• 9.249.310 stemmen

Geregisseerd door: Roxann Dawson

Met onder meer: Topher Grace, Chrissy Metz en Marcel Ruiz

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot Breakthrough

"Based On The Impossible True Story"

Op een morgen zakt de 14-jarige John Smith door het ijs in Lake St. Louis en verdrinkt hij. Na een uur in het ziekenhuis dood verklaard te hebben gelegen doet zijn moeder Joyce een laatste beroep op God om haar zoon te redden. Op miraculeuze wijze begint het hart van John weer te kloppen en komt hij bij.

Joyce Smith

Brian Smith

Pastor Jason Noble

Tommy Shine

John Smith

Dr. Kent Sutterer

Abby Sutterer

Mijn hemel, dit ziet er vreselijk Amerikaans uit zeg.

avatar van Macmanus

Macmanus

Misschien had God tegen die dikke vrouw moeten zeggen; Stay off the chips! Red hij nog meer levens mee.

avatar van cor1946

cor1946

En nog dik 2 uur, pffff

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een film om zieltjes te winnen lijkt me.... SKIP!!!

avatar van AniSter

AniSter

Klopt allemaal wat mijn voorgangers zeggen en toch heb ik een mooie film gezien!

avatar van SaintNick

SaintNick

Pazmaster schreef:

Een film om zieltjes te winnen lijkt me.... SKIP!!!

Een commentaar om zieltjes mee te lozen.... LELIJK!!!

avatar van Hereistom

Hereistom

Inderdaad een EO film, maar wel een mooie!

avatar van omniesbonsai

omniesbonsai

Niets met EO te maken

Mensen met nog functionerende hersencellen,die nog niet helemaal zijn gehersenspoeld als een zombie

Een fantastisch verhaal inderdaad over de kracht van liefde,die wat over hebben voor hun medemens

Veel meer van dit soort films

Als tegenhanger van al die negatieve,domme,achterlijke films die je tegenwoordig ziet

En ga je mond spoelen macmanus , je zou je moeten schamen voor jouw geplaatste opmerking over die zogenaamde dikke vrouw

Het uiterlijk is totaal onbelangrijk

Je moet nog veel leren

Fantastische vrouw wat ze deed,ongelooflijk

En de opmerking om zieltjes te winnen

Dit soort mensen die dat zeggen hebben er niets van begrepen en zijn ver heen

Erg van genoten van deze film en inspirerend! .En het is een wonder

avatar van coumi

coumi

Als er in den beginne niet zou zijn vermeld dat dit blijkbaar echt gebeurd is, dan zou je deze film afdoen als zijnde complete nonsens, maar net het gegeven dat dit uit het echte leven is gegrepen maakt het fascinerend. Bovenal een warme, prettige vertelling over echte mensen(briljant bedacht om het hoofdpersonage door de keurige, volkse Metz te laten spelen, een vrouw die nog dikker is dan de echte Joyce), zelfverzekerd en to the point geregisseerd door Dawson, waardoor het gevoel dat je naar een betere tv-film zit te kijken continue aanwezig is. De religieuze ondertoon is bijna net zo duidelijk aanwezig en kan als storend worden ervaren, maar ik had daar zelf, ondanks dat ik vroeger nooit heb overwogen een EO jongerendag te bezoeken, totaal geen last van. Er zitten enkele scènes in die op het randje zijn(de moeder die tot god bid en de zoon die dan vervolgens vrijwel direct weer tot leven komt), maar Dawson is dan wel zo slim om hier wat objectiever tegenwicht aan te bieden(de onderwijzeres die aan het einde de onrechtvaardigheid aanhaalt waarom sommige mensen worden gespaard en anderen in no time komen te overlijden, een vraag die je natuurlijk bij het zien van Breakthrough op de lippen ligt). Mooie, evenwichtige film derhalve, onverwachte surprise, een geslaagde feel good movie.

avatar van Donn Gosse

Donn Gosse

Top geacteerd! verdiende 5 sterren voor deze biografische film

avatar van Waku

Waku

Chrissy Metz , een van mijn favorieten uit de top serie "This is Us". Mijn interesse is gewekt.

Hoop op zo'n zelfde beleving....Wordt vervolgd.

avatar van Waku

Waku

Inmiddels gezien.

Ik was van te voren heel erg huiverig voor de religieuze boodschap in de film en was bang dat dit 2 uur lang de boventoon zou voeren. Ben ik normaal allergisch voor.

Maar ondanks dat de christelijke invloeden wel duidelijk aanwezig waren heeft het mij niet gestoord.

Misschien komt dat ook wel door de sterke acteer prestaties in dit waargebeurd drama.

Chrissy Metz en Josh Lucas zijn wat dat betreft ook degelijke acteurs.

De opzwepende soundtrack geeft " Breakthrough" een extra impuls.

Je hebt met dit drama wel een regelrechte tranentrekker in huis.

En die tranen worden door de producenten dan ook nadrukkelijk gezocht en met resultaat.

Mooie echte fotobeelden van de daadwerkelijke hoofdpersonen tijdens de aftiteling.

Die zorgen ervoor dat het laatste traantje ook er uitgeperst wordt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Macmanus schreef:

Zo slecht, maar...hahahahaha

avatar van Eldam

Eldam

Gewoon een heel mooie film. Met natuurlijk een sterke religieuze ondertoon. Maar dat religieuze is nou net wat kennelijk in dit geval het verschil maakte tussen leven en dood. Zat hier en daar best wel met wat traantjes. En er zal best op de emotie zijn geproduceerd, maar ik heb naar mijn mening 'gewoon' naar een heel mooie film zitten kijken. Van mij een 4,5.