• 9.376.105 stemmen

Knight Rider - Seizoen 1 (1982-1983)

Show titel: Knight Rider

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Glen A. Larson

Met: David Hasselhoff, Edward Mulhare en William Daniels (stemrol)

Datum van release: zondag 26 september 1982

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Knight Rider

Politieagent Michael Long wordt neergeschoten en voor dood achtergelaten door een paar criminelen. Michael overleeft de aanslag, maar zijn gezicht is zwaar beschadigd en zelf is hij ook meer dood dan levend. Hij wordt opgenomen door de FLAG, een misdaad bestrijdingsorganisatie opgezet door Wilton Knight. Via plastische chirurgie krijgt Michael een nieuw gezicht en gaat voor FLAG werken als Michael Knight. Samen met de super geavanceerde auto K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) zet hij Wilton Knights werk voort onder leiding van diens vriend en directeur van FLAG Devon Miles.

Afleveringen Seizoen 1 (1982-1983)

1. 1. Knight of the Phoenix: Part 1

26 september 1982 (1 uur)

Terwijl hij werkt aan een undercover zaak met betrekking tot industriële spionage wordt politie agent Michael Long in het hoofd geschoten. Wonderbaarlijk genoeg wordt de kogel afgebogen door een metalen plaat in het hoofd van Long en krijgt hij een tweede kans.

2. 2. Knight of the Phoenix: Part 2

26 september 1982 (45 minuten)

De stervende excentrieke miljonair Wilton Knight geeft Long een nieuwe identiteit en een sprekende, computergestuurde auto, de Knight Industries Two Thousand, kortweg K.I.T.T. Samen met K.I.T.T. wordt Michael Long (die nu Michael Knight heet) een duo dat strijd tegen misdaad en misdadigers die zich buiten de wet bevinden.

3. 3. Deadly Maneuvers

1 oktober 1982 (45 minuten)

Michael Knight raakt bevriend met Robin Ladd, een vrouwelijke luitenant, wier vader, een hoge kolonel, is omgekomen tijdens een verdacht verkeersongeval. Als de twee (samen met K.I.T.T.) een onderzoek beginnen, ontdekken ze een duister plot om nucleaire wapens te stelen.

4. 4. Good Day at White Rock

8 oktober 1982 (45 minuten)

Michael gaat op vakantie naar White Rock om wat aan bergbeklimmen te doen, terwijl een motorbende het stadje begint over te nemen en eigendommen te vernielen. Michael raakt bevriend met Sherry Benson, eigenaresse van een winkel, en haar zoon Davey. Sherry en Michael moeten de plaatselijke sheriff er van overtuigen te helpen om de bende op te pakken en het stadje op te schonen.

5. 5. Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular

22 oktober 1982 (45 minuten)

Nadat Sammy Philips een ongeluk heeft gehad terwijl hij de hoofdact uit zijn stuntshow uitvoerde, moet Michael het overnemen om de zaak van de ondergang te redden alsmede wat corrupte zakenmensen tegenhouden die de zaak willen kopen. In een poging om Michael uit de show te halen, stopt een andere coureur een slaappil in Michaels drankje net voordat hij aan zijn stunt begint, over een vrachtwagen en een auto springen die in dezelfde richting voortbewegen.

6. 6. Just My Bill

29 oktober 1982 (45 minuten)

Als er verschillende aanslagen worden gepleegd op het leven van een politica vanwege een controversiële elektriciteitswet, wordt Michael aangesteld om haar te beschermen tot de wet aangenomen is. Michael neemt Senator Maggie Flynn mee naar het Foundation Retreat terwijl hij een onderzoek begint samen met de secretaresse van Flynn, Jane Adams. Terwijl Michael en Jane beginnen met aanwijzingen te vinden, wordt het Foundation Retreat onder schot gehouden om te voorkomen dat Senator Flynn naar de stad gaat om protest aan te tekenen tegen de wet.

7. 7. Not a Drop to Drink

5 november 1982 (45 minuten)

Devon feliciteert de Foundation advocaten met het behouden van de waterrechten van een boer, alleen om te zien hoe een aantal explosies de overwinning in puin leggen. De groep heetgebakerde boeren moet vechten voor de plaatselijke waterrechten als Herb Bremen een dam vernietigd vlakbij het land van Fran Morgan. Michael en KITT worden erbij gehaald om Bremen te voorkomen dat Bremen het water steelt en om de toekomst van de Double M boerderij te verzekeren.

8. 8. No Big Thing

12 november 1982 (45 minuten)

Devon wordt aangehouden en gearresteerd in een klein stadje nadat hij zogenaamd de wet heeft overtreden. Devon wordt in de gevangenis gezet met Frank Reston, de man die hij zou ontmoeten. Nadat hij zich realiseert dat Devon het hoofd is van de 'Foundation for Law and Government', beveelt rechter Paxton dat hij wordt verplaatst nadat Michael en de ex-vrouw van Reston vragen beginnen te stellen. Als Devon zich realiseert hoe corrupt de politie is in Lyndhurst Flats, maakt hij een ontsnappingsplan samen met twee andere gevangenen.

9. 9. Trust Doesn't Rust

19 november 1982 (45 minuten)

Tony en Rev, twee boeven van de straat, zien een mogelijkheid om snel rijk te worden als ze stuiten op het binnenkort te openen Knight Museum voor Technologie. Ze gaan naar binnen in de opslagruimte en activeren per ongeluk de Knight Automated Roving Robot of KARR. Wilton Knight's prototype super auto die vrijwel gelijk is aan KITT op elke manier. KARR werd per ongeluk geprogrammeerd voor zelfbehoud, hetgeen hem de mentaliteit gaf om te overleven ten koste van alles. Michael en KITT krijgen de taak om de ontsnapte superauto te vinden en te deactiveren.

10. 10. Inside Out

26 november 1982 (45 minuten)

Nadat hij een bekende crimineel Dugan heeft opgesloten in een trailer, doet Michael zich voor als een agressieve chauffeur om de plannen van Alvin Kincaid om een reeks aan criminelen uit de gevangenis te halen, te saboteren. Michael brengt Devon op de hoogte van de plannen van Kincaid, maar de plannen worden op het laatste moment veranderd en Michael neemt deel aan een beroving van een gepantserde vrachtwagen.

11. 11. The Final Verdict

3 december 1982 (45 minuten)

Cheryl Burns, een goede vriendin van Michael, is valselijk gearresteerd en het is aan Michael om de enige persoon te vinden die haar kan vrijpleiten, accountant Marty Keen. Marty zelf zit ook in de problemen omdat hij rekeningen vervalst heeft voor het bedrijf van Al Farlan. Michael wordt tijdens zijn zoektocht naar Marty verschillende malen aangehouden door Luitenant Dickerson, een politieagent die Marty dolgraag wil vangen. Als Michael Marty eenmaal gevonden heeft, moet hij Marty overtuigen om de boeken over te dragen zodat Farlan veroordeeld kan worden, voordat Michael hem mee kan nemen naar Albuquerque om te getuigen voor Cheryl.

12. 12. A Plush Ride

10 december 1982 (45 minuten)

Michael wordt een student aan een rijschool voor chauffeurs/bodyguards om een huurmoordenaar te vinden die een drietal bezoekende Derde wereldleiders tot doel heeft. Met verschillende aanslagen op zijn leven achter de rug, slaagt Michael erin om verdachte Jason Kellar te overmeesteren, waardoor hij er op vertrouwt de dreiging tegen de leiders weggenomen te hebben. Op weg terug naar de Foundation, realiseert hij zich dat het wel erg makkelijk was om de moordenaar te vinden en hij keert terug naar het trainingskamp.

13. 13. Forget Me Not

17 december 1982 (45 minuten)

Michael en KITT werken samen met Marie Casafranca wiens vader, een Latijns Amerikaanse President, een bedreiging op zijn leven heeft ontvangen. Michael en Marie gaan undercover naar een feestje om degene te vangen die de moord moet plegen en dan loopt Michael tegen Micki Bradburn aan.

14. 14. Hearts of Stone

14 januari 1983 (45 minuten)

Michael infiltreert in een bende wapenhandelaars die geavanceerde wapens verkopen in Centraal Amerika. Devon neemt Michael mee voor een demonstratie om te laten zien hoe sterk de moderne wapens zijn die worden verkocht op de zwarte markt. Om bij de mensen te komen die de wapens verkopen, komt Michael in contact met een jonge vrouw genaamd Angie. Ze stemt er onder protest mee in om het geld beschikbaar te stellen voor de wapenhandel. Maar Angie besluit om het geld niet aan de mannen te geven waar Michael zaken mee gedaan heeft, maar er vandoor te gaan met haar vriend Roberto.

15. 15. Give Me Liberty... or Give Me Death

21 januari 1983 (45 minuten)

Devon stuurt Michael en KITT undercover om uit te zoeken wie de bestuurders vermoord in de Alternative 2000 race. Devon zegt Michael dat zijn doel niet is om de race te winnen, maar om de saboteurs te vinden. Terwijl Michael zich klaarmaakt om een bijeenkomst van de bestuurders bij te wonen, ontmoet hij de Prince broers en een journaliste genaamd Liberty Cox. Liberty gaat met de Prince broers mee, maar verlaat hen weer als ze te luidruchtig worden. Seconden later ontploft de auto van de Prince broers in een grote vuurbal.

16. 16. The Topaz Connection

28 januari 1983 (45 minuten)

Een journalist wordt vermoord als er rapporten over een onthullend stuk met codenaam "Topaz" komen. Michael wordt gezonden om zijn dochter, Lauren, te helpen de mensen te vinden die verantwoordelijk zijn en er op toe te zien dat het stuk alsnog gepubliceerd wordt. Lauren krijgt een mysterieus telefoontje van een man die beweert samen met haar vader aan "Topaz" gewerkt te hebben, maar hij wordt vermoord voor hij de informatie kan overdragen. Er komt een nieuwe aanwijzing als de piloot van Philip Royce zegt dat haar vader recentelijk naar Las Vegas ging met de mysterieuze man. Michael en Lauren gaan naar Las Vegas op zoek naar de moordenaar van haar vader.

17. 17. A Nice, Indecent Little Town

18 februari 1983 (45 minuten)

Michael zit achter de valsemunter Ron Austin als hij hem kwijt raakt in een verkeersopstopping. Austin kan de stad nog niet verlaten omdat hij de Hallelujah Press gebruikt als voorwendsel voor zijn valsemunterij. Michael gaat naar het plaatselijke hotel waarhij spreekt met Jobina Bruce, een ambitieuze jonge journaliste die probeert door te breken. Samen moeten ze Ron Austin stoppen voor hij het land verlaat en een einde maakt aan de valsemunterij.

18. 18. Chariot of Gold

25 februari 1983 (45 minuten)

Michael bezoekt de Helios gemeenschap om uit te zoeken waarom een aantal prominente leden recentelijk vermoord werden. Bonnie en Devon komen aan en worden opgewacht door Graham Deauville, de baas van Helios, die hen begroet bij de hoofdingang. Bonnie krijgt een privé rondleiding van Graham en wordt geïnjecteerd met een verdovende drug. Die nacht gaat Michael terug naar Helios en ontdekt een videoband in het hoofdkantoor met het label "KITT" en hij bekijkt hem. Het bevalt hem niet wat hij ziet en hij gaat op zoek naar Bonnie. Ze vertrekken, maar Bonnie trekt een pistool en dwingt Michael terug te gaan naar Helios.

19. 19. White Bird

4 maart 1983 (45 minuten)

Michael wordt verrast als hij ziet dat zijn voormalige verloofde beschuldigd wordt in een bende samenzwering. Michael betaalt onmiddellijk de borg voor haar en neemt haar mee naar het Foundation retreat tot dat hij de mensen kan vinden die verantwoordelijk zijn voor het vals beschuldigen van haar. Devon vraagt Michael om haar niet zijn ware identiteit te vertellen omdat het de zaak en zijn toekomst bij de Foundation in gevaar kan brengen. Nadat er een aanslag wordt gepleegd op Stevies leven, neemt Michael het persoonlijk op zich om erop toe te zien dat het recht zijn loop heeft terwijl hij tegelijkertijd moet voorkomen dat Stevie de waarheid ontdekt.

20. 20. Knight Moves

11 maart 1983 (45 minuten)

Nadat hij weer een lading en bijna zijn leven heeft verloren aan kidnappers, is Rick Calley bereid om zijn vervoersbedrijf op te geven. Terri, zijn zus, vraagt de Foundation om de zaak te bekijken en Devon stuurt Michael om uit te zoeken wie de verantwoordelijke is. Terri gelooft dat ze het alleen afkan maar loopt in de val. Michael grijpt in en Devon stemt er na enig aandringen in toe om de Foundation truck te gebruiken voor de volgende rit, om zo de criminelen te kunnen pakken.

21. 21. Nobody Does It Better

29 april 1983 (45 minuten)

Michael wordt er op uit gestuurd om uit te zoeken wie de software van Delton Micronics aan het stelen is. KITT brengt het aantal verdachten terug tot twee, waarvan er een Julian Groves is. Michael gaat op bezoek bij Linda Groves, zijn vrouw, om uit te zoeken waar hij zich verstopt. Linda heeft een privédetective ingehuurd om Julian op te sporen, omdat ze hem verdenkt van een affaire met zijn tennislerares, Connie Chasen. Als Connie vermoord wordt en Julian nergens te bekennen is, is het aan Michael om hem en de echte moordenaar te vinden.

22. 22. Short Notice

6 mei 1983 (45 minuten)

Michael neemt een liftster mee die verwikkeld is in een bitter gevecht met haar man over hun dochter Natalie. Harold slaagt erin hen te vinden en kidnapt Natalie. Michael pikt Nicole op langs de kant van de weg en besluit haar terug te brengen naar huis. Ze stoppen bij een hotel voor de nacht waar een van Harolds mannen inbreekt in de kamer. Michael worstelt met hem en de man wordt neergeschoten. Michael wordt gearresteerd en Devon waarschuwt hem dat als hij berecht wordt het de toekomst van hun samenwerking in gevaar kan brengen. Michael moet Nicole vinden om hem vrij te pleiten voor hij gedwongen wordt om de Foundation voor altijd te verlaten.

avatar van ZAP!

ZAP!

Nog meer jeugdsentiment, met een fantastische intro. Ook zo ongeveer drie sterren.

avatar van tbouwh

tbouwh

Geen idee wat ik voor scores moet toebedelen aan de seizoenen, want het is veel te lang geleden dat ik dit allemaal zag. De serie is me wel bijgebleven als een heel fijn stukje jeugdsentiment.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Geweldig intro (a shadowly flight....) en uiteraard een geweldige pratende auto, de afleveringen zelf waren iets minder, het miste een beetje de humor, die bv het A Team of Airwolf wel hadden.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Heb natuurlijk wel naar deze serie gekeken, maar heb niet alles gezien; Ik was 20 jaar toen de serie op tv kwam en bleef er dus niet voor thuis. Op die leeftijd had je andere belangrijke zaken zoals met je meisje iets doen ect. Het was een leuke serie en ik kreeg er aangenaam de tijd mee om als ik een aflevering keek.

avatar van Scarafax

Scarafax

Altijd kostelijk mee vermaakt...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Leuke serie, mocht ik altijd graag naar kijken.

avatar van djginod

djginod

Ik weet niet of het voor elke generatie zal gelden, maar de jeugd in de jaren 80 werd toch aardig in de watten gelegd qua series. Knight Rider, Dukes of Hazzard, A-Team, Airwolf, MacGyver, Miami Vice, etc...

Ja, of het allemaal de tands des tijds zal doorstaan, weet ik niet, maar ik weet wel dat het toen in de jaren 80 genieten was. Aantal jaar geleden nog eens terug gekeken, en moet zeggen, dat beviel nog prima