• 9.375.650 stemmen

Top Boy - Seizoen 5 (2023)

Alternatieve titel: Top Boy: Summerhouse

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 01 minuut

Ontwikkeld door: Ronan Bennett

Met: Ashley Walters, Kane Robinson en Jasmine Jobson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 7 september 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Top Boy

In de dramaserie Top Boy wordt de moeder van de dertienjarige Ra'Nell opgenomen in het ziekenhuis. Samen met Heather bedenken ze een gevaarlijk plan om haar kind straks de kansen te kunnen geven die Heather zelf nooit heeft gehad. Dushane wil de criminele wereld toetreden.

Afleveringen Seizoen 5 (2023)

1. Aflevering 1

7 september 2023 (51 minuten)

2. Aflevering 2

7 september 2023 (49 minuten)

3. Aflevering 3

7 september 2023 (55 minuten)

4. Aflevering 4

7 september 2023 (41 minuten)

5. Aflevering 5

7 september 2023 (49 minuten)

6. Aflevering 6

7 september 2023 (56 minuten)

avatar van schram101

schram101

We gaan bijna weer beginnen. Heerlijk! Hadden van mij wel 8 afleveringen mogen zijn eigenlijk.

avatar van david bohm

david bohm

Al met al een toffe serie. Goed verhaal met veel spanning en grime rap. Het einde is zeker passend, maar ook wat gekunsteld met die twee sporttassen. Ook was het voor mij niet echt aannemelijk dat Jaq zoiets zou doen.

Paar fraaie scènes weer, met name die met Stefan.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik blijf dit een ijzersterke serie vinden. Alle seizoenen lang.

avatar van peterjames777

peterjames777

Het verhaal is niet zo sterk als in seizoen 3 of 4, het lijkt alsof de makers moeite hadden om te bedenken wat ze deze laatste keer wilden vertellen. Toch een krappe vier sterren want het kijkt lekker weg en het is fantastisch geacteerd. De oude garde van Sully, Jacq en Dushane zijn wederom sterk neergezet, maar het is Araloyin Oshunremi die de meeste indruk maakt als de jonge Stef. Ook leuk om Barry Keoghan hier te zien, al had ie wat meer schermtijd mogen hebben.

avatar van Thomas83

Thomas83

Over een seizoen er doorheen jagen gesproken, mijn god. Personages die eerst slim waren lijken wel hun verstand verloren. Nu heeft dat in bepaalde gevallen ook wel te maken met trauma en de stress van het leven dat ze leiden, maar over het algemeen kan je niet anders dan de conclusie trekken dat de logica lijdt onder het gehaaste schrijfwerk. Heel zonde ook dat een topacteur als Keoghan maar zo'n klein bijrolletje heeft doordat alles zo gehaast moest. Wat was nou helemaal het punt van de verhaallijn met de Ieren?

Summerhouse zelf wordt overigens nog steeds overtuigend op een genuanceerde manier neergezet, en de belangrijkste personages (Dushane, Sullu, Jaq) zijn interessant genoeg om je aandacht er zelfs tijdens de meest dom geschreven verhaallijnen bij te laten houden. De manier waarop alles in de slotaflevering wordt afgewikkeld is ook wel sterk, met name die scène met Dushane en Sully op het einde.