• 9.372.602 stemmen

Geregisseerd door: Clare Lewins

Met onder meer: Muhammad Ali en Hana Ali

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot I Am Ali

"Fighter. Lover. Brother. Father."

In de documentaire en tegelijk het regiedebuut van Clare Lewins 'I Am Ali', toont zij archiefbeelden buiten de ring van Mohammed Ali, de wereldberoemde bokser die in 1942 in Louisville, Kentucky geboren werd onder de naam Cassius Marcellus Clay Jr. Familieleden, vrienden en voormalige metgezellen van Ali geven persoonlijke en voor zichzelf sprekende interviews. Het resultaat is een boeiend portret van Mohammed Ali als echtgenoot, vader, broer en vriend.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gauke

gauke

Muhammad Ali is een legende of icoon, niet alleen als bokser maar ook als politiek activist. In deze gestileerde documentaire stond de familieman op de voorgrond. Helaas heeft de regisseuse het voor mij interessantere deel (het activisme en het sportgedeelte) op de achtergrond gedrongen. Hoewel het familieportret zorgvuldig leek opgebouwd, kwam het bij mij vrij oppervlakkig en op geen enkele wijze kritisch over en het boeide me niet echt dat Ali viermaal getrouwd was en negen kinderen heeft. De documentaire heeft mij niet meer inzicht opgeleverd of met andere woorden: ik ben weinig meer te weten gekomen.

avatar van pieteroyama

pieteroyama

Helemaal mee eens. Deze documentaire laat vrijwel niets over het sportgedeelte zien. Als groot fan ben ik na het zien van deze film niets nieuws over hem te weten gekomen. Maar verder een redelijke film met goede muziek erin.

avatar van missl

missl

Redelijke docu die meneer Ali laat zien als familieman, zoals hier boven ook al gezegd: ik had graag meer gezien over zijn sport en waar hij zich allemaal voor ingezet heeft.

avatar van royals

royals

Geweldige documentaire. Alleen jammer dat z'n goede werk naast he boksen haast niet belicht wordt. Want het is niet het boksen wat je een groot man maakt maar je liefdadigheid en je liefde voor je naaste. Dat zegt God ook. En geen mens is groot of grootste maar alleen God.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Prachtig en ontroerend! Deze documantaire laat zien dat Mohammed Ali niet alleen the 'greatest' was, maar dat het ook een pracht mens was.