• 9.161.399 stemmen

Only Murders in the Building - Seizoen 4 (2024)

Alternatieve titel: OMITB

Afleveringen: 10

Speelduur: 6 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: John Hoffman en Steve Martin

Met: Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez

Datum van release: dinsdag 27 augustus 2024

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 4 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Only Murders in the Building

Drie vreemden uit New York delen dezelfde obsessie van het oplossen van misdaden. Wanneer er een gruwelijke dood plaatsvindt in hun exclusieve flatgebouw aan de Upper West Side, vermoedt het trio moord en gebruiken ze hun precieze kennis van echte misdaad om de waarheid te onderzoeken. Terwijl ze een eigen podcast opnemen om de zaak te documenteren, ontrafelen de drie de complexe geheimen van het gebouw dat jaren teruggaat.

Afleveringen Seizoen 4 (2024)

1. 1. Once upon a Time in the West

27 augustus 2024 (39 minuten)

2. 2. Gates of Heaven

3 september 2024 (37 minuten)

3. 3. Two for the Road

10 september 2024 (40 minuten)

4. 4. The Stunt Man

17 september 2024 (35 minuten)

5. 5. Adaptation

24 september 2024 (34 minuten)

6. 6. Blow-Up

1 oktober 2024 (34 minuten)

7. 7. Valley of the Dolls

8 oktober 2024 (40 minuten)

8. 8. Lifeboat

15 oktober 2024 (37 minuten)

9. 9. Escape from Planet Klongo

22 oktober 2024 (35 minuten)

10. 10. My Best Friend's Wedding

29 oktober 2024 (36 minuten)

avatar van jester

jester

Net als eerdere seizoenen moet de serie het niet van de plot hebben, maar vooral van de chemie tussen de hoofdpersonen, en die is opnieuw meer dan aanwezig. Op de één of andere manier vind ik de vibe van deze serie heel plezierig, en kijk ik er graag naar. Vooral de rol van Martin Short is erg grappig, ik heb eigenlijk nooit geweten hoe leuk hij is.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Na het tegenvallende derde seizoen is dit weer echt genieten. De cast is weer veel samen te zien (in tegenstelling tot seizoen 3) en dat zijn direct de leukste scenes. Leuke gastacteurs en het verhaal heeft een leuke setting. Het maken van de podcast is nog bijzaak, maar dat is prima. Laat het vijfde seizoen maar komen.

* bijzonder dat er al 4 stemmen op dit seizoen zijn terwijl de laatste aflevering pas 4 uur geleden online is gekomen, en de stemmen van weken terug zijn.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1970 berichten

Mr. Chiel schreef:

Na het tegenvallende derde seizoen is dit weer echt genieten.

Ik moet de laatste aflevering nog zien, maar ik ben het hier zeker mee eens. Seizoen 3 haalde ons weg uit het gebouw en die magie is weer terug in dit vierde seizoen.

avatar van david bohm

david bohm

Terug naar de basis werkt het beste bij deze serie en de scenes met twee of het gehele drietal zijn het leukst. Ik vreesde een beetje voor het gedoe met de filmmakers maar dit pakte toch prima uit.

Het is een fijne serie vanwege de sfeer en de hoofdrolspelers in het gebouw. Het heeft iets knus ofzo maar met voldoende vaart erin.

avatar van Thomas83

Thomas83

Toch weer een seizoen dat niet kan tippen aan de magie van dat allereerste seizoen. In elk geval maken ze ditmaal niet de fout het gouden trio op te splitsen, en ze gaan inderdaad ook terug naar de basis door bijna alles zich binnen the Arconia af te laten spelen. Gastacteurs als Rudd, Galfianakis, Longoria en Levy krijgen niet overdreven veel schermtijd, maar alsnog te veel naar mijn smaak. Misschien komt dat ook doordat ik alleen Levy echt leuk vond. En Streep natuurlijk. Zij is echt aandoenlijk samen met Short.

Voor de rest is het nog wel best een vermakelijk seizoen, simpelweg doordat de serie zo knus is en de vaste personages zo leuk. Uiteindelijk vond ik wel alleen de eerste en misschien de laatste aflevering echt goed. Alleen in seizoen 1 wist het moordmysterie te pakken. Op dramatisch vlak scoort het seizoen wel best goed met een meer serieuze en donkere toon. Dat is vooral aan Steve Martin te danken, die echt weer zo leuk en goed is.