het verleden om zo beide zaken op te lossen.

 6. 6. Friending Emily

  31 oktober 2012 (45 minuten)

  Een studente is onderweg naar een feest van school, terwijl haar kleinere zusje haar stiekem volgt en verdwijnt. De rechercheurs gaan op zoek naar haar, maar worden al snel dwarsgezeten door de ontvoerder die het internet gebruikt om zijn sporen te wissen. Op het moment dat de zaak helemaal vastzit, keert officier van justitie Barba terug met hulp. Ondertussen wordt rechercheur Rollins afgeleid door het plotseling verschijnen van haar zus.

 7. 7. Vanity's Bonfire

  14 november 2012 (45 minuten)

  Wanneer baby Tessa Leddy ontvoerd wordt vanuit een speeltuin, gaan de rechercheurs op onderzoek uit. De ontvoering wordt al snel een ruzie om de voogdij als de ontvoerder Dia Nobile zweert dat zij de biologische moeder is van Tessa. De ouders van Tessa verklaren dat hun dochter een kind is van een draagmoeder die zij nooit ontmoet hebben. Nobile verklaart dat de vader van Tessa een machtige expert is in recht en getrouwd is met een vrouw die aan kanker lijdt. Dit stuurt de rechercheurs een richting op in hun onderzoek die de levens van twee families voorgoed verandert.

 8. 8. Lessons Learned

  21 november 2012 (45 minuten)

  De rechercheurs van de SVU gaan naar een privéschool, waar melding is gemaakt van seksueel misbruik. Na flinke tegenwerking van het schoolbestuur roepen de rechercheurs samen met hulpofficier van justitie Barba de hulp in van voormalige studenten en professor Walter Tompkins, een gepensioneerde leraar. Ze hopen zo de doofpot te openen en zo meerdere slachtoffers van het misbruik te vinden. Op het moment dat de rechercheurs bewijzen vinden van nog een slachtoffer, krijgen zij nog meer tegenwerking van het schoolbestuur. Totdat een voormalige student opstaat voor hulp.

 9. 9. Dreams Deferred

  5 december 2012 (45 minuten)

  Wanneer een man dood en verderf zaait in New York City roept FBI-agent Cantwell de hulp in van de SVU. Hij wil informatie hebben van hen over het laatste contact van de moordenaar met een prostituee genaamd Jeannie Kerns. Zij was betrokken bij een oude zaak van Benson. Als de rechercheurs samen gaan werken met Jeannie om de moordenaar te vinden, worden ze in haar wereld getrokken en moeten dan vechten voor haar leven.

 10. 10. Presumed Guilty

  2 januari 2013 (45 minuten)

  Wanneer Sam Randall,de ex-zwager van Fin, gearresteerd wordt voor het mishandelen van een priester, vraagt Fin aan zijn collega's om hem te helpen met het onderzoek. Overtuigd van de onschuld van Sam, ondanks zijn lange strafblad, gaan Fin en zijn collega's op onderzoek uit. Tijdens het onderzoek en de rechtszaak komt er een kerkschandaal naar boven.

 11. 11. Beautiful Frame

  9 januari 2013 (45 minuten)

  Als een verkrachtingsslachtoffer gearresteerd wordt voor de moord op haar ex-vriend, wil de hulpofficier van justitie van Suffolk County Pam James haar snel voor het gerecht brengen voor een snelle rechtsgang. Benson vermoedt dat er iets niet klopt met deze arrestatie en vergaart genoeg bewijs voor hulpofficier van justitie Barba om een andere verdachte te laten berechten in hun district. Nu raken de twee hulpofficieren in een juridisch gevecht in aparte rechtszaken voor dezelfde moord, hopend op een veroordeling voordat de ander eerder is.

 12. 12. Criminal Hatred

  30 januari 2013 (45 minuten)

  Wanneer een homoseksuele man mannen oppikt, waarvan sommige getrouwd, en hen dan zwaar mishandelt, wordt hij gearresteerd door de rechercheurs van de SVU. Hulpofficier van justitie Barba denkt nu een gemakkelijke zaak te hebben in de rechtszaal totdat hij kennis maakt met de onvoorspelbare advocate van de verdachte.

 13. 13. Monster's Legacy

  6 februari 2013 (45 minuten)

  Na de ontdekking dat veroordeelde misdadigers misschien slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik, vraagt Benson aan advocaat Bayard Ellis een zaak te heropenen van de veroordeelde moordenaar Reggie Rhodes die in de dodencel zit. Tijdens de heropening van de zaak worden geheimen van zijn kindertijd en zijn rechtszaak blootgelegd.

 14. 14. Secrets Exhumed

  13 februari 2013 (45 minuten)

  Munch is bezig met een onderzoek in een oude onopgeloste zaak uit 1980, hij en de rechercheurs zijn in staat om een verdachte van deze zaak te lokaliseren in Miami. Ze vliegen daarheen om de verdachte naar New York City te brengen, daar krijgen ze te horen van FBI-agente Dana Lewis dat de verdachte ook gekoppeld kan worden aan meerdere andere zaken. Lewis besluit dan om mee te gaan naar New York voor een bekentenis van de verdachte. Als Benson en Amaro beginnen te twijfelen over de rechtvaardigheid van het verkrijgen van de bekentenis, bedreigt een schokkend geheim het leven van Lewis.

 15. 15. Deadly Ambitions

  20 februari 2013 (45 minuten)

  Wanneer rechercheur Amanda Rollins thuis komt treft zij daar haar zus Kim aan, zwanger en mishandelt door haar vriend. De vriend komt onverwachts langs en Amanda moet dan een beslissende actie ondernemen wat het leven kost van de vriend. Dit zorgt ervoor dat Rollins een onderzoek krijgt van interne zaken, dit kan haar carrière als rechercheur kosten. Tijdens dit onderzoek ontdekken haar collega’s dat Kim Amanda als pion heeft gebruikt om zo van haar vriend af te komen en snel rijk te worden.

 16. 16. Funny Valentine

  27 februari 2013 (45 minuten)

  Mischa Green, een opkomende zangeres, wordt aangevallen door haar hiphopvriend. De rechercheurs en hulpofficier van justitie Barba proberen om een zaak op te bouwen tegen de vriend. Ondanks de inspanningen van Benson weigert Green mee te werken aan de zaak tegen haar vriend en gaat naar hem terug. Als de zaak uitdraait op een mediacircus dreigt Green haar beslissing te moeten bekopen met haar leven.

 17. 17. Undercover Blue

  20 maart 2013 (45 minuten)

  Terwijl de rechtszaak tegen de pooier Bart Ganzel begint wordt rechercheur Cassidy beschuldigd door een prostituee van verkrachting tijdens zijn undercoverwerk. Hulpofficier van justitie Derek Strauss neemt deze zaak voor zijn rekening en wil er vaart achter zetten voor een snelle overwinning. De advocaat van Cassidy gebruikt een ongewone tactiek om zijn onschuld te bewijzen, dit kan vervelende gevolgen hebben voor rechercheur Amaro.

 18. 18. Legitimate Rape

  27 maart 2013 (45 minuten)

  Een sportverslaggeefster doet bij Benson aangifte van verkrachting en stalking door een cameraman. Voordat de rechtszaak begint komt zij erachter dat zij zwanger is door de verkrachting. Nu krijgt hulpofficier van justitie Barba te maken met een controversiële verdediging door de advocaat van de verdachte.

 19. 19. Born Psychopath

  3 april 2013 (45 minuten)

  De rechercheurs worden opgeroepen om een onderzoek op te starten naar verdachte verwondingen bij een jong meisje. Nader onderzoek onthult dat haar moeder controle probeert te krijgen op haar gewelddadige tienjarige zoon. Met behulp van Dr. Huang proberen zij te achterhalen wat de beste behandeling is voor haar zoon, maar de situatie wordt hierdoor zeer gevaarlijk voor de familie als voor de rechercheurs.

 20. 20. Girl Dishonored

  24 april 2013 (45 minuten)

  Wanneer de rechercheur een vermeende verkrachting willen gaan onderzoeken van een studente op een schoolcampus, worden ze flink tegengewerkt door de medestudenten en de schoolbeveiliging. Een dieper onderzoek onthult meerdere slachtoffers van verkrachting op deze school en schoolbestuurders die bereid zijn om de andere kant op te kijken. Als er hierna nog meerdere tragedies gebeuren, zijn hulpofficier van justitie en rechercheur Rollins vastbesloten om een eind te maken aan hun cultuur van eigen problemen op lossen.

 21. 21. Traumatic Wound

  1 mei 2013 (45 minuten)

  Wanneer een tienermeisje brutaal wordt aangevallen tijdens een concert gaat rechercheur Amaro op onderzoek uit. Zijn onderzoek leidt hem naar de beveiligingsagent Frank Patterson, een oorlogsveteraan die lijdt aan PTSD. Als de zaak naar de rechter gaat dan herinnert Patterson zich ineens een belangrijke aanwijzing van de aanval, dit helpt voor hulpofficier van justitie Barba de juiste aanvallers te kunnen berechten.

 22. 22. Poisoned Motive

  8 mei 2013 (45 minuten)

  Wanneer rechercheur Rollins geraakt wordt door een sluipschutter gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Na meerdere aanslagen herkent Fin een connectie tussen deze aanslagen en eerdere zaken van hem toen hij nog voor de afdeling drugszaken werkte. Als hij weer in contact komt met zijn oude partner nemen er meer aanslagen plaats. Dankzij de hulp van inspecteur Alexandra Eames lukt het hen om de moordenaar op te pakken.

 23. 23. Brief Interlude

  15 mei 2013 (45 minuten)

  Wanneer een bewusteloze vrouw met verwondingen gevonden wordt, vlak bij de woning van de burgemeester, gaan Benson en Amaro op onderzoek uit. Met de vrouw in een coma wordt het moeilijk voor hen om de identiteit te achterhalen van de vrouw. Nadat ze de identiteit kunnen achterhalen blijkt zij een wilde kant te hebben van op het eerste oog een normale echtgenote met twee kinderen.

 24. 24. Her Negotiation

  22 mei 2013 (45 minuten)

  Rechercheur Rollins arresteert op het eerste gezicht een onschuldige potloodventer in Central Park. Rollins heeft toch een slecht gevoel over de verdachte en vraagt de hulp van haar collega's. Nadat de rechercheurs het met geen mogelijkheid lukt om de identiteit te achterhalen van de verdachte, speelt hij de rechercheurs tegen elkaar uit en het blijkt dat hij gezocht wordt voor een afschuwelijke misdaad. Een schokkende theorie komt naar boven en hulpofficier van justitie Barba wil hem laten berechten. Dit mislukt, wat Benson in gevaar brengt.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

Law & Order: Special Victims Unit
3,53 (20)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 1

1999

1 reactie

Law & Order: Special Victims Unit
3,72 (18)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 2

2000

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,68 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 3

2001

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 4

2002

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,67 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 5

2003

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,47 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 6

2004

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,53 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 7

2005

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 8

2006

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 9

2007

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 10

2008

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 11

2009

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 12

2010

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 13

2011

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 15

2013

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 16

2014

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,61 (9)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 17

2015

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,63 (8)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 18

2016

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 19

2017

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 20

2018

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,75 (6)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 21

2019

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,93 (7)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 22

2020

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4,38 (4)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 23

2021

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4 (1)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 24

2022

2 reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 25

2024

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 26

2025

Geen reacties