Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 23 oktober 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Fury
"War never ends quietly."
'Fury' volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Fury (MusicMeter)
Sergeant Peterson
Lieutenant Parker
Captain Waggoner
schram101
Interessante cast, interessante regisseur en interessant plot. Mijn interesse in dit project is al een tijdje groot, al hoop ik nu onderhand toch wel een trailer te zien.
schram101
Fury Official Preview Featurette (2014) - Brad Pitt, Shia LaBeouf War Movie HD - YouTube
Het is dan we, nog geen trailer maar dit ziet er al alvast erg mooi uit hoor!
sinterklaas
Het tweede wereldoorlog komt weer terug na al die jaren?
En van David Ayer? Van de Gettho's naar het front?
Vanaf 23 oktober in de bioscoop (Universal)
Trailer geplaatst!
HALVE TAMME. (moderator series)
Spectaculaire trailer hoor, ik heb er zin in.
clubsport
trailer ziet er niet verkeerd uit , ik zag een shot van een duitse tijger tank , hopenlijk hebben ze die beter nagemaakt dan in saving private ryan
clubsport
zag een youtube filmpje , het is een echte tijger tank , prachtig .
Rizz
Ze hebben een echte gebruikt.
HALVE TAMME. (moderator series)
Voor de film hebben ze zo goed als alles gehuurd van de Combat Dealers: Discovery Channel.
cordiacovens
Fury is geen film over helden of over goed of kwaad. Ook gaat de film niet over idealen, die lijken deze karakters al lang geleden overboord te hebben gegooid. Jammer is dan ook het einde dat hier van afwijkt. Het is een film die laat zien hoe zwaar de laatste maanden van de tweede wereldoorlog waren en wat de jaren daarvoor al met deze mannen heeft gedaan. Ze zijn dan niet dood, maar wel verslagen door de oorlog. Het is dan ook niet voor niets dat ze sarcastisch ‘Best job i ever had‘ roepen als het over hun bestaan in de tank gaat. Die baan was intens en zwaar met een kleine kans op overleven. Fury geeft dit op een zeer overtuigende manier weer door een vol met goed gemaakte actie zittend tankdrama te zijn waarin het gaat om overleven en niet om een diepere betekenis van de film, of de oorlog zelf. Tel daar de zeer solide cast bij op en je hebt een sterke en overtuigende oorlogsfilm.
predator 2
Klinkt erg goed, Cordiacovens. Ik ga hem vrijdag zien in de Imax. Is dit trouwens een film die net zo grof in beeld is gebracht als bijvoorbeeld Saving Private Ryan?
Djek69
Mooie beelden hoor (denk band of brothers), maar my god; dat verhaaltje is echt té voorspelbaar. Werkelijk elk cliché zat erin en je kon het verloop van begin tot het eind uittekenen. Maar die tankfight tussen de sherman en de tiger maakte veel goed
dualcia
Bijzonder indrukwekkende oorlogsfilm met name dankzij de fijne castleden.
Fury is van begin tot eind spannend en meeslepend (op het gedeelte in het appartement van de twee duitse dames na, dit haalde me even compleet uit de film en duurde me echt te lang) en dat heeft de film te danken aan elk van hun hoofdrolspelers. Stuk voor stuk hebben ze me helemaal weten te overtuigen.
Ik had al hoge verwachtingen van Brad Pitt (hij is stiekem ook één van de voornaamste redenen dat ik naar de bioscoop ben gestapt voor Fury) en ja hoor, deze heeft hij wederom waargemaakt.
Jon Bernthal wordt in mijn ogen met iedere film die hij maakt weer een betere acteur en hij gaat steeds verder weg uit het middelmatige.
Logan Lerman kende ik voornamelijk uit The Perks of Being a Wallflower, waarin hij fantastisch acteerwerk laat zien, maar ook hier was hij op zijn plaats.
Maar volop lof gaat naar Shia LaBeouf, welke ik nooit een interessante acteur heb gevonden. Dit is absoluut de andere kant op gegaan gedurende de speelduur van de film. Bible heeft stiekem mijn hart gestolen.
Voor mij geeft Fury het beeld van een oorlog bijzonder goed weer en vooral dat gaf me kippenvel, van begin tot eind. Omdat de mannen in die tank je laten voelen hoe het is om in een oorlog te zijn (voor zover dat mogelijk is bij het enkel zien van een film, natuurlijk).
Ik kan nog doorgaan over de mooie beelden, de momenten van kippenvel tijdens de veldslagen, de prachtige, bijpassende soundtrack, die vijf fijne mannen en de meeslependheid van Fury, maar ik liep zo weggeblazen de bioscoop uit dat ik hier gewoon een *4.5 neer knal.
ipman-99
"It will end, soon. But before it does, a lot more people have to die." ...
" !!!
Wat een 'uppercut'
!!! 'Fury' is een Oorlogsfilm die zich afpeelt tijdens de
tweede Wereldoorlog. De film volgt de laatste maanden/weken waarin
een vijfkoppige tank crew de laatste hectaren van Duits grondgebied wil veroveren.
Dit met alle waanzin van de Oorlog tot gevolg.
De waanzin van de Oorlog is duidelijk bijzonder wreed en hard in beeld gebracht.
Het kleurenpalet van de bruine modder en dode soldaten/burgers
komen bijzonder snoeihard aan.
De choreografie van de vele actie scènes is bijzonder fraai gedaan ...Regisseur Ayer filmt
'dikwijls' van boven op de tanks en laat ze dansen als het ware in dit gruwelijk schouwspel.
De film zaait letterlijk dood en vernieling en gaat daar bijzonder hard met de grove borstel doorheen.
Het slagveld slaat diepe wonden die je als kijker niet snel zal vergeten.
(De veldslagen zijn bijzonder hard)!
Het acteerwerk mocht er zeker en vast zijn met Brad Pitt die op het voorplan treedt.
De kameraadschap van de soldaten onder elkaar werd
ook de nodige aandacht aan besteed,
wat uiteraard meespeelt als je in zo'n situatie die je gerust (de hel) mag noemen belandt.
Edmovie40
Het slotgevecht vond ik niet erg geloofwaardig. Met één kapotte tank maken ze honderen slachtoffers onder een bataljon SS-soldaten. Alsof die op hun achterhoofd zijn gevallen. Ook is wel bekend dat in de laatste maanden van de oorlog de 'sneuvelbereidheid' onder de geallieerden niet al te hoog was. Vrijwel altijd werd eerst luchtsteun gevraagd voordat ze het gevecht aangingen. Normaal gesproken waren ze ipv dit gevecht aan te gaan gewoon naar de bosjes gevlucht en hadden rustig afgewacht totdat ze door hun kameraden werden ontzet.
Wel opvallend trouwens dat er in april 1945 al zoveel blad aan de bomen zat...
schumacher
Topfilm van begin tot het einde.
Eindelijk nog eens een goeie oorlogsfilm.
Zeker gaan kijken, is echt de moeite.
Goeie acteurs, leuke aktie enz....
timbo_
Een van de beste oorlogsfilms die ik ooit zag. Vooral het eerste anderhalf uur is fenomenaal. Regisseur Ayer laat feilloos zien waarom niemand ongeschonden uit een oorlog komt en hij spaart de Amerikanen daarbij bepaald niet. De scene waarin Norman een Duitser moet executeren is daarvan een perfect voorbeeld Daar komt de ontmoeting met de twee Duitse vrouwen dan nog eens bij. Ayer neemt de tijd en rekt de scene uit totdat je zelf bijna onpasselijk achterblijft. Wat mij betreft een van de beste filmscenes uit de film.
Het is jammer dat Fury in dat laatste half uur alsnog de kant van een heldenepos opgaat. Het doet afbreuk aan de film en zorgt er voor dat de vijf sterren net buiten beeld blijven. Maar een kniesoor die erover valt als je terugdenkt aan die weergaloze eerste negentig minuten.
Voor een uitgebreide recensie zie: Filmmad.nl » Recensie: Fury (23 oktober)
Shinobi
"Best job I ever had."
Tijdje geleden dat ik zo een goede oorlogsfilm heb gezien.
David Ayer weet met 'Fury' een dermate rauwe en bovenal authentieke wereld te scheppen die je met de neus op de harde feiten drukt; oorlog is naar en kent geen genade. Als kijker ondervind je dit zowaar aan de levende lijve, omdat het lijkt alsof je zelf in de tank zit. Het is lekker dicht op de huid zonder de blik af te wenden.
De kameraadschap tussen de tankbemanning komt dan ook uitstekend naar voren, waarin elk crewlid karakteristiek van elkaar te onderscheiden is. Deze worden stuk voor stuk overtuigend neergezet. Hun gedrag kun je niet uiteenzetten in goed of kwaad, aangezien ieder lid wel een donkere kant heeft. Dat is met name te merken als een intermezzo met twee Duitse dames ruw verstoord wordt. Het resulteert in een beklijvende - psychologische - dreiging die eigenlijk al gedurende de film aanwezig is, maar o.a. deze scène onderstreept het des te meer.
Maar op het actiegebied valt denk ik het meest te genieten. Daarvoor zijn er een hoop sensationele tankgevechten aanwezig, gevuld tot de nok met actie. Deze worden fenomenaal in beeld gebracht, hoewel op momenten iets over-the-top. Hierbij helpt het dat er gebruik gemaakt is van echt werkende tanks, wat een hoge productiewaarde zeg. Alleen jammer dat het laatste eindgevecht enigszins afbreuk doet aan de geloofwaardigheid van het geheel.
Al met al een zeer indrukwekkende oorlogsfilm die wat mij betreft gerust naast de welbekende titels uit het genre kan staan. Ayer heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan, wat ervoor zorgt dat nagenoeg elk detail klopt.
Dikke 4,0 sterren.
mjk87 (moderator films)
Ayer wordt geprezen om zijn realisme - ik zou het niet weten, ik ken enkel Sabotage van hem- en ook deze film zou hyperrealistisch zijn. Grappig, want dat was nu niet wat bij mij naar voren kwam. De film is zeer gestileerd: een grijs-bruin filter kleurt de film, enkel de gruwelheden worden getoond, altijd is het bewolkt en tegen het einde wordt de film zelfs surrealistisch.
Maakt dat een slechte film? Nee, want ergens past het wel. Hoewel oorlog nu iets typisch menselijks is (net als martelen en genocide), is het ook ver weg voor de gewone man. Een plek waar je gek wordt. Een plek verwijderd van de werkelijkheid. In wezen draaide daar ook de prent Apocalypse Now om, alleen ging die er net verder in door. Maar op zijn beste momenten komt Fury wel in de buurt.
De film is helder verdeeld in drie akten met een nog redelijk normaal eerste deel wat alleen en vuig en vuil is. Dan het vreemde middenstuk dat an sich een sterke scène is omdat die maar duurt en duurt en juist daardoor vervreemdend werkt, maar ook totaal niet lijkt te passen in de film. En vervolgens de slotscène met mooie kleuren en rook en waarin dat surreële echt wordt doorgetrokken waarvan er in de hele film al hints waren te zien. De fotografie en de muziek werken ook wel mee dan.
Als actiefilm is het overigens niet altijd geslaagd. De explosies en het geluid zijn allemaal prima in orde, maar de regie is wat chaotisch. Als kijker is het soms wat gissen wat er nu precies gebeurt. Dat zal in een oorlog niet snel anders zijn, maar als je op een open veld tegen één vijandelijke tank strijdt, dan is dat er meestal wel. Geef dat je kijker dan ook mee.
Verder wordt er wel uitstekend gespeeld met vooral een uitstekende LaBeouf en een Pitt die me net iets te schoon rondliep. We krijgen geen moeilijke karakteruitdiepingen in de film, de soldaten zijn zoals ze zijn. Overigens is het wel jammer dat eind in april '45 zit, want je merkt wel dat de soldaten inmiddels wat gek zijn geworden, maar helemaal begrijpen doe je dat als leek niet. Dat werkte nu juist zo mooi bij een serie als Band of Brothers in de laatste afleveringen. Enkel het nieuwe knulletje krijgt iets meer te doen en ondanks behoorlijk spel irriteerde zijn rol me wel. Een beetje cliché, zoals ook de talk in Saving Private Ryan.
Er is dus genoeg op aan te merken, maar de film vermaakt wel, valt niet stil door de afwisseling en structuur en kent echt een fantastische laatste deel. 3,5*
Kondoro
Fury
Wat een super vette Oorlog's films is dit zeg! Ik keek er erg naar uit, maar dat mag ook echt want je verveeld je op bijna geen enkele momenten. (Af en toe maar goed dat heb je bij heel veel films niet alle natuurlijk). Brad Pitt speelde zijn rol super goed! Was een goeie personage met helaas een slecht eind.. Shia LaBeouf is mij niet opgevallen, gods wat lijkt hij op een man van 43 met die snor zeg... Sjonge jonge... Maar ook hij speelt een goeie rol, beter dan Transformers vond ik helaas ook met een slecht eind.. Logan Lerman komt mij niet bekend voor, puur omdat hij in films speel die ik nog moet kijken! Maar ook hij heeft het prima gedaan in deze film, bij hem kwam een goed eind.. Michael Peña is mij helemaal niet bekend, alleen van de films Turbo.. Tja gewoon een beetje standaard acteur die mijn aandacht niet echt heel erg vast pakte! Jon Bernthal, uiteraard de acteur van The Walking Dead, hem vergeet ik niet snel,.. Speelde zijn rol ook goed als een soort "Pestkop" van het team... Maar achteraf is die ook wel lief hoor
Fury speelt zich af in Wereld Oorlog II in het jaar 1945. Ze zitten inmiddels met hun tank "Fury" in het Duitse gebied en moeten lekker wat vechten voor hun weg, wat je ook erg veel tegenkomt want tjonge wat word er veel geknald in deze film, maar niet dat het verveeld..! De film blijft ijzersterk! Fury zit vol met verhaal twist. Kijk maar naar die meid waar "Machine" dan in de kamer gaat, en dat ze eruit gaan en er word een bom op het huis gegooid..Zulke dingen kom je vaak tegen in Fury, maar dat houd je aandacht heel sterk bij elkaar.. De film zit ook bomvol met feiten uit het echte leven.. Kijk maar naar de kindsoldaten, Hitler heeft dit uiteraard ook in het echt gedaan, ook omdat ie ten einde raad was aangezien om Duitsland heen hij alles kwijt was. Ook het moment dat "Machine" onder de tank ligt, en er een Duitse soldaat gaat kijken of die leeft, en hem dan gewoon laat leven is ook vaak genoeg gebeurd in de Oorlog, want vele wouden natuurlijk niet vechten... Dus dit was ook goed te herkennen in de film! Maar Amerikanen zouden dit niet snel doen! Ook was het erg ziek om naar te kijken dat de SSers mensen ophingen met daarop een "Personelijke tekst", ook kon je goed merken dat ze het zo acteerde dat je de woede voelde. Je begon de film al meteen op een slachtveld, en bij de eerste actie scene, dat die man van zijn paard afgerukt word, kun je al merken dat de film erg vet word, aangezien je ook al ziet dat er echt bloed is etc. Maar goed, de slacht partijen waren goed en sterk en de film trok je erg mee! Natuurlijk is de hele film vet, maar de voor mij echte actie scene waar je maar naar blijft kijken is op het eind, als de grote SS Cavalarie er aan komt, alleen dat je ze hoort zingen al is gewoon... Geen woorden voor opzich.
Maar goed, ik heb nu wel voldoende getypt, ik zou nog wel een heel stuk verder kunnen gaan, maar dan moet je de film maar gaan kijken want dat is hij wel waard! Sowieso dat deze op mijn Top 10 2014 films komt... Ik geef de film beste uit beste 5* aangezien ik erg aangetrokken word door zulke films en ik het altijd heel vet vind om naar te kijken.. Uiteraard was de oorlog niet leuk etc.. maar als je goed kijkt naar wat voor een ideeen Hitler allemaal had, dan denk je echt van "Wow! Goed dat die nooit zover gekomen is"... Maar goed, super film dus! Voor mij!
Masterkeeltie
Mijn verwachtingen waren vooral erg cliche, hollywood WO2 we gaan veel actie zien weinig emotie.
Het is grotendeels waar maar tegelijkertijd weet de film je bij de strot te pakken en die duistere emoties er goed in te krijgen. Ze spelen stuk voor stuk geweldig en de film evalueert tot een goed onderhouden WO2 films.
Ik hoop ook zeer zeker dat het WO2 genre blijft komen in deze tijd van geweldige effecten en nog meer realiteit.
War Dog
Knappe Regie en vertolkingen.
De actie en effecten zijn super en eindelijk nog eens echte Shermans op het scherm.
Zoals reeds door sommigen aangehaald vond ik ook het laatste kwartier vrij lang duren en zeer onrealistisch, Brad zag er ook nog vrij gezond uit na wat er gebeurde binnenin.
Indien het einde meer geloofwaardig was geweest......Een dikke 5.

Interstellar

The Revenant
Western / Actie, 2015

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015
ambusheuropaheldtweede wereldoorlognazibraveryoorlognazi duitslandheroismtankuitvoeringstrijdwreedheidhatredtank battle jaren 40enclosed spacebeating the odds brutal violenceeuropean theatre violencetanks