• 154.312 films
 • 9.126 series
 • 27.249 seizoenen
 • 602.645 acteurs
 • 339.670 gebruikers
 • 8.712.748 stemmen
Avatar
 
banner banner

Law & Order: Special Victims Unit - Seizoen 12 (2010-2011)

3,42 13 stemmen

Alternatieve titels: L&O: SVU, SVU, Special Victims Unit, Law & Order: SVU

IMDb beoordeling: 8,1 (112.164)

Afleveringen: 24

Speelduur: 18 uur

Ontwikkeld door: Dick Wolf

Met: Christopher Meloni, Mariska Hargitay en Ice-T

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 22 september 2010

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Law & Order: Special Victims Unit

De verhalen van de "Special Victims Unit" van de New Yorkse politie - een groep elite detectives die de daders van seksueel getinte misdaden voor het gerecht moet zien te slepen. Hoewel hun professionele expertise in hun werk op de proef wordt gesteld, moeten de detectives ook hun roerige privéleven in goede banen zien te leiden.

Afleveringen Seizoen 12 (2010-2011)

 1. 1. Locum

  22 september 2010 (45 minuten)

  Wanneer een tienjarig geadopteerd meisje wordt vermist gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze ontdekken al snel dat zij weggelopen is om een man, Erik Weber, te ontmoeten die zij heeft leren kennen op het internet. De rechercheurs geloven dat Weber haar seksueel wil misbruiken maar hij ontkent dit in alle toonaarden, hij toont wel interesse in Benson. Als het onderzoek voortzet komen de rechercheurs erachter dat de adoptieouders een biologisch kind hadden wat in het verleden ontvoerd werd, dit zorgt ervoor dat het onderzoek totaal verandert.

 2. 2. Bullseye

  22 september 2010 (45 minuten)

  Een tienjarig meisje wordt verkracht en bij een ziekenhuis binnengebracht Benson en Stabler worden erbij geroepen en als ze aankomen bij het meisje vinden ze haar flink getraumatiseerd, ze kan zelfs haar naam niet meer zeggen. Dankzij de hulp van Munch en Fin kunnen ze toch haar identiteit achterhalen, en al snel realiseren ze dat de ouders van het meisje verre van normaal zijn. Ook komen ze een bekende tegen, het betreft Erik Weber. Hij leidt hen naar twee verdachten, een man die lijdt aan het syndroom van Noonan en de tweede is een veroordeelde pedofiel die zelfmoord pleegt. Na een gesprek met de zus van Weber kan Benson de werkelijke dader vinden.

 3. 3. Behave

  29 september 2010 (45 minuten)

  Een verkrachte vrouw wordt het ziekenhuis binnen gebracht en Benson wil haar helpen. Zij vertelt aan Benson dat de dader een man is die haar al voor vijftien jaar lastigvalt, maar ze leeft zo in angst dat zij een medisch onderzoek weigert. Benson is vastbesloten om haar te helpen en gaat op zoek hoe ze dit kan doen. Tot haar ontsteltenis komt zij erachter dat in het hele land politiebureaus zijn die niets met de medische onderzoeken van verkrachtingen doen. Het onderzoek leidt haar verder naar Detroit, Chicago en Los Angeles waar zij bewijzen vindt die het slachtoffer gerechtigheid kan geven.

 4. 4. Merchandise

  6 oktober 2010 (45 minuten)

  Wanneer een vijftienjarig meisje wordt opgejaagd op een markt komt zij onder een auto terecht en overlijdt hieraan. Benson en Stabler zijn verrast als zij horen van Dr. Warner dat het slachtoffer vermoord is. Ze heeft sporen gevonden die het sterven hebben versneld en dat zij kort geleden een baby heeft gebaard. De rechercheurs spreken met de vader van het slachtoffer en horen zo dat zij en haar broer ontvoerd werden door een organisatie die kinderen kinderarbeid laat verrichten op boerderijen.

 5. 5. Wet

  13 oktober 2010 (45 minuten)

  Het vermoorde lichaam van een vrouw wordt gevonden en het perfect imago van de vrouw komt niet overeen met haar seksuele activiteiten van die avond. De officier van justitie vraagt aan de rechercheurs om dieper in haar verleden te graven. Ze ontdekken dat het slachtoffer werkte voor een drankbedrijf dat veel kritiek heeft gekregen voor het proberen om waterrechten te verkrijgen in Bolivia. Door medisch onderzoek is gebleken dat zij gestorven is door giftige paddo's. Zij verdenken een activist en een professor van haar dood. Een andere verdachte komt vanzelf in beeld wanneer de vriend van het slachtoffer probeert de erfenis van haar rijke oma veilig te stellen.

 6. 6. Branded

  20 oktober 2010 (45 minuten)

  Wanneer een man aangevallen wordt waarbij er een brandmerk wordt aangetroffen op zijn borst gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Tijdens het onderzoek komen zij in contact met nog een slachtoffer met dezelfde verwondingen. Een connectie tussen deze twee blijkt dat ze voor dezelfde werkgever werken. Als ze een vrouwelijke verdachte arresteren blijkt dat zij gehandeld heeft uit wraak, de slachtoffers hebben haar mishandeld toen zij nog een tiener was.

 7. 7. Trophy

  3 november 2010 (45 minuten)

  Wanneer een jonge vrouw verkracht en vermoord wordt gevonden gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Tijdens hun onderzoek worden ze beschoten vanuit een huis, uiteindelijk lukt het hen om binnen te komen en in het huis vinden ze een martelkamer in de kelder. Hiervoor arresteren zij de huiseigenaar, maar tijdens hun verdere onderzoek blijkt dat hij erin geluisd is door een serieverkrachter. Als het onderzoek voortduurt bouwt Benson een band op met de dochter en zoon van het slachtoffer, hierdoor begint ze zich af te vragen of zij contact moet gaan zoeken met haar biologische vader.

 8. 8. Penetration

  10 november 2010 (45 minuten)

  FBI-agente Dana Lewis wordt verkracht door een vreemde en zij vraagt Benson en Stabler om hulp. Voordat zij haar verder kunnen helpen gaat Lewis terug naar haar undercoveropdracht en weigert verder over de zaak te praten, dit omdat zij bang is dat zij anders van haar zaak gehaald wordt. Als de rechercheurs blijven aandringen geeft zij hun valse informatie. Met de rechercheurs op haar nek arresteert zij zelf haar aanvaller en levert hem af bij de rechercheurs. In de rechtszaal wordt duidelijk dat de aanvaller ingehuurd was door iemand die wraak wilde nemen op Lewis.

 9. 9. Gray

  17 november 2010 (45 minuten)

  Stabler gaat een toespraak houden over seksueel geweld op de universiteit waar zijn dochter Kathleen studeert. Tijdens de bijeenkomst komt een studente naar voren die beweert verkracht te zijn door een andere student. Stabler en Benson worden op deze zaak gezet en gaan op onderzoek uit. Wat hen niet helpt zijn de tegenstrijdige verklaringen en het weinige bewijs van de verkrachting. Kathleen vindt bewijzen van de verkrachting maar Stabler is bang dat zij van school geschorst wordt als zij dit gebruiken in de rechtbank. Hij kan de officier van justitie overtuigen om dit bewijs niet te gebruiken.

 10. 10. Rescue

  1 december 2010 (45 minuten)

  Nu Calvin Arliss onder de hoede van Benson bij haar woont beweert Benson dat zij op zoek is naar zijn drugsverslaafde moeder Vivian Arliss. Stabler begint zich af te vragen of dit haar werkelijke reden is gezien de band tussen Benson en Calvin. Na de arrestatie van twee ambulancebroeders, die een onder invloed verkerende patiënt hebben vermoord, ontdekken de rechercheurs dat Vivian ook op hetzelfde feest was als de patiënt. Cragen draagt de zaak over aan Fin en Munch en eist dat Benson van de zaak afblijft, tegen de orders van Cragen bemoeit Benson zich toch met de zaak.

 11. 11. Pop

  5 januari 2011 (45 minuten)

  Wanneer het lichaam wordt gevonden van een jonge jongen in het park gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Het lichaam is daar gedropt en de moeder komt door Stabler erachter dat haar zoon doodgeslagen is door een pestkop van zijn school. De rechercheurs ontdekken dat het slachtoffer niet op zijn school is doodgeslagen maar in een park waar tienergevechten worden georganiseerd door een illegale gok-bende. Stabler en Fin verdenken één van de leiders hiervan dat hij zijn vrouw en zoon mishandelt. Deze man wordt vermoord door een familielid en nu moet Hardwicke beslissen wie zij vervolgt voor deze moord.

 12. 12. Possessed

  5 januari 2011 (45 minuten)

  Een vrouw wordt aangevallen in haar appartement en het bewijs leidt Benson en Stabler naar haar begraven verleden. Tijdens hun onderzoeken stuiten ze op een oudere auteur die kinderen seksueel misbruikte. Door de verjaring op misbruik komt er druk te staan op Hardwicke om de man strafrechtelijk te vervolgen die zijn eigen verdediging voert in de rechtszaak. De rechercheurs zoeken de oude jeugdvriend van het slachtoffer op en ontdekken dat hij nooit de wereld van kinderpornografie heeft verlaten.

 13. 13. Mask

  12 januari 2011 (45 minuten)

  Wanneer een man met een masker een vrouw verkracht en haar partner mishandeld gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Tijdens hun onderzoek ontdekken ze dat de vader van de partner, Cap Jackson, een niet zo schoon verleden heeft wat betreft seks- en alcoholverslaving. Hij werkt nu als een sekstherapeut die de namen weigert te geven van zijn patiënten aan de rechercheurs. Stabler besluit undercover te gaan als een patiënt om zo te infiltreren in de therapiegroep, is hij in staat om de dader te ontmaskeren voordat hij een nieuw slachtoffer kan verkrachten.

 14. 14. Dirty

  19 januari 2011 (45 minuten)

  Een rechercheur uit Brooklyn onderzoekt een college van het O.M. waarvan zij denkt dat die in gevaar is. Als zij haar vindt dan ziet zij haar net van het dak van een parkeergarage vallen. Als Benson arriveert om de zaak te onderzoeken ziet zij dat er op het plaats delict met het bewijs is geknoeid en neemt contact op met een oude vriendin voor hulp. Zij onderzoeken een lid van de beruchte Latin Kings en zijn aankomende rechtszaak, en zo ontdekken ze bewijs dat zijn vriendin een medeplichtige kan zijn. Benson gebruikt dit om zo uit te vinden wie de moordenaar is en realiseert dan dat de dader altijd in haar zicht was.

 15. 15. Flight

  2 februari 2011 (45 minuten)

  Wanneer een tienermeisje de symptomen vertoont van posttraumatische stressstoornis door seksueel misbruik worden Benson en Stabler erbij geroepen. Alle bewijzen leidt hen naar een welgestelde en invloedrijke aannemer. De aannemer beweert tegen de rechercheurs dat het slachtoffer hem heeft verkracht, de rechercheurs hebben moeite om hem te geloven en vinden een vrouw die zegt dat zij regelmatig jonge meisjes voor hem regelt. De rechercheurs denken dat ze nog te weinig bewijzen hebben tegen de verdachte, en daarom maakt Munch de weblog van het slachtoffer openbaar en hierop komen meer slachtoffers naar voren.

 16. 16. Spectacle

  9 februari 2011 (45 minuten)

  Wanneer er een video-opname van seksueel geweld tegen een vrouw rondgaat op het intranet van een school gaan Stabler en Fin op onderzoek uit. Ze zoeken het slachtoffer en de aanvaller, als ze in de zaak duiken wordt het duidelijk dat de aanvaller een spektakel heeft gecreëerd om aandacht te krijgen voor zijn eigen probleem. Het betreft een ontvoering van vijf jaar geleden van zijn jongere broer. Zijn broer werd ontvoerd op klaarlichte dag terwijl er mensen toekeken.

 17. 17. Pursuit

  16 februari 2011 (45 minuten)

  Presentatrice Alicia Harding krijgt via de post haatmails en doet hiervan aangifte. Paxton informeert Benson en Stabler dat zij en Harding hebben samengewerkt met een zaak, jaren geleden zochten zij samen naar de verkrachter van de zus van Harding voordat de zaak verjaarde. Wanneer de stalker gewelddadig wordt zijn de rechercheurs genoodzaakt om Harding politiebescherming te bieden. Harding is ervan overtuigd dat de stalker dezelfde persoon is als de aanvaller op haar zus daarom toont zij in haar show bewijzen om hem uit de tent te lokken.

 18. 18. Bully

  23 februari 2011 (45 minuten)

  Wanneer een medewerkster van een galerie een gruwelijk kunstwerk ontdekt leidt dit naar een vermoorde vrouw in haar appartement boven de galerie. Benson en Stabler bekijken naar het persoonlijk leven van het slachtoffer en ontdekken dan een vriendin van haar die werkt in de wijnindustrie. Later ontdekken ze dat de vriendin een harde baas is die regelmatig haar werknemers slaat en uitscheldt. De vriendin pleegt zelfmoord midden in een persconferentie die ze belegde. De rechercheurs moeten proberen om de puzzelstukjes op hun plaats te leggen. Uiteindelijk lukt het hen de dader te vinden dankzij een bizar stuk bewijs.

 19. 19. Bombshell

  23 maart 2011 (45 minuten)

  Wanneer een man neergestoken wordt gevonden in een parkeergarage gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Ze ontdekken dat het slachtoffer en zijn vrouw een open relatie hadden met wisselende contacten. Wanneer de rechercheurs een parenclub bezoeken waar het slachtoffer een vaste klant was ontmoeten ze een populaire dame en een ongenode gast die blijkbaar de jaloerse vriend is van de deze dame. Maar verder onderzoek wijst uit dat zij een andere relatie hebben dan gedacht. Nadat de gemoederen verder verhit raken vragen de rechercheurs zich af hoever jaloersheid iemand kan veranderen.

 20. 20. Totem

  30 maart 2011 (45 minuten)

  Als een jong meisje vermoord wordt gevonden met een pop als een totem gaan Benson en Stabler op onderzoek uit. Dr. Huang is niet beschikbaar en daarom vragen zij psychiater Dr. Jackson voor hulp. Jackson voegt zich bij de rechercheurs om de laatste stappen van het slachtoffer te achterhalen en ze ontmoeten zo haar pianolerares. Tijdens de ondervraging van de pianolerares komen ze achter de betekenis van de totem.

 21. 21. Reparations

  6 april 2011 (45 minuten)

  Stabler en Fin vermoeden dat een vrouw verkracht is en gaan op onderzoek uit. Haar partner denkt dat de dader één van haar studenten is van haar school waar zij les geeft. Maar het slachtoffer wijst haar beschuldigende vinger naar iemand anders die toevallig een neef is van de officier van justitie Jonah Dekker in Los Angeles. Casey Novak komt terug om het team te versterken en kan meteen vol aan de bak als zij haar degens moet kruisen met Dekker.

 22. 22. Bang

  4 mei 2011 (45 minuten)

  Een man laat een baby achter in een speeltuin. Benson en Stabler zoeken naar de verzorger van de baby en ontmoeten een kindermeisje en haar vriend. Ze ontdekken dat de vriend ook een relatie had met de biologische moeder van de baby. Als de rechercheurs beseffen dat er meer baby's zijn van hem beseffen ze dat hij er een rare hobby op na houdt, door elke keer een defect condoom te gebruiken maakt hij moedwillig vrouwen zwanger. Met behulp van een expert willen zij hem hiervoor vervolgen maar raken gefrustreerd als ze merken dat de wet aan zijn kant staat.

 23. 23. Delinquent

  11 mei 2011 (45 minuten)

  Een vrouw en haar vriend vinden een naakte tienerjongen in hun bed en schakelen de politie in. Benson en Stabler gaan op onderzoek en praten met de moeder van de jongen die hem snel verdedigd, net voordat hij voor het gerecht moet verschijnen beschuldigd hij ineens Stabler van ongewenste intimiteiten. De rechercheurs ontdekken dat hij zeer manipulerend is en een geschiedenis heeft van stalking en alcoholisme, tevens verdenken zij hem van een reeks verkrachtingen. Stabler zet zijn carrière op het spel als hij de tiener op heterdaad wil betrappen.

 24. 24. Smoked

  18 mei 2011 (45 minuten)

  Na een dagje winkelen wordt een moeder voor de ogen van haar dochter doodgeschoten. Benson en Stabler worden bij deze zaak geroepen omdat het slachtoffer binnenkort moest getuigen in haar verkrachtingszaak. Ze verdenken eerst de verdachte van de verkrachting voor de moord maar ontdekken al snel dat hij misschien erin geluisd is door iemand die zuster Peg kent. Dit zorgt ervoor dat Stabler undercover gaat voor de ATF bij een illegale sigarettensmokkel-bende.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

Law & Order: Special Victims Unit
3,58 (18)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 1

1999

1 reactie

Law & Order: Special Victims Unit
3,74 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 2

2000

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,68 (17)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 3

2001

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 4

2002

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,67 (15)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 5

2003

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 6

2004

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,57 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 7

2005

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (14)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 8

2006

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 9

2007

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,42 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 10

2008

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 11

2009

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,54 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 13

2011

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,46 (13)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 14

2012

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 15

2013

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,5 (12)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 16

2014

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,61 (9)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 17

2015

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,63 (8)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 18

2016

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 19

2017

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,7 (5)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 20

2018

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,75 (6)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 21

2019

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
3,93 (7)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 22

2020

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
4,38 (4)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 23

2021

Geen reacties

Law & Order: Special Victims Unit
NAN (0)

Law & Order: Special Victims Unit Seizoen 24

2022

2 reacties