As Above, So Below (2014)
Genre: Horror
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Perdita Weeks, Ben Feldman en Edwin Hodge
Releasedatum: 4 september 2014
Bekijk via CANAL+
Plot As Above, So Below
"The only way out is down"
Onder de straten van Parijs liggen kilometers aan gangenstelsels, de eeuwige thuishaven van talloze zielen. Wanneer een team van ontdekkingsreizigers het doolhof van botten verkent, ontdekt men het duistere geheim dat binnen deze stad van de doden ligt verscholen.
Scarlett
Reza
Gloomy Teenager
Tour Guide
EDJ90
Zojuist gezien in de bioscoop.
Ik had er persoonlijk meer van verwacht, het verhaal is redelijk saai en in het begin lastig volgbaar.
Lastig volgbaar doordat er veels te veel theorie wordt verteld, die totaal overbodig is.
Het werd me in het begin ook al direct duidelijk dat het gebruik van de camera te wensen overliet.
Erg schokkerig en onduidelijk.
Zoals eerder gemeld in de reacties, de hoofdrolspeelster wekt irritatie op.
Het einde van deze horror vind ik erg afgeraffeld.
De film komt langdradig over, echter het einde is erg zwak.
Prima filmpje om voor 5 euro te kopen in de schappen, echter geen bioscoopfilm.
Elineloves
Goed!
Eindelijk weer een film die onderhuidse spanning als geen ander voelbaar maakt. De sfeer, de locatie en schrikmomenten maken de spanning om te snijden. Ik hoopte op een film die hetzelfde gevoel over wist te brengen als wat The Descent destijds deed. Dat kreeg ik, en misschien nog wel meer. Meerdere malen ben ik (soms nog best hard ook) geschrokken en hield ik de hand van mijn vriend iets steviger vast.
Dat de hoofdrolspeelster gruwelijk irritant was, heb ik voor lief genomen. Het paste er wel bij, zo'n personage. Gelukkig waren de overige karakters wel goed te doen. De theoretische diepgang vond ik ook niet erg. Ik weet helemaal niks over dit onderwerp, dus de extra toelichtingen waren niet storend.
Het verhaal wordt wel telkens een klein beetje meer vergezocht, eigenlijk vanaf het moment met de brandende auto, en na afloop betrapte ik mezelf er op dat ik toch niet helemaal begreep waar ik nou naar gekeken heb. Veel woorden werden er niet meer vuil gemaakt, maar dat is achteraf niet niet zo erg, hierdoor blijft de film wel in je hoofd. De locatie is angstaanjagend, het claustrofobische gevoel bekruipt me nog steeds als ik er aan terug denk. Dat het "wat" en "hoe kan dat" niet in jip en janneke taal werd uitgelegd, is daarom alleen maar een dikke plus.
Één ding is zeker, ik hield al niet van grotten, maar nu krijg je me er helemaal niet meer in. Nog voor geen tien schatkamers vol goud.
michaelnicht
Vette film. Ik ben er heen gegaan omdat de catacomben me aantrokken. De trailer van te voren niet gezien. Precies wat een thriller/horror moet zijn. Vanaf het begin gelijk de spanning er in, door het verhaal heen een goed opgebouwde spanningsboog. Dikke 5 voor het overtreffen van verwachtingen voor mij.
El ralpho
100% schrikgarantie
De kritieken op As Above, so Below zijn behoorlijk wisselend. Van compleet destructief naar een meesterwerk binnen het genre. You love it or you hate it schijnbaar, maar zelf lijk ik ook bijna onder categorie 2 te vallen. Eerder dit jaar was ik al enorm onder de indruk van het huiveringwekkende Oculus, en hoewel ik As Above, So Below toch wel een slagje minder vindt komt deze er wel heel dicht bij in de buurt. Dit is namelijk Horror met de hoofdletter H, en laat zien wat een sterke Horror vandaag de dag in huis moet hebben. De setting en het verhaal zijn een complete verademing te noemen en voelen fris en origineel aan. En hoewel we hier wel te maken hebben met found footage wat toch wel behoorlijk uitgekauwd is, was deze wijze van filmen hier absoluut niet storend. Dit hoeft ook geen probleem te zijn, als het maar goed is uitgevoerd. Het verhaal greep mij al snel, en hoewel ik vaak als kritiek opvang dat de start juist te traag zou zijn vond ik het juist een pluspunt dat hier echt de tijd werd genomen om een verhaal te vertellen en de spanning op te laten bouwen.
Daarnaast het belangrijkste; en dat is dat dit gewoon ook echt eng is. Geen goedkope effecten, goede scares waarvan je ze lang niet allemaal aan ziet komen, en een beklemmend sfeertje die je voelbaar tegen je bioscoopstoel aandrukt. Ik voelde me steeds ongemakkelijker worden tijdens het kijken en de film weet dit ook het grootste gedeelte van de tijd vast te houden en alleen maar erger te laten worden.
Nadeling vond ik dat de remmen aan het einde iets te veel los gaan. Er gebeurd dan zoveel op het scherm, in zo'n hoog tempo achter elkaar, dat het op een gegeven moment minder eng is omdat je eraan ''gewend'' raakt. Het einde had dus wel wat meer finesse in zijn scares aan mogen brengen. Ook is over sommige zaken niet goed nagedacht, zoals een bepaald personage dat meteen Engels spreekt terwijl dit in zijn geval echt niet mogelijk zou zijn en het verhaal zich toch echt in Frankrijk afspeelt. Als je over dit soort kleine ongeloofwaardigheden heenkijkt hou je echter een pareltje binnen het genre over waarvan ik vind dat dit een van de meest originele titels binnen het genre is die ik de laatste jaren gezien heb. Het Indiana Jones achtige verhaal laat het bij het begin meer op een avonturenfilm lijken maar de overloop naar de horror is werkelijk briljant gedaan. Hoewel ik Oculus wel nog steeds de beste horror van dit jaar te noemen vind krijgt As Above, So below wel eenzelfde beoordeling, want ze liggen namelijk qua kwaliteit niet ver uit elkaar. Enorm ondergewaarde film binnen zijn ratings en deze hoort dan ook een hoger gemiddelde te krijgen dan dat nu het geval is.
Mirob1
Enorm hoge verwachtingen na het zien van de trailer. Als echte horrorfanaat werd ik echter snel teleurgesteld. De film had een hoog Harry Potter-gehalte en het verhaal hing als los zand aan elkaar. Het einde was helemaal om te huilen. Tussendoor was het vermakelijk, maar niet meer dan dat. Matige film. Veel te weinig uitgehaald.
Daan258
Eindelijk weer is een lekker horror filmpje.
Jammer dat de film wel behoorlijk langzaam opgang komt, maar gelukkig maken de laatste 45 min dat allemaal weer goed. vanaf dat moment word het echt behoorlijk behoorlijk spannend, vol schrikmomenten en ook een fantastische sfeer.
Fikret8
Weer jammer dat de donkere mensen altijd sterven en de overlevenden altijd blank zijn in dit soort films.
Zwolle84
Twee horrors gecombineerd in de bios. Waar Deliver Us From Evil me zwaar imponeerde, viel deze vies tegen. Onsamenhangend, mager, nergens een clou te ontdekken en bij domweg saai. En zat ik nou niet op te letten, of bleven ze echt dalen, dalen, dalen, openden ze op 400 meter onder de grond een putdeksel om vervolgens weer op straat te staan?
Dat grietje acteerde verder wel prima en de sfeer was oké, daarom geen dikkere onvoldoende. Maar als je een goede horror wilt bezoeken, pak dan Deliver Us From Evil.
DutchTakeshiro
As Above, So Below is een prima horror filmpje in het "camcorder" genre. De hele film is opgenomen met handcamera's maar gelukkig is dat niet storend. Er zijn weinig schokkerige beelden of rare shots waardoor je eventueel duizelig kan worden. De film is eigenlijk dertien uit een dozijn maar dankzij een interessant achtergrond verhaal (Parijse geschiedenis en mythologie) drukt het toch zijn eigen stempel. Helaas lukt het de film niet om boven gelijksoortige films te komen: de karakters zijn veel te standaard om sympathie te wekken, de vele harde geluiden waren eerder irritant dan schrikverwekkend en de meeste gebeurtenissen voelen erg cliché aan.
Een redelijke cast weet de film interessant te houden. Ik zeg wel meteen dat Perdita Weeks een irritant personage speelt. Haar personage verwacht dat iedereen haar volgt, en ze denkt niet na voordat ze handelt. Ben Feldman en Francois Civil spelen eigenlijk nog wel het leukst. Civil speelt zo'n typische Franse charmeur en Feldman een intelligente jongeman die zich thuis voelt tussen de rijke geschiedenis van Parijs.
Ik heb teveel films zoals As Above, So Below gezien om onder de indruk te zijn. De kunstjes die worden vertoond zijn alles behalve nieuw. De film put voornamelijk zijn kracht uit het interessante verhaal. Ik kan eerlijk waar zeggen dat ik wat heb opgestoken over Parijse geschiedenis en mythologie, en het is vrij uitzonderlijk dat je wat opsteekt bij een horror film. Tevens heeft de film een niet geheel onaardig einde.
TaylorCaniff
Ik ben naar As Above, So Below geweest in de bios. Ik vond hem tegen vallen. Normaal zit ik bij ( bijna ) elke "found footage" film op het puntje van me stoel, het is zeker weten mijn favorite genre, maar bij deze film was dat niet echt het geval. Het duurt minstens drie kwartier voordat de film op gang komt. Ik vond de hoofdrolspeelster erg irritant. Ook begreep ik weinig van de film op een gegeven moment, waren ze nou daadwerkelijk in de hel of niet? Als nog heb ik op sommige momenten nagel zitten bijten, maar dat lag meer aan mijzelf dan aan de film, het is erg claustrophobisch allemaal, als je claustrophobisch bent vind je dat denk spannender. De soundtracks waren veelste hard en het was een heel erg afgezaagd eind. Als je een echt goede found footage wilt zien, raad ik REC aan.
namingway24
Ondanks het redelijk originele verhaal en de mooie lokatie was As Above So Below een aardige teleurstelling.
Als eerste de pluspunten: de film komt op en paar fraaie plekken, zoals een klokkentoren in het midden van Parijs en als ik het wel heb de echte tunnels onder de stad; de wanden gemaakt van menselijke schedels zijn mooi en echt heerlijk luguber. Het gebruik van eerste persoon-perspectieven zorgen ervoor dat je soms echt het gevoel hebt er daadwerkelijk zelf bij te zijn. Een paar momenten voelden best claustrofobisch aan, en ik zou graag eens gaan naar de plekken waar we samen met de personages komen.
Het verhaal is wat intrigerender dan het gemiddelde "mensen komen waar ze niet mogen zijn en komen in de problemen"- scenario van veel van dit soort films, en het eerste gedeelte met een spannende speurtocht naar een legendarische schat was echt erg interessant: de film was horror en avontuur tegelijkertijd. Het bovennatuurlijke element zorgde bovendien echt voor een onvoorspelbare film (in elk geval tot op zekere hoogte), en een paar aardige scènes met degelijke special effects hielpen om het visueel interessant te houden.
Helaas houden daar de pluspunten wel een beetje op. de film speelt in een paar scènes overduidelijk leentjebuur bij the Descent, een meesterwerk van horror in de eenentwintigste eeuw, maar doet dat veel minder goed. Het moment dat de cameraman vast komt te zitten in een berg van botten (een scène die ook in de trailer zit) had erg claustrofobisch en eng kunnen zijn, maar zijn irritante gedoe en het perspectief van een camera die hem dicht op de huid zit werkten bij mij alleen maar op de zenuwen.
De film bouwt erg langzaam op en dat is oké, maar het voelt aan of de makers tegen het einde alles te snel willen oplossen. We zien een uur lang hoe de personages zich met moeite vooruit werken in het doolhof van gangen en cryptische raadsels oplossen, en dat is, hoewel ze alles wel erg simpel uitvogelen, erg interessant en zelfs leerzaam. Maar dan beseffen de makers dat er ook nog een einde moet komen en rent onze hoofdrolspeelster met speels gemak overal langs en krijgen we een wel erg makkelijke ontknoping (die trouwens wel goed desoriënterend werkte doordat et allemaal op zijn kop was).
Ook was het niet echt een verrassing wie er dood ging en wie niet. Natuurlijk is het vanaf het begin overduidelijk dat onze archeologe en haar love interest een aardig eind zullen komen, maar daarvoor krijgen we een laffe retcon met zijn resurrectie die voelde als een makkelijke uitweg. Voor de rest vallen er in het eerste uur geen slachtoffers, maar vallen de doden daarna bij bosjes op weinig originele wijze. Ook kon je weten dat er minimaal één Fransman het tot het eind zou overleven om voor een extra camerastandpunt te zorgen, en natuurlijk is dat degene met een kind dat hij nooit ziet.
Ik had op het einde trouwens wel een soort van twist verwacht want als één film dat verdiende was dat AASB; ik vond het namelijk vrij oneerlijk dat degene die alle ellende veroorzaakte er nog mee wegkwam ook: iets dat tegen mijn gevoel van rechtvaardigheid ingaat. Maar ach, ze was het meest ontwikkelde personage en dat was uiteindelijk waarschijnlijk haar redding.
Ik had gehoopt op en super-spannende claustrofobische film, maar dat viel een tikkeltje tegen; al met al waren het sterke concept en de locaties zeker de moeite waard en waren er een paar goede schrikmomenten, maar het ging op het laatst te snel en was te rommelig met een camera die te veel schudde; op een paar effectieve momenten na was het found footage element misschien zelfs een handicap. Niet slecht, maar door de trailer had ik gehoopt op meer engs.
mcdaktari
Als je last van claustrofobie hebt dan kun je beter weg blijven uit dergelijke grotten en tunnels. Ik moet er niet aan denken dat je klem zit. Maar de film op zich vind ik best wel lekker weg kijken, het ziet er redelijk realistisch uit en het verhaal op zich sprak me ook wel aan. Ik ben ook wel een liefhebber (geworden) van het found footage gedoe, want daar mogen we deze film toch wel onder indelen dacht ik zo. Gewoon een prima creepy film die in een , voor dit soort film, in een perfecte locatie gefilmd is.
Corcicus
Originele horrorfilm. Aanvankelijk leek het vooral samplehorror te worden. Stel u een donkere ruimte voor, enkele personages en een niet aflatende stroom willekeurige vocals en samples erop gemonteerd. Horror die iedereen kan maken dus, hoor ik u denken. Wel dat blijkt nog mee te vallen door de smakelijke gore, fijne spanning en een gebrek aan echt irritante figuren.
dennislaport
Heerlijke orginele horror film. Geen hak en slash maar echte horror. Zeker een aanrader van mensen die EN van avonture films houden EN van horror. Perfect gecombineerd.
Creepy MOL
Brabants
Deze horrorfilm met de ontdekking naar een eeuwenoude ondergrondse begraafplaats is me toch enigszins meegevallen. Gaandeweg het verhaal wordt het duistere geheim met tal van subtiele elementen neergezet en zorgt dit er gelijk voor dat het allemaal zeer onderhoudend is. Het labyrint heeft een beklemmende sfeer die steeds sterkere vormen aanneemt richting het einde wat de poorten naar het Duivelsoord zou moeten voorstellen. Enige puntje van kritiek is de uitwerking van het kwaad dat in mijn ogen geen universeel karakter toonde en een beetje als een allegaartje deed overkomen. Toch binnen het found footage geen slechte film.
Rickyman
Gezien z'n vorige zeer sterke Devil had ik eigenlijk toch wel meer verwacht van deze film.
De Catacomben leken me ook heel interessant, had soms ook een creepy sfeertje, maar het "kwaad" werd maar makkelijk en flauw neergezet.
Kon ook maar weinig meeleven met die irritante acteurs, maar naar het einde verbeterde dat wel waarsschijnlijk ook omdat er minder overbleven.
Het is niet meer dan een doorsnee gerne filmpje geworden, The Descent of The Tunnel vond ik destijds wel beter gedaan.
Ik heb toch wel behoorlijk naar As Above, So Below uitgekeken zeg. Fantastische stad, fantastische setting en een hele interessante trailer. Gelukkig heb ik de film eindelijk gezien en ik eindigde toch met gemengde gevoelens. Aan de ene kant is de film net zo spannend en intens als ik hoopte, aan de andere kant had er meer uitgehaald kunnen worden. Het laatste half uur was, zoals vaker in horror, heerlijk pakkend. Daarvoor vond ik het bij vlagen langdradig en irriteerde ik me helemaal kapot aan die enorm vervelende groep die aan het verdwalen was. Dat geschreeuw, geruzie en gezeik ging me al heel snel tegen staan.
Gelukkig bleef de spanning wel overheersen. Op ieder moment had je het gevoel dat er iets kon gebeuren. De film kent trouwens niet eens overdreven veel scares, maar een aantal zijn wel goed getimed. Ik had alleen wel iets meer van het kwaad zelf verwacht. Uiteindelijk eindigde de film toch wel wat abrupt en had ik een sterker slot verwacht. ABSB is zeker niet de topper geworden waar ik op hoopte, maar wel een meer dan vermakelijk tussendoortje in horrorland.
Best vermakelijke horror die ondergronds afspeelt maar nooit kan tippen aan The Descent (2005) toch heb ik me wel vermaakt met als hoogtepunt de weg terug van de hoofdrolspeelster, zouden er trouwens echt zes miljoen mensen in de catacomben liggen? De film moet het van de creepy sfeer hebben en is daar toch wel in geslaagd op na de volgende horror van John Erick Dowdle .
Doom4
Dit is mijn allereerste review. Ik ben een enorme horror fan en elke keer als er een film uit was keek ik eerst op movie meter wat andere mensen er van vonden. Nou wat heb ik me vaak geergerd aan wat mensen zeiden, soms kon je gewoon betere geen enkele film zien en daarom ga ik voortaan ook mijn mening geven.
Goeie film! Krijgt van cijfer 7 a 8.
Found footage geweldig
Spannend
Omgeving top
Hoofdrolspeelster minder
Goed geacteerd
Wat nou echter de clue was geen idee maar tegenwoordig zie je dat bij zoveel films, je blijft er tenminste aan denken! Sommige dingen waren een beetje apart maar goed, al met al lekker om s'avonds te kijken!
Veel plezier
Brabants
Dus ben jij niet anders dan de rest. En daar is een forum toch voor. Elke mening telt en is subjectief. Wat een ander vindt, hoef jij niet te vinden. Vaak zie je wel een patroon, waardoor je redelijk goed kunt inschatten of de film wel of niet zal bevallen.
ralfsjam
Beetje teleurstellend.
En dat komt denk ik door hoe makkelijk alles ging en het uitblijven van echte spanning.
Prima in beeld gebracht, effecte goed, cast redelijk tot goed en aardige sfeer. Mix dit en je kunt er van uit gaan dat het een prima film gaat worden, en dat werd het ook wel, en voor veel mensen zal hij indrukken achterlaten. Maar ik mistte de echte spanning, en dat kwam denk ik door het gegeven dat meisje en jongetje (hoe erg wilde jongetje niet mee, dus....) alles maar direct ter plekken foutloos oploste. Het ging te makkelijk, te soepel, te simpel... En dat kwam allemaal samen in haar terug reis om de steen te vervangen en er achter te komen... Zelfs een moment dat ik dacht dat dit een remake van een Lara Croft achtige game was of iets...
Nu kom ik wel heel erg negatief over.
Maar wil toch deze film aanraden voor de beginnende horror liefhebber, want slecht was hij nu ook weer niet. Misschien omdat ik er 30.000 gezien heb in mijn kleine leventje, en dus anders naar dit soort films kijk.
Ik geef hem een 3**, maar het had een 4** kunnen zijn als hij half uurtje langer was, en de te makkelijke scenes wat meer waren uitgediept. Maar goed....
Kijken.
Doom4
Brabants,
Daardoor kon ik juist NIET inschatten of een een film wel of niet zou bevallen.
Ik snap dat iedereen een andere mening heeft, maar soms word een film wel zo slecht beoordeeld terwijl dat gewoon niet het geval is. Er zijn genoeg mensen die niet zo heel veel eisen van een film zoals ik. Maar denk ook dat jij mij niet helemaal begrijpt, zoals Ralfsjam hier boven zegt: voor hem/haar teleurstellend maar wil hem toch aanraden voor anderen. Kijk daar heb je wat aan, dan alleen maar slecht of wat dan ook en dat kom ik genoeg tegen!.
DiDa
Vanmiddag gekeken en na eea op internet gezocht te hebben (over de uitleg van de film) blijkt deze veel intelligenter in elkaar te steken dan ik op voorhand had gedacht (Dante's Inferno).
Check bijv het volgende artikel:
domkey
ja, ik miste het Horror gehalte. Nergens Creepy, nergens uit de stoel geblazen. Miss ligt het aan mij maar laat toch dat cam gedoe waar niemand iets van ziet
Brabants,
Daardoor kon ik juist NIET inschatten of een een film wel of niet zou bevallen.
Ik begreep jou volkomen en wil je nogmaals zeggen dat je veelal echt wel een patroon ziet bij de commentaren, waardoor je echt wel kunt inschatten wat je te zien gaat krijgen of hebt gezien.
DjFrankie
Einde vond ik wel heel erg over the top maakte de film er zeker niet beter op.
FillumGek
Bovenstaand plot over ondergrondse gangenstelsels doet me meteen denken aan het uitstekende The Descent. Verbazingwekkend genoeg weet As Above, So Below die spanning, met bijkomende claustrofobische situaties te evenaren. En de monsters maken plaats voor raadsels, mythes en geesten. Cool.
De aanloop is wat aan de lange kant, maar op geen enkel moment storend. Scarlett acteert namelijk erg fijn en ziet er nog goed uit ook. Maar ook de rest van de cast is erg geslaagd, waarbij er niet één personage ergernis opwekt. Behoorlijk zeldzaam in een horrorfilm, waar er altijd wel één of twee onbenullen in rondlopen. Scarlett daarentegen is slim, die in sneltreinvaart de ene na de andere raadsel oplost. Soms wat makkelijk, maar interessant is het zeker, al die verborgen boodschappen die ontcijfert worden en zo een duister geheim ontrafelen.
Het ondergrondse gangenstelsel is de allergrootste ster in de film. Doordat alles, anders dan in The Descent, met een handheldcamera wordt opgenomen wordt het claustrofobische gevoel nog meer versterkt. De hoofdlampjes tekenen grote schaduwen in de slecht verlichte gangen en de score kan soms zenuwslopend zijn. Een schreeuw door de gangen of het in de verte horen instorten van muren zijn erg verstikkend. Ook de aanwezigheid van een cult die voortdurend zingt is ongemakkelijk.
Met de sfeer zit het dus erg goed. Zeker wanneer de raadsels verraden dat het kwaad steeds dichterbij komt. Gelukkig niet zoveel jumpscares, en degene die zich aandienden waren gelukt. Het laatste half uur schakelt de film een tandje bij en wordt het tijd voor meer actie, wat soms wat chaotisch in beeld is gebracht. Toch stoorde het me nergens. Sommige keuzes waren wel jammer zoals de brandende auto die verdwijnt ( laat hem gewoon staan) en de levende standbeelden. Haalt toch wat van de realistische angst weg.
Het einde is leuk, maar had toch gehoopt op een soort van climax. Dit was wel heel gewoontjes. Een film die uitblinkt in spanning, sfeer en een uitstekende cast. Aanrader!
bjerik76
Aardig filmpje.
Ik had meer een descent verwacht, met enge/gevaarlijke oerbewoners, maar dat was dus (helaas) niet het geval.
wat erg vreemd was, was dat ze iemand vonden die 2 jaar lang verdwaald was geraakt in de grotten terug vonden, maar niemand vroeg hoe hij die 2 jaar aan eten en drinken is gekomen, en het overleefd heeft ?
Hij zou ze wel naar de uitgang brengen, maar dat is dan toch logisch dat hij dat niet weet ? en ze liepen hem blindelings achterna...
Het was volgens mij ook de bedoeling dat er niemand ooit zou ontsnappen, daar zijn de boobytraps toch voor gemaakt?
Voor zo'n jong grietje vond ik haar wel heel erg slim dat ze elk puzzeltje binnen een paar seconden wist op te lossen keer op keer.,
Dus al die extra uitgangen die elke keer bij elke boobytrap tevoorschijn kwamen slaan dan ook nergens op, na de 3e val had ik dus al zoiets van " het zal wel"
Had mij leuker geleken als er echte wezens waren
Paar schrikmomentjes, maarhet had toch beter gekund.
Wel was de sfeer en beklemmende gevoel in de grotten ( die ook wel echt overkwamen, en niet nep) goed te voelen.
Aardig filmpje.
Die was er ook niet de Duivel of het slechte hoe je het maar wilt noemen wou gewoon dat je die dingen zag. Het zelfde geld voor de vader opgehangen en broer onder water etc etc
bjerik76
Oh vandaar maar omdat iedereen er ook tegen praate en hij terug antwoorden.
Dat deden dat broertje en die vader ( uiteraard) niet
En bovendien zag iedereen die tegelijk in 1x, en niet diegeen van het personage die daar dus direct wat mee te maken had.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Merantau
Actie / Drama, 2009

Horns
Komedie / Horror, 2013
parijs, frankrijkverlies van geliefdeschatcatacombs wetenschapperarchaeologistsubjective camera gevonden beeldenadventurerarcheologyfemale archeologistphilosopher's stone