• 9.375.076 stemmen

Ik Vertrek - Seizoen 25 (2022)

Alternatieve titel: Even Weg | 2022

Afleveringen: 5

Speelduur: 4 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: René Stokvis

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 28 mei 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ik Vertrek

In het programma worden Nederlandse gezinnen gevolgd in hun reis naar het buitenland, waar zij bijvoorbeeld een hotel, camping of restaurant beginnen. Tevens wordt er soms teruggeblikt op emigraties van jaren geleden. Martien Meiland, die met zijn gezin deelnam aan het programma in seizoen 2, kreeg in 2019 zijn eigen realityserie bij SBS6 onder de naam Chateau Meiland.

Afleveringen Seizoen 25 (2022)

1. 1. Aadje en Richard & Mark & Margot, Spanje/Slowakije

28 mei 2022 (50 minuten)

Mark en Margot zijn 10 jaar geleden vertrokken naar Slowakije om een naaktcamping te beginnen. Tijd om stil te staan bij de vraag of dit nog wel hun droom is, hebben ze nooit gehad. Tót hun bezoek aan Aadje en Richard in Spanje. Ze genieten van de warmte en de gastvrijheid van de heren en de nieuwe omgeving zet ze aan het denken. Omgekeerd staat voor Aadje en Richard een hele andere ervaring te wachten. De luxepoezen moeten het zien te redden in een eenvoudig verblijf op een camping en in de herfst valt dit niet mee. Ondanks de verschillen tussen de stellen, vinden ze elkaar in hun liefde voor dieren, oude spullen en het gemis van dierbaren.

2. 2. Familie Mensing & Familie Geurts, Italië/Spanje

4 juni 2022 (50 minuten)

De familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië en is, ondanks dat ze al veel opgebouwd hebben, nog steeds zoekende. Ze lopen tegen regels aan waardoor ze steeds weer geremd worden in hun enthousiasme. Daarnaast vinden ze het moeilijk om er ook voor de kinderen te zijn. Ze vinden het daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is. Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. De bed & breakfast in Andalusië is een enorm succes en er is gezinsuitbreiding. Toch blijven ook zij tegen dat ene grote probleem aanlopen; hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis?

3. 3. Familie Verdonk & Theo en Jolanda, Frankrijk/Gambia

18 juni 2022 (50 minuten)

Vijf jaar geleden zijn Theo en Jolanda een pannenkoekenrestaurant begonnen in Gambia, maar om het hoofd boven water te houden zijn zij zeven dagen per week zelf aan het werk. Ze zijn benieuwd hoe anderen dit doen en zijn blij dat zij een kijkje in de keuken mogen nemen bij de ervaren familie Verdonk. In Frankrijk ontdekken Theo en Jolanda hoe de familie Verdonk het gezinsleven heeft gescheiden van het werk in hun restaurant. Daarna is familie Verdonk aan de beurt. Hun reis naar Gambia maakt indruk. Van de rust op het Franse platteland, naar de hectiek van Afrika. Daarnaast hoeven ze niet te rekenen op enige vorm van luxe.

4. 4. David en Gine & Familie Kramer, Spanje/Oostenrijk

25 juni 2022 (50 minuten)

Drie jaar geleden vertrokken David en Gine naar het Spaanse Aspe. De tegenslagen stapelden zich op en David en Gine hebben het sinds een paar maanden pas echt op orde. De boekingen blijven echter uit en de wanhoop slaat toe. Ze hopen door het bezoek van hun mede-Ik Vertrekkers een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. Als er twee mensen zijn die weten hoe het is om met tegenslagen om te gaan, zijn het Ronald Kramer en zijn vriendin Sacha. Ronald vertrok 14 jaar geleden naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kleine kinderen. Niet lang daarna overleed Anneke en stond Ronald er alleen voor. Samen met Sacha runt Ronald het hotel.

5. 5. Rudolf en René & Ronald en Janine, Frankrijk

2 juli 2022 (50 minuten)

Ronald en Janine zijn nog maar 1,5 jaar bezig dus staan open voor gratis advies. Ze lieten Groningen achter zich om een Bed en Breakfast te beginnen in de Franse Vogezen. Hun pand blijkt op de perfecte plek te liggen voor vakantiegangers die op weg zijn naar het zuiden en een nacht moeten overnachten. Ze willen graag dat hun gasten wat langer blijven. Ze zijn daarom op zoek gegaan naar leuke excursies in de buurt en deze worden uitgetest door hun speciale gasten Rudolf en Rene. Rudolf en Rene ontvangen vervolgens Ronald en Janine in hun Chambre d'Hote. Ze vinden het heerlijk om te laten zien wat ze afgelopen vijftien jaar hebben opgebouwd.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.