• 9.110.360 stemmen

10 seizoenen
3,88 2.640 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Ontwikkeld door: James Manos, Jr.

Met onder meer: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter en Julie Benz

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 1 oktober 2006

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

Plot Dexter

Gebaseerd op de 'Darkly Dreaming Dexter' en 'Dearly Devoted Dexter' boeken van Jeff Lindsay, gaat deze thriller over Dexter Morgan. Dexter is een forensisch bloedspatten expert, werkend voor de Miami Metro Politie Afdeling. Hij is de steun en toeverlaat voor zijn zus en heeft een vaste vriendin met twee kinderen die gek op hem zijn. Daarnaast heeft Dexter een nogal actief 'nachtleven'. Strikt volgens een code, opgelegd door zijn stiefvader, Harry, jaagt Dexter op mensen die uit de handen van het rechtssysteem zijn geglipt en zorgt er zo voor dat ze nooit meer een tweede misdaad zullen begaan.

Seizoenen

Komt er een Dexter seizoen 11?

Acteurs en Actrices

Meningen over Dexter

avatar van brawljeff

brawljeff

woensdag 26 augustus 2020
Dexter seizoen 1 Ik wist vrijwel niets van de serie Dexter, op het beruchte einde na, maar besloot toch maar om hier eens aan te beginnen. Dit is precies wat ik leuk vind: een case die een heel seizoen duurt, twists, een anti-hero als hoofdpersonage en een goede afwisseling tussen spanning en drama. Uiteraard is de serie niet perfect. Zo vind ik Rita en haar hele verhaallijn zwaar irritant en weet ik na een heel seizoen nog steeds de meeste namen niet. Wilde dit om de zoveel tijd gaan kijken, maar ik ben ondertussen alweer met het tweede seizoen bezig.

Lebarron

zondag 6 december 2020
Dexter seizoen 1 Dexter was een geniale serie over Dexter Morgan(Michael C. Hall), een bloedspattenanalyst bij de Miami PD en een seriemoordenaar in zijn vrije tijd. Hij is echter niet zomaar een seriemoordenaar maar eentje die echte villains afmaakt. Hoewel Dexter vreemd is lijdt hij op het oog een normaal leven. Hij heeft zelfs een vriendin, Rita(Julie Benz), en is razendpopulair bij zijn politiecollega's waaronder zijn chef Laguerta(Lauren Velez), Angel Batista(David Zayas), Masuka (C.S. Lee) en zijn zus Debra(Jennifer Carpenter). Enkel rechercheur Doakes(Erik King) wantrouwt hem. Dexter is briljant omdat de serie goed in elkaar zit en bovenal omdat Michael C. Hall hem zo goed weet te vertolken.

Leland Palmer

maandag 10 april 2023
Dexter seizoen 9 Wat een farce. Ik ben zwaar teleurgesteld in dit seizoen en in de maker. Buiten het commerciële belang is er geen enkele reden geweest om dit seizoen te maken. Er is geen enkele toegevoegde waarde. Je had een prima einde met Dexter in de bossen. Respecteer dat. Maar nee.. dan kom je met dit, om alles om zeep te helpen. Debra is geen Harry en is niet op haar plek in deze rol. Sterker nog, ze is bij vlagen erg irritant met haar oeverloze geschreeuw, terwijl ze zo'n mooi karakter was de eerste 8 seizoenen. Harrison is een kleurloos type en bij vlagen vervelend personage. De rest van de bijrollen zijn amper het vermelden waard. Clancy Brown is een goede moordenaar en doet veel goed. Maar ja.. tuurlijk loopt er net in dat nietszeggende dorpje waar Dexter vertoeft een seriemoordenaar rond. Blegh. En dan die vriendin van Dex; vogelt vanuit het niets (Harrison die onder invloed even iets teveel zegt) even uit dat Dexter de Bay Harbour Butcher is etc. etc. Batista wordt er met de haren bijgesleept en ik werd echt woest van die laatste aflevering. Irritatie, lui en simpel schrijfwerk en een domme poging met die brief om er een emotioneel einde aan te breiden. Treurig. Bedenk als schrijver verdomme even wat anders dan Logan af te maken, om vervolgens zelf te worden afgemaakt door je zoon. Dit is toch geen Dexter. Het is zo irritant dom allemaal. Dexter hoort in Miami. Met o.a. Batista, Quinn, Masuka, Deb en Harry aan z'n zijde. De sfeer, de bijpersonages en steeds weer de kills, de killers, de spanning, het vermaak en de humor. Tot op zekere hoogte kon ik dit seizoen nog accepteren, maar uiteindelijk doet vooral de laatste aflevering heel veel de das om. Ik vind het erg, erg jammer, want Dexter was prachtig.
avatar van mirjo 2

mirjo 2

zaterdag 15 januari 2022
Dexter seizoen 9 Wat is dit voor flauwekul???? Heb de vorige series niet gezien, maar na deze hoeft dat ook niet meer. Wat een verschrikkelijk ongeloofwaardig gedrocht. Je moet wel heel wanhopig zijn om hier een hoog cijfer voor te geven