• 158.101 films
 • 9.638 series
 • 28.756 seizoenen
 • 607.347 acteurs
 • 353.030 gebruikers
 • 8.844.221 stemmen
Avatar
 
banner banner

True Detective - Seizoen 3 (2019)

3,90 240 stemmen

Show titel: True Detective

IMDb beoordeling: 8,9 (609.352)

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Nic Pizzolatto

Met: Mahershala Ali, Carmen Ejogo en Stephen Dorff

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 13 januari 2019

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 3 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot True Detective Seizoen 3 (2019)

Het derde seizoen van True Detective speelt zich af in het Ozarkgebergte. Verspreid over drie verschillende tijdsperioden worden detectives Wayne Hayes en Roland West gevolgd. Ze onderzoeken een macabere misdaad waarbij twee vermiste kinderen betrokken zijn.

Afleveringen Seizoen 3 (2019)

 1. 1. The Great War and Modern Memory

  13 januari 2019 (55 minuten)

  De verdwijning van een jongetje en zijn zusje uit Arkansas in 1980 brengt herinneringen en voortdurende vragen naar boven voor gepensioneerde detective Wayne Hays, die de zaak 35 jaar geleden behandelde met zijn toenmalige partner Roland West. Wat begon als een routinezaak, werd een lang traject naar het ontrafelen van de misdaad en het hoe en waarom.

 2. 2. Kiss Tomorrow Goodbye

  13 januari 2019 (55 minuten)

  Hays kijkt terug naar de gevolgen van de Purcell-zaak in West Finger, AR, in 1980, inclusief mogelijk bewijs dat is achtergelaten in de Devil's Den, een hangplaats voor lokale kinderen in de buitenlucht. Terwijl de aandacht is gefocust op 2 opvallende verdachten--Brett Woodard, een eenzame dierenarts en afvalverzamelaar en Ted LaGrange, een ex-misdadiger met een voorkeur voor kinderen--krijgen Tom en Lucy Purcell, de ouders van de vermiste kinderen, een cryptisch bericht van een anonieme bron.

 3. 3. The Big Never

  20 januari 2019 (55 minuten)

  Hays herinnert zich zijn vroege romance met Amelia, evenals de problemen die de relatie begon te vertonen na hun huwelijk en het krijgen van kinderen. Tien jaar na de Purcell-misdaad komt er nieuw bewijs naar boven, waardoor Hays een tweede kans krijgt om zichzelf en het onderzoek in ere te herstellen.

 4. 4. The Hour and the Day

  27 januari 2019 (55 minuten)

  Hays en West zien een mogelijke connectie tussen de lokale kerk en de Purcell misdaden. Terwijl de rechercheurs op zoek zijn naar een verdachte en een andere aanhouden voor ondervraging, komt Woodard in het vizier van een burgerwacht.

 5. 5. If You Have Ghosts

  3 februari 2019 (55 minuten)

  Wayne komt in een hopeloze situatie terecht als er nieuw bewijs naar boven komt in de Purcell-zaak. Roland worstelt met de beveiliging van bewijs op het moment dat advocaten vragen om nieuw onderzoek. Amelia ziet dat haar relatie met Wayne in gevaar komt door zijn jaloezie en haar ambities als schrijfster.

 6. 6. Hunters in the Dark

  10 februari 2019 (55 minuten)

  Wayne en Roland kijken opnieuw naar afwijkingen in de Purcell-zaak die verborgen zijn geweest of na verloop van jaren zijn vergeten. Daaronder valt Tom Purcell, evenals Dan O'Brien, de neef van Lucy Purcell. De glans van de uitgave van het boek van Amelia wordt weggenomen door een stem uit het verleden.

 7. 7. The Final Country

  17 februari 2019 (55 minuten)

  Na het bekijken van nieuwe aanwijzingen gaan Wayne en Roland op zoek naar een man die tijdens het Purcell-onderzoek wegging bij de politie. Ondertussen bezoekt Amelia de beste vriend van Lucy Purcell om meer informatie te krijgen over de locatie van de mysterieuze man met één oog.

 8. 8. Now Am Found

  24 februari 2019 (55 minuten)

  Wayne heeft moeite om zijn herinneringen, en zijn grip op de realiteit vast te houden op het moment dat de waarheid achter de Purcell-zaak eindelijk naar boven komt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van NRT

NRT

 • 792 berichten
 • 426 stemmen

Spacejet

Normaal kun je dit in de TV-gids van telenet nog 1 of 2 dagen kijken. Ik zou het dus vanavond nog bekijken.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3586 berichten
 • 1806 stemmen

No can do. Maar bedankt voor de tip.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7879 berichten
 • 3469 stemmen

Ook dit derde seizoen van 'True Detective' kom niet op hetzelfde niveau als het baanbrekende eerste seizoen. Aan de grootse, ambitieuze opzet heeft het in ieder geval niet gelegen. De drie afzonderlijke verhaallijnen omvatten een tijdsspanne van zo'n dertig jaar moordonderzoek in Ozark, Missouri. Diep ingebed in de naoorlogse periode waarin de Vietnamoorlog als een open wond liep door het psychische leed van een generatie. De uitingen van masculiniteit om te verbloemen dat veteranen niet hun plek vinden in de burgermaatschappij. Met een Afro-Amerikaanse diender als Wayne Hays (Mahershala Ali) die te maken krijgt met vooroordelen, etnische profilering, een extra moeilijkheid om op te klimmen in de rangen en het uitgesproken racisme naar zijn persoon. Zo bedachtzaam en doeltreffend als oud-spoorzoeker Hays is, zo gaat zijn witte collega Roland West (Stephen Dorff) tekeer als een olifant in een porseleinkast, maar door de machtsverhoudingen blijft hij buiten beeld. En het is een existentiële verhandeling over rechtvaardigheid in een verglijdende tijd, én het moordonderzoek dient als portret van een tumultueus huwelijk.

Nu ging deze serie altijd al over de speurders en niet over datgene waar ze naar op zoek zijn, maar dit seizoen gaat over zo'n beetje alles behalve het moordmysterie. Door flashbacks/flashforwards krijgt een magistrale acteur als Mahershala Ali wel de mogelijkheid om één en dezelfde persoon als drie verschillende personages te spelen. Zijn relatie met eega Amelia Reardon (Carmen Ejogo) levert meerdere dramatisch intense confrontaties op. Hun magnetische spel van aantrekken en afstoten is zonder meer het warme hart in deze gotische kilheid. De serie probeert eenzelfde effect te krijgen met Roland West als Hays' partner, maar de contrasten tussen beide agenten zijn te groot en hun vriendschap blijft ietwat onwaarschijnlijk. Het helpt ook niet dat hun dynamiek als een fletse versie voelt van Matthew McConaughey/Woody Harrelson in het eerste deel. Daar komt bij dat de versnipperde chronologie geforceerd en kunstmatig het mysterie voort laat stuwen middels toevalligheden en de handelingen van bijrollen.

'True Detective' werkt als een psychologische karakterschets van zijn getraumatiseerde hoofdpersoon, maar kan de eigen pretenties niet waarmaken in de resem aan maatschappelijke kwesties die het aansnijdt. En terug naar de basis, gewoon als politiethriller, heeft het een te teleurstellend verloop om werkelijk onder de huid te gaan zitten.


avatar van Karst

Karst

 • 379 berichten
 • 1208 stemmen

Prachtig seizoen. Voor mij extra kleur omdat ik in de regio (Arkansas) en de periode heb gewoond waar het zich afspeelt. Ik kan uit eerste hand bevestigen dat racisme en armoede ook eind jaren tachtig, begin jaren negentig nog beslist een fors issue waren.

Vond seizoen drie mogelijk wat langzaam maar dat wordt goed gemaakt door het uitstekende acteren van eigenlijk de hele cast. Heerlijke begintune van T BoneT Burnett weer (nog beter dan seizoen 1 wat mij betreft). Ik geloof dat HBO zo'n beetje de enige series maakt waarbij ik de begintune meestal niet doorspoel.

Als dit het niveau is mag seizoen vier er ook snel aankomen.


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3151 berichten
 • 3640 stemmen

Wat een uitstekend 3e seizoen leveren de makers hiermee af. Het niveau van seizoen 1 wordt weliswaar nergens aangetikt, maar men heeft de weg naar boven weer weten in te zetten. Seizoen 2 werd toch door velen als tegenvallend ervaren, waarna de makers volgens mij toch goed naar de kritiek van de fans hebben geluisterd. Seizoen 3 schotelt ons weer een sterk uitgedacht verhaal voor, alsmede een nieuw en overtuigend duo in de vorm van Mahershala Ali en Stephen Dorff. Beiden acteren sterk hier. Verder zijn de settings goed uitgekozen en zeer sfeervol in beeld gebracht. 4 Sterren.


avatar van tn2543

tn2543

 • 439 berichten
 • 1079 stemmen

Dit is en goed seizoen geworden. Om een of andere reden vond ik de ontknoping toch iets tegen vallen, waardoor mijn cijfer toch een 3,5 is geworden.


avatar van Apate

Apate

 • 25 berichten
 • 2 stemmen

Ipv 8 aflevering. Waren 4 ook wel goed geweest.


avatar van AniSter

AniSter

 • 1812 berichten
 • 1378 stemmen

Een nieuw verhaal met een kleine link naar het gebeuren in seizoen 1. Dit derde seizoen lijkt langer te duren dan de vorige twee, maar dat komt voornamelijk door het lagere tempo waarin alles verloopt. Qua diepgang van het plot is dit seizoen daardoor tot nu toe wel het beste uit deze serie. De setting is wederom uitstekend, met een iets mysterieuzere inslag. In dit seizoen is het wel bij de les blijven, want het geflipper tussen 3 tijdsperiodes, vooral tussen de twee oudsten, is af en toe maar net bij te houden. Prima cast, alhoewel Wayne hier en daar iets te gedeprimeerd werd neergezet.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.