• 159.408 films
 • 9.797 series
 • 29.083 seizoenen
 • 608.520 acteurs
 • 355.180 gebruikers
 • 8.896.501 stemmen
Avatar
 
banner banner

Law & Order: Special Victims Unit - Seizoen 13 (2011-2012)

3,54 13 stemmen

Alternatieve titels: L&O: SVU, SVU, Special Victims Unit, Law & Order: SVU

IMDb beoordeling: 8,1 (119.037)

Afleveringen: 23

Speelduur: 17 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Dick Wolf

Met: Mariska Hargitay, Ice-T en Kelli Giddish

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 21 september 2011

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • SkyShowtime Bekijk seizoen 13 via SkyShowtime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Law & Order: Special Victims Unit

De verhalen van de "Special Victims Unit" van de New Yorkse politie - een groep elite detectives die de daders van seksueel getinte misdaden voor het gerecht moet zien te slepen. Hoewel hun professionele expertise in hun werk op de proef wordt gesteld, moeten de detectives ook hun roerige privéleven in goede banen zien te leiden.

Afleveringen Seizoen 13 (2011-2012)

 1. 1. Scorched Earth

  21 september 2011 (45 minuten)

  Wanneer een werkster van een hotel aangifte doet van aanranding gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Het wordt een politieke zaak als blijkt dat de aanvaller een Italiaans diplomaat is. Hierdoor wordt de zaak geleid door officier van Justitie Cutter. De zaak wordt al snel gecompliceerd als de geloofwaardigheid van het slachtoffer publiekelijk wordt onderuitgehaald, en het lijkt erop dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan vanuit winstbejag. Vanuit Atlanta komt rechercheur Amanda Rollins helpen met deze zaak. Ondertussen worstelt Benson nog met de nasleep van het schietincident op het politiebureau.

 2. 2. Personal Fouls

  28 september 2011 (45 minuten)

  Een school-basketbaltrainer, met een lange staat van dienst, wordt door zijn voormalige studenten voorgedragen voor de Hall of Fame. Een ex-speler van zijn team beschuldigt hem dan ineens van seksueel misbruik toen hij voor hem speelde als kind. Rechercheur Nick Amaro krijgt deze zaak toegewezen nadat hij overplaatsing heeft gekregen vanaf de afdeling narcotica. Samen met zijn collega's ondervraagt hij de voormalige spelers waarvan niemand aangeeft dat de trainer een misbruiker is. Dit zorgt ervoor dat Benson en Fin nu dieper moeten graven in het leven van de meest succesvolle speler en zijn manager.

 3. 3. Blood Brothers

  5 oktober 2011 (45 minuten)

  De rechercheurs willen erachter komen of een dertienjarig meisje dat nu zwanger is, verkracht is, maar zij weigert de naam te geven van de vader van de baby. Hun onderzoek leidt hen naar een invloedrijk politiek echtpaar en de zoon van hun huishoudster. Ze ontmaskeren meer dan waar ze op gerekend hadden wanneer ze een familiegeheim ontrafelen.

 4. 4. Double Strands

  12 oktober 2011 (45 minuten)

  Een danseres wordt op weg naar huis verkracht door een man met een opvallende tatoeage. De werkwijze van deze verkrachter doet rechercheur Rollins denken aan een serieverkrachter die zij achtervolgde in haar vorige woonplaats Atlanta. De rechercheurs arresteren de hoofdverdachte, een huisvader die zijn onschuld blijft volhouden. Maar zijn omschrijving en DNA-sporen komen overeen met de verkrachting van het slachtoffer en meerdere aanvallen in andere staten. Hoewel de bewijzen de arrestatie steunt beginnen de rechercheurs, na meer speurwerk in het verleden van de verdachte, het verhaal van de verdachte te geloven.

 5. 5. Missing Pieces

  19 oktober 2011 (45 minuten)

  Een jonge vrouw die op bezoek is vanuit Buffalo beweerd dat haar auto gestolen is bij een winkel met haar baby er nog in. Benson en Amaro ondervragen de moeder en haar vriend op het politiebureau terwijl Fin en Rollins de weg nagaan wat de moeder afgelegd heeft voor nadere aanwijzingen. Als de verhalen van de moeder en vriend niet overeenkomen moeten de rechercheurs achterhalen wat er met de baby is gebeurd, de waarheid die dan boven komt verrast iedereen.

 6. 6. True Believers

  2 november 2011 (45 minuten)

  Een jonge muziekstudente wordt in haar appartement verkracht, op haar aanwijzingen kunnen de rechercheurs al snel iemand arresteren. Als blijkt dat de verdachte de advocaat, Bayard Ellis, met een hoog aanzien in de arm heeft genomen besluit officier van justitie, Mike Cutter, de zaak over te nemen. Als Ellis de geloofwaardigheid van de politie en het slachtoffer probeert te ondermijnen komen de rechercheurs in opstand. Ze nemen plaats in de getuigenbank om zo te bewijzen dat de zaak meer was dan hij zegt – zij zegt.

 7. 7. Russian Brides

  9 november 2011 (45 minuten)

  Als een vrouw op beestachtige wijze vermoord wordt gevonden gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Met behulp van haar kenmerkende tatoeages kunnen zij haar identiteit achterhalen, het betreft een pas aangekomen postorderbruid uit Rusland. Tijdens de ondervraging van haar verloofde ontdekken ze dat het slachtoffer ontvoerd werd tijdens haar verlovingsfeest. Terwijl de rechercheurs het geldspoor volgen van een oplichtingszaak gerund door de Russische maffia vindt Cragen een andere postorderbruid en gaat undercover als een eenzame man om zo de moordenaar te vinden.

 8. 8. Educated Guess

  16 november 2011 (45 minuten)

  Een man, die opgesloten zit in een psychiatrisch ziekenhuis, beweert dat hij getuige is geweest van een verkrachting. Ondanks de twijfels of dit waar is, gaan de rechercheurs toch op onderzoek uit. Het slachtoffer van de vermeende verkrachting beweert dat zij niet seksueel aangevallen is. Benson en Rollins kunnen stukje voor stukje alle puzzelstukjes bij elkaar krijgen van wat er nu precies gebeurd is met deze vrouw.

 9. 9. Lost Traveler

  30 november 2011 (45 minuten)

  Als een Roma-kind verdwijnt van school naar huis gaan Benson en Amaro op onderzoek uit. Eerst ondervragen ze de ouders die zeer wantrouwend staan ten opzichte van de politie. Fin en Rollins gaan naar de Roma-leider voor ondervraging, maar deze zweert er niets mee te maken te hebben. De ouders van de jongen houden hoop dat hij teruggevonden wordt, helemaal als blijkt dat zijn mobiele telefoon nog aan staat. Met behulp van forensisch onderzoeker, Leo Gerber, en een bemoeizuchtige journalist met een machtige advocaat kunnen de rechercheurs een verdachte lokaliseren.

 10. 10. Spiraling Down

  7 december 2011 (45 minuten)

  Een collega van de vrouw van Amaro geeft haar veertienjarige dochter als vermist op. De rechercheurs gaan naar haar op zoek en vinden haar werkend als een prostituee onder een bezitterige pooier. Snel zetten de rechercheurs een val op om zo de klanten te kunnen arresteren. Al snel hebben ze een arrestant, het betreft een op leeftijd zijnde quarterback. Cabot wil hem aanklagen om zo een voorbeeld te kunnen stellen, maar Benson belt snel een invloedrijke advocaat voor de arrestant. Dit heeft zij gedaan omdat zijn vrouw aan Benson heeft verteld dat hij een hersenbeschadiging heeft overgehouden van verwondingen op het veld.

 11. 11. Theatre Tricks

  11 januari 2012 (45 minuten)

  Tijdens een interactieve theatervoorstelling wordt een actrice op het podium verkracht terwijl het publiek denkt dat dit bij de voorstelling hoorde. Het onderzoek raakt al snel op een dood spoor als ze ontdekken dat de toneelregisseur iedereen, inclusief de verkrachter, een masker liet dragen tijdens de voorstelling. Rollins en Fin achterhalen dan een fan met een obsessie naar de actrice die een opname heeft gemaakt en dit leidt Benson en Amaro weer naar een respectvolle rechter in scheidingszaken. Met de reputatie van deze rechter op het spel onderzoeken de rechercheurs de theaterwereld om zo te ontdekken wie de verkrachting aanstuurde.

 12. 12. Official Story

  18 januari 2012 (45 minuten)

  Een bestuursvoorzitter van een militair bedrijf wordt geconfronteerd met demonstranten van Occupy Wall Street. De man wordt later in een park gevonden, hij blijkt gedrogeerd en seksueel misbruikt te zijn. Benson en Amaro beginnen met het onderzoek en merken al snel dat het slachtoffer niet echt mee wil werken. Een veel groter misdrijf en samenzwering in Irak wordt blootgelegd als de rechercheurs ontdekken dat de aanval op het slachtoffer een wraakneming was door een vader waarvan de dochter is verkracht. Ondertussen begint Benson gevoelens te krijgen voor de nieuwe officier van justitie.

 13. 13. Father's Shadow

  8 februari 2012 (45 minuten)

  Wanneer een beginnende actrice bewusteloos wordt gevonden in Central Park met drugs in haar lichaam en sporen van seksueel misbruik gaan de rechercheurs op onderzoek uit. Benson en Amaro bezoeken de producer van een realityshow waar de actrice net voor de aanval auditie had gedaan, ze zijn daar net op tijd om hem te stoppen met een aanval op een andere actrice. De rechercheurs arresteren de producer, maar de situatie neemt een gevaarlijke wending als zijn radeloze zoon drastische maatregelen neemt om zijn vader uit de gevangenis te houden.

 14. 14. Home Invasions

  15 februari 2012 (45 minuten)

  Een man dringt een huis binnen en vermoord de ouders en laat hun dochter levensgevaarlijk gewond achter. Als de rechercheurs op onderzoek uitgaan, kunnen ze maar moeilijk het motief vinden voor zoveel geweld. Als ze de verdere familieleden onderzoeken komen ze bij een persoon met een strafblad, het betreft de broer van hun huishoudster. Het verdere onderzoek geeft een bijzondere openbaring over rechercheur Rollins, dit heeft invloed op haar verdere carrière bij de SVU.

 15. 15. Hunting Ground

  22 februari 2012 (45 minuten)

  Benson heeft een romantisch weekend met haar nieuwe liefde David Haden, dit wordt wreed verstoord als er een melding komt van een vermiste minderjarige prostituee. De rechercheurs gaan op onderzoek uit en komen uit bij meerdere vermiste escorts die berichten plaatste op een populaire nieuwssite. Als ze een slachtoffer vinden die net op tijd kon ontsnappen, horen de rechercheurs dat de moordenaar zijn slachtoffers zoekt in een vogelopvangcentrum. De lijn tussen privé en zakelijk bij Benson en Haden wordt op proef gesteld als ze een strijd aangaan met de klok om de vermiste prostituee te vinden voordat het te laat is.

 16. 16. Child's Welfare

  29 februari 2012 (45 minuten)

  Na vijf jaar staat ineens de halfbroer Simon Marsden van Benson voor haar neus, hij vertelt dat de kinderbescherming dreigt met het afpakken van zijn kinderen. Benson schakelt advocaat Bayard Ellis in om haar halfbroer bij te staan in dit gevecht. Het op het eerste gezicht simpele zaak mond uit in een rampzalige afloop voor Ellis, Marsden en Benson. Benson was intussen bezig met een zaak waarin een dakloos stel een baby ten vondeling had gelegd voor het ziekenhuis. Fin, Amaro en Rollins komen tot een schokkende ontdekking, meisjes die in gevangenschap baby's moeten baren en als zij jongens baren worden deze ter vondeling gelegd.

 17. 17. Justice Denied

  11 april 2012 (45 minuten)

  Nadat een vrouw het ziekenhuis is binnengebracht geeft zij aan urenlang verkracht te zijn, Benson herkent de werkwijze van de verkrachter van een zaak die zij acht jaar geleden opgelost dacht te hebben. De verdachte bekende toen na een lang en intensief verhoor, echter in de jaren dat hij gevangen heeft gezeten bleef hij verklaren dat hij onschuldig is. De rechercheurs zijn nu genoodzaakt om deze zaak opnieuw te bekijken, om te kijken of dat de verdachte echt onschuldig is of dat er een na-aper actief is.

 18. 18. Valentine's Day

  18 april 2012 (45 minuten)

  Wanneer een man een videogesprek heeft met zijn vrouw ziet hij dat zijn vrouw aangevallen en ontvoerd wordt. De ontvoerders eisen losgeld. Terwijl de rechercheurs de plaats van het misdrijf onderzoeken komt de vermiste vrouw het losgeld halen. Zij verklaart dat zij dit onder druk van de ontvoerders moest doen maar Benson begint toch over haar verhaal te twijfelen. De rechercheurs en Casey Novak gaan dieper graven en komen erachter wie het werkelijke slachtoffer is in deze ingewikkelde zaak. Ondertussen begint rechercheur Amaro vermoedens te krijgen dat zijn vrouw tegen hem liegt.

 19. 19. Street Revenge

  25 april 2012 (45 minuten)

  In het westen van SoHo vinden een reeks verkrachtingen plaats, dit inspireert een groep burgers om zich te verenigen. Terwijl een journalist ieder gelegenheid aangrijpt om de politie publiekelijk te bekritiseren hebben de rechercheurs moeite om de zaak open te breken, totdat een vrouw aangevallen wordt en iemand anders beweerd verliefd op haar te zijn. Op het moment dat de rechercheurs moeite hebben om de controle te houden over de zaak en de boze burgers is rechercheur Amaro zijn vrouw en een man van haar eenheid in Irak aan het schaduwen.

 20. 20. Father Dearest

  2 mei 2012 (45 minuten)

  Wanneer tienermeisje Cate Avery wordt vermist belt haar jongere broer de politie, Benson en Amaro gaan op onderzoek uit. Fin en Rollins bekijken of er misschien sprake is van ontvoering en ontdekken dan dat het meisje op zoek was naar haar biologische vader, een anonieme spermadonor. Het onderzoek neemt dan een onverwachte wending als er een verdachte, iemand die jacht maakt op kwetsbare meisjes, die allemaal een persoonlijke connectie hebben, wordt gevonden. Maar de verdachte is niet wat hij lijkt te zijn en Dr. Huang moet nu diep in zijn verleden graven om andere meisjes in dezelfde situatie te redden.

 21. 21. Learning Curve

  9 mei 2012 (45 minuten)

  Net wanneer de zoon van Fin, Ken, zijn vader wil vertellen dat hij gaat trouwen wordt zijn verloofde aangevallen door een straatbende. Hij is het laatste slachtoffer van haatmisdrijven tegen homo's. Net voordat de rechercheurs een verdachte kunnen arresteren wordt er een schoolleraar aangevallen, deze past niet in het slachtofferbeeld. En de rechercheurs zoeken daarom naar een andere connectie. Ze ontdekken dat de leraar recent ontslagen werd omdat hij een ongepaste relatie had met een student. Als de rechercheurs Cabot willen helpen zodat zij een zaak heeft, realiseren zij snel dat de feiten niet kloppen en dat een andere lerares meer weet over wat er werkelijk gebeurd is.

 22. 22. Strange Beauty

  16 mei 2012 (45 minuten)

  Wanneer rechercheur Rollins, buiten werktijd, een gillende vrouw ziet in een taxi schakelt zij haar collega's in. Ze kunnen de vrouw al snel identificeren als een rebellerende tiener, die vervreemd is van haar familie en experimenteert in de wereld van tatoeages en zelfverminking. De zaak neemt een onverwachte wending als Dr. Warner de rechercheurs een schoon afgehakt been toont, dit herinnert hen aan een onopgeloste zaak. De rechercheurs worden nu in de psychische wereld getrokken van zelfverminking en rituele amputaties als ze twee broers en een éénbenige vrouw onderzoeken om zo de vermiste tiener terug te vinden.

 23. 23. Rhodium Nights

  23 mei 2012 (45 minuten)

  Na een wild vrijgezellenfeest wordt er een minderjarige prostituee dood gevonden, omdat er belangrijke mensen op het feest aanwezig waren vraagt Cragen aan de rechercheurs om deze zaak discreet te behandelen. Als de rechercheurs proberen een belangrijke leider, Bart Ganzel, in de escortwereld te spreken komen ze een oude bekende tegen, rechercheur Brian Cassidy die nu undercover werk doet. Voordat de rechercheurs de zaak kunnen oplossen maakt een schokkende gebeurtenis het leven kapot van een van de rechercheurs.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

Law & Order: Special Victims Unit
3,53 (20)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 1

1999

1 reactie

Law & Order: Special Victims Unit
3,72 (18)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 2

2000

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,68 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 3

2001

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 4

2002

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,67 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 5

2003

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 6

2004

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,57 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 7

2005

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 8

2006

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 9

2007

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 10

2008

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 11

2009

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 12

2010

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,46 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 14

2012

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 15

2013

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 16

2014

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,61 (9)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 17

2015

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,63 (8)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 18

2016

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 19

2017

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 20

2018

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,75 (6)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 21

2019

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,93 (7)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 22

2020

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4,38 (4)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 23

2021

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 24

2022

2 reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 25

2024

Geen reacties