• 9.380.122 stemmen

The Better Angels (2014)

Geregisseerd door: A.J. Edwards

Met onder meer: Diane Kruger, Jason Clarke en Brit Marling

Plot The Better Angels

Het autobiografische verhaal over de tragische jeugd van Abraham Lincoln in Indiana. Op 10-jarige leeftijd wordt Abraham opgevoed door stiefmoeder Sarah (Diane Kruger), die een invloedrijk figuur zal worden in zijn leven. Het verhaal gaat in op de ontberingen en de tragiek van zijn jeugd, evenals de weg die afgelegd wordt naar zijn toekomstige presidentschap.

avatar van nummer2

nummer2

gauke schreef:

Naar de bedoeling van deze productie kon je slechts gissen. Respect voor Lincoln dat hij uit deze omstandigheden president geworden is? Ik zag een zogenaamde poëtische vertelling, in zwart-wit, over zijn kindertijd (7-10 jaar). Het accent lag daarbij op de beelden van mensen die afgelegen en in armoede in de bossen leefden en er werd nauwelijks een woord gewisseld. Nogmaals voor mij onduidelijk, niet overtuigend en onbevredigend.

Onbevredigend is precies het woord dat mij ook te binnen schoot toen ik 'm gisteren keek. Edwards probeert Malick's stijl te kopiëren, maar ik denk dat we getuige zijn geweest van 'vorm zonder inhoud'. Edwards heeft geen 'bigger picture' voor wat hij precies wil, Malick wel.

Een voice-over van Lincoln zelf toevoegen zou het wel een extreme kopie maken van Malick's werk, maar dat zou wel enige diepgang en rode draad geven aan wat er gaande is.

Muziek is trouwens erg irritant. Lijkt gewoon willekeurig onder mooie shots te zijn geplakt omdat dat 'mooi' zou zijn. Verder lijkt het volledig betekenisloos.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Traag, treurig en behoorlijk saai. En het zwart-wit beeld maakt het er ook niet echt vrolijker op, een zeer somber geheel met een vrij oninteressant verhaal. De cast speelt wel naar behoren maar voor de rest boeit het vrij weinig. Het einde is trouwens ook behoorlijk waardeloos.