• 145.982 films
 • 7.536 series
 • 23.139 seizoenen
 • 507.492 acteurs
 • 317.719 gebruikers
 • 8.348.319 stemmen
Avatar
 
banner banner

Law & Order: Special Victims Unit - Seizoen 15 (2013-2014)

3,30 10 stemmen

Alternatieve titels: L&O: SVU, SVU, Special Victims Unit, Law & Order: SVU

IMDb beoordeling: 8,0 (96.928)

Afleveringen: 24

Speelduur: 18 uur

Ontwikkeld door: Dick Wolf

Met: Mariska Hargitay, Ice-T en Kelli Giddish

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 25 september 2013

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Law & Order: Special Victims Unit

De verhalen van de "Special Victims Unit" van de New Yorkse politie - een groep elite detectives die de daders van seksueel getinte misdaden voor het gerecht moet zien te slepen. Hoewel hun professionele expertise in hun werk op de proef wordt gesteld, moeten de detectives ook hun roerige privéleven in goede banen zien te leiden.

Afleveringen Seizoen 15 (2013-2014)

 1. 1. Surrender Benson

  25 september 2013 (45 minuten)

  Benson wordt gegijzeld en mishandeld in haar eigen huis door serieverkrachter William Lewis. Terwijl Benson vecht voor haar leven volgen haar collega's een spoor van moorden en verkrachtingen van andere slachtoffers door Long Island om haar te vinden en te redden.

 2. 2. Imprisoned Lives

  25 september 2013 (45 minuten)

  Een achtergelaten kind op Times Square leidt de rechercheurs van SVU naar twee vrouwen in een kelder van een huis. Deze vrouwen werden daar voor bijna tien jaar vastgehouden, en de rechercheurs willen nu de waarheid van deze misdaad boven tafel krijgen. Ondertussen wil Benson bewijzen dat zij weer klaar is om aan het werk te gaan, ondanks de twijfels bij haar collega's en haar therapeut.

 3. 3. American Tragedy

  2 oktober 2013 (45 minuten)

  Wanneer een bekende kok een Afro-Amerikaanse tiener doodschiet, omdat zij dacht dat hij een serieverkrachter was en zij het volgende slachtoffer was, moeten de rechercheurs uitzoeken of zij dit uit zelfverdediging deed of uit racisme. De zaak draait uit op een moordzaak en hulpofficier van justitie Barba wordt onder druk gezet om een veroordeling te krijgen.

 4. 4. Internal Affairs

  9 oktober 2013 (45 minuten)

  Wanneer een politieagent opgesloten wordt in een psychiatrisch ziekenhuis, nadat hij zijn afdeling beschuldigd heeft van seksueel misbruik, worden de rechercheurs van SVU gevraagd om het onderzoek te leiden. Rechercheur Cassidy wordt gevraagd of hij undercover wil gaan werken op de afdeling van de politieagent, met de belofte dat hij hierna zijn politiepenning weer terug krijgt. Als zijn collega's hem scherp in de gaten houden komen ze tot het besef dat hij in groot gevaar kan keren.

 5. 5. Wonderland Story

  16 oktober 2013 (45 minuten)

  Na een nacht van feesten zoekt een slachtoffer van een verkrachting hulp bij Benson, als zij gelooft dat zij weer verkracht is. De zoektocht naar de verkrachter leidt de rechercheurs naar een wereld van ondergronds feesten, en een cyber-zakenman die aast op kwetsbare meisjes. Ondertussen maakt de SVU zich op voor een afscheidsfeest voor Munch, die van zijn welverdiende pensioen gaat genieten.

 6. 6. October Surprise

  23 oktober 2013 (45 minuten)

  Wanneer een oude jeugdvriend van hulpofficier van justitie Barba gearresteerd wordt voor poging tot verkrachting, gaan de rechercheurs op onderzoek uit. De jeugdvriend heeft een connectie met de kandidaat voor het burgemeesterschap Alex Munoz, en de arrestatie brengt zijn campagne in gevaar. Een undercoveroperatie legt meerdere misstanden bloot bij Munoz, en de rechercheurs vragen zich af of Barba zijn persoonlijke gevoelens opzij kan zetten om iemand te vervolgen die hij vroeger aanbad.

 7. 7. Dissonant Voices

  6 november 2013 (45 minuten)

  Wanneer een populaire zangcoach en televisiepersoonlijkheid beschuldigd wordt van seksueel misbruik van een vierdejaars student, gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Terwijl Rollins hem het voordeel van de twijfel wil geven, ontdekt Benson meerdere bewijzen tegen hem en er melden meerdere slachtoffers van de verdachte.

 8. 8. Military Justice

  13 november 2013 (45 minuten)

  Een kustwachtmedewerkster wordt aangehouden terwijl zij dronken achter het stuur zat, de SVU wordt erbij geroepen als blijkt dat zij verkracht blijkt te zijn. De rechercheurs verdenken een groep collega's van het slachtoffer van de verkrachting, maar hun commandant hindert het onderzoek. Als Amaro zijn ex-vrouw om informatie vraagt voor de zaak, brengt hij de zaak in gevaar voor hulpofficier van justitie Barba.

 9. 9. Rapist Anonymous

  20 november 2013 (45 minuten)

  De vriendin van Rollins, Lena Olson, beschuldigt haar vriend van verkrachting en Rollins besluit haar te helpen. Maar als de zaak escaleert in een moord wordt er een gevaarlijke driehoeksverhouding ontdekt, en nu wordt Rollins gedwongen haar privéleven in de rechtbank openbaar te maken.

 10. 10. Psycho Therapist

  8 januari 2014 (45 minuten)

  In de rechtszaak tegen de serieverkrachter William Lewis wordt rechercheur Benson weer geconfronteerd met haar ontvoering. Dit zorgt ervoor dat zij flashbacks krijgt van de verschrikkingen die zij ondergaan heeft. Lewis haalt in deze rechtszaak alles uit de kast, waaronder zichzelf verdedigen, om rechercheur Benson alles te laten vertellen over haar ontvoering wat zij eerst geheim hield.

 11. 11. Amaro's One-Eighty

  15 januari 2014 (45 minuten)

  Rechercheur Amaro heeft een etentje bij rechercheur Benson. Na het verlaten van de woning is Amaro getuige van een schietpartij tussen een politieagent in burger en een drugsdealer. Hij raakt betrokken in een schietpartij waarbij een tiener levensgevaarlijk gewond raakt. Het bewijs ontrafelt schokkende feiten, en de SVU probeert nu uit alle macht inspecteur van interne zaken Tucker en de nieuwe rechercheur Cassidy niet te vroeg conclusies te laten trekken. Deze zaak wordt al snel een mediaspektakel.

 12. 12. Jersey Breakdown

  22 januari 2014 (45 minuten)

  Wanneer een weggelopen tienermeisje mishandelt en verkracht wordt terug gevonden gaan de rechercheurs van SVU op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een stripclubeigenaar die ontkent hier iets mee te maken te hebben. Als het meisje gearresteerd wordt in Hudson County schakelt hulpofficier van justitie Barba de hulp in van hulpofficier van justitie Connie Rubirosa. Nadat zij echter geen hulp krijgen van justitieafdeling in Hudson County, beginnen de rechercheurs van SVU te vermoeden dat de justitieafdeling daar deze zaak in een doofpot willen stoppen. Ze zetten nu alles op alles om recht te krijgen voor het meisje en de criminelen voor het gerecht te krijgen.

 13. 13. Betrayal's Climax

  29 januari 2014 (45 minuten)

  Wanneer een zestienjarig meisje waarschijnlijk ontvoerd is gaan de rechercheurs van SVU op onderzoek uit. Haar vader verdenkt dat de vriend van zijn dochter hiervoor verantwoordelijk is, de vriend is lid van een lokale bende. Dan wordt het meisje gevonden nadat zij een zelfmoordpoging deed, zij verklaard dat zij door een groep mensen verkracht is terwijl haar vriend moest toekijken. Als het meisje en haar vriend weigeren te getuigen tegen de daders, vindt rechercheur Amaro bewijzen dat de bende meer op hun kerfstok heeft dan alleen de verkrachting. Ondertussen krijgt rechercheur Benson een promotie, zij krijgt de rang van brigadier.

 14. 14. Wednesday's Child

  5 februari 2014 (45 minuten)

  Wanneer een vader terugkomt van een reis ontdekt hij dat zijn zoon vermist wordt, de rechercheurs van SVU denken echter dat hij weggelopen is vanwege zijn gedragsproblemen. De zoektocht wordt toch urgenter als blijkt dat de zoon diabetes heeft en dat zijn insuline opraakt, en de zoon wordt ook gezien in gezelschap van een gewelddadige duo die een verleden hebben in kinderpornografie. Als de rechercheurs niet lukt om de zoon te lokaliseren, willen zij de moeder van de zoon tegen haar man uitspelen om zo hem terug te vinden.

 15. 15. Comic Perversion

  26 februari 2014 (45 minuten)

  Nadat een student wordt mishandeld door fans van een komiek gaan de rechercheurs op onderzoek uit. De student protesteerde tegen de komiek omdat hij grappen maakte over verkrachting, hulpofficier van justitie Barba kan echter wettelijk niets tegen de komiek beginnen omdat dit onder vrijheid van meningsuiting valt. Als er dan een student de komiek beschuldigt van verkrachting wordt deze alsnog opgepakt, Barba krijgt nu de moeilijke taak om de komiek te laten veroordelen. Ondertussen krijgt de SVU hulp van Erin Landsay, een rechercheur uit Chicago.

 16. 16. Gridiron Soldier

  5 maart 2014 (45 minuten)

  Een American footballspeler wordt vermist in New York City en zijn oom vraagt bij rechercheur Rollins om hulp, de oom kent haar nog van vroeger. Rollins vindt de speler in een gevangenis en begint te vermoeden dat hij een slachtoffer is van wrede grappen van het football-team op de Hudson University. Rollins wil nu de cultuur onderzoeken in het football-team en krijgt daarbij hulp van rechercheur Amaro, daarin ontdekken ze meerdere slachtoffers van misbruik, verkrachtingen, vooroordelen en treiteren.

 17. 17. Gambler's Fallacy

  12 maart 2014 (45 minuten)

  Rechercheur Rollins is weer teruggevallen in haar gokverslaving en zoekt een illegale gokclub op. Een serveerster licht haar baas in dat ze een rechercheur is, de baas maakt een afspraak met Rollins dat hij de politie niet inlicht over haar gokverslaving zolang zij hen helpt. Dan belandt zij in een serieuze misdaad en dit maakt het haar collega's moeilijk van in haar onschuld te blijven geloven, ze beginnen eerder te geloven dat zij medeschuldig is.

 18. 18. Criminal Stories

  19 maart 2014 (45 minuten)

  Een journalist loopt mee op de afdeling SVU om zo een kijkje te nemen hoe zij te werk gaan. Als een moslima aangifte doet van verkrachting gaan de rechercheurs op onderzoek uit, achtervolgt door de journalist. Als de journalist hierover schrijft geeft hij aan dat hij vermoedt dat de verkrachting niet gebeurd is en dat het slachtoffer hierover liegt. De publieke opinie gelooft dit en keren tegen haar, de rechercheurs en hulpofficier van justitie Barba moeten nu alles op alles zetten om haar gerechtigheid te geven. Tevens zijn ze bang dat als de verkrachter de dans ontspringt er meer slachtoffers zullen vallen.

 19. 19. Downloaded Child

  3 april 2014 (45 minuten)

  Als een moeder haar kind een paar dagen alleen thuis laat wordt zij gearresteerd voor het in gevaar brengen van een kind. Zij verklaart dat zij dit gedaan heeft omdat ze niemand haar dochter toevertrouwd. Brigadier Benson vermoedt dat de moeder gehandeld heeft uit angst en niet moedwillig haar dochter in gevaar wilde brengen. Met hulp van dr. Lindstrom ontdekken ze de moeder een verleden heeft van verwaarlozing, mishandeling en verkrachting.

 20. 20. Beast's Obsession

  9 april 2014 (45 minuten)

  William Lewis ontsnapt uit de gevangenis en laat een spoor van gewelddadigheden achter op zijn weg. Ondertussen maakt de afdeling kennis met hun nieuwe hoofd SVU, inspecteur Declan Murphy, en hij eist dat brigadier Benson op kantoor blijft om zo uit handen van Lewis te blijven. Als Lewis dan een klein meisje ontvoerd moet Benson beslissen of zij inderdaad op het kantoor blijft of dat zij de strijd aangaat met Lewis.

 21. 21. Post-Mortem Blues

  30 april 2014 (45 minuten)

  Brigadier Benson wordt gered door haar collega's net nadat zij William Lewis heeft gedood in hun strijd. De dood van Lewis wordt onderzocht door inspecteur Tucker van Interne Zaken, hij kan alleen geen duidelijk antwoord geven op de ware toedracht en moet het onderzoek staken. Dan wil het openbaar ministerie uit Brooklyn, dat geleid wordt door officier van justitie Strauss, brigadier Benson toch voor het gerecht dagen voor moord op Lewis. Benson moet nu besluiten wat het juiste is om te doen, moet zij de waarheid vertellen of vechten voor haar carrière.

 22. 22. Reasonable Doubt

  7 mei 2014 (45 minuten)

  De rechercheurs van SVU onderzoeken de televisieproducent Frank Maddox als hij verdacht wordt van het misbruiken van zijn achtjarige dochter. Zijn ex-vrouw wil de waarheid boven tafel hebben, maar als zij weigert mee te werken in het onderzoek vermoeden de rechercheurs dat zij een vuil spelletje speelt. Als bekend wordt dat de verdachte zich verloofd heeft met de jongere zus van zijn ex-vrouw en de ex-vrouw de zaak in de media brengt, wil brigadier Benson er alles aan doen om de dochter te beschermen tegen de mediacircus.

 23. 23. Thought Criminal

  14 mei 2014 (45 minuten)

  Tijdens een undercoveroperatie worden er tekeningen met kinderpornografie ontdekt bij een welbekende fotograaf. De rechercheurs onderzoeken de zaak, maar kunnen geen bewijzen vinden dat de fotograaf de fantasieën van de tekeningen in de praktijk heeft gebracht. De rechercheurs proberen officier van justitie Barba er toch van te overtuigen om de fotograaf te vervolgen voor kindermisbruik.

 24. 24. Spring Awakening

  21 mei 2014 (45 minuten)

  Een escortservicebureau licht klanten online op en sommige klanten worden beroofd en verkracht. De rechercheurs gaan op onderzoek uit en als een koppel als verdachten wordt gearresteerd blijkt brigadier Benson een van de verdachte persoonlijk te kennen. Ondertussen wordt rechercheur Amaro aangeklaagd door het OM voor mishandeling van Simon Wilkes, terwijl hij buiten dienst was. Hij roept de hulp in van zijn oude collega brigadier Munch voor advies.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 1

1999

1 reactie

Law & Order: Special Victims Unit
3,66 (16)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 2

2000

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,59 (16)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 3

2001

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,61 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 4

2002

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,57 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 5

2003

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,38 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 6

2004

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,46 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 7

2005

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 8

2006

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 9

2007

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,29 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 10

2008

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,38 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 11

2009

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,29 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 12

2010

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 13

2011

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,27 (11)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 14

2012

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,3 (10)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 16

2014

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,36 (7)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 17

2015

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (6)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 18

2016

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,33 (3)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 19

2017

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,33 (3)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 20

2018

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (4)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 21

2019

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,33 (3)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 22

2020

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 23

2021

Geen reacties