• 9.376.883 stemmen

Top Boy - Seizoen 4 (2022)

Alternatieve titel: Top Boy: Summerhouse

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Ronan Bennett

Met: Ashley Walters, Kano en Micheal Ward

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 18 maart 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Top Boy

In de dramaserie Top Boy wordt de moeder van de dertienjarige Ra'Nell opgenomen in het ziekenhuis. Samen met Heather bedenken ze een gevaarlijk plan om haar kind straks de kansen te kunnen geven die Heather zelf nooit heeft gehad. Dushane wil de criminele wereld toetreden.

Afleveringen Seizoen 4 (2022)

1. 1. Good Morals

18 maart 2022 (1 uur en 06 minuten)

Dushane heeft plannen om het rechte pad op te gaan. Hij plant zakelijke stappen en doet Jamie een aanbod. De toekomst van Summerhouse creëert spanning onder de bevolking.

2. 2. How Do I Fix This?

18 maart 2022 (51 minuten)

Amma krijgt vreselijk nieuws te horen. Sully ontmoet een vriendelijke onbekende. Jaq en de crew lossen intern een probleem op en Dushane heeft een ontmoeting in Spanje.

3. 3. Likkle Favour

18 maart 2022 (55 minuten)

Na een mislukte drugsverzending stuurt Dushane Jamie naar Marokko om een potentieel lek te vinden. Jaq neemt wraak op een aanvaller. De politie probeert Ruben te pakken.

4. 4. Fully Loaded Headache

18 maart 2022 (59 minuten)

De renovatie van Summerhouse zorgt voor ruzie tussen Dushane en zijn moeder terwijl de politie achter Dushane aan zit. In Marokko wordt weer een partij drugs onderschept.

5. 5. 15 Points

18 maart 2022 (53 minuten)

Dushane wil absoluut Sully vinden omwille van een verontrustende video op sociale media. Jamie gaat naar Spanje om een deal te sluiten terwijl Lauren een uitweg zoekt.

6. 6. De Capa y Espada

18 maart 2022 (54 minuten)

Jaq spoort de vrouw in Ats' video op. Dushane woont Rubens borgtochthoorzitting bij. Een onverwachte bezoeker komt naar Spanje, waardoor Jamies plannen in de soep lopen.

7. 7. We Ride Out for Family

18 maart 2022 (1 uur)

Shelley gaat de confrontatie aan met haar verleden, Jamie ontmoet Kit, Curtis gebruikt slinkse tactieken om Lauren terug te krijgen en Dushane krijgt nog meer problemen.

8. 8. Prove Yourself

18 maart 2022 (1 uur en 02 minuten)

Jaq regelt een ontmoeting met Curtis. De politie stuit op een obstakel in hun onderzoek. Jamie's loyaliteit wordt op de proef gesteld en Dushane komt tot inkeer.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zo blij met weer een nieuw seizoen, vind dit een hele fijne serie.

avatar van peterjames777

peterjames777

Weer een fijn seizoen. Niet alle subplotjes werken evengoed en het kan daardoor niet tippen aan het vorige seizoen. Maar de rauwe/realistische sfeer, soundtrack en acteerprestaties maken heel veel goed. De personages Jacq en Sully steken er met kop en schouder bovenuit.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Weer een top seizoen. Einde roept vraagtekens op voor het laatste seizoen wat nog gaat komen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Top Boy vind ik sinds seizoen drie toch wel een van de leukste series om te kijken. Balen dat er maar acht afleveringen zijn dit seizoen. Er zijn wel meerdere verhaallijnen die echt wat minder zijn (Shelley die gechanteerd wordt bijvoorbeeld, of de wat irritante Lauryn die sociaal wordt geïsoleerd door haar vriend), maar over het algemeen is het weer effectief drama, gedreven door een aantal personages die gewoon erg leuk of interessant zijn. Vooral Sully, Dushane en Jaq blijven een solide basis voor de serie vormen.

avatar van starbright boy

Twee afleveringen gezien en het niveau is weer erg hoog. Vaak als er minder afleveringen zijn dan het vorige seizoen heeft tot de gevolg dat de serie minder sfeer heeft en niet meer goed ademt. Alleen nog maar oog heeft voor de grote lijnen van het verhaal. Tot nu toe is daar hier geen sprake van.

avatar van starbright boy

Erg goede serie waar karakters, sfeer en plot zeer goed in evenwicht zijn. Ook dit seizoen is van even hoog niveau als wat er al geweest is. Ken Loach meets The Wire in London en zonder politie. Zo zou ik het omschrijven. Wordt voor mijn gevoel nog behoorlijk onderbekeken, ook door mensen die dit goed kunnen vinden. Deze zomer beginnen de opnames van het laatste seizoen. Ik denk dat het volgend jaar lente ongeveer zo ver zal zijn.

avatar van NRT

NRT

Top Boy seizoen 4 afgekeken. Weer met momenten heel rauw en echt een stamp in de kloten met momenten.
Het begint met de dood van Atts. Toch nooit verwacht tijdens seizoen 3. Hij begon wel wat meer van modelstudent naar klootzakske te gaan, maar alleen al voor zijn moeder is het erg.

Dat met die flikken in Spanje had ik ook nooit verwacht met die koekjestrommel en dat wapen.

Een van de betere plotwendingen vond ik toen die junkies undercover-flikken bleken te zijn. Nooit zien aankomen.

Verder is de dood van de vriend van Jamie ook wel redelijk hard.

De dood van Jamie had ik wel niet zien aankomen. Eindelijk alles weer terug op de rails en dan knalt Sully hem af.

Sully is eigenlijk mijn favoriet personage, maar ik vond het al begaaid dat hij in seizoen 3 Driss afmaakte en dan nu Jamie... Te veel van het goeie. Echt meedogenloos is hij. Dushane ook, maar hij bespeelt meer mensen.

Dat met Lauryn en haar gewelddadige vriend Curtis vond ik een mindere verhaallijn.

Hetzelfde voor dat met de vriendin van Dushane en het lijk in de grond.
Volgend jaar het laatste seizoen. Ik ben vooral benieuwd naar de verhouding tussen Dushane en Sully.

Seizoen 1 staat trouwens weer online op Netflix onder 'Top Boy Summerhouse Seizoen 1'. Eerst stond vreemd genoeg alleen seizoen 2 er op. Echt een aanrader.