Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Nicolas Cage, Sam Rockwell en Alison Lohman
Releasedatum: 25 september 2003
Plot Matchstick Men
"Lie. Cheat. Steal. Rinse. Repeat."
Roy, een neurotische man die van oplichten zijn beroep heeft gemaakt, staat op het punt om samen met zijn partner in crime, Frank, een lucratieve klus uit te voeren. Zijn leven wordt echter op zijn kop gezet, wanneer hij via zijn therapeut voor het eerst in aanraking komt met zijn 14-jarige dochter. In het begin bedreigt zij z'n neurotische levensstijl, maar al snel begint hij van het vaderschap te genieten. Zijn dochter interesseert zich echter steeds meer voor het werk van Roy.
Roy Waller
Laundry Lady
Kathy
Slacker Boyfriend
femaleappearance
Erg leuke film. ik vind dat Nicolas zoals vaak een erg sterke rol heeft neergezet. Het verhaal blijft boeien. Alleen jammer dat het plot van het verhaal zo snel voorbij was. Hadden ze van mij iets meer mogen uitbreidden. Verder prima film. Weinig op aan te merken. oftwel 3,75 * van mij,..
[Preketero]
ja, vind ik ook, ik geef 'm 3
een juweeltje, een prachtige film. Zeer origineel gegeven en prachtig gefilmd. Nicolas cage acteerd zeer sterk en van de andere spelers valt ook niet te klagen. Ik vind deze film net geen meesterwerk, hoewel hij op het randje balanceert. Prachtig plot, verdient 4 sterren en half. patat.
Nieke
Wauw, dat je er zelf intrapt denk je soms...
Ongelooflijk prachtige film...
Moovey
Goede film, Combinatie tussen Cage en Lohman werkte uitstekend. Grappige film waar je op het eind toch onverwacht op het verkeerde been bent gezet.
Laatste shot en beetje te Hollywood maar erg leuk zondagmiddagvermaak.
speedy123
Ik had een "gewoon" vermakkelijke film verwacht na het lezen van de toelichting, maar de film was boven verwachting. Leuke film, goed geacteerd, grappige scenes, verrassende variaties, 4 points voor deze film!
Tanja83
Leuke film, mooie plotwending op het einde, maar vind het over het algemeen iets te langzaam...
***sterretjes
damon
leuke 'tussendoorfilm' niks bijzonders maar zeker niet slecht
speel N. Cage wel eens in een mindere film? 3,5*
Keutul
Leuke film. Toch jammer dat ik het einde al vrij snel had voorspeld. 3,5*
jorgclaes
Knappe film met een goed plot. Ook briljant acteerwerk van Nicolas Cage, die duidelijk zijn strepen als topacteur verdiend heeft (zeker ook met laatst National Treasure). De verrassende wending aan het einde van Matchstick Man is zeker geslaagd. Volgens mij is dit de op een na beste film van Ridley Scott, uiteraard is Alien een mijlpaal. Black Hawk Down en Kingdom of Heaven vielen me wat tegen. Maarja, smaken verschillen he!
Groetjes, Jorg.
BoordAppel
Erg leuke film. Acteerwerk is prima, Cage is grappig met zijn tics, van Rockwell heb ik nog nooit een slechte rol gezien en Lohman kende ik verder niet [edit]blijkbaar wel, zit ook in Big Fish[/edit] maar die deed het ook goed. Knappe casting ook, ze ziet er toch wel uit als 14 jarige maar in de epiloog kan ze ook zo door voor een veel ouder persoon. Die epiloog was wel niet helemaal nodig maar ik stoorde me er niet zo aan. Halverwege de film besefte ik me ineens dat ik ooit ergens gehoord had dat er een twist in de film zat dus vanaf dat moment slopen er allerlei plottwists door mijn hoofd en had ik het ook bij het juiste eind. Als je niet weet dat er een twist in zit komt deze best wel plotseling heb ik het idee, het is niet typisch zo'n plottwist film.
Verder is de regie ook prima, mooie beelden en die tics zijn ook erg leuk in beeld gebracht met wat cameratrucjes. De score is ook erg goed en deed goed zijn werk.
Angrod_Pallanén
Sinds hij uit is wil ik deze film al hebben, maar er is ook een 2-disc van (toch?) en die zou ik graag willen hebben. Heeft íemand enig idee waar deze te krijgen is??
Luke
Ik vond het echt een gave film!! Er zit echt geweldige humor in bij tijd en wijlen. Cage speelt leuk, en het oplichten is grappig en ingenieus! De wending aan het einde vond ik ook echt goed, ik zag hem niet aankomen... Ik geef hem 4*.
frankstruijk
Geen geweldige film maar gewoon goed, vooral de wending aan het einde vond ik sterk.
Alleen wel beetje vreemd dat Roy helemaal op het einde nog zo vriendelijk bleef tegen die 'nep'dochter.....
3,5* voor mij.
sn@ke
- 2077 berichten
Matchstick men ****
Een film die wat matig begint door een soms wat naar acterende Cage met tiks en oubollige muziek. Maar de film wordt op de een of andere manier wel boeiend en heeft z'n geestige momenten.At the end moet ik tot de conclusie komen dat Cage erg goed acteerde en enkel het begin even aanpassen was. De tienerdochter wordt erg goed vertolkt , een veelbelovende actrice ... Het einde is ontzettend goed en trekt het geheel in positieve zin omhoog. Matchstick men is visueel ook een waar pareltje met mooie shots.
willbee
Dit is echt een goeie film. De film zit echt goed in elkaar. Ik heb echt genoten van begin tot eind, al hoewel sommige stukjes een beetje langdradig waren, maar voor de rest geef ik er 4 sterren voor.
tevelenco
Matig boeiende film.
Met een verhaal wat erg langzaam op gang komt.
Pas later in de film zitten er wat verassende wendingen in zodat de film wat meer vaart krijgt.
Maar ondanks deze verassende wendingen kon de film me toch maar matig boeien.
En dat viel me toch wel tegen , zeker na het lezen van al die positieve berichten over deze film.
Niet helemaal geslaagd. Het idee op zich is wel leuk (manische vader die puberdochter leert oplichten), maar dit werd ten eerste al verpest door het einde, dat compleet uit de lucht komt vallen. Had wel iets subtieler gemogen. Het acteerwerk is verre van goed; het trucje van Cage had ik na 10 minuten al wel gezien (die tics en het overdreven reageren zorgden hier en daar voor tenenkrommende slechte scènes) en wat me ook stoorde was de montage. Die viel net iets te veel op in negatieve zin. Er werd getracht om via de montage de leefwereld van Roy weer te geven (in sommige scènes vlug verschillende shots achterelkaar plakken, waarbij de camera hetzelfde standpunt houdt), maar dit kwam niet helemaal uit de verf. Het begon na verloop van tijd nogal op m'n zenuwen te werken. Goed bedoeld, maar niet geslaagd. De film kent uiteraard ook zo z'n goeie momenten, maar echt satisfied was ik niet.
MarkFish
Erg leuke film. Oplichterij vind ik meestal wel een leuk thema en de scenes waarin ze daaraan werken vindt ik dan ook het leukst. Wat dan aangaat vind ik het einde ook niet te onverwacht en te makkelijk, maar juist goed en wel bevredigend.
otherfool
Film die de verwachtingen niet helemaal waarmaakt. Prima acteerwerk, maar de film komt eigenlijk nergens goed uit de verf. Niet leuk genoeg voor een komedie, maar ook niet spannend (misschien met uitzondering van de scene op het vliegveld), en het einde vond ik ook teleurstellend.
Toch 3*, Cage en Lohman doen het gewoon heel erg goed.
Niriath
Zeer sterke film waar alles in te vinden is, goed acteer werk, goeie muziek en ijzersterk verhaal. Ik vroeg me tegen het eind aan echt af hoe het verhaal tot een goed einde zou komen toen ik verrast werd door het geniale clue....
Dylan Blanker
Een best wel leuke en goede film, die best wel doordacht is. Bovendien speelt Nicolas Cage een hele goede rol. Alleen had ik toch wel iets meer van de film verwacht. Op de een of andere manier miste ik iets in de film, maar ik weet niet precies wat. Maar desondanks bleef de film toch boeiend en vermakelijk. *** en een half (3,5).
Zeker de moeite waard!
MarkFish
By the way: Sam Rockwell wordt een heel gote acteur., en ook nog eens een ster. Hij speelt heel natuurlijk, ook in Confessions of a..... Wordt de nieuwe Johnny Depp.
bioscoopzaal
Lang niet meer zo genoten van een film, dit is echt cinema puur!
Is ook na de zoveelste visie nog steeds geen verandering in gekomen. Matchstick Men komt nu wel heel dicht in de buurt van de maximale score.
4.5 sterren.
beyron
Zwaar onderschatte film. Heel sterk verhaal, sterke acteerprestaties, ... En toch is deze film relatief onbekend en ondergewaardeerd. Heb hier echt van genoten. De laatste 10 minuten moesten nie per se, maar storen niet al te erg.
****
Redlop
Zwaar onderschatte film.
Valt toch wel mee? 550 stemmen met een gemiddelde van 3,63.
Maar een lekkere complotfilm, dat zeker.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Misdaad / Drama, 2003
gebaseerd op boekouder-kindrelatieoplichterdochterpole dancerobsessive compulsive disorder (ocd)crimineelbank vault neurotic