• 11.316 nieuwsartikelen
 • 163.515 films
 • 10.428 series
 • 30.373 seizoenen
 • 618.225 acteurs
 • 193.965 gebruikers
 • 9.028.481 stemmen
Avatar
 
Fan van 'Bridgerton'? Dan kun jij deze goed beoordeelde films ook wel waarderen
Foto: © ANP

Fan van 'Bridgerton'? Dan kun jij deze goed beoordeelde films ook wel waarderen
Foto: © ANP

Klaar met de nieuwe Netflix-serie Bridgerton en nog steeds een beetje in de romantische sferen? Dan zul je toch op een andere manier aan je trekken moeten komen. Gelukkig zijn er ook genoeg films gemaakt die binnen dit straatje passen. Hieronder drie films die je wel kunt waarderen als je fan bent van Bridgerton.

The Duchess (2008)

In 1774 wordt de mooie, getalenteerde 17-jarige Georgiana Spencer, in haar vrije tijd voornamelijk dansend te vinden, door haar moeder uitgehuwelijkt aan een machtige Engelse edelman. De man, minstens dertig jaar ouder, wil dat ze voor hem een opvolger baart, maar heeft verder weinig aandacht voor haar. Dat steekt de man liever in zijn honden. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, stort Georgiana zich op het sociale leven van de Engelse elite en wordt langzaam maar zeker één van de meest besproken dames van Engeland. 

Geregisseerd door Saul Dibb, met Keira Knightley, Ralph Fiennes en Charlotte Rampling. Deze film krijgt een 3,47/5.

The Great Gatsby (2013)

Het is in het voorjaar van het jaar 1922 als schrijver Nick Carraway zijn woning in het Midwesten verruilt voor een huis aan de Hudson River in New York City. Vastberaden een beetje spanning te brengen binnen zijn voorheen zo saaie leven belandt hij in de buurt van de altijd feestende miljonair Jay Gatsby, zijn nicht Daisy Carey Mulligan en haar man Tom Buchanan een rokkenjager met een aderlijke achtergrond. Wat begint als een fascinerend wending in het leven van de bescheiden schrijver, verandert in een tragedie, wanneer hij wordt opgeslokt in de leugens, affaires en het verraad binnen de elitaire klasse. 

Geregisseerd door Baz Luhrmann, met Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire. Deze film krijgt een 3,25/5.

Pride & Prejudice (2005)

Engeland eind 18de eeuw. We volgen de vijf zusjes Bennet, waaronder Elizabeth en Lydia die door hun moeder opgevoed met maar één doel voor ogen: in het huwelijksbootje stappen met een geschikte man. Wanneer een rijke vrijgezel één van de herenhuizen in de buurt betrekt, ontstaat een onderlinge strijd. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en ietwat snobistische Mr. Darcy loopt de situatie, op zijn zachtst gezegd, nogal uit de hand. 

Geregisseerd door Joe Wright, met Keira Knightley, Matthew MacFadyen en Donald Sutherland. Deze film krijgt een 3,65/5.

Reacties (8)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4427 berichten
 • 2029 stemmen

Ah, dit zijn dus ook blackwashing films waarin donkere mensen in historische films een rol krijgen toebedeeld die ze nooit hadden in het verleden? Leuk hoor.

Natuurlijk zijn alle mensen gelijkwaardig, en ik houd van iedereen, groen geen zwart wit homo hetero en alles er tussenin.

Maar geschiedvervalsing in de vorm van films en series zonder dat duidelijk wordt gemaakt dat het om een 'alternate history' gaat is gewoon een debiele uitwas van een verknipte tijdsgeest. Zijn er nog standbeelden van zeevaarders omgetrokken deze week trouwens? Of nog Nike Airs geplunderd?


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2809 berichten
 • 9511 stemmen

Captain Pervert schreef:

Maar geschiedvervalsing in de vorm van films en series zonder dat duidelijk wordt gemaakt dat het om een 'alternate history' gaat is gewoon een debiele uitwas van een verknipte tijdsgeest.

Eerste zin op diens Wikipedia pagina:

Bridgerton is an American streaming television alternate history period drama series......


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4427 berichten
 • 2029 stemmen

Nou dat staat er dan sinds kort. Waarschijnlijk omdat veel mensen zich er aan ergerden. Overigens staat het enkel op de (objectieve) wikipedia pagina maar doen de makers alsof het historisch allemaal prima is wat er op het scherm gebeurt.


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2809 berichten
 • 9511 stemmen

Captain Pervert schreef:

maar doen de makers alsof het historisch allemaal prima is wat er op het scherm gebeurt.

Heb je ergens een bron hiervan? Voor zover ik weet proberen Rhimes en co. de kijker gewoon te vermaken, snap niet precies wat daar zozeer mee mis is.


avatar van rcuppen79

rcuppen79

 • 714 berichten
 • 1618 stemmen

Captain Pervert schreef:

Nou dat staat er dan sinds kort. Waarschijnlijk omdat veel mensen zich er aan ergerden. Overigens staat het enkel op de wikipedia pagina maar doen de makers alsof historisch allemaal prima is wat er op het scherm gebeurt.

Wat is nou eigenlijk jouw probleem met die serie? Is het omdat er nu ineens zwarte acteurs meespelen in een kostuumdrama dat zich afspeelt in het Londen van de 19e eeuw? Als je werkelijk van mening bent dat zwart en wit gelijkwaardig zijn, dan zou je dit moeten toejuichen en niet liggen klagen dat het geschiedvervalsing is, want zo lust ik er nog wel een paar.

Als een acteur als Gerard Butler een historisch personage als Atilla de Hun kan spelen, of een Spartaanse koning of een Egyptische God en een Australische acteur als Russell Crowe (met dito accent) een Spaanse legercommandant kan spelen in Gladiator, waarom is het dan een probleem als een zwarte acteur een Engelse hertog speelt.

De serie Bridgerton is een enorm succes en dat is mede te danken aan de acteur Regé-Jean Page, die blijkbaar erg succesvol is bij de dames. Dan kun je toch wel spreken van een geslaagde casting.

De serie krijgt ook allesbehalve negatieve recensies (van zowel pers en publiek), dus het lijkt erop dat niet veel mensen zich stoorden aan het feit dat het allemaal niet historisch correct is.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4427 berichten
 • 2029 stemmen

[quote]rcuppen79 schreef:

(quote)

De serie is succesvol omdat het schaamteloos inhaakt op het BLM sentiment, cancelculture en het ophemelen en verafgoden van schreeuwende minderheden.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4427 berichten
 • 2029 stemmen

What's next, een serie over de Ming-dynastie met indianen als sidekick? Een film over Ghandi met in de hoofdrol Dolph Lundgren? Gewoon 'om te vermaken'?

Als je niet snapt dat Bridgerton enkel en alleen kan bestaan in het overgevoelige, lange tenen, om alles zeiken-BLM tijdperk, dan is er echt iets mis.


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2809 berichten
 • 9511 stemmen

Captain Pervert schreef:

De serie is succesvol omdat het schaamteloos inhaakt op het BLM sentiment, cancelculture en het ophemelen en verafgoden van schreeuwende minderheden.

Hoe kun je dit zeggen, en tegelijkertijd dit beweren:

...en ik houd van iedereen, groen geen zwart wit homo hetero en alles er tussenin.

Blijkbaar niet, want je gunt de minderheid niet eens een televisie serie ie klaarduidelijk niet gebaseerd is op historische feiten?