• 9.376.798 stemmen

Geregisseerd door: Harold Cronk

Met onder meer: Shane Harper, Kevin Sorbo en David A.R. White

Plot God's Not Dead

"What do you believe?"

Josh Wheaton, een vrome christen en eerstejaars student, schrijft zich in voor filosofie-lessen die gegeven worden door een dogmatische en argumentatieve atheïst. Professor Radisson eist dat al zijn studenten een verklaring ondertekenen dat God dood is, om te slagen. Josh weigert als enige in de klas dit te doen. De professor zet Josh daarom voor het blok: hij moet zijn standpunt verdedigen in een reeks debatten met hem en vervolgens beslissen de studenten wie er wint.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Best een aardige film met een leuk thema. Leuke acteurs en aardig gedaan.

Het is echter wel een pro-Christen film. DIt is jammer omdat een zuivere filosofische discussie heel interessant had kunnen zijn. Toch maken ze gebruik van redelijke goede voor en tegen argumenten. Voor mensen die totaal niet thuis zijn in de filosofie is dit misschien nog best aardig.

Grote minpunten zijn

-De atheistische zienswijze is bij voorbaat fout. Maar ook de atheist is meteen de slechterik. Dit laatste vind ik beetje kul en had niet gemoeten.

- Een moslim meisje die christelijk word word verstoten door familie. Beetje hoogmoedig, alsof Christendom dan ook maar meteen beter zou zijn dan Islam.

- Mensen laten zich massaal heel eenvoudig bekeren tot het geloof. Beetje ongeloofwaardig.

Al bij al ok filmpje hoor. Leuke basis en plot, maar filosofischer en objectiever gemogen dan nu. Het is nu helaas een promo Christendom film, waar op zich niet veel mis mee is. Maar had het liever objectiever gehad, dus echt filosofie.

avatar van filmamator

filmamator

Ben het eens met bovenstaande, dat de film op voorhand al een mening heeft. In plaats van een objectieve discussie over de hoofdvraag van de film of er een God bestaat, fungeert de hele film als pro-christelijk betoog waarbij de personages dienen als argumenten.

Kort door de bocht en eenzijdige film. Hoog Amerikaans gehalte waar menig kijker snel doorheen zal prikken.

avatar van steventje

steventje

Ik vond het een heel éénzijdige film, de Christenen waren allemaal goed en de Atheisten waren niet sympathiek, vol met hoogmoed en arrogantie. Het leek wel religieuze porno voor apologeten.

Kevin Sorbo kennen we nog van zijn Hercules dagen en de man heeft sindsdien geen potten meer gebroken. Verder zagen we nog Dean Cain, ons allen bekend van Lois&Clark, jawel superman.

Ik vind het verder wel een gevaarlijke film waarin Atheisten beschreven worden als inhumaan en slecht. Als je God niet in je armen neemt dan zal je niet naar de hemel mogen. De Amerikanen hebben het niet zo begrepen op Atheisten

avatar van L.A.

L.A.

Als er een echt filosofische discussie was geweest in de film had dit echt een extra laag toe kunnen voegen. Nu blijft het niets meer dan een propaganda filmpje voor een bepaalde religie. Een film als dit moet je eigenlijk door mensen laten maken die objectief kunnen blijven in het script.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Een Christelijke film, gemaakt door en gemaakt voor zowel Christenen als niet-Christenen. Maar Propaganda?? Het gaat toch over een keuze maken, Ik vind dat hier niet iets door je strot geduwd, als een eenzijdig verhaal.

John Milton

Dit valt absoluut onder propaganda hoor, geen enkele twijfel.

avatar van mikey

mikey

Heeft deze film een beetje cult gehalte?

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

Nee.

avatar van SPT

SPT

Onaangename film die Atheïsten consequent wegzet als onvriendelijke, asociale en egoïstische mensen met een ziekelijke obsessie en haat jegens christenen en het christendom. Een moreel goede atheïst kan niet bestaan, want zonder god is er geen reden voor mensen om zich aan een moraal te conformeren. De film haalt te pas en te onpas allerlei 'wetenschappelijk bewijs' aan om dit punt te maken, en om te laten zien dat het bewijs dat god niet zo bestaan niet klopt. De christenen in deze film zijn daarentegen zonder uitzondering de goedheid zelve. Qua opzet deed de film me wat denken aan deze (ook als documentaire vermomde) propagandafilm over het wereldjodendom. Op hoofdlijnen dezelfde boodschap (hoewel het hier een andere bevolkingsgroep betreft), ook voorzien van een wetenschappelijke sausje.

Beetje flauwe vergelijking, en ongetwijfeld hadden de makers van de film de beste intenties, maar wel een indruk die de film bij mij heeft achtergelaten.

Donkerwoud

Uit balorigheid heb ik mijn Pinksterochtend gevuld met deze religieuze cult-onzin. Vooral omdat het concept mij aansprak van een student die zijn atheïstische professor wil overtuigen van de relevantie van het Christelijke geloof. Op zich zou het de aanzet kunnen zijn voor best interessante discussies over rationaliteit versus geloof. Helaas is de film zelf all over the place, met vooral veel idiote zijsprongetjes rond mensen die diepere inzichten krijgen als zij geconfronteerd worden met pijnlijke levensvraagstukken. Compleet oninteressant.

Het debat tussen rationaliteit en geloof wordt dan ook niet gevoerd met scherpe argumenten of passievolle betogen, maar atheïsten worden simpelweg neergezet als incomplete mensen die het allemaal niet willen snappen. Waarmee ingewikkelde filosofische tradities het moeten doen met 'name dropping' op momenten dat het de makers goed uitkomt om oneliners en oversimplificaties in hun evangelistische wereldbeeld te krijgen. Elke poging tot verdieping moet wijken voor nikszeggend goedkoop sentiment rond herboren Christenen en retoriek van niveau EO-jongerendag. Daar verandert een belachelijk catchy titelsong helemaal niks aan.

mikey schreef:
Heeft deze film een beetje cult gehalte?

Nee, want het is ook weer niet hilarisch slecht. Op het einde na waarin de atheistische professor nog even bekeerd wordt, zodat hij toch naar de hemel kan gaan

avatar van ikhouvanGod

ikhouvanGod

Het gaat niet om de film, hoe echt of nep die is.. Kom op guys, we weten allemaal dat het een film is, gespeeld dus! Je hoefde de film niet te kijken of af te kijken.. Er zit een boodschap in en heel eerlijk gezegd geef ik voorkeur aan films met een boodschap! Jullie reacties zijn zo heftig, waarom? Wil je jezelf verdedigen? Voel je je aangevallen? Niemand zei dat je je hoefde te verdedigen! Denk even na bij jezelf waarom je dit zegt. Uit angst? Iedereen gaat dood, dat weten we allemaal.. Uit haat voor christenen, de mensen die deze film hebben bedacht? Geloof me, dat doet er niet toe..

Confusie

Misschien wel een film voor mij. Ik heb het ook niet op atheisten.

avatar van comely

comely

''Josh weigert als enige in de klas dit te doen. ''

Niet echt een hoopvolle klas.

avatar van comely

comely

johnhendrikos schreef:

Ten eerste worden ze ook verstoten in the real word. Kennelijk weet je niet veel over de hadiths of verzen uit de Koran. Hoeveel pijn de bekeerlingen lijden...

Ten tweede bevat de Bijbel de mooiste boodschap die er is, althans voor de gelovigen.

Donkerwoud

De filosofie bevat een heleboel verschillende schitterende boodschappen. Soms verteld door gelovigen. Soms verteld door atheïsten. Deze film gaat daar dus absoluut niet over...

Confusie schreef:

Misschien wel een film voor mij. Ik heb het ook niet op atheisten.

Wat erg voor je, dat je met dat soort negatieve gevoelens jegens personen (ipv denkbeelden) door het leven moet. Misschien The Wall even uit je top tien halen dan, aangezien Roger Waters eigenlijk ook een zelfverklaarde atheïst schijnt te zijn?

But by all means, go for it, als dit een film voor je is

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

comely schreef:

Het ene geloof is niet beter dan het andere. Het idee van de film dat een Moslim zich bekeerd tot het Christendom, tja. Hadden beter voor een ahteist kunnen kiezen.

John Milton schreef:

But by all means, go for it, als dit een film voor je is

Ja is best erg. Maar verder ben ik gelukkig een goedgelovige jongen dus daar haal ik veel uit.

Houdt het wel in balans.

En Roger Waters is misschien atheist maar David Gilmour niet dus het kan net.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Het dilemma over het al of niet bestaan van God zal er altijd zijn. Geloven in een God die alles in de hand houdt, is niet voor mij. Ziekte, dood, tegenslag, gebroken relaties. Het is niet mogelijk (en niet eerlijk) alles naar zo'n God door te schuiven. Dat is te gemakkelijk.

Toch ben ik blij dat ik deze film zag. Al was het maar om te zien hoe men er in Amerika mee omgaat.

Ik geloof in de twijfel.

Confusie

Dat lijkt me heel redelijk.

sperwer 27 schreef:

. Al was het maar om te zien hoe men er in Amerika mee omgaat.

Dan is dit nogal een magere karikatuur van de verschillende en tegenstrijdige debatten rond religie en samenleving die in verschillende staten en regio's gevoerd worden. Zou toch niet mijn beeld van een heel land aan deze eenzijdige en gekleurde film ophangen.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

De film hield wel mijn aandacht vast. Vond het wel fascinerend. En ja... van Gravity klopt ook geen moer. Gebeurd vaker want het is een FILM. Dus gewoon kijken en meningmodus uitzetten.

John Milton

Meningmodus uitzetten? Wat is dan überhaupt het nut!?

Als je ergens geen mening over hebt is het beleven van geen enkele waarde, toch?

avatar van clubsport

clubsport

deze film is als een wolf in schaapskleren , maw een schaamteloze propagandaprent sluw verpakt als een feelgoodfilm .

het ligt er allemaal zo dik bovenop dat het bijna lachwekkend word , alle atheistische personages worden zeer onsympathiek neergezet en alle personages met een christelijk geloof zijn allemaal engeltjes op aarde .

en voor amerikanen lijkt het nog geloofwaardig ook , de film haalde in de states 60 miljoen op buiten amerika slechts 1 miljoen

Donkerwoud

Grappig (én pittig) betoog dat secularisering zo bourgeoisie is geworden, dat specifieke groepen dit soort kitsch als een daad van verzet gaan kijken: God’s Not Dead, And Neither is Ideology: A Film Review | Anti-Imperialism.com

John Milton

Zo. Die had er zin in, inderdaad!

Donkerwoud

Vond ik in mijn studietijd mooi: figuren die papers vol schreven met marxistische theorieën over troep.:P

avatar van royals

royals

Erg flauw dat als het om geloofsfilms gaat, die een goede boodschap hebben, er altijd een horde klaar staat om zelfs al voorhand een negatieve score te geven omdat het hierover gaat. Maar over allerlei geweldadige en occulte films hoor ik hun niet. Ik vind het een erg leuke film. Het onderwerp vooral. Ik zie echt de struggle van de leraar en de student in hun hoofd om zichzelf te bewijzen en hoe ze daarmee in de tussentijd mee omgaan. Er zullen altijd qua geloof vóór en tegenstijders blijven bestaan, maar ik houd van dit soort films die je dieper doen nadenken en een duidelijke kant laten kiezen.