• 9.379.368 stemmen

Zondag met Lubach - Seizoen 6 (2017)

Show titel: Zondag met Lubach

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Irene van den Brekel

Met: Arjen Lubach

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 22 januari 2017

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zondag met Lubach

In Zondag met Lubach remixt Arjen Lubach de actualiteit van de week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vaste rubrieken zijn de gesprekken met de tech-expert Salamander Klöpping, uitspraken die we niet meer willen horen en de 'live' verslaggevers. Vanuit Theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.

Afleveringen Seizoen 6 (2017)

1. 1. Inburgeren

22 januari 2017 (30 minuten)

Arjen onderzoekt inburgeringsbeleid in Nederland, want in vier jaar tijd is het aantal geslaagden voor het inburgering-examen maar liefst vijf keer zo klein geworden. Verder stellen we ons landje voor aan Donald Trump, is Nederland in de ban van geen Elfstedentocht en remixt Arjen politieke citaten in Binnenhof Beats.

2. 2. Gronings Gas

29 januari 2017 (30 minuten)

We hebben vijftig jaar geprofiteerd van Gronings gas, maar duizenden huizen en levens zijn verscheurd. Arjen zoekt uit wat de NAM hier aan doet. Verder vindt Plasterk een manier om zijn tuinhuisje te houden, spotten we campagnespotjes, doet Rutte niet normaal en krijgt Ploumen een Golden Shower.

3. 3. De Belastingdienst

5 februari 2017 (30 minuten)

Vanwege bezuinigingen bij de Belastingdienst en moesten 5000 mensen vrijwillig ontslag nemen, maar vanwege een riante vertrekregeling liep dat aantal al snel op. Verder zet Arjen de partijen voor de verkiezingen op een rijtje, schetst de AIVD een scenario voor na een aanslag en schreef Tex de Wit een boek.

4. 4. Defensie

12 februari 2017 (30 minuten)

Na de verkiezingen kunnen we een nieuwe minister van Defensie verwachten en Arjen geeft een aantal tips in de Zondag met Lubach Dossieroverdracht. Verder vieren politici carnaval met campagnekrakers en zijn de tweets van Geert Wilders misschien een stuk genuanceerder dan we dachten.

5. 5. Geert Wilders

19 februari 2017 (30 minuten)

Geert Wilders wil Nederland aan ons teruggeven maar hoe hij dat wil bereiken blijft erg vaag. Arjen gaat op zoek naar zijn concrete plannen. Verder vindt DENK alles verdacht en lanceren we de app Kamergotchi waarmee je je favoriete lijsttrekkers kunt verzorgen.

6. 6. Peilingen

5 maart 2017 (30 minuten)

In de periode voor de verkiezingen wordt elke dag de opinie gepeild, maar dat kan strategisch stemmen in de hand werken. Daarom presenteren wij onze eigen peiling. Verder zijn veel politici verward door alle stress dus hebben we een bijzondere DVD voor hen gemaakt, en bekijken we de mensen achter de politici.

7. 7. Identiteit

12 maart 2017 (30 minuten)

In de verkiezingscampagnes leek één onderwerp vaak terug te komen: de Nederlandse identiteit. Arjen blikt met tegeltjeswijsheden terug op wat partijen hierover te zeggen hadden. Verder bleek het ook een slopende periode voor kinderen te zijn, wordt het Turkse referendum onder de loep genomen en bezoeken onze correspondenten de zaaltjes van de partijen op de verkiezingsavond.

8. 8. Turkije

19 maart 2017 (30 minuten)

Nederland heeft ruzie met Turkije door de lange arm van Erdogan. Arjen legt uit aan de hand van vijf vingers uit hoe die arm zo lang is geworden. Verder is er een oplossing bedacht om uit alle partijen een goede formatie samen te stellen en nemen we op muzikale wijze afscheid van kabinet Rutte II.

9. 9. Airbnb

26 maart 2017 (30 minuten)

Het bedrijf Airbnb maakt onderdeel uit van de deeleconomie en klinkt veelbelovend, maar er kleven ook flink wat nadelen aan. Verder heeft Arjen een handige boekenlegger om het internationale terrorisme te bestrijden, staat de dief van twee Van Gogh’s in de schijnwerpers en wordt de holocaust op school besproken.

10. 10. Klimaatverandering

2 april 2017 (30 minuten)

Klimaatverandering is een echt probleem, maar de grote partijen in de komende kabinetsformatie lijken hier weinig aandacht aan te geven. Verder kwam Thierry Baudet aan het eind van zijn Latijn en wordt er geprotesteerd in Rusland.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.