• 9.375.882 stemmen

Dexter - Seizoen 3 (2008)

Show titel: Dexter

Afleveringen: 12

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: James Manos, Jr.

Met: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter en Julie Benz

Datum van release: zondag 28 september 2008

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

Plot Dexter Seizoen 3 (2008)

Nu hij zijn donkerste demonen heeft verdreven en de FBI te slim af is, pakt Dexter het moorden anders aan. Zeker nu een zaak met veel ruchtbaarheid hem in het vizier brengt van de machtigste officier van justitie in Miami. Leidt Dexters drang om af te rekenen met wie de dans ontspringt uiteindelijk tot zijn eigen ondergang? Of komt hij er, mede dankzij zijn nieuwe connecties bij het Openbaar Ministerie, mee weg?

Afleveringen Seizoen 3 (2008)

1. 1. Our Father

28 september 2008 (50 minuten)

Het leven lijkt Dexter mee te zitten. Zijn relatie loopt weer vlot, hij staat niet langer onder toezicht op zijn werk en zijn nachtelijke activiteiten als seriemoordenaar draaien op volle toeren. Dus wanneer hij zijn zinnen zet op Freebo, een drugsdealer en moordenaar, lijkt het een zoveelste nachtje van Dexters duistere gerechtigheid te worden. Maar de zaken lopen niet volgens plan en Dexter moet de tanden op elkaar zetten om de problemen op te lossen die hij zich op de hals heeft gehaald.

2. 2. Finding Freebo

5 oktober 2008 (50 minuten)

Dexter en de assistent officier van justitie Miguel Prado stellen vast dat ze jacht maken op dezelfde moordenaar, Freebo, die ervan wordt beschuldigd Miguels jongere broer te hebben gedood. Als gevolg krijgen Debra en Moordzaken de opdracht Freebo op te sporen. Debra wordt door haar vermeend corrupte partner Quinn voorgesteld aan de vertrouwelijke informant en muzikant Anton, in de hoop een aanknopingspunt te vinden om Freebo te lokaliseren. Slaagt Dexter erin Freebo als eerste te vinden, ondanks alle jagers die op de loer liggen?

3. 3. The Lion Sleeps Tonight

12 oktober 2008 (50 minuten)

Debra moet een nieuwe moordzaak oplossen - een onbekende vrouw met een ontbrekend stuk huid - die handig genoeg het werk van Freebo lijkt. Dexter weet echter dat Freebo niet de dader is. Hij moet daardoor een manier vinden om Debra te helpen haar slachtoffer te identificeren, en dus aantonen dat Freebo de moord niet pleegde. Ondertussen komt Dexter te weten dat Miguel Prado zijn vriend wil worden. Maar is het wel slim voor Dexter om maatjes te worden met de assistent officier van justitie?

4. 4. All In the Family

19 oktober 2008 (50 minuten)

Dexter verprutst zijn eerste huwelijksaanzoek aan Rita, maar een geëmotioneerde vertoning laat hem zien hoe hij het beste van zichzelf kan laten zien.

5. 5. Turning Biminese

26 oktober 2008 (50 minuten)

Door Miguel leert Dexter een vrouwenmoordenaar kennen, iemand die perfect lijkt te zijn voor zijn volgende moord.

6. 6. Sí Se Puede

2 november 2008 (50 minuten)

Dexter weet niet goed wat hij aanmoet met zijn nieuwe vriend Miguel, die denkt dat hij iets af weet van Dexters strijd voor rechtvaardigheid. Daarom besluit Dexter om uit te testen hoe ver Miguel wil gaan. Dexter verklapt dat hij altijd al heeft willen afrekenen met een gewelddadige blanke racist, die al opgesloten zit. Dat schrikt Miguel echter niet af. Dexter stelt verrast vast dat Miguel niet alleen meedoet, maar ook met een gewaagd voorstel komt om Dexters duistere plan te laten slagen.

7. 7. Easy as Pie

9 november 2008 (50 minuten)

Dexter heeft vooralsnog altijd zijn eigen moorden uitgekozen, maar krijgt nu verzoeken, eentje van Miguel en een andere van Camilla.

8. 8. The Damage a Man Can Do

16 november 2008 (50 minuten)

De vriendschap van Dexter en Miguel wordt steeds hechter, gevaarlijk hecht zelfs als Miguel hem vertelt dat hij de volgende moord zelf wil plegen.

9. 9. About Last Night

23 november 2008 (50 minuten)

Dexter komt erachter dat Miguel er in zijn eentje tussenuit is geknepen en zijn eigen moord heeft begaan.

10. 10. Go Your Own Way

30 november 2008 (50 minuten)

Dexter heeft het gevoel een pact met de duivel te sluiten wanneer hij zich vriendelijk voordoet tegenover Miguel, na diens onbetrouwbare gedrag. Het lijkt alsof Dexter zich in een schaakspel tegen zijn voormalige vriend bevindt, hopende dat Miguel niet de bovenhand krijgt. Debra vraagt zich af of haar relatie met Anton het waard is om haar carrière op het spel te zetten. Het is misschien niet zo slim als iedereen zou weten dat haar vriendje een ex-informant is.

11. 11. I Had a Dream

7 december 2008 (50 minuten)

Maria verdenkt Miguel van de moord op Ellen Wolf, en Dexter weet dat zij hem verdenkt. Dexter zal actie moeten ondernemen om tegen te gaan dat Miguel achter Maria aangaat.

12. 12. Do You Take Dexter Morgan?

14 december 2008 (50 minuten)

De huwelijksdag staat voor de deur en Dexter moet nog steeds met Ramon afrekenen. Ondertussen is de skinner nog steeds vrij, en deze heeft het op Dexter gemunt.

avatar van Thomas83

Thomas83

De eerste aflevering was even schrikken. Veruit de minste tot dan toe. Er is hier iets mis met de toon van de aflevering of zo, het gebruik van muziek ook. En de geïntroduceerde personages vond ik ook niet echt leuk, vooral Quinn niet. Maar hierna is de serie gelijk alweer op niveau, en juist Miguel Prado blijkt uiteindelijk de meest waardevolle toevoeging aan de serie. Als het seizoen ergens om draait dan is het om de relatie tussen Dexter en hem. Heel interessant om Dexter voor het eerst een vriendschap te zien sluiten. En de relatie tussen de twee gaat een totaal andere kant op dan ik had verwacht. Veel series zouden Miguel niet zo snel achter Dexters ware aard hebben laten komen en de spanning meer gehaald hebben uit de vraag of Miguel er achter weet te komen. En dan Miguel, tegenpool van Dexter, zelf ook nog laten ontsporen.

Ik had verwacht dat we op het einde als een twist zouden krijgen dat Briggs niet is wie hij zegt te zijn en dat Quinn ook een bad guy zou blijken, maar niet dus. Opvallend wel dat er met de rol van Amado van Internal Affairs niet echt wat is gedaan. Vraag me af of dat in seizoen 4 of later nog komt. Het zal wel een middel zijn geweest om Debra's innerlijke strijd van carrière versus vrienden te verduidelijken, maar het voelt toch als een wat vaag verhaallijntje. De vele romances mogen ook opvallend genoemd worden. Ik vond het wel leuk eigenlijk. Vooral die van Batista. Wel een beetje raar die eerste ontmoeting tussen hem en Gianna. En de manier waarop Rita de conclusie trekt zwanger te zijn is eigenlijk onnavolgbaar. Maar een interessante wending in Dexters leven. Zijn tweede poging tot huwelijksaanzoek is ook een mooie scène. De dialogen tussen Dexter en Harry doen wel wat denken aan de rol van Nate Fisher senior in Six Feet Under. Dat is wel aardig. Uiteindelijk een seizoen van eenzelfde niveau als de voorgaande twee. 4.0*.

avatar van Shaky

Shaky

Geweldig seizoen met een Jennifer Carpenter die met de aflevering sterker in haar rol zit.

Op naar seizoen 4.

Trager dan de voorgaande maar wel met iets meer karakterontwikkeling. Zoals al gezegd vind ook ik de relatie en vriendschap tussen Miguel en Dexter ongelooflijk goed uitgediept. De voorgaande seizoenen waren wel beter en hadden meer twists in het hoofdverhaal maar de seizoensfinale vond ik wel de beste van allemaal. Het was niet zo spannend als de voorgaande maar ik vond het geheel als aflevering minder rommelig. 4*

avatar van Miszmi

Miszmi

Het verhaal is dit seizoen allemaal wat traag, terwijl wij als kijker eigenlijk gelijk al weten wat er is gebeurd, moeten we alsnog kijken naar hoe ze de zaak proberen op te lossen.

Toch was niet niet per definitie negatief. Ik vond het hele Freebo gebeuren wel net te lang duren, aangezien wij in de eerste aflevering al zien dat hij dood is en ze de zoektocht pas veel later opgeven. Toch zaten er dit seizoen ook zeer sterke punten, de verdieping tussen Miguel en Dexter bijvoorbeeld. Stukje bij beetje krijg je steeds meer inzicht in het karakter van Dexter en dit is geweldig uitgewerkt. Dit is zelfs één van de betere verhalen van de eerste drie seizoenen.

Ook de acteerprestaties zijn prima. Ik erger mij persoonlijk niet zo aan het personage Quinn, vind die duisterheid wel wat hebben. Waar ik Carpenter in het eerste seizoen nog niet zo kon waarderen, komt dat wel steeds meer. Ze lijkt zich steeds beter in te kunnen leven in haar personage en dat merk je op het scherm.

Dit seizoen moet het wel vooral hebben van het verhaal tussen Miguel en Dexter. Alles eromheen is veelal niet zo interessant.

avatar van brawljeff

brawljeff

Iets minder dan de twee voorgaande seizoenen. Net wanneer je denkt dat Dexter zich niet verder in de problemen kon werken in het vorige seizoen, gaat het nu nog een stap verder. Een leuk gegeven, maar dit pakt in mijn ogen niet helemaal goed uit door het vervelende personage Miguel. Vooral halverwege het seizoen is het ontzettend irritant als hij Dexter weer voor de zoveelste keer op een dag belt. De hele Freebo zaak is wat minder dan we gewend zijn.

Een goede verandering is de ontwikkeling van Debra. Zij begon als het vervelende personage van de serie, maar is nu ontzettend interesssant. Quinn is een leuke en mysterieuze toevoeging aan het team, die ik dan ook wel vaker wil terugzien. De serie heeft als productie nog steeds een ontzettend hoog niveau, maar dit seizoen sprak mij wat minder aan.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ook na het zien van dit derde seizoen kan ik concluderen dat Dexter een serie van de hoogste plank is. Al wist dit seizoen naar mijn inziens nét niet het niveau van de eerste twee aan te tikken, het schrijfwerk was wederom van hoog niveau en Dexter is een personage die bij mij inmiddels niet meer kapot kan. Ook lijkt er dit seizoen nog wat meer aandacht te zijn voor de karakterontwikkelingen. Wederom intens genoten. Wat een topserie. 4,5 Ster.

avatar van The Oceanic Six

Dit derde seizoen haalt het niet bij de vorige twee, maar is toch nog altijd heel vermakelijk. Nieuwe hoofdrolspeler is Miguel Prada, die zowel een zakelijke als persoonlijke band met Dexter krijgt, die daarmee zichzelf beter leert kennen. Het was even wennen aan Miguel, zeker in de eerste helft van het seizoen vond ik hem niet al te veel aan. Daarna wel en werd het zelfs interessant. Ook een grote rol heeft Debra, die steeds meer van het wat neurotische zusje van een sympathiek en tof persoon word in de serie, ook in samenspel met haar collega Quinn. Dat kan ik overigens niet zeggen van Rita, die me ook dit seizoen weer redelijk op de zenuwen werkt met haar belerende en overgevoelige houding naar Dexter, maar ze is wel belangrijk om Dexter menselijk over te laten komen. Op dat gebied is dit wel een prima seizoen, maar de grote rode draad spreekt me hier gewoon wat minder aan, al zijn de laatste afleveringen wel sterk.

avatar van AniSter

AniSter

Beter dan de eerste twee seizoenen. Niet vanwege het plot maar omdat de vaste cast beter op elkaar is ingespeeld.

avatar van peterjames777

peterjames777

Vermakelijk seizoen, weer met een verhaal dat zich op een mooie manier ontvouwt. Goed schrijfwerk. Net wat minder dan de eerste twee seizoenen, in de ontknoping is het allemaal iets minder spannend en grandioos. Wel is Miguel Prada een heerlijke toevoeging. Onvoorspelbaar en gecompliceerd neergezet en zijn rol brengt een nieuwe kant van Dexter naar boven. Ook ben ik te spreken over de rest van de cast. Angel, LaGuerta en de rest groeien in hun rol en zijn leuk op elkaar ingespeeld. Alleen vind ik Debra nog steeds een vervelend personage, elke seizoen focust op een ongezonde relatie die ze aangaat en waarin ze naïeve, niet al te snuggere beslissingen maakt. Dat begint wel vervelend te worden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat ben ik mega blij, op het euforische af, dat ik eindelijk deftig begonnen ben met deze serie. Was deze heel wat jaren terug wel gestart, maar om een onbekende reden gestopt na de derde aflevering. Dus gewoon helemaal vanaf het begin terug gestart op 31/12 en indd die eerste 3 afleveringen kwamen me best nog bekend voor en liet me juist kei hard snakken naar het vervolg.

Van 31/12/'24 tem 10/01/'25 drie seizoenen uitgekeken en voorlopig voor mij nergens enige verzwakking te bespeuren, integendeel, eerste drie seizoenen zijn van een outstanding niveau, waardoor 3 x de volle punten vanzelfsprekend was.

Dit is echt een serie volledig naar mijn hart, de perfecte misdaad-politie-thriller serie, met ook een ferme zweem van donkere humor en de aanwezigheid van heerlijke karakters, waaronder overload aan psycho's en verknipte geesten, met op kop de sublieme Dexter ofcourse.

De perfecte mix van genres, karakters, verhaallijnen, setting,...zorgt voor het totaalplaatje qua beleving en kijkervaring. Als een serie je zo kan laten opgaan in het geheel en je jezelf 1 voelt met 1 of meerdere karakters, geeft dat extra dimensie en is perfectie zeer dichtbij, zo niet bereikt. Dexter, bij deze ook in men series top10 gezet, voorlopig op plaats 3.

Dus des te bizar dat ik destijds gestopt ben.

Hop naar de overige seizoenen, maar eens ik ben gestart met nieuw seizoen, is pauzeren zeer moeilijk