• 9.380.080 stemmen

Ik Vertrek - Seizoen 7 (2012)

Show titel: Ik Vertrek

Afleveringen: 9

Speelduur: 9 uur

Ontwikkeld door: René Stokvis

Met: Edwin Diergaarde

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 13 oktober 2012

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ik Vertrek

In het programma worden Nederlandse gezinnen gevolgd in hun reis naar het buitenland, waar zij bijvoorbeeld een hotel, camping of restaurant beginnen. Tevens wordt er soms teruggeblikt op emigraties van jaren geleden. Martien Meiland, die met zijn gezin deelnam aan het programma in seizoen 2, kreeg in 2019 zijn eigen realityserie bij SBS6 onder de naam Chateau Meiland.

Afleveringen Seizoen 7 (2012)

1. 1. Van der Ploeg

13 oktober 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Groningers Ria en Fred van der Ploeg en kinderen Paula (12) en Richard (16) gaan in Frankrijk een camping beginnen.

2. Aflevering 2

27 oktober 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. -Gert-Jan Paauwe, zijn vrouw Elly en hun twee zoons vertrekken naar Frankrijk om er een camping te beginnen.

3. 3. Chris en Loes Schepers

3 november 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Chris (36) en Loes (36) zijn ervan overtuigd dat ze hun emigratie goed geregeld hebben.

4. 4. Fam. Trustfull

10 november 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Paul en Audrey, van oorsprong Surinaams, willen na hun pensioen graag in Paramaribo gaan wonen.

5. 5. André en Remco

17 november 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Zijn eigen kleine Dynasty aan de Spaanse Costa del Sol, dat is waar stylist Remco Trap (45) al jaren van droomt.

6. 6. Valentijn, Lid van de Horecafamilie Van der Valk

24 november 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Valentijn, lid van de horecafamilie Van der Valk, zoekt zijn geluk samen met zijn vrouw het liefst in de natuur.

7. Aflevering 7

8 december 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Mark (46) en Margot (42) verkopen hun lingeriewinkel in Eindhoven en beginnen een naturistencamping in Slowakije.

8. Aflevering 8

15 december 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Robin begint in Zweden een fietswinkel. Vrouw Wendy en dochter Kimmy zien het zitten, maar zoon Damon niet.

9. 9. Monique en Marlène - Zweden

22 december 2012 (1 uur)

Serie reportages waarin we Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, volgen. Monique en Marlène willen in Zweden een meditatiecentrum oprichten, Monique moet terug naar Nederland met haar kinderen.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.