• 9.378.487 stemmen

The Neverending Story - Seizoen 1 (1995-1996)

Alternatieve titels: The Neverending Story: The Animated Adventures of Bastian Balthazar Bux , Die Unendliche Geschichte, L'Histoire Sans Fin

Afleveringen: 26

Speelduur: 13 uur

Ontwikkeld door: Dieter Geissler en Michael Hirsh

Met: Dominic Zamprogna (stemrol), Janet-Laine Green (stemrol) en Christopher Bell (stemrol)

Oorsprong: Canada / Frankrijk / Duitsland

Datum van release: zaterdag 2 december 1995

Eerst uitgezonden op: Family Channel (Canada)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Neverending Story

Centraal staat Bastian Bux, die telkens naar Fantasia reist via het magische boek 'Het Oneindige Verhaal'. Meestal doet hij dit om te ontkomen aan de problemen in zijn eigen leven, of om in Fantasia een probleem op te lossen. De tovenares Xayide is een vaste tegenstander van Bastian. De boomtrol Barktroll vergezelt Bastian vaak op zijn tochten door Fantasia. Tijdens zijn avonturen leert Bastian veel over het leven en maakt hij de nodige nieuwe vrienden.

Afleveringen Seizoen 1 (1995-1996)

1. 1. The Tears of Sadness

2 december 1995 (30 minuten)

Wanneer Bastian in Fantasia aankomt, ziet hij dat sommige bewoners in standbeelden zijn veranderd. Bastian denkt dat dit door het water komt en hij moet op zoek naar een speciaal middeltje.

2. 2. The Meek and the Mighty

7 december 1995 (30 minuten)

Bastian komt aan in de Tinies Village in Fantasia. Hij ziet al snel dat het dorpje opnieuw vernield is door Baby Rockchewer.

3. 3. The Purple Buffalo

16 december 1995 (30 minuten)

Bastian komt aan in de Grassy Plains die in het bezig zijn van de Greenskin stammen. Hij ontdekt dat Purple Buffalo verdwenen is samen met diens goede vriend Atreyu.

4. 4. Morla's Wish

23 december 1995 (30 minuten)

Bastian is op weg om Morla, de reuzenschildpad van het Swamp of Sadness, te zien. The Nothing komt hier echter achter en zet een val voor Bastian.

5. 5. Spook City

30 december 1995 (30 minuten)

In het Forbidden Forest ontmoet Bastian Gaya, een bang klein spookje. Gaya vertelt hem dat haar broer Meeka gevangen is genomen in Spook City.

6. 6. To Save Falkor

6 januari 1996 (30 minuten)

Bastian heeft een flinke griep te pakken en zijn dokter vertelt hem dat hij in bed moet blijven liggen. Dit advies slaat Bastian in de wind en hij bezoekt zijn vrienden in Fantasia.

7. 7. Missing Memories

13 januari 1996 (30 minuten)

Bastian wordt ingeschakeld om Fantasia te redden. Er blijken grote stukken van Fantasia te verdwijnen, waaronder de herinneringen van de Childlike Empress. Bastian moet haast maken.

8. 8. Perilin

20 januari 1996 (30 minuten)

Grograman, de vuur leeuw, wordt gevangen genomen waardoor Perilin, het nacht bos, steeds verder uitbreidt over heel Fantasia. Bastian is de enige die kan ingrijpen.

9. 9. The Sea of Mist

27 januari 1996 (30 minuten)

Engywook keert terug na een ontdekkingstocht in de Sea of Mist. Hij toont Bastian wat hij gevonden heeft: de Ancient Sea Scrolls. Dit object zou de antwoorden tot alle mysteries van Fantasia bevatten.

10. 10. Promises

3 februari 1996 (30 minuten)

Er ontstaan plotseling enorme scheuren in de Grassy Plains. Bastian en Atreyu besluiten deze te ontdekken in de hoop Saiya terug te vinden. Daarnaast willen ze de oorzaak van de scheuren vinden.

11. 11. Through the Misty Mountains

10 februari 1996 (30 minuten)

De geruchten gaan dat er zich een monster ophoudt in de Misty Mountains. Bastian besluit op onderzoek uit te gaan om te zien wat hier van waar is.

12. 12. A Friendship That Flames

17 februari 1996 (30 minuten)

Barktroll is jaloers op de vriendschap tussen Bastian en Axin, een nogal apart wezen. Barktroll is van plan om te bewijzen dat hij de beste vriend is.

13. 13. The Three Feeling Stones

24 februari 1996 (30 minuten)

Xayide is weinig goeds van plan. Door twee van de drie Feeling Stones van Fantasia te ontaarden, lukt het om alle gevoelens uit het land uit te schakelen.

14. 14. The Belt of Invisibility

2 maart 1996 (30 minuten)

Shadow Goblin en Vermin vinden een onzichtbaarheidsriem en ze zetten deze in om allerlei misdaden te plegen. Bastian staat machteloos en moet de hulp van Xayide inschakelen.

15. 15. Good Deeds

2 maart 1996 (30 minuten)

Bastian arriveert in Fantasia en ziet dat Barktroll feeënstof krijgt. Barktroll heeft namelijk een heel dorp met feeën geholpen en zijn beloning is de moeite waard.

16. 16. Barktroll's Blame

3 maart 1996 (30 minuten)

Plotseling breekt er een fikse brand uit in het Howling Forest. Iedereen vermoedt dat Barktroll hier verantwoordelijk voor is. Wellicht dat Bastian kan helpen.

17. 17. The Searcher

9 maart 1996 (30 minuten)

Engywook steelt het ei van een Llorp omdat hij denkt dat dit de sleutel is tot de kluis der wijsheid. Hij onderneemt een reis door het land van Cold Fire om alle kennis die hij kan op te nemen.

18. 18. End of Time

10 maart 1996 (30 minuten)

Bastian arriveert in Fantasia en ziet dat er iets niet helemaal pluis is in deze wereld. Hij ziet hoe Fantasia en al zijn vrienden in een staat van bewusteloosheid rake.

19. 19. Thunder and Lightning

16 maart 1996 (30 minuten)

Wanneer het Gnomic Forest te maken krijgt met een ongelooflijke droogte, is het tijd om in te grijpen. Engywook zet zich nu nog meer in om een regenmachine te bouwen.

20. 20. The Everlasting Night

17 maart 1996 (30 minuten)

Xayide misbruikt een gestolen receptenboek van Urgls om een vloek te kunnen ontwikkelen. Dit werkt echter averechts waardoor zij zelf in een diepe slaap belandt.

21. 21. After the Falls

23 maart 1996 (30 minuten)

Barktroll knalt bovenop een schitterende boom genaamd Willow. Hij wordt nu uitgedaagd tot een duel door Ash. Bastian moedigt Barktroll aan hierop in te gaan.

22. 22. Mirror, Mirror

23 maart 1996 (30 minuten)

Xayide gebruikt een zeer speciale spiegel om op deze manier een kwaadaardige versie van Bastian te creëren. Daarnaast creëert ze een goedaardige versie van haarzelf.

23. 23. The Dreaming Fields

24 maart 1996 (30 minuten)

Xayide Nightmare Weeds in de Dreaming Fields geplaatst. Dit zorgt ervoor dat iedereen flink begint te dromen en dat deze dromen ook nog eens werkelijkheid worden.

24. 24. The Atonal Trolls

30 maart 1996 (30 minuten)

De Atonal Trolls verlaten hun thuisland, de Mountains of Harmony, om richter de Ivory Tower te vertrekken. Zij maken echter nogal wat herrie en hiermee bedreigen ze het voortbestaan van de toren.

25. 25. The Race for the Ivory Tower

31 maart 1996 (30 minuten)

Iedereen in Fantasia kijkt ontzettend uit naar de race die binnenkort plaatsvindt. Gluckuck doet mee op zijn slak, Rockchewer op zijn fiets, Engywook op zijn vliegmachine en Night Hob op zijn slaperige vleermuis.

26. 26. The Perfect Gift

6 april 1996 (30 minuten)

Bastian arriveert in Fantasia en hoop dat hij hier het perfecte cadeau voor Vaderdag kan vinden. Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn.

avatar van Shaky

Shaky

Jeugdsentiment. De eerste film vond ik geweldig en ook deze serie keek ik altijd ontzettend graag. Deze show is overigens losjes gebaseerd op de film; een aantal personages zijn aangepast en een flink aantal nieuwe personages doen hun intrede.

avatar van Esteban

Esteban

Ow? Ik val haast achterover. The Neverending Story was (en is eigenlijk nog steeds) mijn favoriete jeugdfilm allertijden. Er zijn periodes geweest dat ik deze film elke dag bekeek. Ik ken de andere films, de live-action serie, de merchandise, de soundtrack ... Enfin, zowat alles wat met TNS te maken heeft.

Alleen is deze tekenfilmserie mij op de één of andere manier compleet ontgaan. Mijn mond viel zowaar open van verbazing. Waarschijnlijk is het geen goed idee dit nu nog in te halen. Dat de designs helemaal overeen komen met de gewijzigde (en nieuwe) karakters uit het derde deel, wat ik zelfs als kind al niet kon smaken, zal ook al niet helpen.

Tof dat deze hier nu ook in de database zit, dat zeker.

avatar van Shaky

Shaky

En dankzij jouw bericht heb ik ook wat geleerd: ik wist niet dat er een derde film gemaakt was! Na het afschuwelijke slechte tweede deel ben ik afgehaakt al heb ik deel I wel nog vaak bekeken. Prachtige film hé Spacejet .

avatar van Esteban

Esteban

Absoluut! Eén van die uitzonderlijke jeugdfilms die de re-watch sessies als volwassene moeiteloos overleefde, wat vaker niet dan wel het geval is. 'k Ben er nog steeds gek van. De tweede film vond ik als klein manneke nog wel tof, maar als dertiger helaas niet meer. Deze tekenfilmserie (die ik nu pas ontdek, dankzij jou) is dus inderdaad gebaseerd op de derde film, waar de designs van bepaalde personages veranderden en nieuwe figuren hun opwachting maakten. Ik herkende ze meteen, omdat ik als kind al 'boos' was hierom. Misschien dat je het derde avontuur alsnog zal kunnen smaken, aangezien de tekenfilm daar op aansluit? Wie weet. Al durf ik het te betwijfelen.