• 9.376.732 stemmen

As Above, So Below (2014)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Erick Dowdle

Met onder meer: Perdita Weeks, Ben Feldman en Edwin Hodge

Releasedatum: 4 september 2014

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot As Above, So Below

"The only way out is down"

Onder de straten van Parijs liggen kilometers aan gangenstelsels, de eeuwige thuishaven van talloze zielen. Wanneer een team van ontdekkingsreizigers het doolhof van botten verkent, ontdekt men het duistere geheim dat binnen deze stad van de doden ligt verscholen.

avatar van quinten1

quinten1

Goed filmke,

avatar van ralph73

ralph73

vermakelijke film, alleen.... ik werd werkelijk helemaal misselijk van het continu schokken en heen en weer gaan van het beeld, waardeloos.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

zeer beklemende en occulte horror/thriller.

koude rilingen kreeg ik er van.

ik moet wel bekennen dat het einde enige vraag tekens bij mij opriepen.

wat voor wereld betraden ze nou?

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

een film met de zangeres pink had trouwens dezelfde locatie.

was wel stuk minder goed,maar mocht het je intereseren:

Catacombs (2007)

avatar van joolstein

joolstein

SUPERGAAF!!!!! Zeer goede film. Indiana jones meets REC. Helaas niet de volle 5 *****sterren. Dit doordat ik het ,aan het eind welvoldoende vond al dat geren in die gangen. En ik vond het eind een beetje raar. Ze zaten op zijn kop en dan waren ze opeens via een putdeksel weer goed Dat was zo raar!!! Maar verder brak het zweet me bijna uit bij al die claustrofobische beelden. Leuke actrice trouwens die Perdita Weeks!

avatar van Sourmug

Sourmug

Tegenvaller. Het Blair witch camcorder idee hoeft voor mij niet zo nodig meer en de film komt maar moeizaam op gang. Eenmaal afgedaald best te pruimen en op sommige momenten spannend, maar het einde...tjonge jonge wat een anti-climax. En om nou allerlei sites af te moeten struinen om het te snappen, gaat mij een beetje ver.

2 sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

Deed me wel wat denken aan die Dan Brown-boeken met al dat gepuzzel en de historie en de paar mooie locaties in een wereldstad. Al zijn het een stuk meer locaties en ziet veel er ook wel wat goedkoop uit. Niet de catacomben zelf natuurlijk maar veel van dat spul er omheen. Verder niet eens zo heel veel horror of makkelijke schrikmomenten. Dat viel me nog wel mee. Al is de keerzijde dat het allemaal totaal niet eng is. De locatie krijgt veel lof maar leent zich niet eens zo goed voor een horrorfilm in mijn ogen. Er zit toch weinig variatie in al die gangetjes en daardoor vind ik het allemaal weinig prikkelend eigenlijk. Het zal niet hetzelfde zijn als zo'n locatie zelf bezoeken. In een film voel je dat toch niet helemaal.

En van die found footage-clichés als storingen in het geluid of beeld om het er authentiek uit te laten zien of de camera die precies alles nog redelijk in beeld kan brengen zijn ook wel echt een zwak punt. Net als de houterig spelende acteurs met de al even houterige dialogen. Veel is een goedkoop uitgewerkt als in het gros van al die andere horrorfilms die vaak hooguit middelmatig zijn.

Het is ook allemaal wel matig geschreven en slecht geregisseerd. Alleen het laatste deel is nog enigszins de moeite waard. Alleen maar pijnlijk dat een film die voor een meer inhoudelijke benadering kiest door naar Dante's Inferno te verwijzen intussen zulke onderontwikkelde dialogen, personages en ronduit domme momenten bevat zoals het achteloos verkrachten van museumstukken door nota bene een archeoloog/alchemist. 2.0* dan maar, vanwege de poging het allemaal wat intelligenter en origineler te benaderen dan gemiddeld in dit soort horror.

avatar van eazy1968

eazy1968

Inderdaad tegenvallend had er meer van verwacht.Beetje te schokkerig in beeld gebracht naar mijn smaak.

avatar van Baasje

Baasje

Op een paar schrikmomenten na een afgerafelde film zonder enige diepgang

Baasje schreef:

Op een paar schrikmomenten na een afgerafelde film zonder enige diepgang

Ik vond dat ze best diep waren.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

tattoobob schreef:

Ik vond dat ze best diep waren.

Ze gingen inderdaad een aardig eindje naar beneden .

avatar van trueblood

trueblood

vond het een saaie film

schokkende camera uit het niets gebeurd er iets

en maar rond rennen in de gangen met een ongeloofwaardig einde

tattoobob

Ongeloofwaardig ....vind ik altijd appart om als rede in kritiek te gebruiken.....in horror films dan he.

avatar van Theunissen

Dit soort Horror / Thriller films hebben altijd mijn interesse (ik werd mede geprikkeld door getatoeëerde vriend tattoobob, die ook een groot liefhebber is van het genre Horror) en ik kijk er ook altijd graag na.

Dat geldt ook voor deze film welke boeiend en spannend is van de eerste tot de laatste minuut. Ook met de uitvoering zit het wel goed, want er gebeuren genoeg vreemde en spannende dingen en dat levert soms ook mooie schrikmomenten op. Sowieso geven ondergrondse films altijd een extra sfeertje mee, want het is altijd zo lekker claustrofobische en donker. Wat dat betreft voegt de handcamera daar ook iets extra's aan toe wat betreft schokkerige beelden. Wat opzicht ook goed is aan deze film is het einde (doet de titel van de film eer aan) want meestal lopen dit soort films slecht af, maar deze juist niet. Van de cast heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar ze deden het best verdienstelijk en hoofdrolspeelster Perdita Weeks (in de rol van Scarlett) was best een prettige verschijning om naar te kijken.

Al met al gewoon een lekkere spannende Horror / Thriller, waar zelfs een klein beetje bloot inzit

avatar van baspls

baspls

Goed concept, maar ik ben benieuwt of het ook goed is uitgewerkt.

Als de film nou 30 jaar eerder gemaakt was zou ik zonder aarzelen meteen gaan kijken.

avatar van joerve

joerve

na een kwartier afgezet, blergh wat een irritante hoofdrolspeelster.

Ja ik heb 3 doctoraten en een mastersdegree en ik ben pas 18 pffff....en dan dan quasi wetenschappelijke geneuzel, totaal niet serieus te nemen..

avatar van acisiz

acisiz

Meer mensen die telkens aan Fullmetal Alchemist moesten denken bij de philosopher stone?

Goede horror film, totaal niet verwacht eerlijk gezegd. Houd helemaal niet van handcam films. Wat uitgemolken concept wat mij betreft, maar toch aangenaam verrast met deze film!

avatar van DragQueen

DragQueen

Onverwacht toch beter als van tevoren gedacht. Want tegenwoordig krijgen we veel Handycam films voorgeschoteld. Deze was zeer vermakelijk, met een redelijk voorspelbaar verhaaltje weliswaar. Maar de spanning bouwt goed op, en er is een beklemmende sfeer aanwezig. De filmlocaties zijn ook voortreffelijk uitgekozen. 3,5 Ster.

Mooi verhaal, goed in elkaar gemaakt. Ziet er gaaf uit wanneer hij in de film naar boven kijkt.

avatar van Antonev

Antonev

Nou, deze film was toch een stuk beter dan ik vooraf had verwacht. Steekt toch wel een stukje boven de 13-in-een-dozijn handycam films van de afgelopen tijd uit.

Het verhaal is aardig bedacht (ik vond het een interessante speurtocht), de locaties zijn prachtig en griezelig en de sfeer is beklemmend en benauwend. Daarnaast zaten er een aantal goed gekozen schrikmomenten in. Als je zelf enigszins last hebt van claustrofobie, dan zitten er een aantal scenes bij die echt een akelig gevoel geven.

Ik ben geen grote fan van handycam films (uitzonderingen als BWP daargelaten), maar ik heb me er tijdens deze film totaal niet aan kunnen storen. Er zaten zelfs een paar momenten bij dat ik er aan herinnerd werd dat het om een handycam film ging.

Aanrader!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Bovengemiddelde horror die ik tijden heb gezien. Veel horrors zijn slappe hap, voorspelbaar en soms zelfs flauw. Veel moet samenhangen met een paar goede CGI's en 'chicks with nice ass'. Dit was eens lekker rauw en toch vrij basic. Niet overdreven (sommigen zeggen 'mooie') 'kills' maar meer "The Descent"-kaliber.
De setting leent zich natuurlijk uitstekend, en warempel het verhaal van deze horror steekt ook nog eens vrij mooi en onderbouwd in elkaar! En waar bij 98% het einde niet geheel bevredigend is, was dat bij deze nog vrij ok.
De hel zien we niet als een wereld van vuur (licht) en verderf, maar grijs, zwart, grauw en beangstigend. Eén die de kandidaten confronteert met hun grootste angsten en zonden die ze hebben begaan, ofwel geen pretje.. Speleologie door grotten met 6 miljoen menselijke overschotten. Mij vóór de film nog onbekend, maar met open mond over gelezen en verbaasd dat dit non-fictie is!

Een klein minpuntje vond ik de snelle overschakeling van "nee we gaan niet door dat gangenstelsel" naar een vreemde piano, telefoon en vermiste persoon die 10 minuten eerder nog werd genoemd en plots weer opduikt. En vooral dat iedereen dat vrij 'creepy' vindt maar het niet zodanig deert dat ze omdraaien en NIET verder het diepe ingaan.. Ook het helse koortje op het begin van het grottenstelsel met het anorexia-model wat weer opduikt had niet gehoeven..
Verder een prima film!

avatar van the crook

the crook

Prima uitgangspunt voor een horrorfilm, maar wat vrésélijk slecht en totaal ongeloofwaardig uitgewerkt!!

1) Wat een vreselijk irritant wijf, kan geen minuut haar bek houden
2) Men doet er een uur over om uiteindelijk bij die geheime schatkamer te komen, die kuttekop pakt de verkeerde steen en haalt daarna binnen twee minuten wél even de goede steen op
3) Die laatste scène dat ze uit het riool kruipen, als je goed kijkt zie je iemand in de verte langs de waterkant zitten, zal diegene zich niet afvragen waarom die gasten door een putdeksel naar boven komen????!

Anyway.....zo kan ik nog wel vijf of zes stompzinnigheden bedenken die ik gezien heb....complete bagger dit!

avatar van Antonev

Antonev

the crook schreef:

1) Wat een vreselijk irritant wijf, kan geen minuut haar bek houden

Je tweede punt vond ik inderdaad ook erg raar. Die dame was aardig in paniek en toch weet ze in alle chaos nog de goede steen te vinden ook. Ik had een beetje het idee dat die scene zo kort was om het geheel maar binnen de geplande speeltijd te houden. Het eind was sowieso een beetje afgeraffeld.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Films waarin geschiedenis en het occulte samenkomen met thriller/horror hebben bij mij altijd wel een lichte voorkeur. Ondanks het feit dat As Above, So Below een aantal fouten maakt qua feiten die ze brengen irriteerde me dat nauwelijks. De sfeer is vanaf moment 1 dat ze in de catacomben zitten zeer beklemmend en mede daardoor krijgt de film een dikke voldoende van mij.

Wat ik persoonlijk wel jammer vond is dat er weinig echt duidelijk wordt over alles wat je ziet. Hoe zit het nou precies met 'de Mol', wie zijn die sekte-achtige mensen die zich in de catacomben bevinden? Maar dat buiten beschouwing gelaten is het hele 'shifting' idee vrij intrigerend en biedt het einde ook nog wel wat stof tot nadenken up or down?.

7/10 (IMDB)

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede en spannende film.

Het begin echter nogal saai maar eens men in de catacomben is wordt de spanning meer en meer opgedreven en zitten er aardig wat schrikmomenten in.

De vertolkingen zijn redelijk, maar zeker geen top.

Opgenomen met handycam, wat voor nogal wat beweging in het beeld zorgt, bij de ene film ('Cloverfield') is dit goed, bij deze iets minder.

Maar al met al dus een redelijke film.

avatar van jan1966

jan1966

De film gehuurd via itunes, vanwege het hoge cijfer, op de site (wat ik niet begrijp).

Wat een tegenvaller, voor de zoveelste keer die handicam beelden, en een stelletje tieners die de weg kwijt zijn, ditmaal in een toeristen trekpleister in Parijs.

Twee punten voor het fantastische camera werk.!

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Ik had meer verwacht van deze film.

Het verhaal is oke, maar ik zelf vond de film te weinig goede schrikeffecten hebben.

Ook oogde het af en toe erg rommelig met de bewegende camera, daarmee bedoel ik dat je

op het moment , dat het ff spannend werd , je eigenlijk wilde zien wat er gebeurde.

Wel boven gemiddeld.

Vond het een goede film! Intrigerend verhaal naar mijn mening, al moet je wel van het 'dashcam' gebeuren houden.

Okee..

Waarom heb ik deze film ook al weer aangezet?

Gosh, hard gaat tekeer, zweet handjes en rillingen over mijn rug.

Je moet tegen bewegende beelden kunnen.

End sucks dus 4,5*