• 9.379.007 stemmen

Zondag met Lubach - Seizoen 13 (2021)

Show titel: Zondag met Lubach

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Irene van den Brekel

Met: Arjen Lubach

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 7 februari 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zondag met Lubach

In Zondag met Lubach remixt Arjen Lubach de actualiteit van de week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vaste rubrieken zijn de gesprekken met de tech-expert Salamander Klöpping, uitspraken die we niet meer willen horen en de 'live' verslaggevers. Vanuit Theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.

Afleveringen Seizoen 13 (2021)

1. 1. Tuig & Rutte

7 februari 2021 (30 minuten)

Je moet onderzoeken waarom tuig tuig is, om ervoor te zorgen dat er in de toekomst minder tuig is. Maar Mark Rutte wil niet zoeken naar oorzaken. Waarom eigenlijk niet? Verder: vaccineren en het GVD-journaal met Gerri Baudet (de broer van).

2. 2. Digibetocratie

14 februari 2021 (31 minuten)

We leven in een digibetocratie. We worden bestuurd door mensen die geen reet snappen van computers en digitale veiligheid. Er is heel weinig kennis in de Tweede Kamer over digitale zaken en dat is een groot probleem. Verder: schaatsen, het vaccin uit Rusland en voorzorgsmaatregelen voor het stemmen

3. 3. Wob

21 februari 2021 (33 minuten)

De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) bepaalt dat als burgers documenten van de overheid willen zien, dat de overheid die dan moet delen. Maar het probleem is: je krijgt niet altijd alle informatie, de overheid mag ook dingen doorstrepen. Of ze doen alsof documenten helemaal niet bestaan. Verder: Johnny Placebo, de avondklok, Herstel-NL en trucker Martijn

4. 4. Excuses voor de slavernij

28 februari 2021 (30 minuten)

Veel mensen zijn tégen excuses aanbieden voor het slavernijverleden namens de Nederlandse staat. Ook Mark Rutte. Volgens hem zouden we het daarna vergeten. Maar daar is een oplossing voor: Keti Koti wordt een nationale feestdag. Verder: WK in Qatar, lijstduwers en computerspel/stemwijzer Keezer's Quest.

5. 5. Vaccinatiepaspoort

7 maart 2021 (32 minuten)

Er worden steeds meer mensen gevaccineerd, maar nu is de vraag: hoeveel extra vrijheid mag een prik opleveren? Niet iedereen vindt een vaccinatiepaspoort eerlijk en sommigen laten zich helemaal niet vaccineren. Maar als je je niet laat vaccineren breng je de volksgezondheid in gevaar. Verder: campagne in coronatijd, Rutte weet niks van corona en jongeren weten niks van democratie.

6. 6. Pandemiepreventie

14 maart 2021 (30 minuten)

7. 7. Regeerakkoord

21 maart 2021 (30 minuten)

8. 8. We Zijn Er Bijna

28 maart 2021 (31 minuten)

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Wordt dit echt het allerlaatste seizoen?