• 11.537 nieuwsartikelen
 • 163.915 films
 • 10.487 series
 • 30.497 seizoenen
 • 619.138 acteurs
 • 194.232 gebruikers
 • 9.044.694 stemmen
Avatar
 
banner banner

Law & Order: Special Victims Unit - Seizoen 6 (2004-2005)

3,47 15 stemmen

Alternatieve titels: L&O: SVU, SVU, Special Victims Unit, Law & Order: SVU

IMDb beoordeling: 8,1 (126.932)

Afleveringen: 23

Speelduur: 17 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Dick Wolf

Met: Christopher Meloni, Mariska Hargitay en Ice-T

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 21 september 2004

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

Plot Law & Order: Special Victims Unit

De verhalen van de "Special Victims Unit" van de New Yorkse politie - een groep elite detectives die de daders van seksueel getinte misdaden voor het gerecht moet zien te slepen. Hoewel hun professionele expertise in hun werk op de proef wordt gesteld, moeten de detectives ook hun roerige privéleven in goede banen zien te leiden.

Afleveringen Seizoen 6 (2004-2005)

 1. 1. Birthright

  21 september 2004 (45 minuten)

  Als iemand een meisje wil ontvoeren bij een school gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze pakken een verdachte op en die verklaart dat hij een privédetective is en ingehuurd is door een vrouw die beweert dat het meisje haar biologische dochter is. Deze bewering brengt een fraudezaak naar boven van een dokter van een bevruchtingskliniek die embryo's heeft gestolen van vrouwen en aan verschillende vrouwen heeft gegeven zonder hun medeweten. Deze leidt de wettelijke en biologische moeder naar de rechtbank met de vraag wie de voogd wordt van het meisje.

 2. 2. Debt

  28 september 2004 (45 minuten)

  Een verlaten kind brengt Benson en Stabler in een zaak waar ze de moeder willen vinden. Ze komen door de zus van de moeder erachter dat zij een afspraak had gemaakt met een mensensmokkelaars-bende om haar dochter van China naar New York City te krijgen. Het wordt al snel duidelijk dat de dochter gedwongen wordt door de smokkelaars om in de prostitutie te werken. Nadat de rechercheurs een corrupte immigratieadvocaat hebben gearresteerd ontdekken zij waar de dochter verborgen wordt gehouden en kunnen haar net op tijd redden.

 3. 3. Obscene

  12 oktober 2004 (45 minuten)

  Als een jonge actrice in haar slaap verkracht wordt, gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. De producent van haar show denkt dat een moeder achter de verkrachting zit, omdat zij met een negatieve mediacampagne bezig is tegen de actrice. De rechercheurs ontdekken dat de zoon van de moeder de verkrachting heeft gepleegd omdat hij indruk wilde maken bij een radiopresentator die van choqueren houdt. Dit leidt tot een rechtszaak waar de invloed en macht van entertainment ter sprake komt.

 4. 4. Scavenger

  19 oktober 2004 (45 minuten)

  New York City is in de greep van een seriemoordenaar en de rechercheurs moeten nu een race tegen de klok houden om hem te pakken te krijgen. Met behulp van de moeder van deze seriemoordenaar kunnen zij een slachtoffer redden voordat hij toe kan slaan.

 5. 5. Outcry

  26 oktober 2004 (45 minuten)

  Een vermist meisje wordt gevonden in een nieuwbouwwoning. Zij beweert dat zij daar verkracht en vastgebonden werd door een groep mannen in uniform. Benson en Stabler gaan op onderzoek uit en tijdens het onderzoek blijkt haar verhaal onduidelijkheden te hebben, hierop wordt het verhaal telkens aangepast door het slachtoffer. Uiteindelijk verdenken de rechercheurs de over-beschermende stiefvader die het onderzoek al van begin af aan belemmerde. Na verloop van tijd vertelt het slachtoffer wat er werkelijk gebeurd is, zij durfde de waarheid eerst niet te vertellen omdat de dader haar stiefvader geestelijk en financieel kon ruïneren.

 6. 6. Conscience

  9 november 2004 (45 minuten)

  Als een vijfjarige zoon van een psychiater ineens verdwijnt van een verjaardagsfeestje en later vermoord wordt gevonden gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. De rechercheurs en de openbare aanklager worden eerst gemanipuleerd door de dader en later door de vader van het slachtoffer die zijn expertise gebruikt om de dood van zijn zoon te wreken.

 7. 7. Charisma

  16 november 2004 (45 minuten)

  Het onderzoek van de zwangerschap bij een twaalfjarig meisje leidt de rechercheurs naar een charismatische sekteleider. Nadat de rechercheurs een huiszoekingsbevel hebben gaan ze de woning binnen van de sekte om de leider te arresteren, deze vlucht net voordat ze binnenvallen. Nu willen zij de hulp inroepen van de volgers van de sekte maar deze willen niet meewerken omdat zij nog sterk in hun leider geloven, inclusief de moeder van het zwangere meisje is door hem gehersenspoeld. Door deze ongewone omstandigheden besluit Benson samen te werken met Munch om de leider op te sporen.

 8. 8. Doubt

  23 november 2004 (45 minuten)

  Als een studente beweert dat zij verkracht is door haar professor gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. De professor beweert dat zij instemde met de seks en de rechercheurs komen in een welles-nietes verhaal. Benson gelooft het slachtoffer en Stabler neigt de professor te geloven. Hij begint toch aan zijn onschuld te twijfelen als hij kennis maakt met de manipulerende dochter van de professor. Benson begint ook te twijfelen aan de onschuld van de studente als zij een zelfmoordpoging doet om medelijden op te wekken. De rechercheurs weten niet wat en wie zij moeten geloven en gaan naar de rechtbank om te zien wie de jury gelooft.

 9. 9. Weak

  30 november 2004 (45 minuten)

  Nadat een serieverkrachter diverse geestelijke gehandicapten heeft verkracht gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze roepen de hulp in van een ex-collega die nu een psychiater is. Ze moet hen helpen om door te dringen bij een schizofrene slachtoffer die waarschijnlijk ook verkracht is door de verkrachter maar hierover niets kan vertellen door haar ziekte.

 10. 10. Haunted

  7 december 2004 (45 minuten)

  Nadat rechercheur Fin een overval stopt in een supermarkt wordt hij als een held omschreven in de pers. Dan komt er een vrouw die beweert dat Fin een paar jaar geleden haar probeerde te vermoorden toen zij haar dochter wilde redden uit de handen van een drugsdealer. Fin werkte toen undercover in een drugsbende en de moeder kwam haar dochter terugeisen. De leider gaf toen Fin de opdracht om deze moeder hardhandig weg te sturen. Fin besluit nu om naar de dochter te gaan zoeken en komt er achter dat zij ondertussen overleden is. Hij ontdekt wel dat zij een kind had en besluit naar dit kind te gaan zoeken.

 11. 11. Contagious

  11 januari 2005 (45 minuten)

  Na een auto-ongeluk wordt een negenjarig meisje onderzocht, zij blijkt verwondingen te hebben die gerelateerd zijn aan seksueel misbruik. Uit paniek beschuldigt zij haar voetbaltrainer en hierop komen er nog meer slachtoffers naar voren. Maar de rechercheurs komen er toch uiteindelijk achter dat het slachtoffer de verkeerde heeft aangewezen en dat een getuige de dader is van het misbruik.

 12. 12. Identity

  18 januari 2005 (45 minuten)

  Als een bendelid van een dak valt en overlijdt, gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze ontdekken dat dit bendelid iemand wilde verkrachten op het dak en dat het slachtoffer hem heeft gebeten en van het dak gooide uit zelfverdediging. Ze willen de slachtoffer meenemen voor ondervraging en dan komt zijn tweelingzus met de bewering dat zij hem heeft gebeten, dit is echter onmogelijk omdat uit het bewijs is gebleken dat het bendelid is gebeten door een mannelijk persoon.

 13. 13. Quarry

  25 januari 2005 (45 minuten)

  Als er een lichaam wordt gevonden van een zevenjarige jongen die vermist werd vanaf 1980 gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze denken dat de seriemoordenaar Lucas Biggs hier verantwoordelijk voor is, die nu in de dodencel zit te wachten op zijn executie. Hij weet nog alle details van zijn misdaden maar zweert dat hij hier niets mee te maken heeft. De rechercheurs ontdekken dat de jongen vermoord is door een slachtoffer van Biggs. Voordat hij opgepakt kan worden wordt hij vermoord door iemand anders. Als de rechercheurs de dader oppakken van deze moord moeten zij besluiten of hij gehandeld heeft uit trauma of schaamte.

 14. 14. Game

  8 februari 2005 (45 minuten)

  Als een vrouw wordt verkracht en vermoord, gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze komen erachter dat deze moord uitgevoerd is als in een scene van een videospel genaamd Intensity. Tijdens een ondervraging met de makers van het spel komen ze uit bij een voormalige medewerker van het bedrijf. Deze leidt op zijn beurt de rechercheurs naar twee tieners die beweren dat ze het besef van de realiteit kwijt zijn door het spel. Dit vormt ook hun verdediging tijdens de rechtszaak.

 15. 15. Hooked

  15 februari 2005 (45 minuten)

  Als er een lichaam van een vrouwelijke tiener wordt gevonden, gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze vinden op het lichaam een identiteitskaart die behoort aan de oudere nicht van het slachtoffer. Tevens ontdekken ze dat het slachtoffer en haar beste vriendin seksuele diensten verleenden tegen betaling. Verder onderzoek wijst uit dat het slachtoffer besmet was met hiv en dat zij werkte voor een pornoproducent en dat een oudere man geobsedeerd was op haar. Maar voordat de rechercheurs de oudere man kunnen arresteren, vinden ze hem ook dood.

 16. 16. Ghost

  22 februari 2005 (45 minuten)

  Als er een aantal drugs gerelateerde moorden plaatsvinden gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar een bekende drugsdealer genaamd Cesar Velez. Bij moord op een echtpaar blijft hun kind ongedeerd en wordt hierdoor een belangrijke getuige. Het moordwapen wordt gelinkt aan Liam Connors, die werkt voor Velez. Connors heeft echter een sterke verdediging en wordt vrijgepleit voor deze moorden. Hierop arresteren de rechercheurs hem voor poging tot moord op de oude assistent-officier van justitie Alexandra Cabot. Cabot komt terug vanuit haar getuigenbeschermingsprogramma om de rechercheurs te helpen.

 17. 17. Rage

  1 maart 2005 (45 minuten)

  Na een vondst van een lichaam wordt er een verdachte gearresteerd, deze verdachte werd veertien jaar geleden ook al gearresteerd door Stabler voor verkrachting en moord. Toen werd hij vrijgesproken en nu zet Stabler alles op alles om te zorgen dat hij er niet weer mee wegkomt. Ze kunnen de verdachte maximaal vierentwintig uur vasthouden en Stabler zet de verdachte flink onder druk tijdens de ondervraging, dit tot grote zorgen van Benson en Cragen.

 18. 18. Pure

  8 maart 2005 (45 minuten)

  Als er een achttienjarig meisje wordt ontvoerd gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Haar rijke ouders loven een beloning uit voor haar veilige terugkeer, hierop meldt zich Sebastian Ballentine bij de rechercheurs en beweert dat hij een helderziende is en dat hij hen kan helpen. Kort hierna wordt het lichaam gevonden van het ontvoerde meisje. Stabler weigert te geloven dat hij een helderziende is en door de hints die Ballentine geeft over de moord denkt Stabler dat hij geen helderziende is maar verdachte in deze moord.

 19. 19. Intoxicated

  29 maart 2005 (45 minuten)

  Een vijftienjarig meisje wordt betrapt door haar moeder terwijl zij seks heeft met haar eenentwintigjarige vriend. De moeder eist dat Benson en Stabler hem arresteren voor verkrachting van een minderjarige ondanks protesten van haar dochter. Onderweg naar het ziekenhuis belt Benson een advocaat voor de dochter en deze beëindigt de ondervraging in het ziekenhuis. Later wordt de moeder in haar huis vermoord gevonden en de dochter en vriend worden de hoofdverdachten. Tijdens het onderzoek naar de moord komen zij erachter dat er een historie is van geweld en misbruik door het slachtoffer.

 20. 20. Night

  3 mei 2005 (45 minuten)

  Als het lichaam van een vrouw, met een stapel bankbiljetten in haar mond, gevonden wordt gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Vingerafdrukken op de bankbiljetten leiden de rechercheurs naar een advocaat van een rijke vrouw en haar zoon. Deze vrouw eist dat de rechercheurs haar zoon met rust laten, ze verdenken de zoon ervan dat hij illegaal in de Verenigde Staten verblijvende vrouwen aanrandt. Het team kan onvoldoende bewijs verzamelen om een aanklacht in te dienen, totdat een immigrante uit Bosnië genoeg moed heeft verzameld om tegen de zoon te getuigen.

 21. 21. Blood

  10 mei 2005 (45 minuten)

  Een jongedame beweert dat haar baby uit haar auto werd gestolen en dat de daders haar baby uit de auto gooiden. Benson en Stabler onderzoeken haar verhaal en komen tot de ontdekking dat de moeder verslaafd is aan pijnstillers. Verder onderzoek leidt hen naar een oudere vrouw die met haar zoon en schoondochter leeft. De jongedame identificeert de schoondochter als degene van wie zij de pijnstillers koopt, op het moment dat de rechercheurs haar willen arresteren vinden ze haar dood bij haar thuis.

 22. 22. Parts

  17 mei 2005 (45 minuten)

  Als in een auto op een autosloperij een hoofd van een vrouw wordt gevonden gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een zwarte markt in lichaamsdelen en verder onderzoek leidt hen naar mensen die wachten op een niertransplantatie. Door een orgaandealer komen ze uit bij een echtpaar die een zoon hebben die op sterven ligt, het echtpaar brak de wet om door op de zwarte markt een nier te kopen voor hun stervende zoon.

 23. 23. Goliath

  24 mei 2005 (45 minuten)

  Als een vrouw aangifte komt doen van verkrachting door haar man gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Hun onderzoek wordt lastig als blijkt dat haar man een politieagent is. Tijdens de ondervraging neigen de rechercheurs zijn verhaal te geloven. Als een andere politieagent zijn vrouw vermoordt en zelfmoord probeert te plegen, denken ze dat er een verband bestaat tussen deze twee gevallen. Het blijkt dat deze politieagenten pas teruggekomen zijn van een missie in Afghanistan waar zij een anti-malaria-medicijn hebben gekregen genaamd Quinium. Met behulp van een verslaggever en een militaire dokter opent Novak een aanval op het Amerikaanse leger.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

Law & Order: Special Victims Unit
3,53 (20)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 1

1999

1 reactie

Law & Order: Special Victims Unit
3,72 (18)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 2

2000

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,68 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 3

2001

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 4

2002

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,67 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 5

2003

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,53 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 7

2005

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 8

2006

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 9

2007

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 10

2008

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 11

2009

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 12

2010

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 13

2011

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,46 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 14

2012

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 15

2013

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 16

2014

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,61 (9)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 17

2015

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,63 (8)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 18

2016

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 19

2017

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 20

2018

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,75 (6)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 21

2019

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,93 (7)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 22

2020

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4,38 (4)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 23

2021

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4 (1)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 24

2022

2 reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 25

2024

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 26

2025

Geen reacties