• 9.377.836 stemmen

Ik Vertrek - Seizoen 24 (2022)

Show titel: Ik Vertrek

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: René Stokvis

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 2 april 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ik Vertrek

In het programma worden Nederlandse gezinnen gevolgd in hun reis naar het buitenland, waar zij bijvoorbeeld een hotel, camping of restaurant beginnen. Tevens wordt er soms teruggeblikt op emigraties van jaren geleden. Martien Meiland, die met zijn gezin deelnam aan het programma in seizoen 2, kreeg in 2019 zijn eigen realityserie bij SBS6 onder de naam Chateau Meiland.

Afleveringen Seizoen 24 (2022)

1. 1. Familie Thiel, Portugal

2 april 2022 (45 minuten)

Brandweerman Gerard (38) en horecamanager Denise (35) wonen in een prachtige jaren dertig-woning in het Gooise Bussum. Na de geboorte van hun zoon Stein (5) blijkt Denise gezondheidsproblemen te hebben. Alleen tijdens hun vakanties in Portugal voelt zij zich goed. De keuze is snel gemaakt. Het gezin vertrekt naar het Portugese gehucht Alcantarilha. Ze hebben hun oog laten vallen op een oude boerderij waar ze een gastenverblijf in willen bouwen. Ze verkopen al hun spullen, terwijl het pand nog niet van hen is.

2. 2. Estée en Taïf - Dominicaanse Republiek

9 april 2022 (45 minuten)

De Utrechtse Estée (28) en Taïf (34) leven in het hier en nu. Om aan de Nederlandse ratrace te ontsnappen zeggen ze hun banen op om de wereld rond te reizen. Toen ze in de Dominicaanse Republiek kwamen, werden ze op slag verliefd. Het stel koopt een pand in kitesurfwalhalla Cabarete. Ze willen er een ontmoetingsplek voor reizigers van maken. Er is haast, want over vijf maanden moet het klaar zijn. Een dag voor de opening zijn de bedden nog niet geleverd, moet de generator nog worden aangesloten en dreigt een tropische regenbui het feest te verpesten. De vermoeidheid slaat toe en het geduld van Estée en Taïf wordt flink op de proef gesteld.

3. 3. Peter en Jolanda, Griekenland

16 april 2022 (45 minuten)

Officemanager Jolanda (51) verruilt haar rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Wormer voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Haar vriend Peter (50) was voor hun ontmoeting nog nooit in Griekenland geweest, maar ze heeft hem weten te overtuigen wat voor fantastisch land het is. Het stel wil het gedateerde buitenverblijf omtoveren tot een luxe Bed & Breakfast. Nadat de eerste fouten op de bouwplaats zijn gemaakt, zit Jolanda er bovenop tot grote frustratie van de klussers. Jolanda brengt een nieuw motto in haar leven: 'Never assume, always check first.'

4. 4. Erik en Brigitte - Frankrijk

23 april 2022 (45 minuten)

Hotelmanager Erik (50) en zijn vrouw Brigitte (48) kopen een statig pand uit 1900 met een enorm lap grond. Met een slordige 100.000 euro willen ze vier luxe gastenkamers realiseren. Waar Brigitte beren op de weg ziet, maakt Erik zich totaal geen zorgen. Maar dan blijkt de verbouwing moeilijker en groter dan verwacht. Erik en Brigitte klussen iedere dag twaalf uur en gunnen zichzelf geen moment rust. Na een half jaar lopen de twee op hun tandvlees en het eind is nog lang niet in zicht. Maar opgeven is geen optie.

5. 5. Sean en Martijn - Curaçao

7 mei 2022 (45 minuten)

Aardwetenschapper Martijn (41) vertrekt samen met zijn liefdesparner Sean (31), hun drie naaktkatten en labrador naar Curaçao. Ze willen er het allereerste gay-resort van het eiland openen. Het moet een plek worden waar iedereen zichzelf kan zijn. Met vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom. Totdat ze erachter komen dat de balkconstructie vol met houtworm zit. De onvoorziene kosten lopen op en de aannemer neemt ook nog eens de benen. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen, staat de relatie van het stel onder grote druk. Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een drastisch besluit met heel grote gevolgen.

6. Hoe Gaat Het Met...? (special)

21 mei 2022 (45 minuten)

In 2007 vertrokken Ruud en Linda Moerman met hun drie puberzonen naar Zuid-Frankrijk. Voor Ruud ging zijn droom eindelijk in vervulling: het runnen van een camping. Linda had flinke heimwee en er zat niks anders op dan terug te keren naar Nederland. Veertien jaar later gaan ze terug naar Frankrijk om de camping weer te runnen. Gaat het ze deze keer beter af? Yvonne en Valentijn van der Valk trokken in 2012 per fiets de wereld rond en belandden in de Franse Alpen om een camping te pachten. Tien jaar later leiden ze een compleet ander leven en hebben ze zich op een nieuw 'projectje' gestort.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.