• 159.597 films
 • 9.832 series
 • 29.150 seizoenen
 • 609.198 acteurs
 • 355.530 gebruikers
 • 8.906.021 stemmen
Avatar
 
banner banner

Star Trek (1966-1988)

Avontuur / Sciencefiction | 3 seizoenen
3 seizoenen
3,89 145 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Star Trek: The Original Series

Status: Beëindigd

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Gene Roddenberry

Met onder meer: William Shatner, Leonard Nimoy en DeForest Kelley

IMDb beoordeling: 8,4 (90.707)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 8 september 1966

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Trek

Star Trek volgt de avonturen van de bemanning op het ruimteschip U.S.S. Enterprise. Onder leiding van James T. Kirk en met First Officer Mr. Spock en dokter Leonard 'Bones' McCoy zijn ze onderweg op een vijf jaar durende missie om het sterrenstelsel te exploreren. Hun missie is om nieuwe werelden te ontdekken, nieuw leven en nieuwe beschavingen te vinden en dapper te gaan waar niemand ooit gegaan is.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Seizoenen

Komt er een Star Trek seizoen 4?

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Star Trek

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

 • 52 berichten
 • 55 stemmen
dinsdag 8 maart 2022
Star Trek seizoen 1 Begin jaren tachtig voor het eerst de heruitzendingen op tv gezien. Als kind vond ik het een coole serie. Intussen is de hele Star Trek misschien wel de meest iconische franchises ooit, in elk geval de langst durende. De latere series heb ik evenwel nooit bekeken, omdat ik Spock en co onvervangbaar vond. Een veertigtal jaar later blijft de coolness van Star Trek - de eerste serie - wat mij betreft helemaal overeind. Zij het dat het ook wel een camp factor heeft natuurlijk, waar ik me als kind niet bewust van was. Het is een prettig weerzien met de bemanning van Enterprise die in de meest bizarre situaties terechtkomt. Met William Shatner en Leonard Nimoy in rollen die voor de eeuwigheid gebeiteld zijn (we kijken niet op een lichtjaar meer of minder). De versie die ik bekeken heb is een gerestaureerde versie (de originele versie is dan ook nog moeilijk verkrijgbaar). De kleuren hebben een upgrade gekregen, de muziek is opnieuw ingespeeld en zelfs heeft men hier en daar bescheiden CGI toegevoegd en de meest knullige effecten van de originele opnames vervangen. Over dat laatste bestaat natuurlijk debat over noodzaak en ethiek. Wat mij betreft, had het niet gemoeten. Ik ga steeds voor het origineel maar anderzijds hebben ze het hier met respect gedaan en niet overdreven. Als je het niet weet, zou je het waarschijnlijk niet eens merken. En ergens snap ik ook wel dat ze de serie zo goed mogelijk voor de dag willen laten komen voor toekomstige generaties die wel één en ander gewend zijn qua audio en video. Een fijn weerzien dus. Het tempo leek me soms wat laag maar nooit dat het vervelend werd. Altijd zijn er voldoende aanknopingspunten die het boeiend houden. Visueel of in de interactie tussen personages. Mijn favoriete aflevering is “The City on the Edge of Forever” - met Joan Collins als gastactrice - waarvan de finale me zelfs kippenvel heeft bezorgd. Deze aflevering heeft verschillende prijzen gewonnen in die tijd.
avatar van FlorisV

FlorisV

 • 156 berichten
 • 69 stemmen
maandag 3 april 2023
Star Trek seizoen 1 Enorm verrast was ik toch door hoe goed de verhalen van deze reeks was. Ik besloot als fan van TNG, DS9 en Enterprise eindelijk te gaan kijken naar de originele serie toen ik de prachtig geremasterde scenes zag. Waar vroeger een modelbouw vliegtuigje aan een touwtje bungelde zie je nu volwaardige cgi met een prachtige space achtergrond met planeten. Natuurlijk had ik vroeger wel een aantal afleveringen gezien en ook veel speelfilms. Opvallend was voor mij ook hoeveel verhalen hergebruikt zijn in latere series. Zo zien we al een voorloper van Q. Duidelijk is er een stokpaardje bij Gene Roddenberry aanwezig: godachtige wezens met superkrachten. Zijn (toen zeer bevallige) vrouw zat ook in deze serie als karakter en deed verder de stem van de computer van de Enterprise. Verder opvallend is de minimode. Het is nog steeds een stijlvolle, kleurrijke, gevarieerde en verassende serie met mooie studio sets en meer humor dan je verwacht. Vaak komt die van de driehoek Spock, McCoy en Kirk. Minder uitgediept zijn helaas Scotty en Uhura. Sulu is al volwaardig crewlid maar Chekov ontbreekt nog. Voor iedereen die twijfelt of bang is voor ouwe meuk of een te hoog "saai faai" technisch gehalte: zet je eroverheen en ga kijken. In veel opzichten is de ouwe Star Trek nog steeds superieur door de kracht van de interessante verhalen. En de mens staat daarin altijd centraal, niet de techniek. De remastering is daarbij de kers op een toch al heel smakelijke taart.
avatar van krosnicky

krosnicky

 • 13 berichten
 • 150 stemmen
zaterdag 22 juli 2017
Star Trek seizoen 3 Veel te lang dradige en saaie afleveringen ik begrijp dat ze nog niet zoveel middelen hadden als nu maar ik had liever seizoen 1 en de 4 seizoenen van enterprise. Toch nog een 2 sterren om dat het star trek is