• 9.380.139 stemmen

Zondag met Lubach - Seizoen 7 (2017)

Show titel: Zondag met Lubach

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Irene van den Brekel

Met: Arjen Lubach

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 10 september 2017

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zondag met Lubach

In Zondag met Lubach remixt Arjen Lubach de actualiteit van de week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vaste rubrieken zijn de gesprekken met de tech-expert Salamander Klöpping, uitspraken die we niet meer willen horen en de 'live' verslaggevers. Vanuit Theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.

Afleveringen Seizoen 7 (2017)

1. 1. Salafisme

10 september 2017 (30 minuten)

Het nieuwe Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zorgde voor veel kritiek omdat de islamitische school ‘salafistisch’ zou zijn. Arjen legt uit wat salafisme inhoudt en wat de gevolgen zijn voor scholing. Verder tonen we een stukje van een wel onafhankelijke documentaire over Jesse Klaver en gaat de NS spoorboekloos rijden.

2. 2. Bio-industrie

17 september 2017 (30 minuten)

Er is van alles aan de hand met de bio-industrie in Nederland. Zelfs als iedereen zich aan de wet houdt hebben veel beesten nog een rotleven. Daar moet verandering in komen. Verder zette studentenvereniging Vindicat een sushirestaurant op z’n kop en legt Arjen uit hoe de Duitse verkiezingen ook voor ons relevant zijn.

3. 3. Brabant onder Vuur

24 september 2017 (30 minuten)

Van heel ons land kent Brabant de meeste drugslabs, wat veel criminaliteit met zich mee brengt. Nu de onder- en bovenwereld steeds meer vermengd worden begint de drugshandel Italiaanse proporties aan te nemen en met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht mogen de Brabantse politici goed opletten. Verder pleit Arjen voor privatisering van het koningshuis, probeert de VVD nieuwe leden te werven en is er een huisartsentekort in Zeeland.

4. 4. Sleepwet

1 oktober 2017 (30 minuten)

De nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet genoemd, maakt het voor de overheid mogelijk om massaal communicatie af te luisteren. Arjen roept op om het referendum te tekenen. Verder stevenen we af op de langstlopende kabinetsformatie ooit, krijgen oppasoma’s stress en stonden verschillende VVD-politici in de schijnwerpers.

5. 5. Alternatieve Geneeswijzen

8 oktober 2017 (30 minuten)

Reguliere en alternatieve geneeswijzen worden door elkaar aangeboden: in verzekeringspakketten, in de apotheek en bij de huisarts. Dat is raar, want alternatieve geneesmiddelen zijn niet wetenschappelijk bewezen. Het is tijd voor een scheiding. Verder staan we stil bij een groot probleem in Amerika en onthult de NS nieuwe intercity’s.

6. 6. Venezuela

15 oktober 2017 (30 minuten)

In het regeerakkoord staat onder andere dat Venezuela bijzondere aandacht verdient, want er dreigt een dictatuur te ontstaan en burgers vluchten massaal naar het buitenland, onder andere Curaçao en Bonaire. Verder maken we nog kans om mee te doen aan het WK, gaan we lezen met Fresen en is Henk Krol woest.

7. 7. Lelystad Airport

5 november 2017 (30 minuten)

Het vliegveld in Lelystad gaat flink uitbreiden, tot grote woede van Flevoland en omliggende provincies want er wordt veel geluidsoverlast verwacht. Verder komt er nu definitief een referendum over de sleepwet, wordt de dividendbelasting afgeschaft in het nieuwe kabinet en hebben we een medicijn tegen seksuele intimidatie.

8. 8. Kledingindustrie

12 november 2017 (30 minuten)

Wie maakt onze kleding? Ook duurdere merken blijken kledingmakers in Bangladesh of Myanmar uit te buiten, maar geen enkel merk lijkt garantie te kunnen geven dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. Verder kijken we naar de Paradise Papers, is er een nieuw pietenpak geïntroduceerd en wil Facebook je naaktfoto’s hebben.

9. 9. Nepnieuwslawine

19 november 2017 (30 minuten)

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is er een serieuze dreiging voor onze democratie door nepnieuws uit Rusland. Arjen zoekt het tot in de puntjes uit. Verder heeft Zimbabwe te kampen met een staatsgreep, worden Deliveroo-bezorgers voortaan ZZP’ers en demonstreert Tex de Wit nieuwe voetbalregels.

10. 10. Zwarte Piet

26 november 2017 (30 minuten)

In deze laatste aflevering van 2017 besluit Arjen dat de Zwarte Pietendiscussie uit de hand loopt. In de hoop daar een einde aan te maken, doet hij iets heel heftigs: de discussie wordt gereset. Verder praat hij met een econoom over prins Bernhard jr., komt de EMA naar Amsterdam en is een IS-strijder op vrije voeten.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.