• 9.372.354 stemmen

The Better Angels (2014)

Geregisseerd door: A.J. Edwards

Met onder meer: Diane Kruger, Jason Clarke en Brit Marling

Plot The Better Angels

Het autobiografische verhaal over de tragische jeugd van Abraham Lincoln in Indiana. Op 10-jarige leeftijd wordt Abraham opgevoed door stiefmoeder Sarah (Diane Kruger), die een invloedrijk figuur zal worden in zijn leven. Het verhaal gaat in op de ontberingen en de tragiek van zijn jeugd, evenals de weg die afgelegd wordt naar zijn toekomstige presidentschap.

nummer2

Hier wat eerste beelden: First Look: Diane Kruger & Jason Clarke In Terrence Malick-Produced, Black-And-White Lincoln Biopic 'The Better Angels' | The Playlist - blogs.indiewire.com

En blijkbaar dus geproduceerd door Terrence Malick. Edwards blijkt dus ook een voormalig editor van Malick te zijn. Kan hier wel enthousiast van worden! (en dan ook nog een score van Hanan Townshend)

Interessant!

Zo te zien gewoon Malick in zwart/wit

avatar van Knisper

Knisper

McSavah schreef:

Zo te zien gewoon Malick in zwart/wit

Daarmee sla je de spijker op de kop. Tenminste, ik ken van Malick alleen The Tree of Life, maar deze film is qua camerawerk en stijl erg vergelijkbaar met het familie-/opgroeigedeelte uit deze film.

nummer2

Imitatio & Aemulatio. Ben heel benieuwd hoe The Better Angels uiteindelijk eruit ziet, en welke kant Edwards hierna opgaat. Iemand enig idee wanneer we dit in de Nederlandse bioscopen kunnen verwachten?

nummer2

Nou...het schiet nog niet echt op: "Amplify will release the impressionistic black and white tale of Abraham Lincoln’s early childhood theatrically in autumn followed by VOD and home video release in early 2015." Amplify to release The Better Angels - imdb.com

Zou hij dan alleen nog in Amerika te zien zijn? Hoop toch dat hij dan dit jaar ook in Nederland nog te zien zal zijn.

nummer2 schreef:

En inmiddels is hier de officiële trailer voor de US: The Better Angels - Official US Trailer #1 - YouTube

nummer2

Zat gefrustreerd te zoeken, en misschien kunnen we rond 10 februari dan eindelijk deze film bekijken.

Althans, volgens mij wordt hiermee bedoeld dat hij waarschijnlijk beschikbaar is als VOD vanaf 10 februari.

iTunes - Movies - The Better Angels - itunes.apple.com

avatar van Prinz

Prinz

Lijkt me wel wat, dit

avatar van gauke

gauke

Naar de bedoeling van deze productie kon je slechts gissen. Respect voor Lincoln dat hij uit deze omstandigheden president geworden is? Ik zag een zogenaamde poëtische vertelling, in zwart-wit, over zijn kindertijd (7-10 jaar). Het accent lag daarbij op de beelden van mensen die afgelegen en in armoede in de bossen leefden en er werd nauwelijks een woord gewisseld. Nogmaals voor mij onduidelijk, niet overtuigend en onbevredigend.

avatar van Serpicos

Serpicos

Wil ik echt graag zien! Ziet er heerlijk uit.

gauke schreef:

Onbevredigend is precies het woord dat mij ook te binnen schoot toen ik 'm gisteren keek. Edwards probeert Malick's stijl te kopiëren, maar ik denk dat we getuige zijn geweest van 'vorm zonder inhoud'. Edwards heeft geen 'bigger picture' voor wat hij precies wil, Malick wel.

Een voice-over van Lincoln zelf toevoegen zou het wel een extreme kopie maken van Malick's werk, maar dat zou wel enige diepgang en rode draad geven aan wat er gaande is.

Muziek is trouwens erg irritant. Lijkt gewoon willekeurig onder mooie shots te zijn geplakt omdat dat 'mooi' zou zijn. Verder lijkt het volledig betekenisloos.

avatar van stinissen

Zweverige film met nare soundtrack niet aan mij besteed.

Malick

YEAH! Sinds afgelopen maart uit op DVD.

Knisper schreef:

Tja, inderdaad. Dit is gewoon een slappe remake van The Tree of Life. Prachtig geschoten, maar met meerdere letterlijk identieke shots. Soundtrack is ook een verwaterde versie van die van TToL. In The Better Angels heeft Hanan Townshend ook de originele muziek verzorgd, maar in TToL zijn de mooiste stukken niet van zijn hand. Dat wordt in TBA nauwelijks gecompenseerd. Het meest storende is nog wel dat ook het script van TToL is vertaald (of: lijkt vertaald) naar een andere setting met personages die verdacht veel gelijkenissen vertonen met de film van Malick.

Dat Edwards dit onder zijn naam heeft durven uit te brengen... Ja, Malick zit wel in de productie, maar hij had beter in de regisseursstoel kunnen zitten. Zie geen enkele input van Edwards, hij brengt helemaal niks nieuws ten opzichte van zijn idool. Als TToL (of Malick) niet bestond en deze film wel (puur hypothetisch dus) dan blijft er een esthetisch zeer fraaie film over, maar ook eentje die de nodige substantie mist. Malick wist die zeker in TToL wel aan te brengen. Zelfs als ik Malick compleet zou kunnen negeren is de film dus niet geheel geslaagd.

Malick

Nou, inspiratielozer dan dit of Atlantic kan het bijna niet zijn.

McSavah

Misschien worden mensen bij The Better Angels nog getricked door het zwart/wit en de tijdsperiode, maar de hele film is een kopie van Malick (vooral dus van The Tree of Life). Iedere camerabeweging, iedere interactie. Atlantic kopieert ook letterlijk Malick, maar dat blijft nog beperkt tot enkele elementen en scènes, en had nog enigszins een eigen smoel. Daar is hier echt totaal geen sprake van.

avatar van Knisper

Knisper

Ik vind deze film overigens beter dan de Tree of Life, omdat ik in die film al die uitstapjes naar andere verhaallijnen maar niets vond, terwijl in deze film echt volledige wordt geconcentreerd op de jeugd. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Malick

Een impressionistisch meesterwerk. Het moment dat de twee moeders elkaar ontmoeten had ik nog nooit eerder zo ervaren. Héél speciaal. Echter weggelegd voor een enkeling ...

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Traag, treurig en behoorlijk saai. En het zwart-wit beeld maakt het er ook niet echt vrolijker op, een zeer somber geheel met een vrij oninteressant verhaal. De cast speelt wel naar behoren maar voor de rest boeit het vrij weinig. Het einde is trouwens ook behoorlijk waardeloos.