• 11.739 nieuwsartikelen
  • 164.308 films
  • 10.537 series
  • 30.592 seizoenen
  • 620.452 acteurs
  • 194.423 gebruikers
  • 9.058.577 stemmen
Avatar
 
De vijf best beoordeelde miniseries die dit jaar zijn verschenen
Foto: © ANP

De vijf best beoordeelde miniseries die dit jaar zijn verschenen
Foto: © ANP

Naast series en films, is er nog een derde vorm van content: de miniserie. Het is de ideale vorm van film voor regisseurs die niet van plan zijn om hun verhaal uit te bouwen, maar hetgeen ze willen vertellen ook niet kwijt kunnen in één enkele speelfilm. Ook dit jaar verschenen er weer een aantal sterke miniseries. Dit zijn de best beoordeelde, kijkend naar MovieMeter-cijfer.

The Queen's Gambit (2020)

The Queen's Gambit vertelt het verhaal van het fictieve schaakgenie Beth Harmon, vanaf haar leven als nors, onopvallend weeskind tot regelrechte wereldster. We kijken mee gedurende haar moeizame bestaan, wanneer blijkt dat de faam voor haar maar moeilijk te behappen blijkt en ze naar de fles grijpt om de onrust in haar hoofd te doen verstommen.

Geregisseerd door Scott Frank, met Anya Taylor-Joy, Marielle Heller en Thomas Brodie-Sangster. Deze miniserie krijgt een 4,26/5.

I Know This Much Is True (2020)

I Know This Much is True is gebaseerd op het gelijknamige boek van Wally Lamb en vertelt het ingrijpende verhaal van een man genaamd Dominick Birdsey en zijn verwoede pogingen om zijn paranoïde schizofrene tweelingbroer Thomas uit een psychiatrische inrichting te krijgen, waarin veelvuldig seksueel misbruik wordt gepleegd. Ondertussen worstelt Dominick ook met tegenslagen in zijn eigen leven, relatie en familie.

Geregisseerd door Derek Cianfrance, met Mark Ruffalo, Melissa Leo en Rosie O'Donnell. Deze miniserie krijgt een 3,97/5.

The Comey Rule (2020)

Is gebaseerd op het boek A Higher Loyalty van voormalig FBI-directeur James Comey. Het laat kijkers kennismaken met de 'backstage' van de Amerikaanse hogere hand, waar belangrijke keuzes worden gemaakt en de invloed van Rusland op het politieke systeem zowel voelbaar als zichtbaar is. In het eerste deel wordt dieper ingegaan op het begin van de onderzoeken naar Rusland, het onderzoek van de FBI naar Hillary Clintons e-mails en de bewuste verkiezingsavond in 2016 waarop Trump president van de Verenigde Staten werd. Het tweede deel focust zich meer op de relatie tussen Trump en Comey en de chaotische eerste maanden van zijn termijn als president. 

Geregisseerd door Billy Ray, met Jeff Daniels, Brendan Gleeson en Michael Kelly. Deze miniserie krijgt een  3,80/5.

Unorthodox (2020)

De (semi)biografische serie Unorthodox is gebaseerd op de jeugd van schrijfster Deborah Feldman, een Jodin die in haar orthodox-Joodse gemeenschap in New York wordt uitgehuwelijkt met een onbekende man, maar daar niets van moet weten. Ze vlucht naar Berlijn om daar een nieuw leven op te bouwen en haar dromen na te jagen. Eén daarvan is een carrière als klassiek muzikant. Terwijl ze krampachtig probeert haar verleden achter zich te laten, komt ze er gedurende haar tijd in Berlijn achter dat deze haar al die tijd heeft achtervolgd. 

Geregisseerd door Maria Schrader, met Shira Haas, Amit Rahav en Jeff Wilbusch. Deze miniserie krijgt een 3,75/5.

The Undoing (2020)

Grace Sachs leidt het leven dat ze altijd gewild heeft. Ze is een succesvolle therapeute die op het punt staat haar eerste boek te publiceren, ze heeft een toegewijde echtgenoot, Jonathan, en hun zoontje doet het goed op school. In haar voortvarende leven komt plots verandering door een gewelddadige dood en een reeks verschrikkelijke onthullingen die het gevolg zijn. Terwijl ze het ene leven probeert te ontleden, moet ze dat van haar gezin proberen in stand te houden.

Geregisseerd door Susanne Bier, met Nicole Kidman, Hugh Grant en Donald Sutherland. Deze miniserie krijgt een 3,69/5.

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.